Lamper og moderne belysning

Lunelamper.no
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Downlight i Stue, Bolig og hjemmet

Downlight i stue, bolig og hjemmet med tips for plassering

LED downlights

I hjemmet og stuen ønsker man fleksibel belysning som kan varieres mellom mye godt lys og mer dus belysning når man skal slappe av. Mulighet for dimming er en selvfølge i boligen.
Som generell belysning er LED Downlights innfelt i taket en svært god løsning. Disse trenger ikke vedlikehold i form av lyspæreskift eller rengjøring. Lyset ovenfra gir en elegant og behagelig atmosfære. 
I stuen er det spesielt viktig å fremheve tekstur, bilder og annen innredning. 
Lyset blir også behagelig reflektert fra veggen og gir belysning ut i rommet.

Dim To Warm eller Warm Dim er en ny LED Teknikk som gjør at lysfargen blir varmere når man dimmer lyset. Dette gjør at lyset ligner mer på halogenlys, men man har LED`ens fordeler med lang levetid og lavt strømforbruk, WarmDim Downlights skaper en koselig atmosfære i hjemmet med sin dype og varme farge - spesielt godt egnet for belysning i stue, ved spisebord eller til bad.

Tips.

  • Plasser downlights mellom 30 og 60 cm fra veggen avhengig av hva som skal belyses og eventuell møblering.
  • Downlightsbelysning mot vegg fremhever teksturer, bilder og annen innredning og gir et behagelig reflektert lys ut i rommet.
  • Tenk over plassering i forhold til sittegrupper og fjernsyn så man unngår blending.
  • Warmdim forsterker varme farger og gir en intim, hyggelig atmosfære. Men vær oppmerksom at hvite miljøer kan "gulne" på grunn av den svært varme lysfargen.
  • Mørke farger reflekterer lys dårlig og øker behovet for mer belysning.
  • På soverom og i entrè er det viktig med godt lys inne i skapene.
  • Tommerfingerregel for belysning i entrè - En downlight pr kvadratmeter gir godt og jevnt lys.

Levetid på LED og varme

En led downlight vil om det ikke skjer noe feil med driveren fortsette å lyse veldig lenge (over 50 000 timer), men den vil tape lysstyrke over tid (uansett LED).
Så for å definere en god downlight er det i Norge og skandinavia satt en standard som heter L70 - Dvs tiden det tar før downlighten har mistet 30% av lysstyrken. L70 er vanligvis på proffe downlight 50.000 timer ved en gitt omgivelsestemperatur (vanligvis 25 grader), om du har det kaldere enn 25 grader kanden tape mindre på 50 000 timer, vanlig standard er da L80.
Standarden i Asia er i motsetning L50, derfor kan mange billige led spotter oppgitt med lengre levetid enn hva den ville blitt klassifisert for i Norge og Skandinavia. Våre Downlight kommer fra annerkjente leverandørerer som Unilamp og SG

 

 

Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke