3 Lampetyper du bør ha

Tre Lampetyper du bør ha

3 typer belysning til rommet

Er du ute på restaurant har du vel sjeldent kommentert negativt på belysningen, gode restauranter vet hvor viktig belysning er for å skape en avslappende atmosfære for sine gjester - Dette er vel så viktig i ditt hjem og belysningene du bør kombinere er grunnbelysning, omgivende og fyllende lys.

Grunnbelysning

I de fleste hjem fungerer downlights som det primære lyset - Downlights gir en god grunnbelysning men bør kombineres med f.eks lysekroner eller glasslamper for ett designmessig særpreg. Grunnbelysningen skal gi ett jevnt lys i rommet men andre lamper bør også komme til.

glasslampe i champagne glass

En vanlig feil er at man tror man behøver å lyse opp hele rommet - De best belyste rommene har lag av belysning som blander seg fint sammen, så - velg lamper du liker og dermed bestem hvordan du kan diffuse den. 

Downlights eller spotter - er en fin måte å få en grunnbelysning i hjemmet på - men ikke fyll taket med spotter. Gjerne plasser downlights inn i hjørner eller langs vegger for å kaste skygger og lys på strategiske steder. Og alltid bruk dimmer.

Omgivende

Riktig belysning er viktig når man skal utføre oppgaver som matlaging, lekser eller morgenstellet på baderommet.

På kjøkkenet, heng ett par pendellamper over kjøkkenbenk / kjøkken øy - Disse gir en god belysning over kjøkkenbenken og i ett moderne hjem blir disse ett naturlig blikkfang for gjester. Kombinèr med led lister eller kjøkkenspotter under kjøkkenbenken.
hengelamper på kjøkkenet
*våre pendellamper i glass, her montert over kjøkkenøy.

gulvlampe i krystallTil stue og soverom er gulvlamper og bordlamper flotte lamper som gir ett godt omgivende lys. Til skrivebordet, gjerne se vår vakre skrivebordslampe i tre. Gulvlamper og vegglamper fungerer både som vakre dekorasjonsobjekter og skaper ett vakkert lysspill i hjemmet.

Ønsker du lamper ved siden av sengen, se våre nattbordslamper - Tips! du kan også bruke hengelamper istedenfor bordlamper, gjerne se vår guide her.

 

pendellamper på badet

*Våre capri pendellamper - her montert på badet.

Til badet bør man unngå å bare ha en taklampe - gjerne bruk speilbelysning uten lysrør. En stadig mer populær variant er å ha ett par elegante pendler på badet.
Ved ett nytt bad så gjerne planlegg det slik at lyset kommer fra sidene i rommet - som speilbelysning eller pendellamper itillegg til i taket.

Fyllende

 

Vi anbefaler ett fylllende lys om du har objekter som kunst, hyller eller pyntegjenstander du ønsker å fremheve - Det kan også brukes for å fremheve f.eks en murvegg i huset, takbjelker eller andre arkitektoniske objekter.
Spotskinner eller maleribelysning er de vanligste typene av fyllende lys - Men også  bordlamper og pyntelamper i tre.

Ett annet populært alternativ er våre lamper i tre.