Designe kjøkken belysning

Ikke overbruk downlights

Ikke bruk rader av downlights over hele taket - bruk lys der det er nødvendig, f.eks en arbeidsflater trenger godt arbeidslys, enten det er fra downlights eller pendellampe.
En rad av pendellamper vil ikke bare skape ett designmessig blikkfang men vil bidra til å gi et visuelt skille mellom spisestue og kjøkken områder.
Skal du montere downlights - monter dem nær og langs med kjøkkenskapene og gjerne vinkle dem innover for å spre lyset på kjøkkenflatene, her passer også våre asymetriske downlights perfekt.

kjøkken belysning

Ikke blokker benkeplaten

Under-skap belysning med LED Strips er vanligvis best for belysning under kjøkkenskap fordi dette skaper en skjult, indirekte belysning og stopper din skygge i å skjule benkeplaten. De nyeste LED-produkter har mindre varmeeffekt, noe som sparer penger og hindrer skap og mat i å bli for varm.

Ved hjelp av en LED Strips kan du skape en jevn belysning under kjøkkenskapene på en rimelig og enkel måte, disse kan også dimmes.

Vær kreativ

kjøkken

Tenk kreativt om hvor du vil ha lyskilder. For eksempel vil det å innlemme belysning under en kjøkken-øy gjøre at deb ser ut til å flyte. I kjøkken med stor takhøyde, prøv å legge uplights i toppen av skap.

Gå for varmt lys

Prøv å gå for en fargetemperatur på rundt 2700 Kelvin og en CRI (Color Rendition Index) over 90 for å sikre at du ender opp med en varm, attraktivt lys med god fargegjengivelse.

Manipuler plass

La lyset fra f.eks downlights lyse ned på kjøkkenskap. Lyset reflekteres tilbake inn i rommet, skaper rom og dybde.

Tenk på innsiden

Til innsiden av kjøkkenskap med glassfronter kan man bruke møbeldownlights - disse er enkle å montere og kan enten felles inn eller monteres rett i skapet.