Hopp til innholdet
Hjem » Papirlampe og Rislampe i Moderne & Tradisjonell Design

Papirlampe og Rislampe i Moderne & Tradisjonell Design

  Papirlamper eller Rispapirlamper og lanterner kommer i både tradisjonelle og moderne varianter hvor det tynne rispapiret skaper et diffust og dempet lys som gjør dem velegnet som lamper på soverom, men også i stuen.

  En nyhet fra svenske globen er Kyoto rispapirlampene. Kyoto har en utradisjonell og moderne form og svært tynt rispapir som skaper et vakkert, og glødende lys i hjemmet.

  Kyoto – Globen /Kitchentime.no
  Kyoto – Globen /Kitchentime.no
  Kyoto kommer i to størrelser /Kitchentime.no
  Kyoto stor Ø60 /Kitchentime.no

  Spin fra DybergLarsen er en kjempefin serie pendellamper som er laget av tvinnede strimler i papir og satt sammen for å etterligne garnnøster. Her vil lyset strømme igjennom de små glipene i papiret og samtidig lyse opp lampene på en veldig elegant måte.

  Spin – Dyberglarsen /Lampemesteren
  Spin – Dyberglarsen /Lampemesteren

  Formakami Papirlampe Serien

  Designet av Jaime Hayon for det Danske designhuset &Tradition, Formakami er en lampeserie som har latt seg inspirere fra tradisjonelle asiatiske rislamper, men med et mer moderne utseende.

  De fine tynne rispapir veggene skaper et vakkert og koselig lys med fin lys-demping. Detaljer av sort-beiset eik og 4 meter stoffledning. Rislampene kommer i flere fine varianter som passer fint hengende sammen i forskjellige høyder.

  Se alle de fine Formakami rislampene hos Lampemesteren
  Se alle de fine Formakami rislampene hos Lampemesteren
  Formakami JH4 /Lampemesteren
  Formakami Pendel JH5 /Lampemesteren
  Formakami kommer også i en bordlampe versjon /Lampemesteren

  Vitra Akari designet av japansk-amerikanske Isamu Noguchi og er en del av den populære Akari serien fra Vitra. Akari serien består av rispapirlamper i forskjellige størrelser og farger. Det lette rispapiret bidrar til et varmt, mykt lys og gir en letthet til de ellers fyldige lampene.

  Vitra Akari Gulvlampe /Andlight
  Vitra Akari rispapirlamper /Andlight
  Vitra Akari rispapirlamper /Andlight

  Knit-Wit lampene fra Made By Hand er en annen serie av svært populære lamper som er inspirert av utseendet til tradisjonelle rislamper, kombinert med moderne skandinavisk design.

  Knit wit pendlene kommer i mange former og farger, runde, ovale, til bord, tak og gulv og består av strikkede lampeskjermer.

  Knit Wit – Made by hand /Lampemesteren
  Knit Wit – Made by hand /Lampemesteren

  HK Living Lanterne

  Lanterne fra HK living av farget bomullskjerm, kommer i flere størrelser og farger.

  HK Living Lanterne /Lunehjem

  Taiwanske Rispapir Lanterner

  Tradisjonelle lykter og lanterner som håndlages på Taiwan av lokal Makino bambus og stoff som håndmales og dekoreres individuelt. Vakre og autentiske lanterner som gir et vakkert lys i rommet.

  Lanterne XL Terra /Lunehjem.no
  Lanterne XL Nude /Lunehjem.no
  Lanterne XL Creme /Lunehjem.no