Hopp til innholdet
Hjem » Lampe til Soverom: Ideer & Inspirasjon om soverom belysning

Lampe til Soverom: Ideer & Inspirasjon om soverom belysning

  lamper til soverom

  Lamper og belysning til soverom som skaper et behagelig lys, og en koselig atmosfære. Soverommet er et rom for avslapping og avkobling, god belysning er en viktig del av dette.

  I tillegg til at lamper skal være dekorative og passe til resten av interiørstilen i hjemmet og i soverommet, bør lampene også ha en viss grad av «nytte». F.eks vil mange foretrekke lamper som kan fungere som et leselys eller nattlys ved siden av sengen.

  Nedhengte pendler kan også være et stilig og annerledes alternativ til belysning på soverommet. Her er to Pliverre pendler nedhengt ved siden av sengekanten og fungerer som dekorativt leselys.

  Pliverre lamper fra danske le klint /Lampemesteren

  Pliverre pendlene er designet av Le Klint, en dansk produsent som er spesialister på brettede lampeskjermer i papir og som fremdeles bretter sine lampeskjermer for hånd på tradisjonelt vis i Danmark.
  En lampe med papirskjerm vil spre lyset på en myk måte og passer dermed kjempefint som belysning på soverommet. Se gjerne også disse andre flotte taklampene og vegglampe fra Le Klint som du kan bruke som lampe på et soverom.

  Le Klint 30 – Håndbrettet papirskjerm /Lampemesteren
  Lamella – Kan brukes både som tak og vegglampe – Le Klint /Lampemesteren
  Lamella – Kan brukes både som tak og vegglampe – Le Klint /Lampemesteren

  Ett spennende alternativ til tradisjonelle lamper på soverommet kan være å utnytte tak eller vegglister og montere en langsgående eller stående led-strip på soverommet. Les gjerne mer om led strips inspirasjon til tak og vegg.

  På soverommet vil jeg anbefale at man velger en warmdim-led strip og ikke en tradisjonell varm-hvit variant. Ved å bruke en warmdim fjerner man det meste av det blå fargespekteret som forstyrrer melatonin produksjonen og forårsaker søvnvansker hos mange. Samtidig får man også en veldig varm og lun belysning, perfekt til et soverom.

  Warmdim led-strip montert hos kunde /Elektroimportøren.no
  Warmdim kan også dimmes helt opp til vanlig hvitt lys /Elektroimportøren.no

  Til større barn – eller kanskje deg selv kan du henge, plassere eller ta med deg disse søte og sjarmerende nattlampene fra Polske Little Lights.
  Hver lampe er unik, håndfreset ut av treverk og håndmalt i beroligende farger før dem innsettes med led dioder som lyser om natten.
  Se flere fine nattlamper fra little lights lengre ned.

  Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er ugle-lampe-til-barn-1-1000x1000.jpg
  Håndlaget og håndmalt nattlampe i treverk fra Little lights/Jollyroom.no

  Little Lights Lamper

  Nydelige lamper i søte motiv av utskåret treverk, laget for hånd og med kjærlighet.

  Little lights lages i Polen og kommer i mange forskjellige søte former. Lampene har en høy kvalitet som varer i mange år, se alle motivene hos Jollyroom.no

  Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er pinnsvin-barnelampe-667x1000.jpeg
  Søt pinnsvin barnelampe fra Little Lights /Jollyroom.no
  Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er little-lights-lampe-little-unicorn-1.jpg
  Solide lamper – håndlaget av solid tre fra Little Lights /Jollyroom.no
  Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er fly-lampe-barnelampe-1000x1000.jpg
  Håndlagde barnelamper av tre /Jollyroom.no
  Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er little-lights-lampe-radyr-sarna-2.jpg
  Søte motiv – her en drømmende rådyr/Jollyroom.no

  Clam fra 101 Copenhagen er en serie lekre vegglamper som passer utmerket som designbelysning på soverommet. Med sin indirekte glød og vakre fasong som kommer i flere farger og materialer vil disse skape en stemningsfull og behagelig belysning på sengekanten.

  Clam fra 101 Copenhagen /Lampemesteren.no

  Lampene har et moderne design med skjult lyskilde og vil se flotte ut også når lyset er av. Vegglampene har E14 sokler slik at du kan bytte dem ut og finne en lyspære farge du liker.

  Clam fra 101 Copenhagen /Lampemesteren.no

  Le Klint 157 er en dekorativ og flott rund pendellampe med håndbrettede kanter som lages på deres fabrikk i Odense, Danmark. 157 er designet av Andreas Hansen og er en ny versjon av Le Klints velkjente design og bruk av plissé. Med en overflate av matt-hvit plast som er håndbrettet i intrikate mønstre får man en glødende lampe med et utrolig vakkert mønster som vil passe like fint inn i det moderne hjemmet som i en tradisjonell stil.

  Montering av Le Klint 157 lampe på soverom /Lampemesteren.no
  Blush vegglampe fra Northern /Lampegiganten.no

  Her kommer noen ideer om vakre lamper som passer godt inn på soverommet. Med disse kan du skape en god, lun og koselig belysning på et soverom, som både er avslappende og samtidig dekorativ.

  Vakker bordlampe i tre og glass – Watt A Lamp /Andlight.no

  Hva med den stilrene Flowerpot VP3. En elegant og flott bordlampe som passer utmerket inn på nattbordet ved siden av sengen. Flowerpot kommer i mange forskjellige farger, finn din egen favoritt.

  Flowerpot VP3 /Lampemesteren

  Velvet fra svenske Globen Lighting er en koselig serie lamper med messingbase og en klassisk, farget tekstilskjerm. Velvet har et tidløst utseende og egner seg som behagelig og stemningsfull belysning på soverom, i entré eller i lesekroken.

  Velvet – Globen /Homeroom.no
  Velvet – Globen /Homeroom.no

  The Muse fra Tala er en spennende og dekorativ trådløs bordlampe som du kan enkelt kan plassere på bord, i vinduskarm eller ta med deg ut i hagen som bordbelysning. Lampen er inspirert av gamle britiske lanterner og har et kjempeflott retro-utseende samtidig som den er proppfull av moderne teknologi.

  Med sitt varme og behagelige warmdim lys som enkelt justeres via dimmerknappen er lampen perfekt som dekorativ hagebelysning, eller som bord og vindulampe på hytte, hjem og kafé.

  The Muse fra Britiske Tala /Lampemesteren.no

  Med trådløs lading, vanntetthet, stor batterikapasitet som varer i 24 timer og warm-dim funksjon har The Muse egenskaper som gjør den attraktiv både som nattbordslampe og vindulampe, men også som hagelampe til sene sommerkvelder.

  IP44 og 24 timers batterilevetid /Lampemesteren.no

  The Muse er en retro og flott batterilampe som du enkelt kan ta med deg dit du ønsker litt lys og hygge. Man kan også la den stå på ladeplaten i vinduskarmen eller på kommoden. Warmdim lyset skaper et utrolig varmt og behagelig lys som fjerner mesteparten av det blå lysspekteret, den er derfor også godt egnet som kveldsbelysning på nattbord og i stue.

  Trådløs batterilampe med varm og koselig warmdim lys /Lampemesteren.no

  Tavola er en avlang vegglampe av eik med flat fasong og innfelt belysning som skaper et stilig og moderne indirekte lys. Dette gjør Tavola til en dekorativ trelampe som kan monteres i rom hvor man ønsker en moderne belysning, men samtidig med en naturlig fremtoning. Lampen er med sitt blendingsfrie lys perfekt for montering i stue, trapp, soverom eller gang og passer kjempefint som nattlys.

  Tavola – Avlang vegglampe i eik med led /Lampegiganten.no

  Braided: Disse vakre og delikate lampene av flettet rotting er perfekte dersom du ønsker en eller flere hengelamper på soverommet. Lampene er designet av Ferm Living og skaper et mykt og fint lys hvor tusenvis av lysstråler vil finne veien igjennom den håndflettede rottingen og skape en vakker lyseffekt.

  Lamper av flettet rotting – Ferm Living /Lampemesteren.no

  Få et hyggelig lys med denne tidløse designklassikeren fra Louis Poulsen. Panthella ble designet i en herlig postmoderne stil av den berømte danske designeren Verner Panton i 1971. Panthella kommer i mange friske farger, perfekt for en leken, fargefull belysning på soverommet.

  Panthella – Louis Poulsen /Lampemesteren
  Panthella – Louis Poulsen /Lampemesteren

  Den vakre vegglampen Rebekka har en firkantet lampeskjerm av strukket tekstil, som gir et dekorativt mønster når den slås på. Den har også en smart og funksjonell separat leselampe slik at du ikke forstyrrer andre i rommet.

  Rebekka Leselampe fra Lampegiganten.no

  Berlin er en koselig og klassisk vegglampe med tekstilskjerm som skaper et fint og behagelig leselys. Den har justerbar stang og en lekker messing-overflate.

  Berlin Vegglampe fra Lampegiganten.no

  EOS er en fjærkledd klassiker fra Umage, tidligere Vita. Denne lekre lampen kommer i flere flotte farger og sprer et utrolig varmt og koselig lys.
  Perfekt for soverommet.

  Umage EOS Fjær Pendel /Lampeguru
  Umage EOS Fjær Pendel /Lampeguru

  En annen koselig nedhengt taklampe er Fraser. Dette er en enkel og ukomplisert lampe hvis eneste formål er å skape en dempet og behagelig belysning.

  Disse fantastiske lampene i papp fra Graypants gir et vakkert og behagelig lys i hvilket som helst rom. Lampene har små gliper og naturlige perforeringer som tillater små lysstråler å slippe ut, noe som gir en utrolig vakker effekt.
  Bruk dem også gjerne på soverommet for en belysning litt utenom det vanlige.

  Vakre pendler og lamper i papp – Graypants /Andlight

  Maranga er en dekorativ takplafond som passer fint som belysning til soverommet. Maranga fra Marset er en dekorativ serie lampe hvor lyset slippes ut igjennom lampeskjermen og skaper ett vakkert lysmønster i taket.

  Maranga – Marset /Andlight

  Dora er en flott, rund takplafond i svartfarget stoff som passer fint som belysning på soverommet der man ønsker en plafond lignende lampe i taket.

  Lampen har en liten avstand til taket og man får dermed en fin effektbelysning både opp og ned.

  Dora Svart stofflampe /Lampegiganten

  De industrielle og ikoniske designlampene fra Lampe Gras fungerer kjempegodt som belysning på soverommet. Spesielt om du er ute etter en rustikk eller industriell stil.

  203 Double kan monteres på bakveggen bak sengen og gi godt leselys på begge sider av sengen.

  203 Double – Lampe Gras /Lampemesteren
  Se alle lampe-gras modellene på Lampemesteren.no

  Petite machine er en lekker ny designserie fra danske Made By Hand og er en karakteristisk lampe som tar inspirasjon av 1930-tallets lampedesign og fargene fra 1950-tallet. Kombinert med detaljer i messing, har lampen et moderne uttrykk.

  Kommer som både tak, vegg, bord og gulvlampe. Se alle de fine variantene og fargen på Lampemesteren.no

  Petite Machine hvit bordlampe /Lampemesteren
  Petite Machine rosa vegglampe /Lampemesteren
  Petite Machine bordlamper /Lampemesteren

  Skap en varm og koselig belysning på soverommet med disse kjempeflotte bordlampene i treverk. Designeren Tom Rossau står bak disse mesterstykkene hvor supertynn finér omkranser lyskilden og skaper et vakkert lys som fremhever trestrukturen.

  Bordlampe i tre – Tom Rossau /Andlight.no
  Bordlampe i tre – Tom Rossau /Andlight.no

  Claris er en elegant plafond med gullkant og art deco-mønster. Plafonden sprer et mykt, behagelig lys og gir god allmenbelysning i rommet, samtidig som den tar liten plass.

  Claris /Jotex.no

  Amber er et klassisk sminkespeil med integrerte lys for skyggeløs sminkelegging, men dekorert i en flott, gyllen messingfinish som oser av eleganse, noe som gjør den både dekorativ, men også praktisk.

  Amber – Sminkespeil i messing /Homeroom.no

  Ellipse fra Watt & Veke er en vakker og elegant stofflampe i bomullsjersey som har en vakker elliptisk form med store spiler som skaper fin dybde og vakre skygger. Ellipse skaper et nydelig lys og er kjempefin når man dimmer ned lyset, kommer i flere myke farger som passer flott inn i soverom eller stue og gang.

  Ellipse – Watt & Veke /Lampemesteren.no

  Skap en avslappet og rolig belysning på soverommet med de elegante lampene i Hashira serien fra danske Menu. Lampene er inspirert av Japansk design og tradisjonelle rispapirlamper, men er laget av tynt lin som lar lyset slippe igjennom og gir et romantisk og dempet lys.

  Hashira – Menu /Lampemesteren.no

  Taklampen Akito har et herlig retro-preg med farget stoffskjerm og nedhengte frynser.

  For den moderne og minimalistiske stilen er AJ vegglampen fra Danske Louis Poulsen et designikon verdig å vurdere!
  AJ kommer i mange spreke farger og er fin til å skape litt kontrast på soverommet.

  AJ – Louis Poulsen / Lampemesteren

  Ball er en 70’talls klassiker fra Danske Frandsen, det runde lampehodet er festet med en magnet slik at du kan vri og vende på den som du vil.
  Ball gir et godt og sentrert lys og egner seg derfor godt som leselampe og til soverommet.

  Ball Jubileum Vegglampe /Lampeguru
  Ball Vegglampe Kobber /Lampeguru

  Ball kommer også i en smart vegglampe som har egen hylle for å legge mobilen blant annet. Den kommer også med integrert USB lader, svært praktisk om du ikke har nattbord.

  Ball vegglampe med USB og hylle /Lampeguru

  Danske Le Klint & Lyngby Porselen har slått seg sammen om denne flotte, rene og funksjonelle lampen som er perfekt til nattbordet. Den har lampefot i hvit porselen og en håndbrettet tekstilskjerm fra LeKlint.

  Denne lampen ble først designet i 1950, men er nå relansert og gjør seg fint på soverommet om man ønsker en ren, lys og skandinavisk stil.

  Lyngby Klint /Glass og interiør

  Game kommer i en kort-armet og lang-armet versjon. Begge egner seg som leselampe ved siden av sengen, men den lang-armede er mer bevegelig. Lampene kommer i sort-farget og messing farget.

  Game Messing House Doctor /Lampemesteren

  Archi fra Light Point er en funksjonell vegglampe med mer industri-look med synlige hengsler og en retro lampeskjerm med lufting på toppen.

  Archi Sort /Lampemesteren
  Archi Hvit/Lampemesteren

  Artig leselampe: Archi ble designet i 1976 og er inspirert av formen til en militærhjelm.

  Elmetto er en bordlampe som kommer i en rekke lekne farger og den er funksjonell ved at bryteren enkelt plassert foran på lampen samtidig som den gir et hyggelig lys på soverommet.

  Elmetto Bordlampe /Lampemesteren

  Phillips Hue er en serie smart-belysning fra Phillips, disse lampene har mange funksjoner.

  En smart funksjon er å bruke lampen som en nattbordslampe.
  Den vil begynne å lyse gradvis kraftigere og kraftigere på morgenen slik at våkner litt lettere og får en fin start på dagen!

  Philips wakeup light / Lampeguru.no

  Casta fra tyske Fischer & Honsel er en flott vegglampe med et moderne preg.

  Den består av en rektangelformet tekstilskjerm som gir en dempet og behagelig belysning, samt en egen justerbar leselampe.

  Casta Leselampe /Lampegiganten
  Casta Leselampe fra Fischer & Honsel /Lampegiganten
  Vipp Vegg Lampe til nattbordet /Andlight

  Undersengslys

  MyLight BedLight er en smart løsning som gir lys når den merker bevegelse, noe som gjør den praktisk for lys under sengen, under baderomsinnredning, i klesskap, osv.

  Monteringen er enkel og du kan gjøre det selv. Se det komplette kittet hos Lampeguru.no.

  Se flere smarte og fine nattlamper til barn og baby.

  MyLight Bedlight /Lampeguru
  MyLight Bedlight /Lampeguru
  MyLight Bedlight /Lampeguru

  Downlight på soverommet

  Mange har downlight på soverommet, enten som den eneste takbelysningen, eller sammen med en taklampe i senter av rommet. Med fordel kan man vurdere å installere warmdim downlight på soverommet.

  Med Warmdim får du den deilige og varme lysfargen når du dimmer dem ned – og en klar sterk lysfarge til vanlig bruk.

  Gyro Frame Downlight – Bilde: Unilamp
  Juno Soft Cob Warmdim / Elektroimportøren

  Warmdim downlights gir også ut mindre mengder blått lys og mer av det røde, blått lys har som kjent innvirkning på døgnrytmen vår, derfor gjør Warmdim downlights seg veldig godt på soverommet.
  Av samme grunn bør man unngå LED pærer av dårlig kvalitet eller for høy Kelvin verdier.

  Få flere belysning- og interiørtips om soverommet, se tips til flotte nattbord, nattlamper, eller interiørtips til hytta.