Hopp til innholdet
Hjem » Belysning i Stue | Tips & Inspirasjon til Vakre Lamper i Stua

Belysning i Stue | Tips & Inspirasjon til Vakre Lamper i Stua

  belysning stue

  Få gode tips til hvordan du kan få god belysning i stue og hvilke lamper som passer flott inn for et koselig og stemningsfult lys i stuen. Som ett av husets viktigste rom har belysningen i stua mye å si for atmosfæren og dekoren i resten av hjemmet.

  I stuen vil man gjerne ha lamper som skaper en behagelig og avslappende atmosfære – og som vil gi et mykt og blendingsfritt lys. Desverre leveres noderne leiligheter og boliger stort sett bare med en grunnbelysning av spotter og downlights som skaper ett flatt og nedadrettet lys. Men ved å kombinere lamper med riktig plassering kan man skape ett behagelig og koselig lys i stuen og få en belysning som passer like bra til sosiale sammenkomster og avslapping, som til hverdagen eller sene filmkvelder.

  Her kan du få inspirasjon til hvordan man skaper en koselig belysning i stue og oppdage fine lamper til både tak, vegg, bord og gulv. Ved å tenke at lys skal plasseres lagvis kan vi skape en belysning som ikke bare er funksjonell, men også komfortabel og dekorativ.

  Dekorér hjemmet med den vakre Timberline lampen fra danske Gubi. Denne nordisk design inspirerte gulvlampen med flotte buede tredetaljer, støpejernsfot og plissebrettede lampeskjerm vil ikke bare se flott ut, men den vil samtidig skape en mer dynamisk lagvis belysning i stuen.

  Elegant design med buede, organiske linjer – Timberline fra Gubi /Nordicnest.no
  Nordisk ren design som skaper en hyggelig punktbelysning i stue – Timberline fra Gubi /Nordicnest.no

  Hebe fra Ferm Living er en vakker samling bordlamper med asymetrisk lampefot og lampeskjerm av farget stoff, kjempefin for å skape en koselig belysning i stue, i entré eller soverom. Lampene har en fin organisk form som bryter med det stramme og rettvinklede i interiøret.

  Hebe bordlamper fra Ferm Living /Lampemesteren.no

  Husketips for belysning i stuen

  For å få en god belysning i ethvert rom, inkludert lyssetting i stue, må man tenke på den lagvise belysningen. Den lagvise belysningen skaper liv, skygger, en koselig atmosfære og ett lys som ikke blir kjedelig eller platt.

  Lagdeling av belysningen kan vi dele opp i omgivelses, aksent og funksjonsbelysning.

  Gode tips for belysning i stue:

  • Bruk både vegglamper, bordlamper og gulvlamper sammen med downlight eller indirekte belysning.
  • Vurder plasseringen av belysningen. Plasseringen av belysningen kan påvirke funksjonaliteten og stemningen i rommet. Tenk på hvor du vil ha lyskildene for å skape en jevn belysning i hele rommet, samtidig som du tar hensyn til funksjonen til hver enkelt lyskilde.
  • Velg riktig farge på lyspærene. Farge på lyspærer kan også påvirke stemningen i rommet. For eksempel kan varme farger, som gul og oransje, skape en koselig atmosfære, mens kaldere farger, som blå og grønn, kan skape en mer beroligende atmosfære
  • Vurder å bytte ut downlights til Warmdim Downlights for en koseligere atmosfære og et varmere lys. Warmdim downlights fungerer spesielt godt i stue.
  • Legg til flere lyskilder. Å ha flere lyskilder i rommet kan hjelpe deg med å skape en mer dynamisk og interessant belysning. For eksempel kan du ha en taklampe og noen bordlamper eller gulvlamper for å gi rommet mer dybde og interesse.
  • Lys opp hjørner så virker rommet større.
  • Velg farger som harmonerer med resten av interiøret.
  • Vurder å bruke vinklede downlights for å lyse opp vegger og skape skygger. Se også plassering av spotter i stuen.
  Bordlamper er en viktig del av det dekorative lyset – Her den populære flowerpot på batteri fra &Tradition – Se den på Nordicnest.no

  Omgivelseslyset vil normalt være den faste grunnbelysningen eller allmennbelysningen i stua, dette kan f.eks være LED downlight eller indirekte belysning.

  Standy /Homeroom.no

  Electra består av en metallbase og glasskuler med en kompakt form som kaster et vakkert lysspill ned på bordet og ut i rommet. Kulene er en blanding av runde glasskuler og glasskuler med mønstrede riller som skaper en fin dynamikk i belysningen.

  Electra moderne lysekrone i glass /Jotex.no

  Hashira er en vakker serie lamper som har hentet inspirasjon fra japansk-tradisjon og design. Hashira henter nemlig mye av sin form fra tradisjonelle rispapirlamper, men det er her brukt lin.
  Det tynne materialet tillater et varmt og atmosfærisk lys å skinne gjennom, noe som gir en stemningsfull belysning i stuen, mens det samtidig gir lampen et utrolig elegant og lett uttrykk.

  Hashira – Menu /Nordicnest.no

  Dersom du liker disse flotte lampene ut av lin kan du ta en titt på flere lamper av stoff eller disse flotte rispapirlampene.

  Hashira – Menu /Nordicnest.no

  Monas fra Eulunas er en stilren bordlampe av tre som består av en firkantet stoffskjerm som kommer i 5 forskjellige farger og en lampebase av eiketre som er behandlet med olje slik at det naturlige tremønsteret kommer frem. Denne dekorative og stilrene bordlampen skaper et koselig lys og er enkel å plassere.

  Monas bordlampe av eik og stoffskjerm /Lampegiganten.no
  Soleil – Lekker starburst pendellampe med gullfargede rør fra Markslöjd /Lampegiganten.no
  Soleil – Lekker starburst pendellampe med gullfargede rør fra Markslöjd /Lampegiganten.no

  Franske Jieldé har siden 1950-tallet skapt vakker belysning med industrielle preg. Lampene henter mye av sin inspirasjon fra tradisjonelle franske industri og kontorlamper med bevegelige ledd og store, brede lampeskjermer som gir et godt lys.

  jielde industri og tradisjonelle lamper /Lampegiganten.no
  jielde industri og tradisjonelle lamper /Lampegiganten.no
  jielde industri og tradisjonelle lamper /Lampegiganten.no
  jielde industri og tradisjonelle lamper /Lampegiganten.no
  jielde industri og tradisjonelle lamper /Lampegiganten.no

  Kizu fra New Works er en kjempefin og elegant bordlampe som kombinerer eksklusiv marmor i oval form med en halvsfærisk lampeskjerm av opal-akryl som sprer lyset på en diffus og behagelig måte – perfekt som dekorativ og behagelig nattbordslampe eller bakgrunnslampe i stue og gang.

  Elegant marmor lampe med et behagelig lys – Kizu fra New Works /Lampemesteren.no

  Den vakre og elegante formen med to motstridende geometriske former får lampen til å se ut som om den balanserer to former oppå hverandre i en delikat dans.

  Elegant marmor lampe med et behagelig lys – Kizu fra New Works /Lampemesteren.no

  Margin fra New Works er designet av John Ashbury og er en klassisk lampeserie av tekstil og stoff med tidløs design og subtil bruk av farger. Skjermen av jordfarget stoff demper lyset og gir en myk, beroligende belysning i hjemmet.

  Perfekt som nedhengt lampe i stue og soverom. Serien kommer også i bordlampe og gulvlampe versjon, som skaper et elegant og fredelig lys i hjemmet.

  Margin fra New Works – Perfekt som stuebelysning /Lampemesteren.no
  Margin fra New Works – Pendellampe med mykt lys /Lampemesteren.no
  Margin fra New Works – Bordlampe og gulvlampe i tekstil /Lampemesteren.no

  Nantwin fra Lindby har et stilrent utseende imed en liten gulvplate som gjør at den er enkel å plassere rundt omkring i hjemmet. Gulvlampen’s store lampeskjerm kan dimmes med integrert dimmer, mens den lille leselampen kan slås av/på individuelt.

  Nantwin gulvlampe i stilren design fra Lindby /Lampegiganten.no

  Cosiness er en ny gulvlampe fra det franske merket Market Set – Gulvlampen har en elegant base av tykk, hvit marmor som holder lampen stabilt på plass. Gulvlampen har en lang bue og en delikat sylindrisk/konisk formet stoffskjerm av bomullsbouclé som sprer lyset på en myk måte. Lampen er perfekt å plassere i leilighet og hjem hvor man ønsker lys over ett bord.

  Cosiness buet gulvlampe med marmorbase og stor stoffskjerm /Lampegiganten.no

  Plivello er en retro-inspirert pendellampe og lysekrone fra Le Klint som ble designet i 2022 for Le Klints 80-års jubileum i 2023. Lampen har hentet inspirasjon fra de klassiske og glamorøse etasje-lysekronene i art-deco stil og er håndbrettet av papir ved deres fabrikk i Odense, danmark.

  Plivello fra Le Klint – Håndbrettet av papir /Lampemesteren.no

  Plivello lampene kommer i en rekke størrelser og også i flerfargede etasjelamper med dekorative, tynne ringer av gyllen-farget aluminium. Lampene er imponerende og skaper et vakkert delikat lys, samtidig som de holder en lav vekt og kan derfor henges opp uten ekstra hensyn.

  Plivello er perfekt dersom du er ute etter å skape en luksuriøs stil i hjem, hytte eller til restaurant og hotell. Perfekt for rom med stor takhøyde.

  Plivello fra Le Klint – Inspirert av klassiske etasje-lysekroner /Lampemesteren.no
  Plivello fra Le Klint – Kommer i flere størrelser og farger /Lampemesteren.no

  Chouchi fra Italienske Foscarini er en utrolig vakker pendellampe som kommer i flere fasonger, farger og størrelser. Dette betyr at lampen er perfekt å kombinere om hverandre for å skape en designmessig dybde i belysningen. Lampenes hvite opalglass skaper en nydelig glød og et behagelig lys.

  Foscarini Chouchi – Kommer i hvit eller i farger /Lampegiganten.no
  Foscarini Chouchi – Kommer i hvit eller i farger /Lampegiganten.no
  Foscarini Chouchi – Kommer i hvit eller i farger /Lampegiganten.no
  Foscarini Chouchi – Kommer i hvit eller i farger /Lampegiganten.no

  Til det moderne og minimalistiske hjem vil kanskje de elegante og stramme lampene i Coordinates serien fra det danske designhuset Flos være ett godt valg. Lampene har et moderne og stilig design som skaper ett nett av lys og passer kjempefint inn som kontrast til det rustikke eller som kompliment til den moderne stilen. Les gjerne mer om Coordinates fra Flos.

  Coordinates serien fra Flos /Lampemesteren.no
  Coordinates serien fra Flos /Lampemesteren.no

  Lacrima fra Italienske Vistosi er munnblåste av eksklusivt hvitt murano-glass med en lekker og lang dråpeform som sprer lyset på en vakker og jevn måte. Det diffuse lyset som skapes gjør lampene perfekt som dekorative elementer og blikkfang i den moderne innredningen. Kombinér dem gjerne sammen for å skape hengende skulpturer av lys omkring i boligen, over trapp eller langs store vinduer.

  Lacrima dråpependel fra Vistosi /Lampegiganten.no

  Arretona vegghylle-lampe er en praktisk og stilig gulvlampe i antikk utførelse. Denne gulvlampen er utformet som en praktisk vegghylle og opptar lite gulvplass, samtidig som den har praktiske hyller hvor man kan plassere bøker eller planter.

  Arretona Gulvlampe med praktiske hyller /Lampegiganten.no

  Sjarmerende Konglelampe i tre – Fra Skånske Møbelhuset kommer denne flotte konglelampen i naturlig treverk. Lampen består av tynne plater av bjørkefinér, lagt lagvis over hverandre etter formen av en kongle. Denne lampen er kjempefin om du ønsker å bruke naturlige materialer i interiør og belysning.

  Denne trelampen skaper et koselig og sjarmerende lys som fokuseres hovedsaklig nedover, men det slipper også ut små lysstråler igjennom de tynne finérplatene i lampen.

  Konglelampe i Tre fra skånska møbelhuset /Trendrom.no
  Konglelampe i tre /Trendrom.no

  Konglelampen i tre kommer i fargene brunt, valnøtt, lyst og hel-sort.

  Arretona har et stilig antikk utseende og passer kjempefint inn i alle interiørstiler, men kanskje spesielt for deg som liker noe retro og sjelfullt.

  Konsthantverk er en liten lokal lampeprodusent fra Tyringe i Småland, Sverige. Igjennom 100 år har denne lille lampeprodusenten laget unike lamper med sjarm og personlighet. Deres spesialitet er rustikke lamper med vakre små håndverksdetaljer som passer inn i hjem, leilighet og på hytta.

  Rustikke lamper fra Konsthantverk /Lampemesteren.no
  Rustikke lamper fra Konsthantverk /Lampemesteren.no

  Soleil fra Globen Lighting er en svært dekorativ bordlampe med designinspirasjon hentet av Art-deco stilen og klassiske solspeil som var store i popularitet på 1920-tallet. Soleil har en sentral opal glasskuppel med utskytende armer av gyllen messing og blir et vakkert og dekorativt blikkfang som er perfekt å bruke som dekorbelysning rundt om i hele boligen.

  Soleil – Globen Lighting /Homeroom.no

  Den lette og elegante Blossi serien fra Nuura består av bord, vegg, gulv og taklamper og passer kjempefint inn som belysning i stue, såvel som entré, kjøkken eller som delikat vindusbelysning. Blossi kommer i en vakker klart glass variant, men også i en versjon med frostet hvitt glass.

  Blossi pendellampe fra Nuura /Lampemesteren.no
  Blossi pendellampe i glass /Lampemesteren.no
  Blossi i stor versjon over matbord /Lampemesteren.no

  Aksentbelysningen vil fremheve gjenstander eller være dekorative i seg selv, mens gulv og bordlamper tilbyr både aksentbelysning og funksjonsbelysning.

  Tenk også over at du skal ha lys på flere nivåer i stuen. Her kommer kombinasjonen av downlight, taklamper, vegglamper, bordlamper og gulvlamper inn.

  Alle disse lampene har sine egne gode bruksområder, men fungerer best sammen.

  Vakker bordlampe i tre – Tom Rossau /Andlight.no

  Ved å skape lys fra flere nivåer i høyden skaper du et komfortabelt og dekorativt lys, og man unngår å kaste skygger nedover ansiktet ved å kun ha lys f.eks i taket.

  Lamper av samme serie passer fint i hele stuen – Les mer om Parachilna kuppellampene

  The Muse fra Tala er en spennende og dekorativ trådløs bordlampe som du kan enkelt kan plassere på bord, i vinduskarm eller ta med deg ut i hagen som bordbelysning. Lampen er inspirert av gamle britiske lanterner og har et kjempeflott retro-utseende samtidig som den er proppfull av moderne teknologi.

  Med sitt varme og behagelige warmdim lys som enkelt justeres via dimmerknappen er lampen perfekt som dekorativ hagebelysning, eller som bord og vindulampe på hytte, hjem og kafé.

  The Muse fra Britiske Tala /Lampemesteren.no

  Med trådløs lading, vanntetthet, stor batterikapasitet som varer i 24 timer og warm-dim funksjon har The Muse egenskaper som gjør den attraktiv både som nattbordslampe og vindulampe, men også som hagelampe til sene sommerkvelder.

  IP44 og 24 timers batterilevetid /Lampemesteren.no

  The Muse er en retro og flott batterilampe som du enkelt kan ta med deg dit du ønsker litt lys og hygge. Man kan også la den stå på ladeplaten i vinduskarmen eller på kommoden. Warmdim lyset skaper et utrolig varmt og behagelig lys som fjerner mesteparten av det blå lysspekteret, den er derfor også godt egnet som kveldsbelysning på nattbord og i stue.

  Trådløs batterilampe med varm og koselig warmdim lys /Lampemesteren.no
  Pump Svart/Opal – Woud /Lampemesteren

  Bruk gjerne en nedhengt taklampe med mange pærer i stuen eller over et bord. Med sine mange armer og lyskilder skaper disse lampene en svært dekorativ belysning i stue og vil ofte være noe av det første som fanger oppmerksomheten til gjester.
  Les gjerne mer og få tips om lamper med mange pærer.

  Copernicus fra Globen /Homeroom.no
  Tage fra Bankeryd /Nordicnest.no

  Den elegante serien AMP fra Normann Copenhagen består av bordlamper og hengelamper med avrundede glasskjermer og tynne avlange glødepærer som minner om gammeldagse radiorør. Med sin moderne og stilrene design passer disse lampene flott inn i nordiske hjem og er et utmerket alternativ dersom du ønsker en minimalistisk, men samtidig stilfull belysning i stue eller ellers i boligen.

  AMP – Normann Copenhagen /Lampemesteren

  Disse elegante papplampene fra Graypants kommer i vakre, moderne design og spennende geometriske former. De små glipene i pappskjermen slipper ut stråler av lys og gir et vakkert, varmt lys i stuen.

  Nydelige papplamper fra Graypants /Andlight

  De tynne skjermene til rispapirlamper skaper et vakkert og stemningsfullt lys i stuen, en rispapirlampe vil være et fint valg hvis du ønsker en relativ enkel og minimalistisk belysning i stuen.

  Gulvlampe med rispapirskjerm – Vitra Akari /Andlight
  Kyoto fra Globen. Kommer også i en større versjon /Kitchentime.no

  Lamella fra Danske Le Klint har en håndbrettet lampeskjerm av papir som sprer lyset på en behagelig og myk måte og vil være et kjempefint valg dersom du er ute etter en dekorativ, vegg eller takmontert lampe i stuen.

  Lamella – Kan brukes både som tak og vegglampe – Le Klint /Lampemesteren
  Lamella – Kan brukes både som tak og vegglampe – Le Klint /Lampemesteren

  Et annet godt alternativ er disse vakre lampene av flettet rotting, et naturlig og bærekraftig materiale med en lekker, men samtidig myk og diskret design hvor lysstrålene som strimer ut igjennom glipene vil skape en kjempelekker effekt. Ferm Living står bak disse vakre lampene av rotting som passer like fint inn i stuebelysningen som på soverommet.

  Lamper av flettet rotting – Ferm Living /Lampemesteren.no

  De nydelige flowerpot lampene fra &Tradition skaper et vakkert og dekorativt mykt lys som passer kjempeflott inn over kjøkken-øy, et hjørne i stuen eller som takpendel over sofabord og spisebord. Flowerpot lampene kommer i en rekke elegante materialer og farger, og også i flere størrelser.

  Flowerpot pendel i kobber /Lampemesteren.no

  De «små» flowerpot vp1 lampene gjør seg kjempefint over et lite bord eller hengende sammen på rekke over et avlangt bord eller en utstikker.

  Flowerpot pendel i kobber /Lampemesteren.no

  Velvet – Disse vakre tekstillampene fra svenske Globen er perfekt som stemningsfull og elegant belysning av stue, sofabordet eller lesekroken. Velvet kommer i flere farger og med sin tidløse sjarm gir den et dekorativt og avslappende lys.

  Velvet – Vakre stofflamper fra Globen /Homeroom.no
  Velvet – Vakre stofflamper fra Globen /Homeroom.no
  Velvet – Vakre stofflamper fra Globen /Homeroom.no

  Den dekorative Maranga serien fra Marset skaper ett veldig vakkert og flott lys. Lampen har en skjerm hvor lyset slippes ut i geometriske mønstre og passer fint inn i stuen – og resten av boligen.

  Se hele Maranga serien på /Andlight.no
  Se hele Maranga serien på /Andlight.no

  Petite Machine fra Made By Hand er en flott ny serie av lamper som er inspirert av populære design fra 1930 tallet. Serien kommer i myke farger og en blank messing versjon.

  Petite Machine – Made by hand /Lampemesteren

  Ved å bruke samme lampeserie som belysning i stuen kan du skape en fin rød tråd igjennom belysningen, f.eks kommer den elegante Multi-lite serien fra Gubi i flere varianter til både bord, tak og gulv.

  Multi-lite fra danske Gubi ble først tegnet i 1972 og består av sylindriske former som omkranser den sentrale lyskilden. Disse sylindrene kan du selv justere på for på den måten å forandre utseende og lysbildet. Multi-Lite har siden unnfangelsen blitt en ikonisk lampe for deg som foretrekker lys med sjarm, stil og historie i stuen.

  Multi-Lite fra Gubi Rosa /Lampemesteren
  Multi-Lite fra Gubi Bordlampe i ren messing /Lampemesteren
  Multi-Lite fra Gubi pendler i ren messing /Lampemesteren
  Multi-Lite kommer i flere vakre farger /Lampemesteren
  Som Gulvlampe tilfører Multi-Lite et vakkert lys /Lampemesteren

  Anoli 6 fra Nuura er en lekker pendellysekrone av rav-farget glass med buede, myke ovale former som skaper et vakkert lysspill i stuen, her henger pendellampene i forskjellige nivåer og passer spesielt godt til et rundt sofabord.

  Anoli 6 – Nuura /Andlight

  Store pendellamper er perfekte til runde små stue og sofabord for å gi en dekorativ og fokusert belysning. Aarhus lampene fra Halo Design har et tilsynelatende enkelt design, men har samtidig vakre tidløse former og en åpning i toppen som slipper igjennom et stemningsfylt lys.

  Aarhus fra Halo Design /Glass og Interiør

  De dekorative «Bell» pendlene til Darø kommer i mange forskjellige størrelser som gjør at du kan kombinere dem sammen. Lampene har et festepunkt som gjør at du kan vinkle dem til å henge på skrå i begge retninger slik du selv ønsker, noe som skaper en mer dramatisk belysning.

  Bell – Vinklbare pendler fra Darø /Lampemesteren

  Mens små pendellamper gjerne kan benyttes som dekorativ belysning. En vanlig plassering er i vinduet, men gjerne heng dem sammen i forskjellige høyder i hjørnet av stuen for å skape dybde – eller sammen med dekorative elementer i boligen.

  To Plivierre pendler fra danske Le Klint /Lampemesteren

  Oslo Wood er kanskje norske Northerns mest populære lampeserie til nå. Gulvlampene i oslo serien har tynne og delikate gulvben i lakkert metall eller treverk og en lampeskjerm av farget tekstil som skaper et behagelig lys hvorenn i boligen lampen plasseres.

  Oslo wood gulvlampe – Northern /Andlight
  Oslo wood gulvlampe – Northern /Andlight

  Jazz fra Umage er en spennende lampeskjerm av buede blader i mørk eik som du kan kombinere med flere forskjellige lampesokler og holdere fra Umage. Sett sammen din egen pendellampe, bordlampe eller gulvlampe og plasser den i stuen for å få den koselige atmosfæren en trelampe gir.

  Jazz – Umage /Lampemesteren
  Jazz – Umage /Lampemesteren

  Gross fra By Rydens er en svært populær hengende lampe av glass som nå også kommer i den spennende fargen burgunder i tillegg til de populære smoke, champagne og klart glass.

  Gross er en stor og iøynefallende lampe som gir et delikat og vakkert lys i stuen, med en rund form som passer fint inn over et sofabord.

  Gross – By Rydens/ Homeroom.no
  Gross – By Rydens / Homeroom.no

  Mange bruker lysekroner som belysning i en del av stuen, f.eks over spisebordet. Vurdér å bytte ut klassiske varianter med en moderne – industriell lampe.

  Den danske tradisjonsbedriften Le Klint har utviklet en ny konseptserie kalt Pliverre. Den kombinerer et mykt hvitt lys fra den opale glasskjermen, med en rustikk og industrielt inspirert svart ramme og detaljer av messing.

  Pliverre lysekrone i stuen /Lampemesteren
  Flere sammen for større effekt /Lampemesteren
  Ny Pliverre gulvlampe i stue /Lampemesteren

  Dekorer stuen med de vakre Anni bordlampe fra tyske Fischer & Honsel. Lampene har et tidløst og elegant preg med messing fot og firkantet hvit tekstilskjerm.

  Med Soho/Noho vegglampene fra Light Point kan du sette sammen ditt eget mønster av dekorative vegglamper. Disse runde eller firkantede vegglampene er perfekte for å skape en dekorativ veggbelysning på store vegger i stuen.

  Soho – Lightpoint /Lampemesteren
  Noho – Lightpoint /Lampemesteren

  Lady Costanza er en stor og buet gulvlampe fra Luceplan hvor lampeskjermen strekker seg inn i stuen og avgir en delikat og stemningsfull belysning over et sofabord eller en lenestol.

  Kommer i tre farger: Lady Costanza -.Luceplan /Lampemesteren

  Lady Coztanza kan justeres i høyden ved hjelp av et teleskoprør og som er i stand til å rotere 360 ° i bunnen. Dette gir Lady Costanza en elegant, funksjonell fleksibilitet, som alltid, passer perfekt inn i rommet hvor den plasseres.

  Lady Costanza -.Luceplan /Lampemesteren

  Plaza er en lekker taklampe pendel med fire armer hvor det sitter lyskilder på hver arm. På denne lampen i matt-svart kan du selv velge hvilke dekorpærer du ønsker å bruke.

  Plaza taklampe i matt-svart /Homeroom.no

  Hvis du ønsker en fargerik belysning i stuen vil ballroom lampene fra Design By Us være verdt en titt. Disse lekre munnblåste lampene kommer i flere vakre farger og med håndmalte detaljer.

  Vakre takpendler i fargerikt glass /Lampemesteren

  HerzBlut er en tysk lampeprodusent fra den tradisjonelle og landlige regionen Sauerland i Westphalia. Regionens store, tettvokste skoger har inspirert HerzBlut’s design som gjerne inkorporerer lokalt FSC sertifisert treverk i sin produksjon og lamper. Disse vakre lampene har en moderne finish, men er samtidig rustikke og tradisjonelle på mange måter. Lampene er derfor enkle å plassere i en bolig eller hytte med både moderne eller en mer tradisjonell stil.

  HerzBlut buet gulvlampe – Håndlaget /Lampegiganten.no

  HerzBlut har en rekke elegante design som passer kjempefint inn i både bolig og hytte. Deres lamper har gjerne en rustikk stil og sjarm og i høy håndlaget kvalitet.

  Avlang LED pendellampe med Gevir dekor for hytten /Lampegiganten.no
  Gulvlampe hvor en gammel gjerdestolpe gjenbrukes /Lampegiganten.no
  Moderne LED pendellampe fra HerzBlut /Lampegiganten.no

  Gulvlamper i stuen er en ofte oversett, men viktig del av den lagvise belysningen i stua. En frittstående gulvlampe gjør seg fint langs en stuevegg, eller du kan velge en mer buet gulvlampe modell som kan kaste lys over stuebord eller lesekroken.

  Benik Gulvlampe /Lampegiganten
  Jonera Gulvlampe buet /Lampegiganten

  Acorn fra Northern har hentet sin inspirasjon fra de nordiske skoger og skaper et innbydende vakkert lys som passer flott inn over en kjøkkenøy, spisebord eller som pendellampe i stuen. Acorn kommer i lekker matt sort eller hvit farge med et stilrent, skandinavisk design.

  Acorn – Northern, moderne og stilren pendellampe /Lampegiganten.no

  Mush – De nydelige bordlampene fra Watt A Lamp består blant annet av treverk og munnblåst, farget glass. Disse vakre lampene kan med letthet plasseres omkring i stuen, på en kommode, skjenk eller på et sidebord for å spre et vakkert lys.

  Mush – Watt a lamp /Andlight.no

  Galaxy fra svenske Globen er en vakker og moderne pendellampe / lysekrone som kommer i flere farger, blant annet i populær matt-svart. Galaxy pendelen består av mange utstikkende armer og du kan forandre på utseendet ved å montere forskjellige dekorpærer, f.eks opal-hvite, sorte eller klassiske glødepærer.

  Galaxy – Globen Lighting /Homeroom

  At noe så enkelt som papp kan skape slike vakre og stemningsfulle lamper er ganske utrolig. Nederlandske Think Paper lager disse flotte lampene av papp for hånd, og de mange perforeringene skaper et svært dekorativt lys som passer utmerket som stemningsfull belysning i stuen. Se flere dekorative lamper i papp.

  Les mer om lamper av papp

  En vegghengt arm er ett annet alternativ for belysning over bord eller lesekrok i stuen hvis du ikke har takpendler eller ønsker en buet gulvlampe. De flotte secto lampene kan du henge i en justerbar og vinklet arm som du henger på veggen.

  Secto lamper

  Den enkle, men fremdeles dekorative «moon» bordlampen fra danske Dyberg Larsen har en lavmælt fremtoning, men gir fremdeles et svært så vakkert lys. Moon bordlampen med sin store, opplyste glasskule er lettplassert og kan stå i stuevinduet eller på et bord eller kommode. Moon kommer også i en ny versjon med røykfarget glass.

  Moon bordlampe – DybergLarsen /Lampemesteren

  Boho Mirror er en kjempeflott speillampe med et mykt bakgrunnslys som gjør at denne passer kjempefint inn bak sofa, på vegg eller i gang og entré. Boho mirror er laget av tynne striper av papir som kan ligne på fjær ved første øyekast.

  Boho Mirror Brun – Globen /Nordicnest.no

  Cebu lampene fra PR Home er håndflettet i Filipinene på tradisjonelt vis og laget av lampakanay. En type plante som har en flott og røff overflate. Cebu er derfor vakker som dekorativ lampe til alle typer interiørstiler, moderne såvel som rustikke og landlige. Cebu kommer i flere størrelser og kan gjerne kombineres om hverandre eller hengende alene, ute som inne(under tak).

  Cebu fra PR Home over kjøkken øy /Homeroom.no
  Cebu – Kjempefin både ute og inne – Pr Home/Homeroom.no

  Fenomen er en elegant glasslampe fra svenske Konsthantverk med rustikke elementer av rå-messing som over tid vil utvikle en vidunderlig og unik patina. Den gylne rå-messingen kombineres med en munnblåst lampeskjerm av klart eller sotet glass og kommer i tre størrelser og former som kan henge fint alene, men over et spisebord eller sofabord blir det en perfekt kombinasjon om de henges på forskjellige høyder.

  Fenomen fra Konsthantverk over et spisebord /Andlight.no

  Konsthantverk er en liten lampeprodusent fra Tyringe i Sverige hvor de i over 90 år har håndlaget unike lamper. Deres lamper har gjerne et preg av rustikk og industri hvor glass kombineres med rå-metall.

  Fenomen kommer i klart eller sotet glass /Andlight.no

  Auro er en nydelig lysekrone i moderne stil med lange hule staver av rosa-fargede glasstaver som virkelig skaper et inntrykk og gir et vakkert lys der den henger. Lysekronen fanger oppmerksomheten og skaper en koselig atmosfære.

  Auro lysekrone i glass /Jotex.no
  Auro kommer i rosa og klart glass /Jotex.no

  Indirekte belysning i stue

  For deg som totalrenoverer eller pusser opp boligen vil kanskje indirekte belysning i stua være et spennende og annerledes belysning alternativ. Indirekte belysning kan man skape på flere måter, det kan enten være ved å bygge nisjer selv eller ved å installere spesielle og lav-vekt taklister som har plass til LED-strips.

  Indirekte belysning i stue med Taklister fra Orac Decor /Byggmax
  Indirekte belysning i stue med Taklister fra Orac Decor /Byggmax
  Indirekte belysning i stue med Taklister fra Orac Decor /Byggmax

  Tips. Dersom du vil finne senter i taket til en ny lampe kan du bruke to krysslasere for å enkelt finne senter i taket. Denne metoden brukte jeg når jeg skulle flytte noen flowerpot pendler på et hotell. Du kan også bruke andre måter, les mer om hvordan du henger opp lampe.

  To lasere viser raskt senter av bordet

  Les mer om indirekte belysning i stue og bolig.

  Les også om flotte kommoder til gang og stue, tips om kjøkkenbelysning eller pendellamper til boligen.