Få en fin og koselig belysning til stue med våre tips og inspirasjons ideer for lamper til stua. Med litt planlegging kan du få en variert og dekorativ belysning i stuen som fungerer like fint til koselige familiemiddager som sene filmkvelder.

Husketips for belysning i stuen

For å få en god belysning i ett rom må man tenke på den lagvise belysningen. Den lagvise belysningen skaper liv, skygger, en koselig atmosfære og ett lys som ikke blir kjedelig eller platt.

Panama – Homeroom.no

Tenk over at du skal ha lys på flere nivåer i stuen. Her kommer kombinasjonen av downlight, taklamper, vegglamper, bordlamper og gulvlamper inn. Alle disse lampene har sine egne gode bruksområder, men fungerer best sammen.

  • Bruk vegglamper, bordlamper og gulvlamper.
  • Vurder å bytte ut downlights til Warmdim Downlights for en koseligere atmosfære og et varmere lys.
  • Lys opp hjørner så virker rommet større.
  • Velg farger som harmonerer med resten av interiøret.
  • Vurder å bruke vinklede downlights for å lyse opp vegger og skape skygger.
  • Se også plassering av spotter i stuen.
Pump Svart/Opal – Woud /Lampemesteren

Petite Machine fra Made By Hand er en flott ny serie av lamper som er inspirert av populære design fra 1930 tallet. Serien kommer i myke farger og en blank messing versjon.

Petite Machine – Made by hand /Lampemesteren
Petite Machine – Made by hand /Lampemesteren
Lighting by Havsö /Homeroom

Store pendellamper er perfekte til runde små stue og sofabord for å gi en dekorativ og fokusert belysning. Aarhus lampene fra Halo Design har et tilsynelatende enkelt design, men har samtidig vakre tidløse former og en åpning i toppen som slipper igjennom et stemningsfylt lys.

Aarhus fra Halo Design /Glass og Interiør

Mens små pendellamper gjerne kan benyttes som dekorativ belysning. En vanlig plassering er i vinduet, men gjerne heng dem sammen i forskjellige høyder i hjørner av rommet for å skape dybde – eller sammen med dekorative elementer i boligen.

To Plivierre pendler fra danske Le Klint /Lampemesteren

Jazz fra Umage er en spennende lampeskjerm av buede blader i mørk eik som du kan kombinere med flere forskjellige lampesokler og holdere fra Umage. Sett sammen din egen pendellampe, bordlampe eller gulvlampe og plasser den i stuen for å få den koselige atmosfæren en trelampe gir.

Jazz – Umage /Lampemesteren
Jazz – Umage /Lampemesteren

Gross fra By Rydens er en svært populær hengende lampe av glass som nå også kommer i den spennende fargen burgunder i tillegg til de populære smoke, champagne og klart glass.

Gross er en stor og iøynefallende lampe som gir et delikat og vakkert lys i stuen, med en rund form som passer fint inn over et sofabord.

Gross – By Rydens /Homeroom
Gross – By Rydens /Homeroom
Gross – By Rydens /Homeroom

Mange bruker lysekroner som belysning i en del av stuen, f.eks over spisebordet. Vurdér å bytte ut klassiske varianter med en moderne – industriell lampe.

Den danske tradisjonsbedriften Le Klint har utviklet en ny konseptserie kalt Pliverre. Den kombinerer et mykt hvitt lys fra den opale glasskjermen, med en rustikk og industrielt inspirert svart ramme og detaljer av messing.

Pliverre lysekrone i stuen /Lampemesteren
Flere sammen for større effekt /Lampemesteren
Ny Pliverre gulvlampe i stue /Lampemesteren

Dekorer stuen med de vakre Anni bordlampe fra tyske Fischer & Honsel. Lampene har et tidløst og elegant preg med messing fot og firkantet hvit tekstilskjerm.

Med Soho/Noho vegglampene fra Light Point kan du sette sammen ditt eget mønster av dekorative vegglamper. Disse runde eller firkantede vegglampene er perfekte for å skape en dekorativ veggbelysning på store vegger i stuen.

Soho – Lightpoint /Lampemesteren
Noho – Lightpoint /Lampemesteren

Naturlige materialer gjør seg godt også i belysningen, her kan du se de flotte og rå taklampene fra Dutchbone av rotting som snirkler seg rundt den sentrale lyskilden og skaper et dekorativt lys. Se også andre vakre trelamper du kan bruke i belysningen.

Rotting taklamper fra Dutchbone /Reforma

Dekorer i vinduskanten med den lekre Midtown lysestake lampen fra svenske Markslöjd. Disse elegante, smale og lettplasserte lampene kommer i en krom og svart utgave.

Midtown bordlampe /Homeroom

Hvis du ønsker en fargerik belysning i stuen vil ballroom lampene fra Design By Us være verdt en titt. Disse lekre munnblåste lampene kommer i flere vakre farger og med håndmalte detaljer.

Vakre takpendler i fargerikt glass /Lampemesteren

Gulvlamper i stuen er en ofte oversett, men viktig del av den lagvise belysningen i stua. En frittstående gulvlampe gjør seg fint langs en stuevegg, eller du kan velge en mer buet gulvlampe modell som kan kaste lys over stuebord eller lesekroken.

Benik Gulvlampe /Lampegiganten
Jonera Gulvlampe buet /Lampegiganten

En vegghengt arm er ett annet alternativ for belysning over bord eller lesekrok i stuen hvis du ikke har takpendler eller ønsker en buet gulvlampe. De flotte secto lampene kan du henge i en justerbar og vinklet arm som du henger på veggen.

Secto lamper