Hopp til innholdet
Hjem » Stofflampe: Fantastisk Flotte Lamper i Stoff & Tekstil

Stofflampe: Fantastisk Flotte Lamper i Stoff & Tekstil

  lamper av stoff og tekstil

  Lamper i stoff og tekstil har en spesiell varme i seg, den dempede belysningen igjennom tekstilet gir en behagelig og diffus belysning, derfor egner stofflamper seg spesielt godt som stemningsbelysning, til soverommet eller over et spisebord hvor lyset ikke vil blende eller ta for mye oppmerksomhet.

  Tekstil og stofflamper kommer i en rik og varierende miks av design, farger og stoffmateriale. Fra ull og garn, til silke, ris og bomull. En lampe av stoff er et fint valg når man ønsker belysning av naturlige og bærekraftige materialer og unik, håndlagd design.

  Margin fra New Works er designet av John Ashbury og er en klassisk lampeserie av tekstil og stoff med tidløs design og subtil bruk av farger. Skjermen av jordfarget stoff demper lyset og gir en myk, beroligende belysning i hjemmet.

  Perfekt som nedhengt lampe i stue og soverom. Serien kommer også i bordlampe og gulvlampe versjon, som skaper et elegant og fredelig lys i hjemmet.

  Margin fra New Works – Perfekt som stuebelysning /Lampemesteren.no
  Margin fra New Works – Pendellampe med mykt lys /Lampemesteren.no
  Margin fra New Works – Bordlampe og gulvlampe i tekstil /Lampemesteren.no

  Nantwin fra Lindby har et stilrent utseende imed en liten gulvplate som gjør at den er enkel å plassere rundt omkring i hjemmet. Gulvlampen’s store lampeskjerm kan dimmes med integrert dimmer, mens den lille leselampen kan slås av/på individuelt.

  Nantwin gulvlampe i stilren design fra Lindby /Lampegiganten.no

  Cosiness er en ny gulvlampe fra det franske merket Market Set – Gulvlampen har en elegant base av tykk, hvit marmor som holder lampen stabilt på plass. Gulvlampen har en lang bue og en delikat sylindrisk/konisk formet stoffskjerm av bomullsbouclé som sprer lyset på en myk måte.

  Cosiness buet gulvlampe med marmorbase og stor stoffskjerm /Lampegiganten.no

  Barre XL fra Ebb&Flow er en fargerik serie av gulvlamper fulle av mønstre og farger. Her kan du se gulvlampen i Chennai med Fuchsia farget stoffskjerm som virkelig «popper» frem fra resten av interiøret. Perfekt om du ønsker å skape litt mer livlig belysning i hjemmet.

  Barre XL med Chennai skjerm i Fuchsia farge /Lampegiganten.no

  Kesta er en lekker serie av bordlamper og gulvlamper med stoffskjerm i svart tekstil og en kjempeflott gyllen innside som reflekterer lyset og skaper et ekstra varmt og koselig lys. Gulvlampen har et moderne og stilig design som passer kjempefint til både stue, soverom og gang.

  Kesta Gulvlampe av sort tekstil og gull /Lampegiganten.no

  Jinda er en serie lamper til bord, vegg og gulv som har en elegant og tidløs skandinavisk stil over seg. Lampene har en base av treverk med et vakkert mønster og flotte lampeskjermer i vakkert fløyel-stoff som demper lyset og skaper en behagelig og koselig atmosfære. Jinda er perfekt som lampe til både oppholdsrom og soverom hvor dens skråstilte lampeskjerm og koselige lys vil løfte rommet.

  Jinda – Lamper i tradisjonell, skandinavisk stil /Lampegiganten.no
  Jinda – Lamper i tradisjonell, skandinavisk stil /Lampegiganten.no

  Plivello er en retro-inspirert pendellampe og lysekrone fra Le Klint som ble designet i 2022 for Le Klints 80-års jubileum i 2023. Lampen har hentet inspirasjon fra de klassiske og glamorøse etasje-lysekronene i art-deco stil og er håndbrettet av papir ved deres fabrikk i Odense, danmark.

  Plivello fra Le Klint – Håndbrettet av papir /Lampemesteren.no

  Plivello lampene kommer i en rekke størrelser og også i flerfargede etasjelamper med dekorative, tynne ringer av gyllen-farget aluminium. Lampene er imponerende og skaper et vakkert delikat lys, samtidig som de holder en lav vekt og kan derfor henges opp uten ekstra hensyn.

  Plivello er perfekt dersom du er ute etter å skape en luksuriøs stil i hjem, hytte eller til restaurant og hotell. Perfekt for rom med stor takhøyde.

  Plivello fra Le Klint – Inspirert av klassiske etasje-lysekroner /Lampemesteren.no
  Plivello fra Le Klint – Kommer i flere størrelser og farger /Lampemesteren.no

  Lamella fra Danske Le Klint er en elegant serie av pendellamper og vegglamper som er laget av håndbrettede lampeskjermer av papir i et stilrent og tidløst design. Papirskjermene foldes og brettes på tradisjonelt vis i Danmark og vil spre lyset på en myk og vakker måte, kjempefine som belysning over spisebord eller i stuen.

  Lamella fra Le Klint /Lampemesteren
  Lamella – Kan brukes både som tak og vegglampe – Le Klint /Lampemesteren

  Patrik er en flott og stilren pendellampe av stoff/tekstil med en elegant gyllen innside som reflekterer lyset og skaper en god varme i rommet. Lampen har en buet og avlang form og passer derfor også veldig godt inn over et avlangt bord.

  Patrik fra Lucande – Stofflampe med gyllen innside /Lampegiganten

  Vasilia er en moderne og dekorativ taklampe med fire vridbare stofflamper i sort tekstil som skaper godt lys til større rom, flott til både gang, stue eller et soverom. Lampeskjermene har en gyllen innside som gir et varmt lys ut i rommet.

  Vasilia – taklampe i sort tekstil /Lampegiganten.no

  BonBon fra Hay er en serie vakre smålamper som egner seg veldig fint til dekorasjon på gulv, på bord eller i en hylle. BonBon er håndlaget ved at tynne tråder med garn legges over rammen i fine mønstre og fargekombinasjoner.

  BonBon fra Hay /Lampemesteren.no

  Ellipse fra Watt & Veke er en vakker og elegant stofflampe i bomullsjersey som har en vakker elliptisk form med store spiler som skaper fin dybde og vakre skygger. Ellipse skaper et nydelig lys og er kjempefin når man dimmer ned lyset, kommer i flere myke farger som passer flott inn i soverom eller stue og gang.

  Ellipse – Watt & Veke /Lampemesteren.no
  Ellipse – Watt & Veke /Lampemesteren.no
  Ellipse – Watt & Veke /Lampemesteren.no

  Ticon fra Globo er en vakker serie av fargefulle stofflamper i fløyel som kaster et vakkert og behagelig lys ut i rommet. Fin til både stue, soverom eller som dekorbelysning i gang og entré.
  Ticon har flotte fløyelstoff lampeskjermer med en gyllen innside som gir et ekstra varmt og koselig lys. Med sine mange mønstre slippes det samtidig ut lys som lager flotte mønstre i rommet.

  Ticon – Farget fløyellamper med gyllen innside /Lampegiganten.no
  Ticon – Farget fløyellamper med gyllen innside /Lampegiganten.no
  Ticon – Farget fløyellamper med gyllen innside /Lampegiganten.no

  Fra Moore kommer denne fine bordlampen som består av filt med store synlige sting som går nedover lampefoten og lampeskjermen. Kommer i flere modeller, blant annet en med fargeforandrende lys.

  Alice – Moore /Lampegiganten
  Alice – Moore /Lampegiganten
  Under the bell – Muuto /Lunehjem.no

  Gulvlampene i Oslo Wood serien fra Northern er et eksempel på kombinasjon av myke og harde materialer, her får man en moderne og slank gulvlampe som samtidig gir et delikat og diffust lys via lampeskjermen av farget tekstil.

  Oslo Wood i nyheten «Mørk & Karamell» /Lampemesteren.no

  Hashira fra danske Menu er en serie vakre og elegante lamper av lin. Her er det hentet inspirasjon fra japansk design og tradisjonelle rispapirlamper for å skape lamper som gir et vakkert og behagelig lys når dem tennes. det tynne lin-tøyet slipper igjennom stråler av lys og passer kjempefint inn på et soverom eller i en stue for å skape stemingsfull belysning.

  Hashira – Menu /Lampemesteren.no
  Hashira – Menu /Lampemesteren.no

  Velvet er en vakker serie av tekstillamper fra svenske Globen som preges av tidløse former og eleganse. Lampene kommer som både bord, vegg og taklampe i flere flotte farger. Perfekt som stemningsfull belysning av stue eller soverom.

  Velvet – Globen /Homeroom.no
  Velvet – Globen /Homeroom.no
  Velvet – Globen /Homeroom.no
  Eple – Stoffskjerm med epleformet lampefot /Lampegiganten

  Hebe fra Ferm Living er en vakker samling bordlamper med asymetrisk lampefot og lampeskjerm av farget stoff, kjempefin for å skape en koselig belysning i stue, i entré eller soverom.

  Hebe bordlamper fra Ferm Living /Lampemesteren.no

  Flora – Fischer & Honsel

  Tyske Fischer & Honsel har spesialisert seg på mønstrede stofflamper, her kombinerer dem tekstil og stoff i forskjellige farger slik at man får frem vakre mønstre når lyset tennes.

  Flora Stofflampe /Lampegiganten

  Triple fra danske By Rydens kommer som en elegant taklampe eller gulvlampe med tre justerbare lampeskjermer av hvit tekstil. Bruk dem som oppsiktsvekkende og koselig belysning i stue eller soverom.

  Triple – By Rydens / Homeroom
  Triple – By Rydens / Homeroom

  Casta – Stor avlang stoffpendel

  Casta er en stor og avlang taklampe i tekstil / hvitt stoff fra Tyske Fischer & Honsel. Den har en moderne form som gir ett godt lys nedover mot ett bord eller en kjøkkenbenk, men samtidig demper tekstilskjermen lyset sideveis.

  Casta inngår i en serie med bla leselamper /Lampegiganten

  Linda XL fra svenske Globen er en stor og koselig pendellampe i stoff og tekstil med flere farger. Heng den gjerne over et bord og la lyset fra lyspæren farges av det vakre stoffet.

  Linda XL – Globen /Homeroom

  Fraser er en landlig og koselig takpendel omgitt av flagrende blå-tonet lin.

  Fraser stoffpendel /Homeroom

  Frans – Globen Lighting

  Frans fra svenske Globen Lighting er en serie lamper med en luksuriøs følelse av 70- og 80-tallet. Lampene har lange tynne frynser og pene messingbånd.

  Frans – Lamper med frynser fra Globen /Homeroom
  Frans – Lamper med frynser fra Globen /Homeroom

  Frans kommer i en rekke vakre farger, perfekt for en koselig, retro-feeling i stue eller på soverom.

  Frans pendellampe /Homeroom
  Frans bordlampe /Homeroom

  Savanna – Blomstret stofflampe

  Nydelig og fargerik stofflampe som dekorert innvendig med fargerike blomster.

  Blomstret stofflampe /Lampeguru

  Melia – Flerskjermet stofflampe

  Melia er en lekker taklampe i stoff med flerfargede tekstilskjermer som ser like bra ut, enten lyser er av, eller på.

  Melia – Flerskjermet stofflampe /Lampegiganten

  Gulvlampen Standy har et stilrent og elegant utseende hvor metallrammen er dekket av en grovstrikket tekstilskjerm som slipper ut gløden og varmen fra lyspæren.

  Standy /Homeroom

  Hvit Takplafond i hvit tekstil

  Aneta er en vakker og stilfull takplafond i hvit tekstil.

  Hvit Takplafond i hvit tekstil /Homeroom

  Glitrende stoffskjerm – Thor

  Fra Tyske Honsel Leuchten kommer lampen «Thor», den er laget av tekstil med en akryl diffusor nederst. Lampen har små hull i skjermen som får lampen til å glitre.

  Rebekka, i sort stoff – Lampenwelt

  Rebekka er en kjempefin vegglampe med opp/ned lys. Den har en firkantet lampeskjerm i sort stoff, samt en egen bevegelig leselampe.

  Rebekka stofflampe til soverom /Lampegiganten

  Oslo Wood

  Lekker gulvlampe med stoffskjerm fra Norske Northern. Oslo er en svært populær uplight gulvlampe som kommer i mange fargevarianter.

  Se hele Oslo Wood på Lampemesteren.no

  Nica Stoff & Tekstil bordlampe

  Nica bordlampen består av to tekstilskjermer, hvorav den ytre er brun og nærmest transparent, mens den indre stoffskjermen er hvit og tykkvevet.

  Asymmetrisk Takpendel i tekstil

  A-Sym er en lekker asymmetrisk taklampe som både er stilfull, men samtidig kreativ og annerledes. Lampene blir håndsydd i Polen og kommer i flere fargevarianter.

  Asymmetrisk Takpendel i tekstil /Lampeguru.no
  Asymmetrisk Takpendel i tekstil /Lampeguru.no

  Oval og lang lampe i stoff

  Fin, ovalformet og avlang takpendel fra Honsel Leuchten, som passer fint over et spisebord. Lampen har et behagelig cappuccino-farget lampeskjerm.

  Anni – Tekstil bordlampe med elegant messing ben. /Lampegiganten

  Vieste fra By Rydens er en moderne gulvlampe med svart metallstamme og en rett, rund fløyelsskjerm. Skjermene i stoff finnes i en dristig rød, og en herlig beige farge. Bruk den røde for å få en fargeklatt i stuen din, eller som koselig belysning på soverommet. Vieste kommer også i matchende bordlampe-modell.

  Vieste – By Rydens /Homeroom

  Se gjerne flere vakre gulvlamper eller få inspirasjon til stuebelysning.