Hopp til innholdet
Hjem » Bakkespotter til hage og terrasse – Dekorative og vanntette spotlights for montering langs bakken

Bakkespotter til hage og terrasse – Dekorative og vanntette spotlights for montering langs bakken

  Bakkespotter gir mangfoldige lysmuligheter for terrasse og hage belysning. Dette er små vanntette spotlights og lys som kan felles inn i terrassebord, mur eller hage for å gi belysning langs bakken. Slike bakkespotter er veldig fine å bruke til å lyse opp trappetrinn, gangstier eller som punktbelysning langs terrassekanten.

  Bakkespotter til terrasse og stein

  J&EL har et praktisk sett for enkel gjør-det-selv montering av bakkespotter og uplights i hage og uterom. Disse vanntette IP67 lampene kommer med enkle koblinger du kan gjøre selv og fjærer for enkel innfelling og skjult montering.

  Lampene kommer i flere størrelser og dimensjoner og kan felles inn i terrassebord, hagesteiner og trappetrinn. Disse terrassespottene kommer med varm-hvit lys som gir en behagelig og rolig belysning av uterommet, disse kan også dimmes for ekstra effekt. Den nedfelte løsningen gir et stilrent uttrykk som maksimerer effekten.

  6-pk nedfelte bakkespotter fra J&EL /Elektroimportøren.no

  Spottene er bygget i solid rustfritt stål med IP67 klassifisering. Terrassespottene kommer også i en slim versjon som er svært praktiske dersom du har liten plass for innfelling eller skal felle spottene inn i stein eller betong.

  Bakkespotter i slim utførelse /Elektroimportøren.no

  For å koble til disse bakkespottene behøver du først å finne ut av antallet spotter du ønsker og regne ut effektbehovet til disse, la oss si at du ønsker 6 stk på 0.5W, da behøver du en driver som kan tåle 3W belastning. J&EL har to drivere, en på 30W og en på 8W. Da velger man 8W driveren, samt t-skjøter og skjøtekabler for tilkobling.

  Tilbehør til bakkespotter med enkel plug&play løsning du kan gjøre selv /Elektroimportøren.no

  Kombiner med punktbelysning

  Kombinér gjerne bakkespotter med andre belysningsmetoder i hage og uterom. For eksempel benytt disse spyd-hagespottene fra J&EL for punktbelysning av trær, vegg eller busker. Disse har den samme plug&play løsningen som bakkespottene slik at du slipper å kjøpe egne drivere, men kan simpelthen plugge dem inn på samme system som bakkespottene.

  Styring av hagelys

  For enkel styring av lys ville jeg anbefalt plejd systemet. Produsert i Sverige er Plejd et mangfoldig system som gir enkel styring av lys og andre elektroprodukter. Det fine med systemet er at alle produkter har en innebygget elektronisk astro-ur, som betyr at du kan velge en dimmer-driver fra plejd som slår seg på om kvelden og som også kan dimmes ned til ønsket nivå.

  Plejd systemet – Bra løsning for styring av lys og elektro /Elektroimportøren.no

  Dekorative lysideér for hage og terrasse

  Bakkespotter og punktbelysning gir en fin grunnbelysning i uterommet, men man bør også kombinere med dekorbelysning og mer praktisk lyssetting i uterommet. Det finnes ett vell av vakre lamper og belysningsmetoder for uterommet og her skal vi gå igjennom noen ideer.

  Dersom du bygger en levegg eller spilevegg kan du vurdere å felle inn dekorative led strips i noen av mellomrommene. Disse vil lyse opp i ett flott mønster og kvelden og skape ett blikkfang i uterommet.

  Innfelte led profiler kan brukes kreativt for å skape liv og bryte opp en ellers vanlig fasade eller levegg – Husk å bruke vanntette led-strips /Elektroimportøren.no

  En gulvlampe utendørs er ikke noe man forventer som hagebelysning, men det finnes flere utendørs modeller av dekorative gulvlamper som vil skape et flott blikkfang og dekorbelysning av uteområdet. Lampene gir samtidig ett nytt lag av lys som passer utmerket ved siden av hagesofa og loungeseksjonen.

  Cala utendørs gulvlampe med plastskjerm og vanntette koblinger /Lampemesteren.no

  Tolomeo fra Artemide er en stor utendørs gulvlampe med leddet konstruksjon og lang arm, bruk den for eksempel som en hengelampe over spisebordet når mørket senker seg. Lampeskjermen er laget av thuja, en spesiell type plast som er robust og værbestandig, men som allikevel ser svært naturtro ut og ligner mye på jute/strie materiale.

  Tolomeo fra Artemide – Kjempefin ute som inne /Lampegiganten.no

  The Muse fra Tala er en spennende og dekorativ trådløs bordlampe som du kan enkelt kan plassere på bord, i vinduskarm eller ta med deg ut i hagen som bordbelysning. Lampen er inspirert av gamle britiske lanterner og har et kjempeflott retro-utseende samtidig som den er proppfull av moderne teknologi.

  Med sitt varme og behagelige warmdim lys som enkelt justeres via dimmerknappen er lampen perfekt som dekorativ hagebelysning, eller som bord og vindulampe på hytte, hjem og kafé.

  The Muse fra Britiske Tala /Lampemesteren.no

  Med trådløs lading, vanntetthet, stor batterikapasitet som varer i 24 timer og warm-dim funksjon har The Muse egenskaper som gjør den attraktiv både som nattbordslampe og vindulampe, men også som hagelampe til sene sommerkvelder.

  IP44 og 24 timers batterilevetid /Lampemesteren.no

  Led strips er et spennende virkemiddel for deg som ønsker indirekte eller innfelt belysning utendørs i hagen, plasser disse i en led-profil av aluminium for bedre varmespredning, økt levetid og bedre lysfordeling. Husk at når man planlegger slik belysning må man ta hensyn til at en led-driver skal plasseres i nærheten, trekk derfor et tomt rør frem til en plass der hvor led-driveren kan ligge skjult og luftig.

  LED profiler til led-strips /LEDlyskilder.no
  led strips terrasse utendørs
  Skråstilte ledprofiler lagt inn under terrasse /LEDlyskilder.no

  Sackit Light – De nye lampene fra danske Sackit skaper liv og atmosfære – og takket være sin svært portable design og innebygde batteri kan du plassere disse lampene hvor enn du måtte ønske.
  Denne kjempefine serien med runde batterilamper kommer i tre størrelser som gjerne kan kombineres sammen for å skape en kjempefin belysning på balkong, i hage eller innendørs.

  Vakre kuppellamper med kraftig batteri /Sackit.no

  Flowerpot Portable er en lekker batterilampe versjon av de kjente lampene i flowerpot serien fra &Tradition, lampene er litt mindre enn originalen slik at de kan være ekstra fleksible i bruk og de lades opp via USB kabel. Flowerpot portable kan dimmes fra 100% til 50% eller 20%, har 11 timers brukstid på 100% lysstyrke og enda lengre om lampen dimmes ned for å skape et koselig bakgrunnslys uten ledning. IP44 tetthet slik at den også kan brukes utendørs.

  Flowerpot Portable – &Tradition /Nordicnest.no

  Lyslykter i marrokansk stil. Disse vakre hagelyktene fra Lumiz er laget av Tyvek, et svært slitesterkt materiale som ikke ruster og har intrikate punkteringer som slipper ut lyset i ett vakkert mønster. Lyktene kommer i mange størrelser, former og farger slik at du kan kombinere og skape ditt eget vakre lysspill i trær, pergola eller hengt opp via wire.

  Lumiz – Med sine mange farger vil disse være kjempefine både om dagen og om kvelden /Hyttefeber.no
  Lumiz – Dekorative og vedlikeholdsfrie lykter til hage og restaurant /Hyttefeber.no

  Det finnes utrolig mange vakre løsninger for å skape en flott ute og hagebelysning. Les gjerne om flere tips, for eksempel Oppladbare Batteridrevne Lamper – Bordlamper uten ledning til inne og ute, Lamper og belysning utendørs – Ideer og inspirasjon for utendørs dekorativ belysning eller Hagemøbler i Bambus – Naturlig & Sjarmerende.


  Bygg dine egne lamper og belysning
  Bygg dine egne lamper og belysning /Lampedeler.no