Hjem » Lamper og belysning utendørs – Ideer og inspirasjon for utendørs dekorativ belysning

Lamper og belysning utendørs – Ideer og inspirasjon for utendørs dekorativ belysning

Lamper og belysning utendørs er en viktig del for å skape en hyggelig og stemningsfull atmosfære som samtidig er dekorativ og spennende. Målet med en dekorativ utendørs belysning er å fremheve elementer i hagen ved å bruke lys, dette kan være å lyse opp trær, gjerder, stein og gangveier.

Bolleke utendørs kuppellampe fra Fatboy /Lampemesteren.no

Det finnes idag en rekke spennende lamper og belysningsmetoder, dersom du er i det mer kreative hjørnet kan man f.eks benytte led-striper til å skape former og elementer av lys som fanger oppmerksomheten og blir fokuspunkter utendørs.

Innfelte led profiler kan brukes kreativt for å skape liv og bryte opp en ellers vanlig fasade eller levegg

Sackit Light – De nye lampene fra danske Sackit skaper liv og atmosfære – og takket være sin svært portable design og innebygde batteri kan du plassere disse lampene hvor enn du måtte ønske.
Denne kjempefine serien med runde batterilamper kommer i tre størrelser som gjerne kan kombineres sammen for å skape en kjempefin belysning på balkong, i hage eller innendørs.

Vakre kuppellamper med kraftig batteri /Sackit.no
Light – Elegante batterilamper fra Sackit /Sackit.no

Dekorativ og fleksibel belysning, perfekt til både hjem og hytte.

Disse runde kuppellampene i sort sokkel og opal-hvitt glass har et stort batteri som kan lyse i 24 timer med vanlig lysstyrke eller 14 timer på det høyeste nivået. Batterilampene kan dimmes i flere nivåer slik at du skaper den stemningen du selv ønsker.

Lampene kommer i tre størrelser /Sackit.no
Med et gulvstativ kan du også lage din egen gulvlampe utav batterilampene /Sackit.no

Led strips er et spennende virkemiddel for deg som ønsker indirekte eller innfelt belysning utendørs i hagen, plasser disse i en led-profil av aluminium for bedre varmespredning, økt levetid og bedre lysfordeling. Husk at når man planlegger slik belysning må man ta hensyn til at en led-driver skal plasseres i nærheten, trekk derfor et tomt rør frem til en plass der hvor led-driveren kan ligge skjult og luftig.

LED profiler til led-strips /LEDlyskilder.no
led strips terrasse utendørs
Skråstilte ledprofiler lagt inn under terrasse /LEDlyskilder.no

Dersom du vurderer å bruke led-strips utendørs i din hage eller langs terrasse så kan du se hvordan jeg installerte en slik installasjon og hvorfor du bør vurdere å benytte PLEJD som styring. Les mer om kobling av led strips i hage.

Et annet godt alternativ er å kjøpe en ferdig smart-løsning slik som for eksempel Phillips Hue. Hue har et økende sortiment av utendørs lamper og belysning, og deres fleksible led-lister er en god måte for å skape kreativ belysning i hagen på.

Phillips Hue lightstrip utendørs /Lampeguru.no

Disse led-stripsene tåler å ligge utendørs og er bøyelige slik at man kan plassere dem slik at de følger naturlige linjer i naturen eller langs sti og mur. Led stripsene kan også henges opp, for eksempel ved at man monterer dem under terrasse kanten eller rekkverk. Hue systemet styrer man via mobilen.

Phillips Hue lightstrip utendørs /Lampeguru.no
Phillips Hue lightstrip utendørs /Lampeguru.no

Lamper som dekorbelysning i hage

Cala fra Marset er en serie gulvlamper av vakkert treverk og lampeskjerm av plast som sprer lyset på en jevn måte. Cala gulvlampene kommer også som en utendørs IP65 versjon som med letthet kan stå utendørs i selv tøffe værforhold. Lampen har et vakkert design og passer kjempefint til å lyse opp mørke hager og terrasser med stil.

Cala utendørs gulvlampe fra Marset /Lampemesteren.no

Rocket fra NewGarden er en elegant serie av høye og lave gulvlamper av tre som kan brukes både innendørs og utendørs og skaper en kjempeflott og stemningsfull belysning i de sene kveldstimer. Plasser gjerne denne gulvlampen i et hjørne av hagen eller terrassen for å lyse opp uteområdet på en behagelig måte.

Rocket fra NewGarden – Smarte og elegante utelamper av tre /Lampegiganten.no

Lampene er robuste og værbestandige og kan styres med fjernkontroll for å forandre lysnivå eller lysfarge.

Rocket fra NewGarden – Smarte og elegante utelamper av tre /Lampegiganten.no

Rocket kommer også i en batteri og solcelle versjon slik at du fritt kan plassere denne flotte lampen uten å tenke på ledning eller strømuttak.

Rocket fra NewGarden – Smarte og elegante utelamper av tre /Lampegiganten.no
Rocket fra NewGarden – Smarte og elegante utelamper av tre /Lampegiganten.no

Stick fra Italienske Light Point er tynne, rette og smale vegglamper som du kan plassere fritt som du selv ønsker på vegg innendørs og utendørs. Stick kan også plasseres overlappende som lysende mikado pinner, kort sagt så står du veldig fritt til å bruke disse lampene til å skape noe rent og moderne, eller noe til noe mer abstrakt og kreativt.

Stick fra Light Point /Lampemesteren.no

Rockcoco er en lekker lysekrone fra Nederlandske Fatboy som kan henge utendørs takket være sitt vanntette og UV resistante konstruksjon, perfekt til hagefest eller simpelthen for å bringe litt glam utendørs.

Rockcoco lysekrone utendørs /Lampemesteren

Solcellelamper er en god måte å skape et koselig lys i hagen på som samtidig er enkel å gjennomføre uten store inngrep, jeg har tidligere skrevet ett innlegg om vakre solcellelamper i spennende design som ikke bare skaper et koselig lys, men som også ser bra ut.

Solcellelamper fra EVA Solo /Nordicnest.no
Dekk opp bordet med stilige solcellelamper /Nordicnest.no

Solcellelamper eller lamper på batteri er kjempefine utendørs som dekorativ bordbelysning eller som stemningslys rundt omkring på terrassen. Disse kan man flytte rundt på og uten å tenke på strøm og ledning.

Solia bordlampe med snor og solcelle /Lampegiganten.no

Sponge serien fra Nordlux er en lekker og moderne serie lamper med batteri som passer kjempeflott til utendørs belysning eller til hytter uten innlagt strøm. I serien finner du både bord, pendel og gulvlamper med batteri som du enkelt kan flytte rundt på. Lampene lades opp via Micro-USB.

Sponge serien fra Nordlux /Lampegiganten.no

Tecka fra Les Jardins er en stor og imponerende gulvlampe i naturlig teak treverk som vil passe kjempeflott inn i hagen langs trær og grønne planter. Gulvlampen har innebygde solceller og en sensor som kan slå seg på dersom den merker bevegelse. Med sine flotte lameller av teak skapes det et nydelig mønster når lyset trenger igjennom.

Tecka – Stor gulvlampe i teak med solcelle /Lampegiganten.no

Edison The Giant er en stor utendørs gulvlampe med et tradisjonelt og klassisk utseende og flere smarte funksjoner. Styr lampen via app og veksl mellom fargetoner eller synkroniser flere lamper samtidig.

Edison the giant – Fatboy /Lampemesteren

En lysslynge er en enkel måte å skape den koselige bakgårdsstemningen mange ønsker i sin hage. Disse slyngene kan man henge opp i trær eller langs stolper som plasseres på terrasse og balkong for å skape et intimt og stemningsfullt lys.

Lysslynge med pærer /LedLyskilder.no

Spanske Santa & Cole har designet denne elegante bærbare batterilampen som kombinerer vakker og tidløs design med funksjonalitet. Cestita Bateria er batteri versjonen av deres populære lampe til gulv og bord med samme utseendet.

Cestita Bateria – Santa & Cole /Lampemesteren

Maison fra By Rydéns ser ut som en tradisjonell pendellampe, men den har IP44 klassifisering som betyr at den kan henges opp utendørs. Kjempeflott som dekorativ belysning utendørs i hage, på terrasse eller hengende i en paviljong eller i en pergola.

Maison – utendørs pendellampe IP44 fra By Rydéns /Lampemesteren.no

Thierry Le Swinger er en en elegant rundstrålende pendellampe som kan brukes utendørs – den er også oppladbar slik at du slipper ledning!

Thierry Le Swinger – Utendørs pendellampe med batteri / Lampemesteren.no

Bolleke – Fatboy

Bolleke fra Nederlandske Fatboy er noen fantastisk flotte kuppellamper på batteri som du kan henge utendørs – & Innendørs!

Lampene gir et veldig godt lys, er vanntette, oppladbare og gir et varm-hvitt lys på 2700 Kelvin. Heng disse lampene i hagen, i et tre, eller på i en krok i taket.

Lampene kommer i 4 forskjellige farger /Lampemesteren.no
Bolleke Oppladbar kuppellampe /Lampemesteren.no

Les gjerne mer om lamper med solcelle og lamper på batteri. Se hvordan jeg monterte Led Strips utendørs, Montering av tynne lamper i garasje eller Downlight utendørs – Til overtak, garasje og vindfang.