Secto Lampe: Vakre Finske Lamper av Tre

Secto Lampe: Vakre Finske Lamper av Tre

De populære Secto Lampene fra Finske Secto-Design kombinerer naturlig treverk med moderne produksjon og design på en elegant måte. Ved å benytte seg av moderne CNC maskiner og 3D modellering skaper Finske Secto moderne og vakre lamper av tre.

Moderne & Naturlig /Lampemesteren

Laget av PEFC sertifisert Finsk Bjørk

Bruken av bærekraftige og naturlige materialer er hva som kjennetegner lampene til Secto, med sin nærhet til de store finske skogene er det ikke lang vei mellom råvarer og produksjon.

Finsk bjørk er også et velegnet materiale å lage tynne finerplater og produkter av. Dette skyldes den korte vekstsesongen og det kalde klimaet som skaper et ekstra hardt treslag.


Seppo Koho – Mannen som designet trelampene

Den innovative nye bruken av tre i lamper begynte med designeren Seppo Koho og Secto i 1995. Men det var først etter et sammarbeid med møbelsnekkeren Heikki Saastamoinen fra Heinola at det ble laget nye innovative produksjonsmetoder.

Heng lampene fra veggen

Med den smarte og justerbare veggarmen kan du henge de flotte pendellampene til Secto fra veggen. Dette er en flott løsning for deg som ikke har et eget tak-uttak eller simpelthen ønsker et annerledes uttrykk i boligen.

Med veggarmen til Secto kan du henge lampene fra veggen

Secto Lamper idag

Selv om de mest populære lampemodellene er den runde trelampen Octo, den “trompet” formede Secto og den dome-formede Atto, så fortsetter designerene i secto med å utvikle nye spennende lamper.

Octo – Vakre vaseformede trelamper /Lampemesteren
Dome formede “Atto” lamper over et spisebord /Lampemesteren

Trelamper til kontrast

Lamper av tre passer fint til stortsett alle miljøer og interiørstiler, enten det skulle være betong, hvitt eller fargerikt. Til moderne og minimalistiske stiler vil en trelampe bli et fint blikkfang i rommet, et naturlig pusterom i boligen.

Secto har idag utvidet sortimentet sitt og tilbyr trelamper i fantastiske former og design. I tillegg kommer også nå de fleste lampene i varianter av forskjellige farger. Benytt gjerne en natur-farget eller svart-farget secto lampe til å skape en fin kontrast mot en hvit vegg.

Spennende design og rikfoldig utvalg /Lampemesteren

Trelamper til veggen

De unike vegglampene til Secto har en skjult lyskilde som lyser nedover de mange tynne trespilene av bjørkefiner. Dette skaper et vakkert og koselig lys som gjør dem velegnet til bruk på soverommet eller på hytta.

Vegglamper i flere farger /Lampemesteren
Naturfarget vegglampe i tre fra Secto /Lampemesteren

Secto lampene kommer med en LED pære. Siden lampene er av et naturlig materiale er det i en trelampe viktig å unngå overoppheting som kan skade lampen over tid.

Om du skulle ønsket et enda varmere lys vil en led-edison eller en warmdim led pære være ett bra valg som beskytter lampen, men samtidig forsterker det vakre tremønsteret i secto lampene.


Back to top