Hopp til innholdet
Hjem » Trelamper til Bolig – Vakre og Naturlige lamper i Tre

Trelamper til Bolig – Vakre og Naturlige lamper i Tre

  Moderne lamper i tre kommer i mange spennende former og fasonger. Disse naturlige trelampene er fine til å skape et behagelig lys samtidig som treverket er fargenøytralt og passer inn i de fleste interiørstiler.

  Med en trelampe kan man kombinere elegant og moderne design med varmen og sjarmen fra naturlige råvarer som eik, ask, bjørk og valnøtt. Lamper av treverk passer inn i alle miljøer og skaper en koselig atmosfære med sine vakre variasjoner, tremønster og årringer som gir en naturlig dekor. Her kan du se et utvalg av spennende lamper i tre til bolig, hytte og kafe.

  Fantastiske designlamper i tre fra Tom Rossau /Lampemesteren

  Pilke – Showroom Finland

  «Pilke» – Finsk for «Glimt i øyet»

  De lekre trelampene fra Showroom Finland leker seg med naturlige råvarer i innovative nye former og design som skaper et utrolig vakkert lysspill hvor enn dem måtte henge.

  Pilke trelamper /Nordicnest.no
  Pilke – Showroom Finland /Nordicnest.no
  Pilke trelamper /Nordicnest.no

  Pilke lampene er konstruert av bjørk kryssfiner, og produseres for hånd av lokale håndverkere på et verksted i det sør-vestlige Finland. Lampene skaper dekorative og unike, tredimensjonale, geometriske skygger.

  Pilke – Showroom Finland /Nordicnest.no

  En lampe i tre passer fint inn i både hytte og hjem hvor den lune varmen og det vakre tremønsteret skaper en hyggelig atmosfære. Lampeserien Tall har en elegant stilren design med overlappende finérplater som gir et varmt lys og fremhever tremønsteret.

  Tall – Trelampe i moderne stil /Jotex.no
  Tall – Trelampe i moderne stil /Jotex.no

  Monas fra Eulunas er en stilren bordlampe av tre som består av en firkantet stoffskjerm som kommer i 5 forskjellige farger og en lampebase av eiketre som er behandlet med olje slik at det naturlige tremønsteret kommer frem. Denne dekorative og stilrene bordlampen skaper et koselig lys og er enkel å plassere.

  Monas bordlampe av eik og stoffskjerm /Lampegiganten.no

  Octo – Runde lamper i tre

  Populære trelamper fra Finske Secto /Lanna.no

  Octo fra Finske Secto Design er store og luftige lamper i tre produsert i PEFC-sertifisert, finsk bjørkefinér av beste kvalitet. Les gjerne mer om de flotte lampene fra Secto Design.

  Octo, luftige og rene pendellamper i tre /Lanna.no

  Octo kulene er store og luftige, men gjemmer samtidig lyskilden og passer perfekt over et spisebord eller hengende alene som et pent dekorelement.

  Octo, luftige og rene pendellamper i tre /Lanna.no

  Victo – Domeformede lamper i tre

  Victo er en dome formet lampe i tre, produsert av sertifisert finsk bjørk og laget med bærekraftig produksjon av finske Secto-Design.
  Lampen skjuler diskret lyskilden, samtidig som den gir et godt lys nedover.

  Victo – Domeformet trelampe /Lanna.no

  Petite er en mindre variant som egner seg ypperlig på mindre kjøkken eller over en kjøkkenbenk. Disse kan også gjerne henge sammen i en klynge over kaffebord, i en lounge, etc.

  Petite fra Secto Design /Lanna.no
  Petite fra Secto Design/Lanna.no

  Kontro er en unik og innovativ lampe av tre, denne er designet for å etterligne en lysekrone, med spiler som peker utover – for å spre lys og skygger i rommet.

  Kontro – Moderne lysekrone i tre/Lanna.no

  Tojaka fra Lindby er en rustikkpreget og flott taklampe av brent stål, grantre og grovt tau som passer kjempefint inn som dekorativ og stemningsrik takbelysning. Med denne lampen kommer lyspæren godt til syne, noe som også betyr at du enkelt kan forandre utseendet simpelthen ved å bytte ut lyspæren. Velg en gammeldags edison glødepære for et koselig og rustikk stemning, eller en hvit globepære for litt mer eleganse.

  Tojaka rustikk taklampe av tre og stål /Lampegiganten.no

  Tavola er en avlang vegglampe av eik med flat fasong og innfelt belysning som skaper et stilig og moderne indirekte lys. Dette gjør Tavola til en dekorativ trelampe som kan monteres i rom hvor man ønsker en moderne belysning, men samtidig med en naturlig fremtoning. Lampen er med sitt blendingsfrie lys perfekt for montering i stue, trapp, soverom eller gang og passer kjempefint som nattlys.

  Tavola – Avlang vegglampe i eik med led /Lampegiganten.no

  Becky er en stilig og rustikkpreget avlang pendellampe av treverk og lampeholdere som passer kjempefint inn over et langbord eller en kjøkkenbenk. Med sine uskjermede lyskilder kan du enkelt forandre utseendet på lampen simpelthen ved å bytte ut lyspærene til hvite, sotede eller andre dekorpærer.

  Becky – Avlang pendellampe av tre og rustikke lampeholdere /Lampegiganten.no

  Sjarmerende Konglelampe i tre – Fra Skånske Møbelhuset kommer denne flotte konglelampen i naturlig treverk. Lampen består av tynne plater av bjørkefinér, lagt lagvis over hverandre etter formen av en kongle. Denne lampen er kjempefin om du ønsker å bruke naturlige materialer i interiør og belysning.

  Denne trelampen skaper et koselig og sjarmerende lys som fokuseres hovedsaklig nedover, men det slipper også ut små lysstråler igjennom de tynne finérplatene i lampen.

  Konglelampe i Tre fra skånska møbelhuset /Trendrom.no
  Konglelampe i tre /Trendrom.no

  Konglelampen i tre kommer i fargene brunt, valnøtt, lyst og hel-sort.

  LZF er en eksklusiv lampeprodusent fra Spania som har vunnet en rekke designpriser for sine innovative og spennende lysdesign. LZF benytter gjerne treverk i sin produksjon og håndplukker supertynne finérplater som så formes og bøyes inn i nyskapende design.

  Innovative og eksklusive designlamper i tre fra LZF /Lampegiganten.no
  Innovative og eksklusive designlamper i tre fra LZF /Lampegiganten.no
  Innovative og eksklusive designlamper i tre fra LZF /Lampegiganten.no

  Trelamper og moderne design

  Trelamper ble tradisjonelt laget ved å bruke en varmdamp-press teknikk. Dette var en tidkrevende prosess med å skjære ut trespiler, varme dem med damp, bøye dem til forsiktig og så tørke dem. Denne metoden tok mye tid og var vanskelig å skalere opp.

  Lara – Moderne & Stilren /Lampegiganten
  Lara kommer også i taklampe versjon /Lampegiganten

  Moderne teknikker går mer ut på å bruke 3D programmering og CNC freser. Ved å kutte ut to-dimensjonale plater på eksakte mål, kan man så sette disse sammen i en 3D modell.

  Denne nye produksjonsmetoden åpner opp for tidligere umulige designkombinasjoner av lamper og treverk, noe stadig flere designere oppdager.

  HerzBlut er en tysk lampeprodusent fra den tradisjonelle og landlige regionen Sauerland i Westphalia. Regionens store, tettvokste skoger har inspirert HerzBlut’s design som gjerne inkorporerer lokalt FSC sertifisert treverk i sin produksjon og lamper. Disse vakre lampene har en moderne finish, men er samtidig rustikke og tradisjonelle på mange måter. Lampene er derfor enkle å plassere i en bolig eller hytte med både moderne eller en mer tradisjonell stil.

  HerzBlut buet gulvlampe – Håndlaget /Lampegiganten.no

  HerzBlut har en rekke elegante design som passer kjempefint inn i både bolig og hytte. Deres lamper har gjerne en rustikk stil og sjarm og i høy håndlaget kvalitet.

  Avlang LED pendellampe med Gevir dekor for hytten /Lampegiganten.no
  Gulvlampe hvor en gammel gjerdestolpe gjenbrukes /Lampegiganten.no
  Moderne LED pendellampe fra HerzBlut /Lampegiganten.no

  Cala fra Marset er en flott og elegant gulvlampe som kombinerer tradisjonelle og naturlige råvarer av treverk med et moderne og praktiskt design. Denne stålampen kommer i flere varianter, deriblant en utendørs versjon med IP65 tetthet som tåler å stå utendørs i selv hardt vær. Lampeskjermen er laget i tett plast som sprer lyset og skaper et behagelig, indirekte lys i hage og uteområde, perfekt for å lyse opp mørke områder i hage og terrasse med stil.

  Cala utendørs gulvlampe fra Marset /Lampemesteren.no

  Escape fra LZF er en moderne og spennende pendellampe av tre som kommer i en rekke farger og tretoner. Lampen består av flere rektangulære trefinér plater som krysser hverandre og omfavner den sentrale lyskilden. Denne lampen av tre har en unik struktur som vekker oppmerksomhet og skaper et dekorativt lys. Escape kommer også i to størrelser noe som gjør det mulig å kombinere eller henge opp lampene i en klynge.

  Escape – Moderne pendellampe i tre og flere farger fra LZF /Lampegiganten.no
  Escape – Moderne pendellampe i tre og flere farger fra LZF /Lampegiganten.no

  Clava Dine er en stilren serie nedhengte lamper som passer kjempefint inn over et spisebord eller over en kjøkkenøy som kommer i mange flotte og myke pastellfarger. En nyhet nå er at disse lampene nå også lages i tre og kommer i tre flotte modeller i forskjellige nyanser.

  Clava Dine i mørk eik fra Umage/Lampemesteren.no

  Rocket fra NewGarden er en elegant serie av høye og lave gulvlamper av tre som kan brukes både innendørs og utendørs og skaper en kjempeflott og stemningsfull belysning i de sene kveldstimer. Plasser gjerne denne gulvlampen i et hjørne av hagen eller terrassen for å lyse opp uteområdet på en behagelig måte.

  Rocket fra NewGarden – Smarte og elegante utelamper av tre /Lampegiganten.no

  Lampene er robuste og værbestandige og kan styres med fjernkontroll for å forandre lysnivå eller lysfarge.

  Rocket fra NewGarden – Smarte og elegante utelamper av tre /Lampegiganten.no

  Rocket kommer også i en batteri og solcelle versjon slik at du fritt kan plassere denne flotte lampen uten å tenke på ledning eller strømuttak.

  Rocket fra NewGarden – Smarte og elegante utelamper av tre /Lampegiganten.no
  Rocket fra NewGarden – Smarte og elegante utelamper av tre /Lampegiganten.no

  Clava Up fra Umage kommer også i en plafond eller vegglampe variant og har et stilrent skandinavisk design med et vakkert tremønster. Tilgjengelig i flere farger er Clava Up en vegg og taklampe som egner seg som dekorativ belysning og vil skape et nydelig lysspill ettersom lyset trenger igjennom de mange spilene av tre som omkranser lyskilden.

  Clava Wood Up i lyst tre /Lampemesteren.no

  Clava up lampene kommer også i to størrelser, noe som for eksempel gjør det mulig å kombinere stor og liten hengende sammen på veggen i forskjellige høyder for ekstra dekorativ effekt.

  Clava Wood Up i mørkt tre /Lampemesteren.no

  Khan fra tyske Trio Leuchten er en ny serie av industriell og vintage inspirerte trelamper som med sin unike og røffe design passer kjempeflott inn på hytter hvor man ønsker en rustikk stil i interiør og belysning. Khan lampene kommer som både vegglamper, taklamper og gulvlamper slik at man kan skape flere nivå av lys i samme industrielle og rustikke stil.

  Khan – Vintage og rustikk trelamper /Lampegiganten.no

  Khan inneholder lamper med ramme av tykt og robust treverk som holdes sammen av vinkler og jern i røff stil, bruk gjerne en fin og dekorativ edison lampe for å få frem en lun og varm atmosfære.

  Khan – Vintage og rustikk trelamper /Lampegiganten.no

  Scultra fra Kare Design er en høy og imponerende gulvlampe som består av tvinnede grener akasietre som slynger seg opp langs basen og ender i en stor tekstil lampeskjerm. Gulvlampen passer kjempeflott inn i miljøer hvor du vil ha mye planter og grønt, men også på hytte eller i retro miljøer. Det intrikate mønsteret av slyngende tregreiner kommer spesielt vakkert til syne når mørket senker seg og lyset fra lampeskjermen sprer seg ned og langs greinene.

  Scultra – Kare Design /Lampegiganten.no

  Bagobo R er håndlaget med tynne spiler av bambus som omkranser en lampeskjerm av hvitt papir i et lett design. Den fine effekten kommer frem om kvelden når lyset fra lampen skinner igjennom det hvite papiret og skaper et veldig behagelig og koselig lys.

  Bagobo R av bambus og papir /Lampegiganten.no

  Discoco Wood er en spennende ny trelampe fra Marset som følger den kjente stilen og designet til de andre Discoco lampene, men her med blader av treverk og vakkert tremønster. Discoco har et spennende og tidløst design som skaper et vakkert lys og blir et elegant blikkfang.

  Discoco Wood – Marset /Lampemesteren
  Discoco Wood – Marset /Lampemesteren

  Bali fra By Rydéns er en tropisk og eksotisk inspirert lampe med tette draperte lag av naturfiber som omkranser lyskilden. Lampen har et naturlig utseende og passer fint for å skape kontrast i interiøret mellom det moderne og det naturlige og rustikke.

  Bali fra By Rydéns – Eksotisk naturfiber lampe /Lampegiganten.no
  Tropisk inspirert naturlampe hvor lyset slipper ut igjennom fibrene /Lampegiganten.no

  Cebu lampene fra PR Home er håndflettet i Filipinene på tradisjonelt vis og laget av lampakanay. En type dunkjevle plante som har et kjempeflott og røff overflate, vakker som dekorativ lampe til alle typer interiørstiler, moderne såvel som rustikke og landlige. Cebu kommer i flere størrelser og kan gjerne kombineres om hverandre eller hengende alene, ute som inne(under tak).

  Cebu fra PR Home over kjøkken øy /Homeroom.no
  Cebu – Kjempefin både ute og inne – Pr Home/Homeroom.no

  De avlange lampene fra Lucande skaper et elegant lys og passer kjempeflott inn over en kjøkkenøy eller et avlangt spisebord. Lampene er laget i forskjellige materialer slik som metall og treverk og mange smarte funksjoner som innebygd touchdimmer med minne, samt svært enkel og fleksibel høydejustering.

  Lian i eik – Lucande /Lampegiganten.no
  Lio – Svart avlang pendellampe med gulldekor som gir et varmt lys /Lampegiganten.no
  Karinja – Avlang pendellampe i eik og matt nikkel /Lampegiganten.no
  Petyr – Lucande /Lampegiganten.no
  Ebu – Lucande /Lampegiganten.no
  Lian – Lucande /Lampegiganten.no
  Pia – Slank bjelkelampe i bøk /Lampegiganten.no

  Aruba er en lekker og dekorativ veggplafond hvor flettet rotting filtrerer lyset på en behagelig, mild måte. Aruba er en kjempeflott lampe å bruke som dekorbelysning, og vil være like fin med lyset av som på.

  Aruba fra Globen Lighting /Homeroom.no

  Dreizehngrad er kjent for sine flotte lamper i klassisk industristil, men de står også bak en rekke flotte lamper i tre. Her kan du finne pendellamper og gulvlamper som kombinerer treverk i både klassisk og moderne design.

  Dreizehngrad / Andlight.no
  Dreizehngrad / Andlight.no
  Dreizehngrad / Andlight.no

  Dreizehngrad utnytter det naturlige tremønsteret i det tynne tre-finéret til det fulle. Lampene skaper et varmt og koselig lys ettersom lyset trenger igjennom den tynne lampeskjermen av tre.

  Dreizehngrad / Andlight.no
  Dreizehngrad / Andlight.no
  Dreizehngrad / Andlight.no

  Silenzio fra Askman er en stilig og eksklusiv gulvlampe i rosentre eller palisander, som er en dypt farget tresort, ofte brukt i gitarer og eksklusive møbler. Gulvlampen kommer i to størrelser.

  Kuntuk fra Kare Design er en kjempeflott lampe av håndflettet rotting med luftig og naturlig design som skaper mye dekorativt lys i hytte og hjem. Lampen har flere variasjoner i mønsteret og skaper et vakkert lysspill når mørket senker seg.

  Kuntuk – Lampe i håndflettet rotting /Lampegiganten

  Disse vakre konglelampene i tre fra AG Home har utseendet av kongler og er laget i lind. Lampene som kommer i både naturell og hvit variant har et vakkert utseende og skaper et fortryllende flott lys.

  Kalmar Ø53cm – AG Home / Homeroom.no
  Motala Ø70cm – AG Home / Homeroom.no

  Totalt 6 forskjellige varianter kommer disse vakre og elegante kongle-lampene i treverk. Velg mellom Ø50 eller Ø70 modellen eller kombinér forskjellige lamper og størrelser for stor effekt.

  Troag fra Italienske Foscarini er en moderne og spennende avlang pendellampe, perfekt som belysning over lange bord eller en kjøkkenøy. Lampene kommer i tre størrelser, samt fargene sort og hvit.

  Troag – Foscarini /Andlight.no
  Troag – Foscarini /Andlight.no

  Kite er en elegant taklampe fra Bankeryd, laget i eksklusiv og mørk, buet valnøtt-tre. Ettersom lyskilden sitter ganske åpent kan du gjerne bruke en flott dekorpære i klassisk, hvit eller sort utførelse.

  Kite – Mørk og elegant trelampe /Homeroom.no

  Nyhet fra Umage – Jazz er en lampeskjerm av mørkt eller lyst treverk som du kan bruke sammen med forskjellige oppheng.

  Jazz fra Umage /Lampemesteren
  Jazz fra Umage /Lampemesteren
  Jazz fra Umage /Lampemesteren
  Jazz fra Umage /Lampemesteren

  Diva – Northern

  Skapt for å stjele oppmerksomheten! Diva er en iøynefallende trelampe som med sin unike spiraliserende form ser vakker ut fra alle vinkler.

  Lampen er laget av 32 lameller av finer og kommer i både pendellampe og gulvlampe.

  Diva Pendellampe fra Northern /Lampemesteren.no
  Diva Pendellampe fra Northern /Lampemesteren.no
  Diva Gulvlampe fra Northern /Lampemesteren.no

  Cestita fra spanske Santa & Cole er en lekker og stilren bordlampe som består av en opal-hvitt glasskule som hviler i et rammeverk av tre. Cestita har et enkelt og tidløst design som gjør den lett å plassere på enten en hylle, ved vinduet eller nede på gulvet. Lampen kommer også som en praktisk batterilampe.

  Cestita – Santa & Cole /Lampemesteren

  Philica er en stor og avlang lampe i tre og svart stål med 4 lyskilder på rekke i en ramme av treverk. Med flotte sfæriske glasskuppler i røkfarget glass skaper lampen både et koselig lys og nydelige refleksjoner i rommet. Designet av Lucide.

  Philica – Stor avlang lampe i tre /Lampegiganten.no

  Kil – Bordlampe

  Moderne bordlampe i treverk med pæreholder av metall. Kommer i flere flotte farger.

  Kil – Lampefot /HomeRoom.no

  Terho – Opalt glass & lindetre

  Terho kombinerer finsk lindetre med et opalt glass og myke former. En behagelig og stilren takpendel.

  Terho betyr eikenøtt på finsk – Om du ikke allerede la merke til hvor design inspirasjonen trolig var hentet fra.

  Terho fra Mater /Lampemesteren.no
  Terho fra Mater /Lampemesteren.no

  Tom Rossau

  Dansk (selvlært) designer, som siden 2004 har arbeidet med former og tynne lameller av bjørk.
  Han har siden endt opp med å skape noen virkelig fantastiske trelamper, bare se her!

  Vakre og unike trelamper – Tom Rossau /Lampemesteren.no
  Tom Rossau – Designprosessen
  Vakre og unike trelamper – Tom Rossau /Lampemesteren.no
  Stemningsfulle bordlamper i tre – Tom Rossau /Andlight.no
  Stemningsfulle bordlamper i tre – Tom Rossau /Andlight.no

  Dette er lamper som blir et virkelig smykke i et hjem.
  De tynne lamellene av tre demper – men samtidig slipper ut litt lys.
  Dette skaper den flotte og varme lysfølelsen man får med en trelampe.

  Vakre og unike trelamper – Tom Rossau /Lampemesteren.no
  Vakre og unike trelamper – Tom Rossau /Lampemesteren.no
  Square – Moderne bordlampe i bambustre /Lampegiganten

  Moderne Avlang trelampe

  Lian er en vakker og stilren avlang takpendel i treverk fra Tyske Lucande. Lampene er enkle å justere i høyden slik at dem kan passe fint inn over ett spisebord.

  Integrert dimbar LED trelampe som kommer i to forskjellige lengder og i fargene mørk eik og lys eik.

  Lian – Moderne trelampe /Lampegiganten
  HKliving platt kurvlampe /Kitchentime.no
  Belly flettet taklampe fra Ferm Living /Lunehjem.no
  Bali – En vakkert flettet lampe av rotting fra Marksløjd /Lampegiganten.no

  Stick – Fabbian Illuminazione

  Kjegleformet trelampe fra Italienske Fabbian Illuminazione. Lampen Stick består av tynne trestaver av det vestafrikanske tropiske treslaget ayous. Lyset som strømmer ut mellom spaltene er blendefritt og behagelig. 

  Stick fra Fabbian /Lampegiganten.no
  Stick fra Fabbian /Lampegiganten.no

  David Trubridge

  Britisk designer som har spesialisert seg på lamper av bærekraftig bambus. Disse kommer i en rekke forskjellige former, størrelser og farger.

  Den populære «Floral» – David Trubridge /Andlight.no
  Bambuslamper i mange former – David Trubridge /Andlight.no
  Fargerike bambuslamper /Andlight.no
  Beau – David Trubridge /Lampemesteren
  Beau – David Trubridge /Lampemesteren

  Woodland fra Nederlandske Dutchbone er en vakker bordlampe med lampeskjerm av tynt trefinér som gløder vakkert når lyspæren slås på. Plassér den gjerne på et sidebord eller i en hylle for en ekstra koselig og varm belysning.

  Woodland fra Dutchbone – med vakkert tremønster /Unoliving.no
  Woodland – med vakkert tremønster /Unoliving.no

  Alice er en dekorativ og moderne lampe av rotting, nærmere bestemt flettet spanskrør. Rottinglampen med sine mange gliper i flettingen slipper ut delikate stråler av lys, noe som skaper en varm og sjarmerende belysning.

  Alice – Taklampe av rotting /Lampegiganten

  Se gjerne også våre tips til belysning av stue eller vakre interiør tips til hytta. Dersom du er glad i treverk, vil du kanskje også like disse vakre bordene i hel-tre?

  Les gjerne mer om Lamper til soverom, de nydelige Secto lampene i tre, tips til Planlegging av belysning eller Belysning til kjøkken – Fine lamper til kjøkkenet