Hjem » Trelamper til Bolig – Vakre og Naturlige lamper i Tre

Trelamper til Bolig – Vakre og Naturlige lamper i Tre

Moderne lamper i tre kommer i mange spennende former og fasonger. Disse naturlige trelampene er fine til å skape et behagelig lys samtidig som treverket er fargenøytralt og passer inn i de fleste interiørstiler.

Her kan du se et utvalg av spennende lamper i tre til bolig, hytte og kafe.

Populære trelamper fra Finske Secto /Lampemesteren
Fantastiske designlamper i tre fra Tom Rossau /Lampemesteren

Trelamper og moderne design

Trelamper ble tradisjonelt laget ved å bruke en varmdamp-press teknikk. Dette var en tidkrevende prosess med å skjære ut trespiler, varme dem med damp, bøye dem til forsiktig og så tørke dem. Denne metoden tok mye tid og var vanskelig å skalere opp.

Lara – Moderne & Stilren /Lampegiganten
Lara kommer også i taklampe versjon /Lampegiganten

Moderne teknikker går mer ut på å bruke 3D programmering og CNC freser. Ved å kutte ut to-dimensjonale plater på eksakte mål, kan man så sette disse sammen i en 3D modell.

Denne nye produksjonsmetoden åpner opp for tidligere umulige designkombinasjoner av lamper og treverk, noe stadig flere designere oppdager.

Clava Dine er en stilren serie nedhengte lamper som passer kjempefint inn over et spisebord eller over en kjøkkenøy som kommer i mange flotte og myke pastellfarger. En nyhet nå er at disse lampene nå også lages i tre og kommer i tre flotte modeller i forskjellige nyanser.

Clava Dine i mørk eik fra Umage /Nordicnest.no

Clava Up fra Umage kommer også i en plafond eller vegglampe variant og har et stilrent skandinavisk design med et vakkert tremønster. Tilgjengelig i flere farger er Clava Up en vegg og taklampe som egner seg som dekorativ belysning og vil skape et nydelig lysspill ettersom lyset trenger igjennom de mange spilene av tre som omkranser lyskilden.

Clava Wood Up i lyst tre /Lampemesteren.no

Clava up lampene kommer også i to størrelser, noe som for eksempel gjør det mulig å kombinere stor og liten hengende sammen på veggen i forskjellige høyder for ekstra dekorativ effekt.

Clava Wood Up i mørkt tre /Lampemesteren.no

Scultra fra Kare Design er en høy og imponerende gulvlampe som består av tvinnede grener akasietre som slynger seg opp langs basen og ender i en stor tekstil lampeskjerm. Gulvlampen passer kjempeflott inn i miljøer hvor du vil ha mye planter og grønt, men også på hytte eller i retro miljøer. Det intrikate mønsteret av slyngende tregreiner kommer spesielt vakkert til syne når mørket senker seg og lyset fra lampeskjermen sprer seg ned og langs greinene.

Scultra – Kare Design /Lampegiganten.no

Bagobo R er håndlaget med tynne spiler av bambus som omkranser en lampeskjerm av hvitt papir i et lett design. Den fine effekten kommer frem om kvelden når lyset fra lampen skinner igjennom det hvite papiret og skaper et veldig behagelig og koselig lys.

Bagobo R av bambus og papir /Lampegiganten.no

Discoco Wood er en spennende ny trelampe fra Marset som følger den kjente stilen og designet til de andre Discoco lampene, men her med blader av treverk og vakkert tremønster. Discoco har et spennende og tidløst design som skaper et vakkert lys og blir et elegant blikkfang.

Discoco Wood – Marset /Lampemesteren
Discoco Wood – Marset /Lampemesteren

Kongle lampe i tre

Fra Svenske Olsson & Jensen kommer denne konglelampen i naturlig treverk. Trelampen består av tynne bjørkefiner blader, lagt lagvis i formen av en kongle.
Den gir et fint lys nedover, med små gløtt av lys ut igjennom de tynne finerplatene og selges i vår egen nettbutikk.

Konglelampe i Tre – Brun /Lunelamper
Konglelampe i sort tre /Lunelamper
Konglelampe i lyst tre /Lunelamper

Octo – Runde lamper i tre

Octo fra Finske Secto Design er store og luftige lamper i tre produsert i PEFC-sertifisert, finsk bjørkefinér av beste kvalitet. Les gjerne mer om de flotte lampene fra Secto Design.

Octo, luftige og rene pendellamper i tre /Lampemesteren.no

Octo kulene er store og luftige, men gjemmer samtidig lyskilden og passer perfekt over et spisebord eller hengende alene som et pent dekorelement.

Octo, luftige og rene pendellamper i tre /Lampemesteren.no

Victo – Domeformede lamper i tre

Victo er en dome formet lampe i tre, produsert av sertifisert finsk bjørk og laget med bærekraftig produksjon av finske Secto-Design.
Lampen skjuler diskret lyskilden, samtidig som den gir et godt lys nedover.

Victo – Domeformet trelampe /Lampemesteren.no

Petite er en mindre variant som egner seg ypperlig på mindre kjøkken eller over en kjøkkenbenk. Disse kan også gjerne henge sammen i en klynge over kaffebord, i en lounge, etc.

Petite fra Secto Design /Lampemesteren.no
Petite fra Secto Design /Lampemesteren.no

Kontro er en unik og innovativ lampe av tre, denne er designet for å etterligne en lysekrone, med spiler som peker utover – for å spre lys og skygger i rommet.

Kontro – Moderne lysekrone i tre /Lampemesteren.no

Cebu lampene fra PR Home er håndflettet i Filipinene på tradisjonelt vis og laget av lampakanay. En type dunkjevle plante som har et kjempeflott og røff overflate, vakker som dekorativ lampe til alle typer interiørstiler, moderne såvel som rustikke og landlige. Cebu kommer i flere størrelser og kan gjerne kombineres om hverandre eller hengende alene, ute som inne(under tak).

Cebu fra PR Home over kjøkken øy /Nordicnest.no
Cebu – Kjempefin både ute og inne – Pr Home /Nordicnest.no

De avlange lampene fra Lucande skaper et elegant lys og passer kjempeflott inn over en kjøkkenøy eller et avlangt spisebord. Lampene er laget i forskjellige materialer slik som metall og treverk og mange smarte funksjoner som innebygd touchdimmer med minne, samt svært enkel og fleksibel høydejustering.

Lian i eik – Lucande /Lampegiganten.no
Lio – Svart avlang pendellampe med gulldekor som gir et varmt lys /Lampegiganten.no
Karinja – Avlang pendellampe i eik og matt nikkel /Lampegiganten.no
Petyr – Lucande /Lampegiganten.no
Ebu – Lucande /Lampegiganten.no
Lian – Lucande /Lampegiganten.no
Pia – Slank bjelkelampe i bøk /Lampegiganten.no

Aruba er en lekker og dekorativ veggplafond hvor flettet rotting filtrerer lyset på en behagelig, mild måte. Aruba er en kjempeflott lampe å bruke som dekorbelysning, og vil være like fin med lyset av som på.

Aruba fra Globen Lighting /Nordicnest.no

Dreizehngrad er kjent for sine flotte lamper i klassisk industristil, men de står også bak en rekke flotte lamper i tre. Her kan du finne pendellamper og gulvlamper som kombinerer treverk i både klassisk og moderne design.

Dreizehngrad / Andlight.no
Dreizehngrad / Andlight.no
Dreizehngrad / Andlight.no

Dreizehngrad utnytter det naturlige tremønsteret i det tynne tre-finéret til det fulle. Lampene skaper et varmt og koselig lys ettersom lyset trenger igjennom den tynne lampeskjermen av tre.

Dreizehngrad / Andlight.no
Dreizehngrad / Andlight.no
Dreizehngrad / Andlight.no

Silenzio fra Askman er en stilig og eksklusiv gulvlampe i rosentre eller palisander, som er en dypt farget tresort, ofte brukt i gitarer og eksklusive møbler. Gulvlampen kommer i to størrelser.

Kuntuk fra Kare Design er en kjempeflott lampe av håndflettet rotting med luftig og naturlig design som skaper mye dekorativt lys i hytte og hjem. Lampen har flere variasjoner i mønsteret og skaper et vakkert lysspill når mørket senker seg.

Kuntuk – Lampe i håndflettet rotting /Lampegiganten

Disse vakre konglelampene i tre fra AG Home har utseendet av kongler og er laget i lind. Lampene som kommer i både naturell og hvit variant har et vakkert utseende og skaper et fortryllende flott lys.

Kalmar Ø53cm – AG Home / Homeroom.no
Motala Ø70cm – AG Home / Homeroom.no

Totalt 6 forskjellige varianter kommer disse vakre og elegante kongle-lampene i treverk. Velg mellom Ø50 eller Ø70 modellen eller kombinér forskjellige lamper og størrelser for stor effekt.

Troag fra Italienske Foscarini er en moderne og spennende avlang pendellampe, perfekt som belysning over lange bord eller en kjøkkenøy. Lampene kommer i tre størrelser, samt fargene sort og hvit.

Troag – Foscarini /Andlight.no
Troag – Foscarini /Andlight.no

Kite er en elegant taklampe fra Bankeryd, laget i eksklusiv og mørk, buet valnøtt-tre. Ettersom lyskilden sitter ganske åpent kan du gjerne bruke en flott dekorpære i klassisk, hvit eller sort utførelse.

Kite – Mørk og elegant trelampe /Homeroom.no

Nyhet fra Umage – Jazz er en lampeskjerm av mørkt eller lyst treverk som du kan bruke sammen med forskjellige oppheng.

Jazz fra Umage /Lampemesteren
Jazz fra Umage /Lampemesteren
Jazz fra Umage /Lampemesteren
Jazz fra Umage /Lampemesteren

Diva – Northern

Skapt for å stjele oppmerksomheten! Diva er en iøynefallende trelampe som med sin unike spiraliserende form ser vakker ut fra alle vinkler.

Lampen er laget av 32 lameller av finer og kommer i både pendellampe og gulvlampe.

Diva Pendellampe fra Northern /Lampemesteren.no
Diva Pendellampe fra Northern /Lampemesteren.no
Diva Gulvlampe fra Northern /Lampemesteren.no

Cestita fra spanske Santa & Cole er en lekker og stilren bordlampe som består av en opal-hvitt glasskule som hviler i et rammeverk av tre. Cestita har et enkelt og tidløst design som gjør den lett å plassere på enten en hylle, ved vinduet eller nede på gulvet. Lampen kommer også som en praktisk batterilampe.

Cestita – Santa & Cole /Lampemesteren

Oris

En stor og avlang lampe i tre med 4 lyskilder på rekke i en ramme av treverk. Designet av Lucide.

Oris – Stor avlang lampe i tre /Lampegiganten.no

Kil – Bordlampe

Moderne bordlampe i treverk med pæreholder av metall. Kommer i flere flotte farger.

Kil – Lampefot /HomeRoom.no

Terho – Opalt glass & lindetre

Terho kombinerer finsk lindetre med et opalt glass og myke former. En behagelig og stilren takpendel.

Terho betyr eikenøtt på finsk – Om du ikke allerede la merke til hvor design inspirasjonen trolig var hentet fra.

Terho fra Mater /Lampemesteren.no
Terho fra Mater /Lampemesteren.no

Tom Rossau

Dansk (selvlært) designer, som siden 2004 har arbeidet med former og tynne lameller av bjørk.
Han har siden endt opp med å skape noen virkelig fantastiske trelamper, bare se her!

Vakre og unike trelamper – Tom Rossau /Lampemesteren.no
Tom Rossau – Designprosessen
Vakre og unike trelamper – Tom Rossau /Lampemesteren.no
Stemningsfulle bordlamper i tre – Tom Rossau /Andlight.no
Stemningsfulle bordlamper i tre – Tom Rossau /Andlight.no

Dette er lamper som blir et virkelig smykke i et hjem.
De tynne lamellene av tre demper – men samtidig slipper ut litt lys.
Dette skaper den flotte og varme lysfølelsen man får med en trelampe.

Vakre og unike trelamper – Tom Rossau /Lampemesteren.no
Vakre og unike trelamper – Tom Rossau /Lampemesteren.no
Square – Moderne bordlampe i bambustre /Lampegiganten

Moderne Avlang trelampe

Lian er en vakker og stilren avlang takpendel i treverk fra Tyske Lucande. Lampene er enkle å justere i høyden slik at dem kan passe fint inn over ett spisebord.

Integrert dimbar LED trelampe som kommer i to forskjellige lengder og i fargene mørk eik og lys eik.

Lian – Moderne trelampe /Lampegiganten
HKliving platt kurvlampe /Nordicnest.no
Belly flettet taklampe fra Ferm Living /Nordicnest.no

Stick – Fabbian Illuminazione

Kjegleformet trelampe fra Italienske Fabbian Illuminazione. Lampen Stick består av tynne trestaver av det vestafrikanske tropiske treslaget ayous. Lyset som strømmer ut mellom spaltene er blendefritt og behagelig. 

Stick fra Fabbian /Lampegiganten.no
Stick fra Fabbian /Lampegiganten.no

David Trubridge

Britisk designer som har spesialisert seg på lamper av bærekraftig bambus. Disse kommer i en rekke forskjellige former, størrelser og farger.

Den populære “Floral” – David Trubridge /Andlight.no
Bambuslamper i mange former – David Trubridge /Andlight.no
Fargerike bambuslamper /Andlight.no
Beau – David Trubridge /Lampemesteren
Beau – David Trubridge /Lampemesteren

Woodland fra Nederlandske Dutchbone er en vakker bordlampe med lampeskjerm av tynt trefinér som gløder vakkert når lyspæren slås på. Plassér den gjerne på et sidebord eller i en hylle for en ekstra koselig og varm belysning.

Woodland fra Dutchbone – med vakkert tremønster /Unoliving.no
Woodland – med vakkert tremønster /Unoliving.no

Alice er en dekorativ og moderne lampe av rotting, nærmere bestemt flettet spanskrør. Rottinglampen med sine mange gliper i flettingen slipper ut delikate stråler av lys, noe som skaper en varm og sjarmerende belysning.

Alice – Taklampe av rotting /Lampegiganten

Pilke – Showroom Finland

Pilke” – Finsk for “Glimt i øyet”

De lekre trelampene fra Showroom Finland leker seg med naturlige råvarer i innovative nye former og design som skaper et utrolig vakkert lysspill hvor enn dem måtte henge.

Pilke – Showroom Finland /Designlite

Pilke lampene er konstruert av bjørk kryssfiner, og produseres for hånd av lokale håndverkere på et verksted i det sør-vestlige Finland. Lampene skaper dekorative og unike, tredimensjonale, geometriske skygger.

Pilke – Showroom Finland /Designlite

Se gjerne også våre tips til belysning av stue eller vakre interiør tips til hytta. Dersom du er glad i treverk, vil du kanskje også like disse vakre bordene i hel-tre?

Les gjerne mer om Lamper til soverom, de nydelige Secto lampene i tre, tips til Planlegging av belysning eller Belysning til kjøkken – Fine lamper til kjøkkenet