Hopp til innholdet
Hjem » Lampe med Kuler – Inspirasjon til nydelige pendellamper med kupler og kuler

Lampe med Kuler – Inspirasjon til nydelige pendellamper med kupler og kuler

  Oppdag vakre lamper med glasskuler og glasskupler og få inspirasjon til vakre lamper i stue og hjem. En glasskuppel lampe er en populær type lampe som ofte består av en ramme av metall i forskjellige farger og materialer, med kupler av glass som omkranser rammen og skaper et dynamisk lys.

  En lampe med mange kupler og kuler av glass gir et elegant uttrykk og et flott lysspill i interiøret. Disse lampene er veldig fine å installere over spisebord, kjøkkenøy, stuebord eller hengende i soverom eller trapperom. Her samler lunelamper noen av de mest populære lampene for inspirasjon.

  Den vakre Atom pendellampen er et nydelig alternativ om du ønsker en moderne og åpen takpendel for belysning i stuen. Lampen kommer i varianten røyk-farget eller med hvite pærer og svart metallramme. Atom kommer også i nyheten «Vertical» som er en smalere versjon og egner seg derfor veldig fint over mindre, runde bord eller høye trapperom.

  Atom fra Halo design /Glass og interiør
  Atom fra Halo design /Glass og interiør

  Din egendesignet kuppellampe?

  Ønsker du din helt egen stil på lampen eller bygge noe selv? Lampedeler.no har laget et eksempel i deres blogg om hvordan du kan kombinere ulike lampedeler til å lage en kuppellampe med hvite glasskupler og messing rør, gullfarget stoffledning og G4-sokkelholdere.

  Rør, ledning og kupler for å bygge din egen kuppellampe /Lampedeler.no

  Ikke bare kan det være artig og utfordrende å bygge en lampe selv, men du kan tilpasse farger, størrelse, lengde og mye mer til ditt eget rom. Her er det brukt en plejd 12v dimmer-driver i lampekoppen, ned via stoffledning og videre skjøtet til G4-sokkel i messingrør.

  Rør, ledning og kupler for å bygge din egen kuppellampe /Lampedeler.no

  Flere vakre kuppellamper eksempler

  Gross fra By Rydens har i flere år vært en populær lampe hvor de mange glasskuplene som henger rundt flere lyskilder skaper ett vakkert lysspill og lysbrytninger. Lampen allsidig og passer fint inn over stuebord, spisebord eller som topplampe over en trapp. Gross lampen kommer i flere flotte farger og størrelser slik at du kan finne en lampe som passer ditt hjem.

  Gross – By Rydens / Nordicnest.no
  Gross med hvite skylignende kuler /Homeroom.no

  Cosmos fra Aneta Lighting kommer i to størrelser og er perfekt som eksklusiv belysning over et sofabord, et spisebord eller hengende høyt i toppen av en trapp. Du kan velge mellom den fine kombinasjonen av hvit og messing eller røkfarget og sort.

  Cosmos – En høy og kompakt glasskuppellampe /Homeroom.no

  Perfekt for elegant og stemningsrik belysning – Stochastic fra Italienske Luceplan er en moderne og vakker lysekrone bestående av opptil 72 glasskuler som omkranser lyskilden og lyser opp rommet med deilig og varm indirekte belysning.

  I motsetning til en tradisjonell lysekrone hvor hver del følger et strengt symmetrisk regime omfavner Stochastic det tilsynelatende kaos med hengende munnblåste borosilikat glasskuler plassert med ren tilfeldighet. Lampen er designet av Daniel Rybakken, en norsk designer som i tillegg til Stochastic har samarbeidet med Luceplan ved flere anledninger, blant annet gulvlampen i counterbalance-serien og bordlampen Ascent.

  Stochastic fra Luceplan med opalhvite glasskuler /Lampemesteren.no

  Lyset som skapes via den sentralt plasserte led-lyskilden spres, reflekteres og spretter tilfeldig igjennom og ut av lampen. Dette skaper en utrolig vakker lyseffekt hvor den innerste delen gløder uten å blende.

  Denne asymmetriske og fantastiske glasslampen er perfekt for deg som ønsker å bryte opp en ellers stram interiørstil med unik design, vakre refleksjoner og nydelig belysning.

  Stochastic fra Luceplan – Munnblåste borosilikat glasskuler /Lampemesteren.no

  Kiamo er en elegant pendellampe med sfæriske lampeskjermer av opal-hvitt glass som skaper en vakker belysning over et avlangt spisebord eller kjøkkenbenk.

  Kiamo pendellampe /Lampegiganten.no

  Electra består av en metallbase og glasskuler med en kompakt form som kaster et vakkert lysspill ned på bordet og ut i rommet. Kulene er en blanding av runde glasskuler og glasskuler med mønstrede riller som skaper en fin dynamikk i belysningen.

  Electra moderne lysekrone i glass /Jotex.no

  Tage fra Care of Bankeryd er en kompakt og flott kuppellampe med ni glasskupler som lyser i forskjellige retninger og skaper et blikkfang i belysningen. Lampen kommer i flere spennende farger som gjør at du kan benytte den som en kontrastlampe og fange oppmerksomheten i hjemmet.

  Tage glasskuppel lampe fra Bankeryd /Nordicnest.no
  Tage fra Bankeryd /Nordicnest.no

  Molekyl fra Aneta Lighting er en elegant og slank molekyl lampe med utstikkende glasskupler av forskjellige dimensjoner. Den avlange, slanke formen gjør den velegnet som spisebord lampe til avlange bord og sikrer en jevn og fin belysning. Lampen kommer i en rekke farger slik at du kan finne en som passer din stil.

  Molekyl – Avlang glasskuppel lampe perfekt for lange bord /Homeroom.no

  Dallas er en elegant ringformet pendellampe som vil passe fint til runde bord og stueområdet. Lampen har en rekke sfæriske røkfargede glasskupler som gir et stemningsrikt lys i hjemmet.

  Dallas ringformet pendellampe av messing og røkfargede glasskupler /Lampegiganten.no

  Apiales fra Nuura er skapt av den prisvinnende danske designer Sofie Refer og kombinerer metall og munnblåst glass i en fantastisk kombinasjon av eleganse og mykhet. Apiales kommer i en stor serie av størrelser og fargemuligheter og føyer seg inn i rekken av vakre og spennende glasslamper fra danske Nuura.

  Apiales lysekrone fra Nuura /Lampemesteren

  Oppdag mer vakker belysning til hjemmet – se blant annet Belysning i Stue | Tips & Inspirasjon til Vakre Lamper i Stua, Gulvlamper: En allsidig og dekorativ belysning for ethvert hjem eller Trelamper til Bolig – Vakre og Naturlige lamper i Tre.