Hopp til innholdet
Hjem » Gulvlamper: En allsidig og dekorativ belysning for ethvert hjem

Gulvlamper: En allsidig og dekorativ belysning for ethvert hjem

  Gulvlamper er en tidløs og allsidig belysningsløsning som tilbyr både funksjonalitet og stil. Disse belysningsarmaturene gir ikke bare et behagelig og varmt lys i rommet, men fungerer også som et dekorativt element som kan gi rommet karakter og personlighet. Med et utall av design og materialer å velge mellom, kan man enkelt finne den perfekte gulvlampen som passer til både ens egen smak og hjemmets interiør.

  Akari fra Vitra er en populær gulvlampe designet av japansk-amerikanske Isamu Noguchi og har hentet mye inspirasjon fra tradisjonelle rispapirlamper. Med en tynn lampeskjerm av rispapir får man et mykt, varmt og koselig lys som spres rundt i hele rommet.

  Akari gulvlampe med rispapir-skjerm /Lampemesteren.no

  Den vakre Timberline gulvlampen fra danske Gubi har et elegant nordisk design med buet lampefot av tre med støpejernstøtte og støpejernsfot. Lampeskjermen gir et fint spredd og delikat dempet lys via den plissebrettede lampeskjermen som både gir en fin punktbelysning i hjemmet, men er også praktisk som leselys.

  Elegant design med buede, organiske linjer – Timberline fra Gubi /Nordicnest.no
  Nordisk ren design som skaper en hyggelig punktbelysning i stue – Timberline fra Gubi /Nordicnest.no

  Siden 1950-tallet har franske Jieldé skapt vakker belysning med et industrielt preg. Lampene henter mye av sin inspirasjon fra tradisjonelle franske industri- og kontorlamper med bevegelige ledd og store, brede lampeskjermer som gir godt lys.

  Jieldé industri og vintage lamper /Lampegiganten.no
  Jieldé industri og vintage lamper /Lampegiganten.no
  Jieldé industri og vintage lamper /Lampegiganten.no

  Nantwin fra Lindby har et stilrent utseende imed en liten gulvplate som gjør at den er enkel å plassere rundt omkring i hjemmet. Gulvlampen’s store lampeskjerm kan dimmes med integrert dimmer, mens den lille leselampen kan slås av/på individuelt.

  Nantwin gulvlampe i stilren design fra Lindby /Lampegiganten.no

  Cosiness er en ny gulvlampe fra det franske merket Market Set – Gulvlampen har en elegant base av tykk, hvit marmor som holder lampen stabilt på plass. Gulvlampen har en lang bue og en delikat sylindrisk/konisk formet stoffskjerm av bomullsbouclé som sprer lyset på en myk måte.

  Cosiness buet gulvlampe med marmorbase og stor stoffskjerm /Lampegiganten.no

  Barre XL fra Ebb&Flow er en fargerik serie av gulvlamper fulle av mønstre og farger. Her kan du se gulvlampen i Chennai med Fuchsia farget stoffskjerm som virkelig «popper» frem fra resten av interiøret. Perfekt om du ønsker å skape litt mer livlig belysning i hjemmet.

  Barre XL med Chennai skjerm i Fuchsia farge /Lampegiganten.no

  Hashira fra Danske Menu er en ny og vakker serie lamper som benytter enkle og naturlige materialer kombinert med et stilrent og tidløst design. Lampene har rammeverk av tre og en tynn linstoff lampeskjerm som lyser naturlig opp når lampen slås på. Resultatet er en serie lamper som skaper et jevnt og blendingsfritt lys, full av varme og karakter.

  Hashira fra Menu /Nordicnest.no

  PH80 fra Louis Poulsen er en annerkjent og tidløs designklassiker som kan spore sine aner tilbake til de første PH lampene ble tegnet på 1920-tallet. PH80 gulvlampen ble skapt i 1974 for å feire 80-års dagen til seriens skaper og innehar alle de vakre linjene og de praktiske egenskapene som gjør PH lampene unike og populære.

  PH80 – Ikonisk gulvlampe fra Louis Poulsen /Lampemesteren.no

  Ocean fra danske Dyberg Larsen har et sjarmerende retro utseende som kombinerer klassiske farger og former fra 60 & 70-tallet i en leken design som skaper liv og lys i rommet. Lampens justerbare skjerm kan vippes i den retningen du har behov for, noe som gjør den ideell som leselampe i sofahjørnet, på barne- eller soverommet.

  Ocean retro gulvlampe /Lampemesteren.no

  Grain fra Herstal er en stilren nyhet som kommer i moderne matt-svart metall og rene, myke linjer. Gulvlampen har opal-hvite diffusere som sprer lyset opp og ned og har perforert lampeskjerm med mange små hull som også gjør at metallskjermen slipper ut litt lys sideveis.

  Grain fra Herstal /Lampemesteren.no

  Gulvlamper kommer i forskjellige design og stiler, fra klassiske og minimalistiske til moderne og industrielle. En klassisk gulvlampe, ofte kjent som en leselampe, har en justerbar arm og hode, slik at man enkelt kan rette lyset dit man ønsker. Denne typen lampe er ideell for steder der man trenger direkte belysning, for eksempel ved siden av en lenestol eller sofa for lesing eller håndarbeid.

  Grain fra Herstal kommer også i en mindre versjon som har justerbart hode – Denne er perfekt å plassere ved siden av lenestol eller sofa som praktisk belysning.

  Grain fra Herstal /Lampemesteren.no

  For de som foretrekker en mer moderne stil, finnes det gulvlamper med slanke og enkle linjer, laget av materialer som metall og glass. Disse lampene kan gi et rom en følelse av eleganse og raffinement. På den annen side gir industrielle gulvlamper, ofte laget av grovere materialer som tre og jern, et røft og urbant utseende som passer godt inn i loftsleiligheter og moderne innredninger.

  Floor F1 fra Antidark er en moderne og slank gulvlampe som passer til den moderne og minimalistiske stilen. Gulvlampen lener seg forsiktig fremover, noe som både gir et stilig uttrykk men skaper også praktiske plasseringsmuligheter.

  F1 gulvlampe i moderne stil fra Antidark /Andlight.no

  DL12 fra Dyberg Larsen er en populær gulvlampe som har et rent og elegant design. Lampen har en skråskåret lampeskjerm, produsert ved deres fabrikk i Danmark. Gulvlampens skjerm kan enkelt vinkles dersom du ønsker å justere på leselyset. Med sitt delikate og stilrene design passer denne gulvlampen inn i både stue, gang og soverom. Lampen er ellers slank og tar lite plass.

  DL12 Gulvlampe fra Dyberg Larsen /Lampemesteren.no

  Oslo fra norske Northern er en populær design gulvlampe med en elegant uplight lampeskjerm som skaper et dekorativt lys i hjemmet. Gulvlampen har elegante og slanke støtteben som kommer i sort metall og andre eksklusive materialer som gyllen messing.

  Oslo Wood fra Northern /Lampemesteren.no

  Fra Finske Secto kommer denne håndlagde og eksklusive gulvlampen i finsk bjørk, malt med sorte striper og sort topp, samtidig som den beholder noe av sitt originale og gylne treverk.

  Secto 4210/Lanna.no

  En annen populær stil er den skulpturelle gulvlampen, som fungerer som et kunstverk i seg selv. Disse lampene kan være store og iøynefallende og skape et dramatisk fokuspunkt i rommet. Skulpturelle gulvlamper kan komme i ulike former og størrelser, fra organiske og buede former til geometriske og kubistiske design.’

  Sitting Man er en unik og moderne gulvlampe som fungerer som et dekorativt element i hjemmet. Bestående av geometriske former minner denne om omrisset til en sittende mann og er designet av Kristian Sofus Hansen & Tommy Hyldah. Gulvlampen er en dekorativ lysskulptur med en lysende glasskule plassert i midten av en spiralform og er laget av finpartiklet fiberbetong.

  Sitting Man gulvlampe fra 101 Copenhagen /Lampemesteren.no

  Handvärk Studio er en spennende og annerledes gulvlampe inspirert av foto- og studiolys. Lampen kommer i hel-sort eller en kombinasjon av sort og messing.

  Handvärk Studio/Andlight
  England Gulvlampe i svart /Jotex.no

  Gulvlamper finnes også i ulike materialer, fra metall og tre til plast og glass. Materialvalget påvirker både lampens utseende og kvalitet. For eksempel gir lamper laget av messing eller bronse en varm og klassisk atmosfære, mens krom og stål gir en mer moderne og industriell stil.

  Pearl fra 101 Copenhagen er en vakker og vintage-inspirert gulvlampe som har hentet mye inspirasjon fra gamle lanterne lykter i sitt design. Lampen har en vakker skjerm av av perforert messing som kan vendes for å skape lys dit du ønsker mens den opalhvite glasskuppelen skaper et mykt lys. Lampeskjermen er montert på en elegant metallramme, noe som gir en viss letthet til lampen.

  Pearl fra 101 Copenhagen /Lampemesteren.no
  Pearl fra 101 Copenhagen /Lampemesteren.no
  Matin 500 fra HAY /Lampemesteren.no

  Tom Rossau er en britisk designer som har skapt mange vakre lamper av tre og metall. Hans lamper benytter gjerne lameller som vris og vendes i dekorative former for å skape forskjellig lysspill. Dette går igjen i hans TR7 gulvlamper som består av tynne finér-lameller av bjørk som vris i ett «8-tall» og skaper lyspunkter oppe og nede.

  Disse moderne trelampene er perfekte for deg som ønsker naturlige og nøytrale lamper i et moderne design. Les gjerne mer om vakre trelamper.

  TR7 gulvlampe i tre fra Tom Rossau /Andlight.no
  TR7 gulvlampe i tre fra Tom Rossau /Andlight.no

  HerzBlut er en tysk lampeprodusent fra den tradisjonelle og landlige regionen Sauerland i Westphalia. Regionens store, tettvokste skoger har inspirert HerzBlut’s design som gjerne inkorporerer lokalt FSC sertifisert treverk i sin produksjon og lamper. Disse vakre lampene har en moderne finish, men er samtidig rustikke og tradisjonelle på mange måter. Lampene er derfor enkle å plassere i en bolig eller hytte med både moderne eller en mer tradisjonell stil.

  Herzblut lager en kjempeflott buet gulvlampe med en håndlaget stamme av buet eik som videre føres opp i en tynn svart metallstang som holder oppe en rund og tradisjonell lampeskjerm av hvit bomull. Kombinasjonen av mørkt treverk med sitt flotte tremønster og bomullskjermen skaper en elegant gulvlampe som passer like fint inn i hjemmet som på hytta.

  HerzBlut buet gulvlampe – Håndlaget /Lampegiganten.no

  Når man skal velge en gulvlampe, er det viktig å ta hensyn til lyskilden. LED-lys er energieffektive og har lang levetid, noe som gjør dem til et miljøvennlig og kostnadseffektivt valg. Lyspærer med varmhvitt lys gir en koselig og innbydende atmosfære, mens kaldhvit lys passer bedre til arbeidsområder og oppgaver som krever fokus.

  Singapour er en elegant serie av østlig og asiatisk inspirerte lamper til boligen. Disse sjarmerende lampene er ofte laget i en kombinasjon av naturlige og tradisjonsrike materialer som lin, rotting og bambus, og skaper et varmt og nydelig lys i hjemmet. Perfekt for deg som ønsker å kombinere det stilfulle med det naturlige.

  Singapour gulvlampe /Lampegiganten.no

  Gräshoppa fra Gubi ble først produsert i 1947 og er en kjempefin gulvlampe å plassere i ett hjem hvor man ønsker unik gulvbelysning. Gräshoppa-gulvlampen er vippet bakover og gir inntrykk av at lampen på en eller annen måte er i live og forfølger byttet sitt. Som en av Grossmans mest ikoniske design, har den autentiske lampen en langstrakt konisk skjerm som roterer for å rette lyset der det trengs.

  Gräshoppa fra Gubi /Nordicnest.no

  Gulvlamper gir et estetisk og funksjonelt tilskudd til ethvert hjem. Enten man ønsker et ekstra lyspunkt i stuen, en leselampe ved siden av sengen, eller en iøynefallende skulpturell lampe som et kunstnerisk uttrykk, finnes det en gulvlampe som passer til alle behov og preferanser.

  Les gjerne mer om vakker belysning og gulvlamper, les blant annet Gulvlampe til stue – Ideer og inspirasjon for gulvlamper som passer kjempefint til stuen, Store Gulvlamper med buer for lys over bord og sofa eller Vakre Gulvlamper med flere armer, pærer og lys.