Hopp til innholdet

Gulvlampe til stue – Ideer og inspirasjon for gulvlamper som passer kjempefint til stuen

  En gulvlampe i stuen er kjempefin til å skape et fokuspunkt i innredningen, men også som et praktisk lys i hverdagen. Her er noen av våre tips til fine og praktiske gulvlamper i stuen som både gir et praktisk hverdagslys, men også gir et element av dekor og stil i boligens styling.

  Når man planlegger belysningen i hjem og stue er gulvlamper en viktig del. Se for deg at lyset i boligen skal ha flere lag, hvor både taklys, bordlys, vegg og gulvlamper spiller en viktig rolle. Ønsker du mer tips og inspirasjon har vi mange innlegg om nettopp det, se blant annet tips til planlegging av belysning.

  Margin fra New Works er designet av John Ashbury og er en klassisk lampeserie av tekstil og stoff med tidløs design og subtil bruk av farger. Skjermen av jordfarget stoff demper lyset og gir en myk, beroligende belysning i hjemmet.

  Margin fra New Works – Bordlampe og gulvlampe i tekstil /Lampemesteren.no

  Singapour er en elegant serie av østlig og asiatisk inspirerte lamper til boligen. Disse sjarmerende lampene er ofte laget i en kombinasjon av naturlige og tradisjonsrike materialer som lin, rotting og bambus, og skaper et varmt og nydelig lys i hjemmet. Perfekt for deg som ønsker å kombinere det stilfulle med det naturlige.

  Singapour gulvlampe /Lampegiganten.no

  PH80 fra Ikoniske Louis Poulsen er en annerkjent og tidløs designklassiker som kan spore sine aner tilbake til de første PH lampene ble tegnet på 1920-tallet. PH80 gulvlampen ble skapt i 1974 for å feire 80-års dagen til seriens skaper og innehar alle de vakre linjene og de praktiske egenskapene som gjør PH lampene unike og populære.

  PH80 – Ikonisk gulvlampe fra Louis Poulsen /Lampemesteren.no

  Ved å bruke glass og metall i smarte geometriske former spres lyset på en jevn og blendingsfri måte, uansett hvor man måtte befinne seg. Lampene er derfor populære over spisebord og i stue hvor lampene skaper hygge og pynter hjemmet med sin ikoniske design.

  PH80 – Ikonisk gulvlampe fra Louis Poulsen /Lampemesteren.no

  Carronade fra Danske Le Klint er en lekker og tidløs stålampe med mange vakre detaljer i treverk og messing, alt utført i ekte håndverk. Carronade henter sin inspirasjon fra klassiske kanoner og fungerer kjempefint som en dekorativ stålampe. Serien kommer også med pendler og bordlamper i samme stil.

  Carronade – Le Klint /Lampemesteren.no
  Carronade – Le Klint /Lampemesteren.no
  Carronade stålampen kommer i to varianter – Le Klint /Lampemesteren.no

  Hashira fra Danske Menu er en ny og vakker serie lamper som benytter enkle og naturlige materialer kombinert med et stilrent og tidløst design. Lampene har rammeverk av tre og en tynn linstoff lampeskjerm som lyser naturlig opp når lampen slås på. Resultatet er en serie lamper som skaper et jevnt og blendingsfritt lys, full av varme og karakter.

  Hashira – Elegante stofflamper fra Menu /Lampemesteren.no
  Hashira – Elegante stofflamper fra Menu /Lampemesteren.no

  Multi-lite har siden 1972 vært en av de mest populære designlampene fra Gubi, og kommer idag i syv forskjellige fargekombinasjoner med gjennomgående detaljer av messing og krom.

  Gubi Multi-lite Gulvlampe /Andlight

  Marija er en stor og elegant moderne gulvlampe som passer kjempefint som dekorativ belysning i stuen. Lampen har moderne og stilige former med buet svart metall og en gyllen gull-farget innside som er med på å skape et varmt lys som reflekteres ut i rommet.

  Marija – Moderne led gulvlampe med indirekte lys /Lampegiganten.no

  Med sitt indirekte lys skaper Marija lampen et blendingsfritt og jevnt lys, kjempefin når man ønsker en lampe som skaper et fokuspunkt i innredningen.

  Dersom du har lite gulvplass i bolig eller leilighet, eller simpelthen ønsker en praktisk lampe som kan plasseres nærme veggen i stuen vil kanskje denne Arretona hylle-lampen være noe for deg? Denne gulvlampen er utformet som en praktisk vegghylle og opptar lite gulvplass, samtidig som den har praktiske hyller hvor man kan plassere bøker eller planter.

  Arretona Gulvlampe med praktiske hyller /Lampegiganten.no

  Arretona har et stilig antikk utseende og passer kjempefint inn i alle interiørstiler, men kanskje spesielt for deg som liker noe retro og sjelfullt.

  Finske Secto Design har spesialisert seg på lamper i tre, deriblant disse flotte stålampene av finsk bjørk som i tillegg til naturell, også kommer i en rekke flotte og moderne farger. I denne stålampen sitter lyskilden langt inntrukket, noe som skaper en fin effekt når tre-spilene lyses opp.
  Se gjerne alle de flotte secto lampene.

  Gulvlampe i tre fra Secto Design /Andlight.no
  Stålamper i tre fra Secto Design /Andlight.no

  Giulie er en stilig og klassisk gulvlampe som har hentet mye inspirasjon fra retro skrivebordslamper, og har flere praktiske ledd for innstilling og plassering av lampehodet. Dette gir deg en svært fleksibel gulvlampe i stuen som er velegnet til leselampe, strikkelampe og lignende.

  Giulie – praktisk leselampe til stue med mange justeringsmuligheter /Lampegiganten.no

  Diablo fra svenske Belid er en klassisk stålampe som tar liten plass i rommet og passer derfor spesielt godt inn i hjørner eller ved siden av sofaen. Diablo stålampen kommer nå også i en rekke nye og moderne fargevarianter i tillegg til de klassiske og populære fargene.

  Diablo stålampe fra Belid /Lampemesteren.no

  Diablo lyser med et indirekte lys slik at man unngår blending, men istedet får et komfortabelt og behagelig lysnivå. Det er derfor ingenting i veien for å plassere denne stålampen ved siden av tv-kroken.

  Vakre detaljer – Håndlages enda i Sverige /Lampemesteren.no

  Gulvlampen Portalight er en stilig og lite plasskrevende gulvlampe med mange lyskilder og lyspærer plassert i høyden. Gulvlampen er derfor kjempefin å bruke til å lyse opp et mørkt hjørne i boligen, og er med på å skape et dekorativt og komfortabelt lag av belysning.

  Portalight Gulvlampe /Lampemesteren.no

  Ruben er en åpen og dekorativ gulvlampe som gir et innbydende og vakkert lys i stuen. Med sin åpne ramme av sort metall og synlige lyspunkter plassert i forskjellige høyder, er denne gulvlampen ideell til å skape et stemningsfullt og fint lys i midten av rommet eller plassert i et hjørne. Med sin relativt enkle og stilrene design kan du raskt forandre utseendet ved å bytte om lyspærene.

  Ruben – Åpen og dekorativ gulvlampe til stue /Lampegiganten.no

  Jaro gulvlampe med lampeskjerm av rotting /Lampegiganten.no

  Les gjerne mer om vakker belysning til stue, eller kanskje oppdag tips for belysning på kjøkkenet? Se også Stålamper inspirasjon & tips – Flotte stålamper til stue, soverom og entré, Lamper til Hytte – Lekre lamper i hyttestil og Benk til gang – Flotte sittebenker og oppbevaringsbenker til gang og entré.