Hjem » Stålamper inspirasjon & tips – Flotte stålamper til stue, soverom og entré

Stålamper inspirasjon & tips – Flotte stålamper til stue, soverom og entré

stålamper tips og inspirasjon

Stålamper er en viktig del av belysningen i et rom, med dem får man en godt lys på mellomnivå og fungerer kjempefint i samspill med andre lamper i tak og dekorative bordlamper. Stålamper kan brukes i alle husets rom, i stuen kan man skape en hyggelig lesekrok ved å bruke en stålampe med integrert leselampe og i entré og soverom kan man lyse opp hjørner og gjøre rommet mer lystig.

Brass fra Hubsch – Gyllen messing og opalhvitt glass, kjempeflotte som dekorlamper i boligen /Lampemesteren

Cycnus fra AYTM er en enkel, men svært elegant og flott stålampe med en flott design og vil bli et vakkert dekorelement i belysningen. Den karakteristiske skjermen er inspirert av fuglens vinger, og gir hele serien et lett og elegant uttrykk. Navnet ‘Cycnus’ betyr ‘svane’ og hyller den majestetiske skapningen.

Cycnus fra AYTM /Lampemesteren

Faze er en stilren og dekorativ lampeserie som inneholder både pendler, gulvlamper og bordlamper i samme stil. Lampene har en gyllenfarget ramme med flotte glasskuppler som sprer lyset i flere retninger. Pendellampene er for eksempel ideelle for plassering over et rundt bord og salongbord, mens gulvlampene skaper et dekorativt lys som går fint sammen med de fleste andre veggfarger.

Faze pendellampe fra Opviq /Homeroom.no
Faze pendellampe fra Opviq /Homeroom.no

Damn Fashionista fra Halo Design er en utrolig lekker serie av lamper med dekorativt mønstret glass som sprer lyset på en lekker måte. Damn Fashionista kommer i gyllen messing eller moderne sort og passer kjempeflott som dekorativ belysning.

Stålampe i vakkert mønstret glass – Damn Fashionista /Glass og interiør
Glasspendler – Damn Fashionista /Glass og interiør
Bordlampe – Damn Fashionista sort /Glass og interiør
Vindupendler og stålampe – Damn Fashionista /Glass og interiør

IC fra danske Flos er en superlekker stålampe i flott design med enkle linjer og en sfærisk kule av hvitt glass. Stålampen ser utrolig flott ut også når lyset er av og passer fint inn til stue, gang og soverom. IC-serien fra Flos kommer i flere farger, blant annet også i sort og krom.

IC Stålampe i messing fra Flos /Andlight.no
IC Stålampe på soverom fra Flos /Andlight.no
IC Stålampe – Flos /Andlight.no

Blossi er en vakker og elegant gulvlampe i klart glass fra Nuura som både er moderne, men samtidig koselig og sjarmerende. Gulvlampen lyser med et fint indirekte lys som skaper varme og hindrer blending.

Også fra danske Flos, Glo Ball er en nydelig stålampe i enkle former men som allikevel fenger oppmerksomheten. Lampen har et diskret formspråk og er designet av Jasper Morrison, som også har designet pendler og bordlamper i samme stil.

Glo Ball fra Flos /Lampemesteren.no

Carronade fra Danske Le Klint er en lekker og tidløs stålampe med mange vakre detaljer i treverk og messing, alt utført i ekte håndverk. Carronade henter sin inspirasjon fra klassiske kanoner og fungerer kjempefint som en dekorativ stålampe. Serien kommer også med pendler og bordlamper i samme stil.

Carronade – Le Klint /Lampemesteren.no
Carronade – Le Klint /Lampemesteren.no
Carronade kommer også i hvit versjon – Le Klint /Lampemesteren.no
Carronade stålampen kommer i to varianter – Le Klint /Lampemesteren.no
Herstal Zenta – Stålampe i hvitt glass /Homeroom.no

Dersom du heller ønsker en stålampe i klassisk stil vil du sannsynligvis elske Imperia fra svenske Markslojd. Den er fri fra overdådige detaljer, men er alikevel stilfull og elegant der den står.

Imperia – Elegant stålampe med stoffskjerm /Lampegiganten.no

Halo Design Stand By er en flott og sjarmerende stålampe med doble stoffskjermer som lyser pent opp når kvelden kommer. Stålampen passer fint inn i hjørner, ved siden av en lenestol og sofa eller som justerbar belysning i lesekroken.

Stand By fra Halo Design /Lampeguru.no

Baya fra Eglo Leuchten er en praktisk og dekorativ stålampe i klassisk design med opplys og et praktisk justerbart leseslys. Baya kommer i flere farger, blant annet antikkmessing og matt nikkel.

Baya fra Eglo Leuchten /Glass og interiør

Twist fra Halo Design er en vakker og elegant stålampe med en nydelig glasskuppel i hvitt mønstret glass med fine linjer som gir et behagelig og koselig lys.

Twist – I elegant antikk utførelse /Glass og interiør

Jonera er en dekorativ og flott stålampe med stor lampeskjerm som henger ut fra lampen og ut i rommet. Den buede formen på lampen gjør at denne vil være ypperlig som leselampe eller som sofabord belysning. Les mer om buede gulvlamper.

Jonera – Buet stålampe /Lampegiganten.no

Stråla er en spennende og dekorativ moderne stålampe med mange pærer som vil bli et kjempelekkert blikkfang i boligen. Stråla har integrert dimmer på ledningen så du bør velge noen flotte og dekorative pærer som kan dimmes. Kanskje pærer i hvitt eller sort glass for å gjøre lampen ekstra spesiell? Se tips til vakre dekorasjonspærer.

Stråla – Interstil /Lampeguru.no

En annen flott stålampe med mange pærer av glass er Gyllenheim lampen. Her står glasskulene oppå hverandre, noe som gir en smal og lettplassert lampe som skaper mye vakkert lys.

Gyllenheim stålampe /Homeroom.no

Bulb er en lekker stålampe i messing som passer kanskje spesielt godt inn i entré og stue. Hver lyspære står på individuelle messingsøyler som peker i hver sin retning og gir et dekorativt uttrykk.

Bulb stålampe i messing fra Hubsch /Glass og interiør

Lucian er en moderne og artig stålampe av buet LED som også har muligheter for å skifte farger eller brukes i forskjellige moduser, f.eks partymodus, solnedgang og mer.

Lucian – Stålampe LED med RGB /Lampegiganten.no

Funuculi kommer fra det Italienske navnet for kulebane hvor også denne flotte stålampen har hentet mye av sin inspirasjon. Her beveger lampeskjermen seg ganske fritt og man kan selv velge hvordan skjermen skal lyse. Enten man ønsker at den skal lyse nedover, oppover eller sidelengs. Funuculi kommer i en rekke livlige farger og gjør seg godt som et kontrastelement i boligen.

Funuculi Stålampe fra Marset /Andlight.no

Diablo fra svenske Belid er en klassisk stålampe som tar liten plass i rommet og passer derfor spesielt godt inn i hjørner eller ved siden av sofaen. Diablo stålampen kommer nå også i en rekke nye og moderne fargevarianter i tillegg til de klassiske og populære fargene.

Diablo lyser med et indirekte lys slik at man unngår blending, men istedet får et komfortabelt og behagelig lysnivå. Det er derfor ingenting i veien for å plassere denne stålampen ved siden av tv-kroken.

Diablo stålampe fra Belid /Lampemesteren.no

Hvalsø er en flott og dekorativ stålampe som kombinerer svart metall og hvitt glass på en elegant måte. Stålampen gjør seg flott som et dekorativt element i stuen og skaper et fint, koselig lys.

Hvalsø Stålampe fra Halo Design /Lampeguru.no
Bobi – Bølgeformet LED Stålampe /Lampegiganten.no

Bente er en flott og smal stålampe med lampeskjerm i industriell stil og en gyllen innside som gjør lyset ekstra varmt og koselig. Selve stangen kan justeres i høyden slik at det er lett å få den til å passe inn med andre interiørdetaljer.

Bente fra Woood – Stålampe med lyskaster i industriell stil /Homeroom.no

Post fra danske Muuto er en populær stålampe i kul design som passer kjempefint inn i entré, stue og soverom. Lampen kommer i svart og har to justerbare lampeskjermer som kan vinkles for å gi lys i alle retninger.

Post fra Muuto /Andlight.no

Lilly er en dekorativ stålampe i en rustikk og industriell stil. Stålampen har tre lampeskjermer som hver og en kan justeres individuelt, noe som gjør at denne lampen kan skape mye flott lys i rommet. Hver lampeskjerm er også gyllen på innsiden, noe som kaster et spesielt varmt og koselig lys ut i rommet.

Lilly stålampe i industriell stil med gyldne lampeskjermer /Lampegiganten.no
Ebbi stålampe i industri-stil /Lampegiganten.no

Finske Secto Design har spesialisert seg på lamper i tre, deriblant disse flotte stålampene av finsk bjørk som i tillegg til naturell, også kommer i en rekke flotte og moderne farger. I denne stålampen sitter lyskilden langt inntrukket, noe som skaper en fin effekt når tre-spilene lyses opp.
Se alle de flotte secto lampene.

Stålamper i tre fra Secto Design /Lampemesteren.no

Få tips til flere gulvlamper, blant annet gulvlamper med flere pærer og armer eller gulvlamper med leselys.