Hopp til innholdet
Hjem » Stålampe inspirasjon & tips – Flotte stålamper til stue, soverom og entré

Stålampe inspirasjon & tips – Flotte stålamper til stue, soverom og entré

  En stålampe er en viktig del av belysningen i et rom, med dem får man en godt lys på mellomnivå og fungerer kjempefint i samspill med andre lamper i tak og dekorative bordlamper. Stålamper kan brukes i alle husets rom, i stuen kan man skape en hyggelig lesekrok ved å bruke en stålampe med integrert leselampe og i entré og soverom kan man lyse opp hjørner og gjøre rommet mer lystig.

  Brass fra Hubsch – Gyllen messing og opalhvitt glass, kjempeflotte som dekorlamper i boligen /Lampemesteren

  Siden 1950-tallet har franske Jieldé skapt vakker belysning med et industrielt preg. Lampene henter mye av sin inspirasjon fra tradisjonelle franske industri- og kontorlamper med bevegelige ledd og store, brede lampeskjermer som gir godt lys.

  Jieldé industri og vintage lamper /Lampegiganten.no
  Jieldé industri og vintage lamper /Lampegiganten.no
  Jieldé industri og vintage lamper /Lampegiganten.no

  Viskan er en stålampe med buet stativ og hengelampe, noe som gjør at denne er kjempefin å bruke som lampe over bord og leselampe hvor du ikke har taklamper fra før.

  Viskan stålampe med bue /Lampegiganten.no

  Alsager er en moderne og stilren stålampe med slank rørformet stil som tilter forsiktig ut i rommet, i tuppen av stålampen henger det en lampeskjerm av grå filt som demper lyset og gir et fint nedoverrettet lys. Denne stålampen tar liten plass og passer kjempefint inn i et moderne, skandinavisk design.

  Alsager stålampe med slank stativ og hengelampe av filt /Lampegiganten.no

  Jinda er med sitt skråstilte lys ett perfekt leselys plassert ved siden av sofaen eller lenestolen. Lampen skaper en koselig atmosfære i hjemmet hvor lampeskjermen av stoff vil slippe ut et varmt lys.

  Jinda kommer i flere farger /Lampemesteren.no
  Elaina – Klassisk stålampe med oppoverlys og leselampe som kan justeres /Lampegiganten.no

  Oslo fra norske Northern er en populær design gulvlampe med en elegant uplight lampeskjerm som skaper et dekorativt lys i hjemmet. Gulvlampen har elegante og slanke støtteben som kommer i sort metall og andre eksklusive materialer som gyllen messing.

  Oslo Wood fra Northern /Lampemesteren.no

  Lampeskjermen av lett farget stoff styrer lyset opp mot vegg og tak, men vil samtidig slippe ut en diffus glød av lys ut i rommet.

  Oslo i svart fra Northern /Lampemesteren.no
  Oslo wood fra Northern kommer i flere moderne farger /Lampemesteren.no

  Nantwin fra Lindby har et stilrent utseende imed en liten gulvplate som gjør at den er enkel å plassere rundt omkring i hjemmet. Gulvlampen’s store lampeskjerm kan dimmes med integrert dimmer, mens den lille leselampen kan slås av/på individuelt.

  Nantwin gulvlampe i stilren design fra Lindby /Lampegiganten.no

  Cosiness er en ny gulvlampe fra det franske merket Market Set – Gulvlampen har en elegant base av tykk, hvit marmor som holder lampen stabilt på plass. Gulvlampen har en lang bue og en delikat sylindrisk/konisk formet stoffskjerm av bomullsbouclé som sprer lyset på en myk måte.

  Cosiness buet gulvlampe med marmorbase og stor stoffskjerm /Lampegiganten.no

  Barre XL fra Ebb&Flow er en fargerik serie av gulvlamper fulle av mønstre og farger. Her kan du se gulvlampen i Chennai med Fuchsia farget stoffskjerm som virkelig «popper» frem fra resten av interiøret. Perfekt om du ønsker å skape litt mer livlig belysning i hjemmet.

  Barre XL med Chennai skjerm i Fuchsia farge /Lampegiganten.no

  DL12 fra Dyberg Larsen er en populær gulvlampe som har et rent og elegant design. Lampen har en skråskåret lampeskjerm, produsert ved deres fabrikk i Danmark. Gulvlampens skjerm kan enkelt vinkles dersom du ønsker å justere på leselyset. Med sitt delikate og stilrene design passer denne gulvlampen inn i både stue, gang og soverom. Lampen er ellers slank og tar lite plass.

  DL12 Gulvlampe fra Dyberg Larsen /Lampemesteren.no

  Romeo gulvlampe ble designet av Philippe Starck i 1996 for det danske designmerket Flos – og er en populær og grasiøs gulvlampe med plissé lampeskjerm som gløder opp i lyset fra lyspæren og skaper en luksuriøs atmosfære i stuen. Romeo gulvlampen er laget av glass, stål og aluminium og har en elektronisk dimmer på kabelen slik at du enkelt kan regulere lysstyrken.

  Romeo Soft fra Flos /Lampemesteren.no

  Margin fra New Works er designet av John Ashbury og er en klassisk lampeserie av tekstil og stoff med tidløs design og subtil bruk av farger. Skjermen av jordfarget stoff demper lyset og gir en myk, beroligende belysning i hjemmet.

  Margin fra New Works – Bordlampe og gulvlampe i tekstil /Lampemesteren.no

  Kushi fra Kundalini er en vakker og lett gulvlampe med smale linjer i gyllen messing og med runde glasskuppler i opalhvitt glass som er plassert mot tuppen. Med sitt elegante design og vakkert glødende glasskuppler skaper Kushi gulvlampen et fortryllende blikkfang i interiøret.

  Kushi fra Kundalini /Lampemesteren.no
  Kommer også i svart og kobber – Kushi fra Kundalini /Lampemesteren.no
  Kushi fra Kundalini /Lampemesteren.no
  Darium stålampe med led /Lampegiganten.no

  Arretona vegghylle-lampe er en praktisk og stilig gulvlampe i antikk utførelse. Denne gulvlampen er utformet som en praktisk vegghylle og opptar lite gulvplass, samtidig som den har praktiske hyller hvor man kan plassere bøker eller planter.

  Arretona Gulvlampe med praktiske hyller /Lampegiganten.no

  Arretona har et stilig antikk utseende og passer kjempefint inn i alle interiørstiler, men kanskje spesielt for deg som liker noe retro og sjelfullt.

  Auriane fra Lindby er laget i treverk og består av tre vridde treben som holder oppe en klassisk, rund lampeskjerm i tekstil. Gulvlampen passer kjempefint inn i hjem og stue, og gir et mykt og behagelig lys som ikke blender.

  Auriane gulvlampe i tre med tripod /Lampegiganten.no

  Cycnus fra AYTM er en enkel, men svært elegant og flott stålampe med en flott design og vil bli et vakkert dekorelement i belysningen. Den karakteristiske skjermen er inspirert av fuglens vinger, og gir hele serien et lett og elegant uttrykk. Navnet ‘Cycnus’ betyr ‘svane’ og hyller den majestetiske skapningen.

  Cycnus fra AYTM /Lampemesteren

  Ventimiglia er en lekker og luksuriøs gulvlampe med nydelige krystall prismer som skaper et fantastisk lysspill i rommet. Gulvlampen har ellers et moderne preg, med rette linjer og svart metall.

  Ventimiglia krystall gulvlampe /Homeroom.no

  Damn Fashionista fra Halo Design er en utrolig lekker serie av lamper med dekorativt mønstret glass som sprer lyset på en lekker måte. Damn Fashionista kommer i gyllen messing eller moderne sort og passer kjempeflott som dekorativ belysning.

  Stålampe i vakkert mønstret glass – Damn Fashionista /Glass og interiør
  Glasspendler – Damn Fashionista /Glass og interiør
  Bordlampe – Damn Fashionista sort /Glass og interiør
  Vindupendler og stålampe – Damn Fashionista /Glass og interiør

  IC fra danske Flos er en superlekker stålampe i flott design med enkle linjer og en sfærisk kule av hvitt glass. Stålampen ser utrolig flott ut også når lyset er av og passer fint inn til stue, gang og soverom. IC-serien fra Flos kommer i flere farger, blant annet også i sort og krom.

  IC Stålampe i messing fra Flos /Andlight.no
  IC Stålampe på soverom fra Flos /Andlight.no
  IC Stålampe – Flos /Andlight.no

  Blossi er en vakker og elegant gulvlampe i klart glass fra Nuura som både er moderne, men samtidig koselig og sjarmerende. Gulvlampen lyser med et fint indirekte lys som skaper varme og hindrer blending.

  Også fra danske Flos, Glo Ball er en nydelig stålampe i enkle former men som allikevel fenger oppmerksomheten. Lampen har et diskret formspråk og er designet av Jasper Morrison, som også har designet pendler og bordlamper i samme stil.

  Glo Ball fra Flos /Lampemesteren.no

  Carronade fra Danske Le Klint er en lekker og tidløs stålampe med mange vakre detaljer i treverk og messing, alt utført i ekte håndverk. Carronade henter sin inspirasjon fra klassiske kanoner og fungerer kjempefint som en dekorativ stålampe. Serien kommer også med pendler og bordlamper i samme stil.

  Carronade – Le Klint /Lampegiganten.no
  Carronade – Le Klint /Lampegiganten.no
  Carronade kommer også i hvit versjon – Le Klint /Lampegiganten.no
  Carronade stålampen kommer i to varianter – Le Klint /Lampegiganten.no
  Herstal Zenta – Stålampe i hvitt glass /Homeroom.no

  Dersom du heller ønsker en stålampe i klassisk stil vil du sannsynligvis elske Imperia fra svenske Markslojd. Den er fri fra overdådige detaljer, men er alikevel stilfull og elegant der den står.

  Imperia – Elegant stålampe med stoffskjerm /Lampegiganten.no

  Halo Design Stand By er en flott og sjarmerende stålampe med doble stoffskjermer som lyser pent opp når kvelden kommer. Stålampen passer fint inn i hjørner, ved siden av en lenestol og sofa eller som justerbar belysning i lesekroken.

  Lucande Medira gulvlampe, 2 lyskilder /Lampegiganten.no

  Baya fra Eglo Leuchten er en praktisk og dekorativ stålampe i klassisk design med opplys og et praktisk justerbart leseslys. Baya kommer i flere farger, blant annet antikkmessing og matt nikkel.

  Baya fra Eglo Leuchten /Glass og interiør
  Ljusdal gulvlampe med tre lampeskjermer i stoff /Homeroom.no

  Jonera er en dekorativ og flott stålampe med stor lampeskjerm som henger ut fra lampen og ut i rommet. Den buede formen på lampen gjør at denne vil være ypperlig som leselampe eller som sofabord belysning. Les mer om buede gulvlamper.

  Jonera – Buet stålampe /Lampegiganten.no

  Stråla er en spennende og dekorativ moderne stålampe med mange pærer som vil bli et kjempelekkert blikkfang i boligen. Stråla har integrert dimmer på ledningen så du bør velge noen flotte og dekorative pærer som kan dimmes. Kanskje pærer i hvitt eller sort glass for å gjøre lampen ekstra spesiell? Se tips til vakre dekorasjonspærer.

  Stråla – Interstil /Lampeguru.no

  En annen flott stålampe med mange pærer av glass er Gyllenheim lampen. Her står glasskulene oppå hverandre, noe som gir en smal og lettplassert lampe som skaper mye vakkert lys.

  Gyllenheim stålampe /Homeroom.no

  Bulb er en lekker stålampe i messing som passer kanskje spesielt godt inn i entré og stue. Hver lyspære står på individuelle messingsøyler som peker i hver sin retning og gir et dekorativt uttrykk.

  Alex gulvlampe i moderne design i metall og røykfarget glass /Homeroom.no

  LED-lampen Ilani består av et klart plastrør, deksel og fot er sølvfarget. Med den inkluderte fjernkontrollen kan du velge mellom 12 innstillinger inklusiv fargeveksling og fargefiksering.

  Effektfull LED-stålampe Ilani RGB /Lampegiganten.no

  De tynne skjermene til rispapirlamper skaper et vakkert og stemningsfullt lys i stuen, en rispapirlampe vil være et fint valg hvis du ønsker en relativ enkel og minimalistisk belysning i stuen.

  Gulvlampe med rispapirskjerm – Vitra Akari /Andlight

  Diablo fra svenske Belid er en klassisk stålampe som tar liten plass i rommet og passer derfor spesielt godt inn i hjørner eller ved siden av sofaen. Diablo stålampen kommer nå også i en rekke nye og moderne fargevarianter i tillegg til de klassiske og populære fargene.

  Diablo lyser med et indirekte lys slik at man unngår blending, men istedet får et komfortabelt og behagelig lysnivå. Det er derfor ingenting i veien for å plassere denne stålampen ved siden av tv-kroken.

  Diablo stålampe fra Belid /Lampemesteren.no

  Multi-lite har siden 1972 vært en av de mest populære designlampene fra Gubi, og kommer idag i syv forskjellige fargekombinasjoner med gjennomgående detaljer av messing og krom.

  Gubi Multi-lite Gulvlampe /Andlight
  Multilite – Gubi /Lampemesteren

  Bobi – Bølgeformet LED Stålampe /Lampegiganten.no

  Bente er en flott og smal stålampe med lampeskjerm i industriell stil og en gyllen innside som gjør lyset ekstra varmt og koselig. Selve stangen kan justeres i høyden slik at det er lett å få den til å passe inn med andre interiørdetaljer.

  Bente fra Woood – Stålampe med lyskaster i industriell stil /Homeroom.no

  Post fra danske Muuto er en populær stålampe i kul design som passer kjempefint inn i entré, stue og soverom. Lampen kommer i svart og har to justerbare lampeskjermer som kan vinkles for å gi lys i alle retninger.

  Post fra Muuto /Andlight.no

  Lilly er en dekorativ stålampe i en rustikk og industriell stil. Stålampen har tre lampeskjermer som hver og en kan justeres individuelt, noe som gjør at denne lampen kan skape mye flott lys i rommet. Hver lampeskjerm er også gyllen på innsiden, noe som kaster et spesielt varmt og koselig lys ut i rommet.

  Lilly stålampe i industriell stil med gyldne lampeskjermer /Lampegiganten.no
  Ebbi stålampe i industri-stil /Lampegiganten.no

  Finske Secto Design har spesialisert seg på lamper i tre, deriblant disse flotte stålampene av finsk bjørk som i tillegg til naturell, også kommer i en rekke flotte og moderne farger. I denne stålampen sitter lyskilden langt inntrukket, noe som skaper en fin effekt når tre-spilene lyses opp.
  Se alle de flotte secto lampene.

  Stålamper i tre fra Secto Design/Lanna.no

  Få tips til flere gulvlamper, blant annet gulvlamper med flere pærer og armer eller gulvlamper med leselys.