Hopp til innholdet

Industrilampe: Vintage lamper i industriell stil

Industrielle lamper til stue, kjøkken, kafe og mer. En industrilampe passer utmerket inn i boligens rustikke, landlige interiørstil hvor denne unike belysningen blir et naturlig blikkfang i rommet.
Her finner du røffe vintage industrilamper i den klassiske franske industristilen, samt andre unike lamper i industriell stil.

Coolicon – Britisk ikon siden 1933 /Lampemesteren
Dune – Industriell pendellampe i rust/kobber /Lampegiganten.no
Big fellow – Antikk glass og jern bordlampe /Lampemesteren.no

Boston fra House Doctor er en dekorativ pendellampe med et rustikk og industrielt utseende. Lampen er laget av oksidert jern, aluminium og glass med en elegant og unik patina som gir et gammelt utseende.Robuste materialer og tykke festedeler fremhever den industrielle stilen.

Boston industriell pendellampe fra House Doctor /Lampemesteren.no
Boston industriell pendellampe fra House Doctor /Lampemesteren.no

Akola av House Doctor er en røff og rustikk taklampe av ubehandlet aluminium med en ru og industriell look. Lampen kommer i flere lengder og farger og er fin alene, eller hengende sammen i forskjellige høyder.

Akola – House Doctor /Lampemesteren.no
Vintage industrilampe «Copenhagen» fra PR Home /Kitchentime

Walker vegglampe fra danske Menu er en del av Tribeca-serien, designet av Søren Rose Studio. Lampeserien består av en miks av lamper, alle inspirert av 1930-tallets glamour i New York. Walker er en enkel og stilig vegglampe av messing, stål og opalt glass som kan roteres alle veier.

Walker vegglampe fra Menu/Lampemesteren.no

Konsthantverk er en liten lokal lampeprodusent fra Tyringe i Småland, Sverige. Igjennom 100 år har denne lille lampeprodusenten laget unike lamper med sjarm og personlighet. Deres spesialitet er rustikke lamper med vakre små håndverksdetaljer som passer inn i hjem, leilighet og på hytta.

Rustikke lamper fra Konsthantverk /Lampemesteren.no
Rustikke lamper fra Konsthantverk /Lampemesteren.no

Hollow fra PR Home er en avlang hengelampe med en karakteristisk rustikk og industrialisert look bestående av en rekke lyskilder som er omkranset av messing farget netting.

Hollow fra PR Home /Kitchentime
Hollow fra PR Home /Kitchentime

House Doctor har en spennende ny serie av lamper i antikk design og stil, blant annet bordlampene Umbra og Desk. Dette er bordlamper med en røff, industrialisert look og en nydelig patinert overflate i jern.

Desk Antikk – Vintage bordlampe med vakker patina fra House Doctor /Glass og interiør

Dek fra Nederlandske Zuiver er en rustikk og røff pendellampe med industrielle detaljer av metall og lær. Pendellampen kommer i tre farger og to størrelser og vil være flott å bruke både som et kontrastelement eller for å fremheve dekoren i hjemmet.

Dek fra Zuiver /Unoliving.no
Dek fra Zuiver /Unoliving.no

Kaiser Idell med sin Bauhaus inspirerte designstil er nå tilgjengelig i en ny og lekker farge, easy grey. Denne subtile, matte fargen skaper en kjempeflott kontrast til den gylne lampearmen i bøyd messing og passer samtidig fint inn blant moderne veggfarger i matt stil.
Elegant både som skrivebord og soveromslampe, men den kan også brukes som flott dekorlampe på et sidebord ved siden av lenestolen eller i gang og entre.

Kaiser Idell – Easy Grey /Lampemesteren.no

Her er noen svært flotte og unike fabrikklamper og industrilamper som passer inn i enhver vintage og rustikk interiørstil. Mange av lampene er gjenbrukte lamper som er kjøpt inn fra nedlagte, eller oppussede fabrikker i Europa.

Stor rustikk taklampe – Macbeth /Homeroom
Alley – Antikk look plafond fra Globen /Kitchentime.no

Ashby double er en rustikk og industri-inspirert dobbel nedhengt taklampe med skikkelig vintagelook. Denne taklampen i industriell stil vil passe fint inn over et avlangt bord eller en kjøkkenøy.

Ashby Double – Industrilampe /Nordicnest.no

Dreizehngrad Dub 36 er en vakker serie pendellamper med industrielt preg og den klassiske dome formen, kjempeflott som rustikk belysning over et spisebord eller sofabord hvor den buede formen vil skape et mykt lys ned mot bordflaten.

Dreizehngrad Dub 36 /Andlight

Liverpool

Deilig antikk taklampe i rå-metall som kommer i størrelsene Ø50 og Ø70 cm, den kommer også i en mer antikk-sølv versjon.

Liverpool /Homeroom

House Doctor har en spennende ny serie av lamper i antikk design og stil, blant annet bordlampene Umbra og Desk. Dette er bordlamper med en røff, industrialisert look og en nydelig patinert overflate i jern.

Desk Antikk – House Doctor /Glass og interiør
Umbra dekorlampe – Antikk fra House Doctor /Glass og interiør

SC8 fra &Tradition er designet av Space Copenhagen og er en moderne lampe som kombinerer tradisjonelle elementer fra vintage fabrikklamper inn i et stilig og stilrent design som passer kjempeflott inn som elegant belysning i både den moderne interiørstilen såvel som i en vintage stil.

SC8 fra &Tradition /Nordicnest.no
SC8 fra &Tradition /Nordicnest.no

Designet er inspirert av de gammeldagse gatelyktene man kan finne langs bryggene i København og gjør seg utmerket over et større spisebord hvor den vil spre et varmt og trivelig lys når den tennes.

House Doctor Vegglampe Basic /Glass og interiør
Bowl – industriell pendel i messing fra House Doctor /Glass og interiør
Bowl – industriell pendel i Gunmetal fra House Doctor /Glass og interiør

Gammeldags Retro fabrikklampe

Bikkel er en industriell pendellampe fra Steinhauer som kommer i mange varianter, blant annet en utradisjonell industrilampe med glasskjerm. Bikkel lampene har ellers en autentisk stil og er full av detaljer som skaper et vintage utseende – perfekt for deg som har lyst på den industrielle stilen i belysningen.

Bikkel fra Steinhauer /Lampegiganten
Bikkel fra Steinhauer /Lampegiganten

304L40 Vegglampe – Lampe Gras

304L40 Vegglampe i Svart & Raw Kobber har røtter tilbake til 1922, hvor designeren bak disse ikoniske lampemodellene oppfant justerbare lamper for å bedre arbeidsforholdene for Franske fabrikkarbeidere. Hans design er idag kjent over hele verden, og er ettertraktede samlemodeller.

304L40 Vegglampe Svart/Raw Kobber /Lampemesteren
Se alle de ikoniske Lampe Gras modellene hos Lampemesteren.no

Jesper Industri pendellampe

Stor pendellampe i et klassisk industridesign fra Brilliant Leuchten.

Jesper Pendellampe /Lampeguru

Industriell lampe i glass fra Dreizehngrad – Disse flotte glasslampene har den klassiske formen til lamper i industriell stil, men er laget av glass. Velg mellom klar eller en røyk-farget lampe.

Manchester Svart/Messing Industrilampe

Høy og flott pendellampe med de karakteristiske trekkene av en gammeldags industriell damp-lampe. Av Messing og matt svart metall.

Manchester Messing/Svart Metall /Kitchentime
Taklampe Manchester Messing/Hvit /Homeroom
Manchester Taklampe Messing /Homeroom

Hvit hengelampe i industristil

Fin pendellampe i et typisk industridesign med hasper fra Belgiske Lucide.

Hvit hengelampe i industristil /Lampegiganten

Rust Pære

Pæreformet rustikk taklampe med et finmasket nett av metall

Rust pære /Lampegiganten

Anouk – Rå industriell lampe

Anouk er en røff og rå lampe med klare paraleller til industrilamper, den har utseendet til gamle taklamper som hang høyt under taket i store gamle industrihaller.

Anouk industriell lampe /Lampeguru

Industriell vegglampe i patinert metall

Desk fra House Doctor er en serie lamper til vegg og bord med røff antikk og industri-look. Vegglampene har en lang arm slik at den kan plasseres langs vegg på kjøkken eller over kjøkkenøy og stue. Desk kommer i en rå antikk-messing finish med nydelig patina og passer flott inn i enhver interiørstil.
Les gjerne mer om lamper i antikk stil og vegglamper til kjøkken.

Desk vegglampe fra House Doctor – Patina antikk messing /Glass og interiør
Desk vegglampe fra House Doctor – Patina antikk messing /Glass og interiør
Taklampe Leeds /Homeroom

Taklampe Philadelphia

Tøff vintage taklampe som kommer i variantene sølv, messing og kobber.


Taklampe Philadelphia /Homeroom

Få flere tips om lamper og belysning til kjøkken, retro møbler, antikke og vintage lamper eller flotte pyntelamper og dekorlamper.