Hopp til innholdet
Hjem » Dekorlampe og pyntelampe – Vakre lamper til pynt, bord og hyller

Dekorlampe og pyntelampe – Vakre lamper til pynt, bord og hyller

  En dekorlampe kan du plassere på toppen av en kommode, skjenk eller på et bord eller i en hylle. Ved å dekorere med lys og lamper skaper du fine punkter av lys og skygger rundt omkring i hjemmet, gir rom dybde og får samtidig noe pent å se på. Her skal vi se litt på forskjellige dekorlamper og pyntelamper som kan plasseres oppå møbler og bord, gjerne også se våre tips til bordlamper som du kan bruke rundt i hele boligen.

  Tall – Trelampe i moderne stil /Jotex.no

  Ripley er en leken nyhet fra Globen Lighting som består av assymetrisk plasserte kupler av glass og metall som kommer i en rekke flotte farger. Disse små bordlampene er veldig fine å plassere på sengekanten eller på hyllen.

  Ripley bordlampe fra Globen Lighting /Lampemesteren.no

  Kizu fra New Works er en kjempefin og elegant bordlampe som kombinerer eksklusiv marmor i oval form med en halvsfærisk lampeskjerm av opal-akryl som sprer lyset på en diffus og behagelig måte – perfekt som dekorativ og behagelig nattbordslampe eller bakgrunnslampe i stue og gang.

  Elegant marmor lampe med et behagelig lys – Kizu fra New Works /Lampemesteren.no

  Den vakre og elegante formen med to motstridende geometriske former får lampen til å se ut som om den balanserer to former oppå hverandre i en delikat dans.

  Elegant marmor lampe med et behagelig lys – Kizu fra New Works /Lampemesteren.no

  Soleil fra Globen Lighting er en svært dekorativ bordlampe med designinspirasjon hentet av Art-deco stilen og klassiske solspeil som var store i popularitet på 1920-tallet. Soleil har en sentral opal glasskuppel med utskytende armer av gyllen messing og blir et vakkert og dekorativt blikkfang som er perfekt å bruke som dekorbelysning rundt om i hele boligen.

  Soleil – Globen Lighting /Homeroom.no

  Monas fra Eulunas er en stilren bordlampe av tre som består av en firkantet stoffskjerm som kommer i 5 forskjellige farger og en lampebase av eiketre som er behandlet med olje slik at det naturlige tremønsteret kommer frem. Denne dekorative og stilrene bordlampen skaper et koselig lys og er enkel å plassere.

  Monas bordlampe av eik og stoffskjerm /Lampegiganten.no

  Oyster lampen fra danske Ferm Living er en spennende og innovativ vegglampe som er perfekt for dekorativ belysning hengende alene på en vegg i gang, stue eller bad. Les mer om oyster lampen fra Ferm Living.

  Oyster er en stor og avlang vegglampe, perfekt som veggdekorasjon /Lampemesteren.no

  Tavola er en avlang vegglampe av eik med flat fasong og innfelt belysning som skaper et stilig og moderne indirekte lys. Dette gjør Tavola til en dekorativ trelampe som kan monteres i rom hvor man ønsker en moderne belysning, men samtidig med en naturlig fremtoning. Lampen er med sitt blendingsfrie lys perfekt for montering i stue, trapp, soverom eller gang og passer kjempefint som nattlys.

  Tavola – Avlang vegglampe i eik med led /Lampegiganten.no

  Cyborg er designet av den amerikanske designeren Karim Rashid, som har vunnet flere designpriser for sin originale belysningsdesign og designet lampen på vegne av den italienske kvalitetsprodusenten Martinelli Luce. Cyborg er en unik og kul bordlampe med futuristisk design og produsert i Italia som kommer i flere lekre farger og vil gjøre seg utmerket både som en unik nattbordslampe eller pyntelampe i entré eller stue.

  Cyborg – Martinelli Luce /Lampemesteren.no
  Cyborg – Martinelli Luce /Lampemesteren.no

  Med Neon Tube fra danske HAY og Linea fra italienske Seletti kan du selv skape en kreativ og annerledes belysning og lyskunst. Disse lampene består av rør med farget lys og kan plasseres slik du selv ønsker, på en måte som fargeglødende lysrør. Disse kan du henge, la stå inntil en vegg eller bunte sammen på kreative måter.

  Neon Tube – HAY /Lampemesteren.no

  Les mer om Neon tube fra Hay og Linea fra Seletti.

  Linea fra Seletti /Lampemesteren.no

  Damn Fashionista fra Halo Design er en utrolig lekker serie av lamper med dekorativt mønstret glass som sprer lyset på en lekker måte. Damn Fashionista kommer i gyllen messing eller moderne sort og passer kjempeflott som dekorativ belysning.

  Stålampe i vakkert mønstret glass – Damn Fashionista /Glass og interiør
  Glasspendler – Damn Fashionista /Glass og interiør
  Bordlampe – Damn Fashionista sort /Glass og interiør
  Vindupendler og stålampe – Damn Fashionista /Glass og interiør

  Plate fra Normann Copenhagen er en nydelig gullfarget vegg og bordlampe i enkel design som passer kjempefint som en dekorativ pyntelampe i gang, stue og soverom. Bordlampen kan gjerne plasseres oppå en kommode eller skjenk for å skape et vidunderlig lag av lys og et fokuspunkt i innredningen. I denne lampen vil lyspæren være det fremtredende elementet og man kan gjerne benytte en tradisjonell edison lampe med synlige glødetråder, se gjerne tips om dekorative pærer.

  Plate gullfarget bordlampe – Normann Copenhagen /Lampemesteren.no
  Plate gullfarget vegglampe – Normann Copenhagen /Lampemesteren.no

  BonBon fra Hay er en serie dekorative og vakre bordlamper som er nøysomt håndlagd ved å spole garn i dekorative, fargefulle mønstre. BonBon kommer i en rekke farger hvor hver og en er unik og håndlagd, perfekt som pyntelampe i en hylle, kommode eller på gulvet.

  BonBon fra Hay /Lampemesteren.no

  Dekorer i rommet med den stilige Blush lyslenken fra det svenske merket Irishlights. Lyslenken består av håndlagde baller av bomul og polyester som gir en stemningsfull glød.

  Blush Lyslenke /Nordicnest.no
  Blush Lyslenke /Nordicnest.no

  Kaiser Idell med sin Bauhaus inspirerte designstil er nå tilgjengelig i en ny og lekker farge, easy grey. Denne subtile, matte fargen skaper en kjempeflott kontrast til den gylne lampearmen i bøyd messing og passer samtidig fint inn blant moderne veggfarger i matt stil.
  Elegant både som skrivebord og soveromslampe, men den kan også brukes som flott dekorlampe på et sidebord ved siden av lenestolen eller i gang og entre.

  Kaiser Idell – Easy Grey /Lampemesteren.no
  Brass fra Hubsch – Gyllen messing og opalhvitt glass, kjempeflotte som dekorlamper i boligen /Lampemesteren

  Den elegante serien AMP fra Normann Copenhagen består av bordlamper og hengelamper med avrundede glasskjermer i hvitt eller røkfarget glass, med tynne avlange glødepærer som kan minne om gammeldagse radiorør. Med sin moderne og stilrene design passer disse lampene flott inn i nordiske hjem og er et utmerket alternativ dersom du ønsker en minimalistisk, men samtidig stilfull dekorbelysning i stue eller ellers i boligen.

  AMP – Normann Copenhagen /Lampemesteren

  Denne kule pyntelampen fra Eurokeramic består av en hånd i keramikk som omkranser lyspæren og skaper en skikkelig fin dekorlampe man kan plassere på bord og hylle.

  Pyntelampe i keramikk fra Eurokeramic /Lampegiganten
  Magnor Stone glasslamper i farget glass /Glass og interiør

  Candlelight fra Le Klint
  Danske Le Klint har skapt to nydelige batterilamper med munnblåst glasskuppel, et vakkert tremønster og en «levende flamme» effekt som skaper en koselig og stemningsfull belysning på bord og vinduskarm. Perfekt som lampe til hytte, til terassebordet eller som pynt på en kommode eller et sidebord.

  Candlelight fra Le Klint /Lampemesteren
  Candlelight fra Le Klint /Lampemesteren

  Vuelta fra Ferm er en fantastisk dekorlampe i buet hvitt glass som har hentet inspirasjon fra antikkens marmor søyler og er et bevis på at enkel design kan være slående vakkert. Vuelta kan plasseres hvorenn du ønsker litt ekstra dekorativ og vakker belysning

  Vuelta – Ferm /Nordicnest
  Vuelta – Ferm /Nordicnest

  Pynt opp bord, kommode og hjem med denne fantastiske bordlampen i kobber fra Tom Dixon, denne bordlampen er en del av en hel serie med vakre og eksklusive kobberlamper som passer kjempeflott til å skape en luksuriøs stil.

  Melt Bordlampe i kobber /Lampegiganten
  Melt bordlampe og resten av serien /Lampegiganten

  Blue/Rose fra danske Hubsch er en kjempefin pyntelampe til bord, kommode og skjenk i to-farget glasskuppel og skål.

  Blue/Rose – Hubsch /Lampemesteren

  Buddy fra Bankeryd er en klassisk dekorlampe til bord, hyller og kommode med avrundet antikk glasskuppel hvor lyskilden settes i fokus. Bruk en dekorativ pære for å skape et varmt og elegant lys.

  Buddy dekorlampe fra Bankeryd /Homeroom

  Taj fra Italienske Kartell er en spennende og utradisjonell lampe i typisk vågal italiensk design. Taj kommer i flere farger og størrelser og må sees på som en lys-skulptur som kan plasseres på gulv, bord eller i hyller.

  Taj fra Kartell /Lampemesteren.no
  Taj fra Kartell /Lampemesteren.no
  Retro lyskaster lampe til dekorativ belysning /Lampegiganten.no

  Hawaii fra BePureHome er en fascinerende vakker taklampe med overlappende strå av jern i antikk-messing. Lampens unike form og dens overlappende design gir et vakkert lys som spres igjennom gliper og lyser opp skjermen med et varmt og koselig lys. Kjempefin som dekorativ belysning over et bord.

  Hawaii – Jernlampe i antikk messingfinish /Glass og interiør

  Atom fra BePureHome er en fantastisk taklampe i strålende design full av detaljer som skaper et vakkert lys. Lampen er laget i jern med antikk messingfinish og består av palmeblader som er satt inn i forskjellige dybder og med varierende størrelser og som skaper en glitrende varm og leken belysning.

  Atom fra nederlandske BePureHome /Glass og interiør
  Atom fra nederlandske BePureHome /Glass og interiør

  Flos Copycat er en vakker og stilren lampe som kommer i fargene sort, kobber, gull eller sølv. Copycat har en stor, rundt opal-hvit glasskuppel som gir et mykt lys.

  Flos Copycat /Andlight.no

  Eclisse ble designet av Vico Magistretti i 1965 og skal etterligne hvordan månen beveger seg over nattehimmelen. Eclisse har siden den først ble introdusert vært en av de mest kjente og ikoniske designlampene fra Italiensk etterkrigstid.

  Eclisse /Lampegiganten
  Eclisse /Lampegiganten

  Eclisse kom i 2021 ut i ny drakt med fire nye spennende farger og materialer, kobber, gull, krom og sort. Disse dekorative nye fargene gir en spennende ny og moderne look til denne klassikeren fra 1965.

  Eclisse i nye farger 2021 /Lampemesteren.no
  Eclisse i nye farger 2021 /Lampemesteren.no

  Block fra svenske Design House er en kul dekorlampe for deg som ønsker noe som er litt utenom det vanlige. Laget i håndstøpt glass og filt for hånd er Block en dekorativ og vakkert utført lampe som er lett å plassere på toppen av møbler og i hyller.

  Block – I Håndstøpt glass /Nordicnest.no

  Lamper i norgesglass har lenge vært populære dekorlamper og til gjør det selv prosjekter, nå kommer norgesglass i en stor serie lamper til både bord og tak, kjempefine som dekorativ belysning hjemme og på hytta.

  Norgesglass lampe på bordet /Hyttefeber.no

  Serena fra danske Flos er en fantastisk lekker lampe som lyser opp omgivelsene med et dekorativt indirekte lys som spres ut og farges via den avrundede, tynne metallskjermen. Serena kommer i flere farger.

  Serena svart – Flos /Lampemesteren.no
  Serena kobber – Flos /Lampemesteren.no

  De fantastiske Gross lampene er danske By Rydens er satt sammen av munnblåste glasskuler som omhyller lyskildene, dette skaper en utrolig vakker effekt og de kommer i mange variasjoner, farger og størrelser. Blant annet denne lekre bordlampen i flerfarget versjon.

  Gross bordlampe av fargede glasskuler/ Homeroom.no

  House Doctor har en spennende ny serie av lamper i antikk design og stil, blant annet bordlampene Umbra og Desk. Dette er bordlamper med en røff, industrialisert look og en nydelig patinert overflate i jern.

  Desk Antikk – House Doctor /Glass og interiør
  Umbra dekorlampe – Antikk fra House Doctor /Glass og interiør

  Stone fra danske Menu er designet av den kjente designerduoen Norm Architects. Denne stilrene lampen består av en kuppel i munnblåst røykfarget glass med en fot av keramikk og gir fra seg et varmt og trivelig lys når den er tent og som du kan regulere med dimmer. Plassér den på et møbel, på gulvet eller i en hylle for stemningsfull belysning.

  Stone – Menu /Nordicnest.no
  Bordlampe rustikk & vintage fra Bloomingville /Glass og interiør

  Rulle er en dekorativ lampe i svart metall som har et moderne inntrykk over seg. Lampen har et opal-hvit glasslampe som sprer et mykt lys sideveis, perfekt for å lyse opp bakveggen.

  Rulle /Jotex.no
  Cubelight fra Technolumen /Lampegiganten.no

  Lampadina fra Flos er en ikonisk 70-talls design som igjen har fått oppmerksomhet og økt i popularitet etter de senere års fokus på sokkellamper og enkle bordlamper hvor pæren settes i fokus. Lampadina har et rustik industrielt preg og en satinert sirkel som hindrer blending dersom du plasserer den ved siden av deg.

  Lampadina – 70 talls ikon fra Flos /Lampemesteren.no
  Lampadina – 70 talls ikon fra Flos /Lampemesteren.no
  Orbit – Sort vegglampe med gyllent lys /Nordicnest.no

  JWDA fra danske Menu er en populær og trendy lampe som skaper et varmt og innbydende lys som ikke blender. Tilgjengelig i flere farger vil JWDA bli et stilrent fokuspunkt i interiøret og passer flott inn på kommoder og nattbord.

  JWDA fra Menu /Lampemesteren.no
  JWDA fra Menu /Lampemesteren.no

  Curl Mirror er et lekkert Italiensk designsmykke som med enkle midler og materialer skaper en moderne, vakker og formfull lampe. Studio Italia Design og Luceplan står bak dette moderne ikonet.

  Curl Mirror fra Luceplan/Studio Italia Design /Lampemesteren.no
  Curl Mirror fra Luceplan/Studio Italia Design /Lampemesteren.no

  Snowball fra Spring Copenhagen er en vakker batteridrevet bordlampe som er lett å plassere omkring i hjemmet. Den lades opp via USB på 3-4 timer og kan deretter kan lyse i opptil 10 timer i strekk. Kjempefin som dekorlampe i vinduskanten, på bord og kommoder eller som en portabel pyntelampe utendørs i hage og terasse når det ikke regner. Snowball har en munnblåst glasskule i opalhvitt glass som sprer lyset og en naturlig lampefot i lys bjørk.

  Snowball – oppladbar bordlampe /Lampeguru
  Snowball – oppladbar bordlampe /Lampeguru

  Fra Bloomingville kommer denne sjarmerende dekorlampen som har hentet sin inspirasjon fra 60 og 70 tallets keramikkbølge. Lettplassert lampe som passer særdeles godt inn i rustikk og landlig stil.

  Keramikklampe fra Bloomingville /Nordicnest.no

  Hebe fra Ferm Living er en vakker samling bordlamper med asymetrisk lampefot og lampeskjerm av farget stoff, kjempefin for å skape en koselig belysning i stue, i entré eller soverom.

  Hebe bordlamper fra Ferm Living /Lampemesteren.no

  Her har vi forsøkt å gi tips og inspirasjon om dekorlamper som kan passe inn på toppen av et møbel eller i en hylle, for å slik gi et dekorativt og fint lys i gang, stue eller på soverommet. Vi har derfor valgt å presentere noen litt unike og små lamper, men det finnes et stort utvalg av andre vakre bordlamper som kan gjøre en like god jobb. Se gjerne tips og inspirasjon og bordlamper i glass, vakre lamper til kontor eller nattbordslampe til soverommet.