Dekorlamper – Vakre og elegante lamper til bord, hyller og kommode

Publisert av Lunelamper den

En dekorlampe kan du plassere på toppen av en kommode, skjenk eller på et bord eller i en hylle. Ved å dekorere med lys og lamper skaper du fine punkter av lys og skygger rundt omkring i hjemmet, gir rom dybde og får samtidig noe pent å se på. Her skal vi se litt på forskjellige dekorlamper som kan plasseres oppå møbler og bord, gjerne også se våre tips til bordlamper som du kan bruke rundt i hele boligen.

Denne kule pyntelampen fra Eurokeramic består av en hånd i keramikk som omkranser lyspæren og skaper en skikkelig fin dekorlampe man kan plassere på bord og hylle.

Pyntelampe i keramikk fra Eurokeramic /Lampegiganten

Vuelta fra Ferm er en fantastisk dekorlampe i buet hvitt glass som har hentet inspirasjon fra antikkens marmor søyler og er et bevis på at enkel design kan være slående vakkert. Vuelta kan plasseres hvorenn du ønsker litt ekstra dekorativ og vakker belysning

Vuelta – Ferm /Nordicnest
Vuelta – Ferm /Nordicnest

Blue/Rose fra danske Hubsch er en kjempefin pyntelampe til bord, kommode og skjenk i to-farget glasskuppel og skål.

Blue/Rose – Hubsch /Lampemesteren

Buddy fra Bankeryd er en klassisk dekorlampe til bord, hyller og kommode med avrundet antikk glasskuppel hvor lyskilden settes i fokus. Bruk en dekorativ pære for å skape et varmt og elegant lys.

Buddy dekorlampe fra Bankeryd /Homeroom

Taj fra Italienske Kartell er en spennende og utradisjonell lampe i typisk vågal italiensk design. Taj kommer i flere farger og størrelser og må sees på som en lys-skulptur som kan plasseres på gulv, bord eller i hyller.

Taj fra Kartell /Lampemesteren.no
Taj fra Kartell /Lampemesteren.no
Retro lyskaster lampe til dekorativ belysning /Lampegiganten.no

Flos Copycat er en vakker og stilren lampe som kommer i fargene sort, kobber, gull eller sølv. Copycat har en stor, rundt opal-hvit glasskuppel som gir et mykt lys.

Flos Copycat /Andlight.no

Eclisse ble designet av Vico Magistretti i 1965 og skal etterligne hvordan månen beveger seg over nattehimmelen. Eclisse har siden den først ble introdusert vært en av de mest kjente og ikoniske designlampene fra Italiensk etterkrigstid.

Eclisse /Lampegiganten
Eclisse /Lampegiganten

Block fra svenske Design House er en kul dekorlampe for deg som ønsker noe som er litt utenom det vanlige. Laget i håndstøpt glass og filt for hånd er Block en dekorativ og vakkert utført lampe som er lett å plassere på toppen av møbler og i hyller.

Block – I Håndstøpt glass /Nordicnest.no

Serena fra danske Flos er en fantastisk lekker lampe som lyser opp omgivelsene med et dekorativt indirekte lys som spres ut og farges via den avrundede, tynne metallskjermen. Serena kommer i flere farger.

Serena svart – Flos /Lampemesteren.no
Serena kobber – Flos /Lampemesteren.no

De fantastiske Gross lampene er danske By Rydens er satt sammen av munnblåste glasskuler som omhyller lyskildene, dette skaper en utrolig vakker effekt og de kommer i mange variasjoner, farger og størrelser. Blant annet denne lekre bordlampen i flerfarget versjon.

Gross bordlampe av fargede glasskuler /Homeroom

Stone fra danske Menu er designet av den kjente designerduoen Norm Architects. Denne stilrene lampen består av en kuppel i munnblåst røykfarget glass med en fot av keramikk og gir fra seg et varmt og trivelig lys når den er tent og som du kan regulere med dimmer. Plassér den på et møbel, på gulvet eller i en hylle for stemningsfull belysning.

Stone – Menu /Nordicnest.no

Rulle er en dekorativ lampe i svart metall som har et moderne inntrykk over seg. Lampen har et opal-hvit glasslampe som sprer et mykt lys sideveis, perfekt for å lyse opp bakveggen.

Rulle /Jotex.no
Cubelight fra Technolumen /Lampegiganten.no

Lampadina fra Flos er en ikonisk 70-talls design som igjen har fått oppmerksomhet og økt i popularitet etter de senere års fokus på sokkellamper og enkle bordlamper hvor pæren settes i fokus. Lampadina har et rustik industrielt preg og en satinert sirkel som hindrer blending dersom du plasserer den ved siden av deg.

Lampadina – 70 talls ikon fra Flos /Lampemesteren.no
Lampadina – 70 talls ikon fra Flos /Lampemesteren.no

JWDA fra danske Menu er en populær og trendy lampe som skaper et varmt og innbydende lys som ikke blender. Tilgjengelig i flere farger vil JWDA bli et stilrent fokuspunkt i interiøret og passer flott inn på kommoder og nattbord.

JWDA fra Menu /Nordicnest.no
JWDA fra Menu /Nordicnest.no

Curl Mirror er et lekkert Italiensk designsmykke som med enkle midler og materialer skaper en moderne, vakker og formfull lampe. Studio Italia Design og Luceplan står bak dette moderne ikonet.

Curl Mirror fra Luceplan/Studio Italia Design /Lampemesteren.no
Curl Mirror fra Luceplan/Studio Italia Design /Lampemesteren.no

Fra Bloomingville kommer denne sjarmerende dekorlampen som har hentet sin inspirasjon fra 60 og 70 tallets keramikkbølge. Lettplassert lampe som passer særdeles godt inn i rustikk og landlig stil.

Keramikklampe fra Bloomingville /Nordicnest.no

Her har vi forsøkt å gi tips og inspirasjon om dekorlamper som kan passe inn på toppen av et møbel eller i en hylle, for å slik gi et dekorativt og fint lys i gang, stue eller på soverommet. Vi har derfor valgt å presentere noen litt unike og små lamper, men det finnes et stort utvalg av andre vakre bordlamper som kan gjøre en like god jobb. Se gjerne tips og inspirasjon og bordlamper i glass, vakre lamper til kontor eller nattbordslampe til soverommet.