Hopp til innholdet
Hjem » Nattbordslampe til soverommet – Inspirasjon & Tips til sengelampe

Nattbordslampe til soverommet – Inspirasjon & Tips til sengelampe

  Gjør det fint på soverommet med disse flotte og dekorative nattbordslampene i en rekke design, farger og former. Enten du er ute etter det klassiske, retro eller noe moderne kan du finne gode tips og inspirasjon til å velge din neste nattbordslampe og sengelampe.

  En lampe på soverommet er mer enn bare lys, kombiner gjerne farger og elementer fra resten av interiørstilen og velg en lampe som passer til ditt nattbord, dersom du er ute etter en lampe som egner seg best for leselys kan du ta en titt på tips til leselamper på soverommet.

  Ripley er en leken nyhet fra Globen Lighting som består av assymetrisk plasserte kupler av glass og metall som kommer i en rekke flotte farger. Disse små bordlampene er veldig fine å plassere på sengekanten eller på hyllen.

  Ripley bordlampe fra Globen Lighting /Lampemesteren.no

  Clam fra 101 Copenhagen er en serie lekre vegglamper som passer utmerket som designbelysning på soverommet. Med sin indirekte glød og vakre fasong som kommer i flere farger og materialer vil disse skape en stemningsfull og behagelig belysning på sengekanten.

  Clam fra 101 Copenhagen /Lampemesteren.no

  Lampene har et moderne design med skjult lyskilde og vil se flotte ut også når lyset er av. Vegglampene har E14 sokler slik at du kan bytte dem ut og finne en lyspære farge du liker.

  Clam fra 101 Copenhagen /Lampemesteren.no

  Siden 1950-tallet har franske Jieldé skapt vakker belysning med et industrielt preg. Lampene henter mye av sin inspirasjon fra tradisjonelle franske industri- og kontorlamper med bevegelige ledd og store, brede lampeskjermer som gir godt lys.

  Jieldé Bordlamper i industriell vintage stil /Lampegiganten.no
  Jieldé Bordlamper i industriell vintage stil /Lampegiganten.no

  Kizu fra New Works er en kjempefin og elegant bordlampe som kombinerer eksklusiv marmor i oval form med en halvsfærisk lampeskjerm av opal-akryl som sprer lyset på en diffus og behagelig måte – perfekt som dekorativ og behagelig nattbordslampe eller bakgrunnslampe i stue og gang.

  Elegant marmor lampe med et behagelig lys – Kizu fra New Works /Lampemesteren.no

  Den vakre og elegante formen med to motstridende geometriske former får lampen til å se ut som om den balanserer to former oppå hverandre i en delikat dans.

  Elegant marmor lampe med et behagelig lys – Kizu fra New Works /Lampemesteren.no

  Monas fra Eulunas er en stilren bordlampe av tre som består av en firkantet stoffskjerm som kommer i 5 forskjellige farger og en lampebase av eiketre som er behandlet med olje slik at det naturlige tremønsteret kommer frem. Denne dekorative og stilrene bordlampen skaper et koselig lys og er enkel å plassere.

  Monas bordlampe av eik og stoffskjerm /Lampegiganten.no

  Santachiara T3 er en lekker bordlampe fra Italienske Prandina som passer kjempefint inn som nattbordslampe på soverommet. Bordlampen har en stor oval munnblåst glasskuppel av opal-hvitt glass som demper lyset og sprer det på en behagelig måte. Lampen har også en base av ask med et nydelig tremønster.

  Santachiara fra Italienske Prandina /Lampemesteren.no
  Santachiara bordlampe med munnblåst opal glass /Lampemesteren.no

  Ett spennende alternativ til tradisjonelle lamper på soverommet kan være å utnytte tak eller vegglister og montere en langsgående eller stående led-strip på soverommet. Les gjerne mer om led strips inspirasjon til tak og vegg.

  På soverommet vil jeg anbefale at man velger en warmdim-led strip og ikke en tradisjonell varm-hvit variant. Ved å bruke en warmdim fjerner man det meste av det blå fargespekteret som forstyrrer melatonin produksjonen og forårsaker søvnvansker hos mange. Samtidig får man også en veldig varm og lun belysning, perfekt til et soverom.

  Warmdim led-strip montert hos kunde /Elektroimportøren.no
  Warmdim kan også dimmes helt opp til vanlig hvitt lys /Elektroimportøren.no

  VP4 Flowerpot er en delikat nytolkning av den klassiske flowerpot lampe-serien fra &Tradition som opprinnelig ble designet av Verner Panton og vil bli et vakkert smykke i belysningen i hjemmet. VP4 er lavere og har et rettet lys som egner seg like bra som dekorativ bakgrunnsbelysning såvel som leselys på soverommet. Takket være sitt tidløse design skaper lampen et mykt og behagelig indirekte lys.

  Flowerpot VP4 i krom /Lampemesteren.no

  Flowerpot VP4 består av en tiltet lampeskjerm med to sirkler som skaper et behagelig og vakkert indirekte lys. Kjempefin som dekorlampe, men også som sengelampe og nattbordslampe.

  Flowerpot VP4 /Lampemesteren.no

  VP4 kommer i fargene matt-sort, matt-hvit og en ekstravagant forkrommet versjon for deg som vil ha noe mer luksuriøst og framtredende i lysdekoren.

  VP4 i matt-sort /Lampemesteren.no

  Andor har et elegant og glamorøst utseende med blank og forkrommet lampefot som både reflekterer lys og omgivelsene rundt. Med en klassisk lampeskjerm av hvit tekstil som demper lyset vil denne vakre og flotte lampen passe både som praktisk lys og som et dekorativt blikkfang i soverom og oppholdsrom.

  Denne senge og nattbordslampen kan i tillegg også dimmes direkte på lampen, noe som gjør den ekstra velegnet til soverom og for å skape en behagelig og stemningsfull belysning i hjemmet.

  Andor – Dimbar nattbordlampe fra Lindby /Lampegiganten.no
  Lampen kan enkelt dimmes i tre-trinn /Lampegiganten.no
  Lampen kommer også med sort lampeskjerm /Lampegiganten.no

  Skap en eksklusiv atmosfære på soverommet med denne mørke og moderne nattbordslampen fra Lucide. Lampen kombinerer elegant vakre materialer som en base av mørk/sort marmor og en dyp lampeskjerm av gull-farget metall som skaper et behagelig og blendingsfritt lys på soverommet. Kombinasjonen av gullfarget metall og sort marmor gjør at lyset som reflekteres via lampeskjermen får en ekstra varm og koselig glød.

  Mirasol bordlampe fra Lucide /Lampegiganten.no

  Slant fra danske HAY har et moderne og stilrent design som passer kjempeflott inn i et hjem med strenge linjer og et minimalistisk interiør. Slant kommer i en rekke moderne farger som gjør at du enkelt kan finne en bordlampe som passer inn til ditt soveroms interiør og farger.

  Slant bordlampe fra HAY /Lampemesteren.no
  Slant bordlampe fra HAY /Lampemesteren.no

  Kaiser Idell med sin Bauhaus inspirerte designstil er nå tilgjengelig i en ny og lekker farge, easy grey. Denne subtile, matte fargen skaper en kjempeflott kontrast til den gylne lampearmen i bøyd messing og passer samtidig fint inn blant moderne veggfarger i matt stil.
  Elegant både som skrivebord og soveromslampe, men den kan også brukes som flott dekorlampe på et sidebord ved siden av lenestolen eller i gang og entre.

  Kaiser Idell – Easy Grey /Lampemesteren.no
  Bell – Stilren Bordlampe i sort fra Tom Dixon /Nordicnest.no

  Cyborg er designet av den amerikanske designeren Karim Rashid, som har vunnet flere designpriser for sin originale belysningsdesign og designet lampen på vegne av den italienske kvalitetsprodusenten Martinelli Luce. Cyborg er en unik og kul bordlampe med futuristisk design og produsert i Italia som kommer i flere lekre farger og vil gjøre seg utmerket både som en unik nattbordslampe eller pyntelampe i entré eller stue.

  Cyborg – Martinelli Luce /Lampemesteren.no
  Cyborg – Martinelli Luce /Lampemesteren.no

  Dersom du har litt god plass ved siden av sengekanten – eller ønsker en dekorativ bokhylle lampe i stue eller gang kan du vurdere Alfred lampen. En skråstilt stigehylle med lampe på toppen som har hyller for å legge fra seg bøker og telefon.

  Alfred fra Karmann /Lampegiganten
  Alfred fra Karmann /Lampegiganten

  Pynt opp på nattbordet med denne lekre vintage-look bordlampen fra Bloomingville, perfekt om du ønsker en rustikk eller antikk stil i soverommet. Se gjerne flere vakre vintage og retro lamper.

  Bordlampe rustikk & vintage fra Bloomingville /Glass og interiør

  Indirekte belysning på soverommet kan skape en kul og moderne atmosfære.
  Det finnes flere måter å skape dette på, men å bygge led-striper inn langs en sengegavl er ganske lett å få til uten å måtte gjøre en stor oppussing. Bruk led-striper gjerne i kombinasjon med noen flotte bordlamper på nattbordet.
  Les mer om indirekte belysning.

  I bildet over kan man se en gulvlampe fra Le Klint, dette er et dansk merke som håndbretter sine lampeskjermer på tradisjonelt vis i Danmark og står bak en rekke lampemodeller med klassisk og stilren design.
  Le Klint’s flotte håndbrettede lampeskjermer er også med på å skape et fint og stemningsfullt lys.

  Bordlamper fra Le Klint /Lampemesteren
  Vegglamper fra Le Klint /Lampemesteren

  Flos Tatou har et moderne og elegant design, med lampeskjerm av diamant-formet polykarbonat som skaper et helt unikt og sensasjonelt lys på nattbordet.

  Tatou Bordlampe – Flos /Andlight
  Tatou Bordlampe – Flos /Andlight
  Pyntelampe i keramikk fra Eurokeramic /Lampegiganten

  Shelf er en artig vegghylle-lampe fra Ingo Maurer som kommer i fargene sort og hvit. Shelf er perfekt som bokhylle eller vegghylle ved siden av sengekanten og har et eget justerbart leselys som sitter på hyllen i form av en bok.

  Shelf – Ingo Maurer bokhylle lampe /Lampegiganten
  Shelf – Ingo Maurer bokhylle lampe /Lampegiganten

  Elegante nattbordslamper fra Watt A Lamp som kombinerer treverk, messing og munnblåst, farget glass for å skape en vakker belysning.

  Mush – Watt A Lamp /Andlight.no
  Mush – Watt A Lamp /Andlight.no

  Velvet fra svenske Globen Lighting er en koselig vegglampe med messingbase og en klassisk, farget tekstilskjerm. Velvet har et tidløst utseende og gjør seg fint som leselampe på soverommet eller vegglampe i lesekroken. Kommer i tre farger og kan vippes i alle retninger.

  Velvet – Globen /Homeroom.no

  Få et hyggelig lys med denne tidløse designklassikeren fra Louis Poulsen. Panthella ble designet i en herlig postmoderne stil av den berømte danske designeren Verner Panton i 1971. Panthella kommer i mange friske farger, perfekt for en leken, fargefull belysning på soverommet.

  Panthella – Louis Poulsen /Lampemesteren
  Panthella – Louis Poulsen /Lampemesteren

  Thorina fra svenske Lindby har en klassisk utforming med svart tekstilskjerm og avrundet lampefot som gjør den til en trivelig lampe å plassere på nattbordet. Thorina har samtidig noe ekstra dekorativt ved seg, lampefoten har et rutete mønster og innsiden av lampeskjermen er gullfarget som gir en vakker, varm og dekorativ belysning.

  Thorina nattbordlampe /Lampegiganten

  Hebe fra Ferm Living er en vakker samling bordlamper med asymetrisk lampefot og lampeskjerm av farget stoff, kjempefin for å skape en koselig belysning i stue, i entré eller soverom.

  Hebe bordlamper fra Ferm Living /Lampemesteren.no

  Cestita fra Spanske Santa & Cole kombinerer treverk med munnblåst opal-hvitt glass som skaper en fantastisk flott nattbordslampe man får lyst til å ta med seg i resten av boligen.

  Cestita – Santa & Cole /Lampemesteren

  Diskrè, enkel og elegant – Flowerpot VP3 er en vakker bordlampe som henter inspirasjon fra 60- og 70-tallets hippiebevegelse, farger og myke former. Flowerpot er designet av verdenskjente Verner Panton for &Tradition og kommer i en serie, både som bordlamper og pendellamper.

  Flowerpot VP3 på nattbordet /Lampemesteren
  Flowerpot VP3 kommer i mange farger og gir et vakkert indirekte lys /Lampemesteren

  Lys dit du trenger det med denne vakre, leddete nattbordslampen i svart metall og med dekorative messingdetaljer. Lampen betjenes enkelt via en bryter på lampeskjermen og egner seg like fint til sengekanten som på kontoret eller i lesekroken.

  Madrid – Leddet nattbordlampe /Homeroom

  Laguna 37 er en Italiensk designklassiker fra Artemide som med sin munnblåste glasskuppel på en forhøyet lampefot av messing sprer et varmt lys ut i rommet. Laguna er det perfekte valget for å skape en gjestfri, men likevel subtil atmosfære.

  Laguna 37 fra Artemide /Lampegiganten

  Atlas er en lekker og moderne nattbordlampe med rene linjer, enkle former og en vakker røykfarget glasskuppel som sanker inn refleksjoner fra resten av rommet.

  Atlas fra Ellos Home /Homeroom

  Skap et luksuriøst lys som kan hinte om fantastisk glamour fra svunne tider med den lekre bordlampe serien «Damn Fashionista» fra danske Design By Us. Lampene har et stilrent og tidløst preg med bruk av rene materialer og mønstret glass, velg mellom messing eller sort metall.

  Damn Fashionista /Glass og interiør

  The Muse fra Tala er en spennende og dekorativ trådløs bordlampe som du kan enkelt kan plassere på bord, i vinduskarm eller ta med deg ut i hagen som bordbelysning. Lampen er inspirert av gamle britiske lanterner og har et kjempeflott retro-utseende samtidig som den er proppfull av moderne teknologi.

  Med sitt varme og behagelige warmdim lys som enkelt justeres via dimmerknappen er lampen perfekt som dekorativ hagebelysning, eller som bord og vindulampe på hytte, hjem og kafé.

  The Muse fra Britiske Tala /Lampemesteren.no

  Med trådløs lading, vanntetthet, stor batterikapasitet som varer i 24 timer og warm-dim funksjon har The Muse egenskaper som gjør den attraktiv både som nattbordslampe og vindulampe, men også som hagelampe til sene sommerkvelder.

  IP44 og 24 timers batterilevetid /Lampemesteren.no

  The Muse er en retro og flott batterilampe som du enkelt kan ta med deg dit du ønsker litt lys og hygge. Man kan også la den stå på ladeplaten i vinduskarmen eller på kommoden. Warmdim lyset skaper et utrolig varmt og behagelig lys som fjerner mesteparten av det blå lysspekteret, den er derfor også godt egnet som kveldsbelysning på nattbord og i stue.

  Trådløs batterilampe med varm og koselig warmdim lys /Lampemesteren.no

  Bicoca fra Italienske Marset er en flott bordlampe med rene, enkle former og en vippbar lampeskjerm. Bicoca kommer i et vell av fine farger og er oppladbar, slik at du kan ta den med deg og plassere den hvor du måtte ønske.

  Bicoca – Marset /Andlight
  Bicoca – Marset /Andlight

  Dersom du er ute etter noe annerledes, rent og moderne vil kanskje Marike fra Lindby være en nattbordlampe etter din smak.
  Her er det ingen fremtredende dekor eller unødig pynt, simpelthen en lysende kule av glass du kan plassere på nattbordet.
  Til tross for sin enkle fremtoning vil det opal-hvite glasset skape et stemningsfullt og komfortabelt lys på soverommet.

  Marike fra Lindby /Lampegiganten

  Designklassikeren «Mushroom» fra Danske Hubsch har et enkelt, tidløst design som vil være en dekorasjon i seg selv, med sin brede lampeskjerm som retter lyset nedover vil den også være en ideell lampe å plassere på et nattbord ved sengekanten.

  Mushroom – Hubsch /Lampemesteren.no

  Champsy er en bredfotet og elegant nattbordslampe med klassisk hvit tekstilskjerm og en ravfarget fot av glass i et dekorativt fiskebensmønster.

  Champsy – dekorativ nattbordslampe /Jotex

  Nit fungerer både som vegglampe og veggbord, og vil være perfekt å plassere ved siden av sengen eller i gangen. Her kan du legge fra deg nøkler, bøker eller telefon før du slår av lyset og legger deg for kvelden.
  Nit har et enkelt design, men eksperimenter gjerne og skap din egen vegghylle-lampe med noen flotte dekorpærer med tegn, farge eller i retro-stil.

  Nit – Vegghylle lampe til gang og soverom /Lampegiganten

  Pyra er en lekker nyhet fra Danske DybergLarsen og vil være en vakker lampe å plassere på nattbordet. Lampen betjenes via snor hvor lyset kastes både opp og ned fra lampen.

  Pyra – DybergLarsen /Lampemesteren

  Hanno kombinerer klassisk utseende med moderne linjer og funksjoner, den tykke lampefoten i nikkel-satinert metall skaper et fint samspill med den klassiske lampeskjermen av grå tekstil. Nattbordslampen kan du enkelt betjene via en touch-bryter på lampefoten.

  Hanno – Nattbordlampe med touchbryter /Lampegiganten

  Nirmana fra Homeroom er en høy nattbordlampe i blank, sølvfarget metall med en klassisk lampeskjerm av bomull. Det er bryter på ledningen og du kan velge mellom svart eller hvit for å passe med ditt soverom.

  Quina er en lekker nattbordslampe som kombinerer svart og gull på et vakkert vis. Lampen har en stor og gyllen lampefot med et vakkert rutete mønster som skaper dybde og sammen med den svarte lampeskjermen som er gull-farget på innsiden skapes det et vakkert, behagelig lys – perfekt til sengekanten. Kommer også i Hvit/Sølv.

  Quina i keramikk og tekstil /Lampegiganten

  Foretrekker du en klassisk nattbordslampe vil kanskje Shine fra Tyske Fischer & Honsel passe inn på nattbordet ditt. Den enkle fremtoningen med en halvkule av opalt glass skaper assosiasjoner til klassiske banklamper og gir et behagelig lys ved sengekanten uten å spre lyset for mye ut i rommet. Via touchdimmer på lampefoten kan lyset enkelt justeres til riktig nivå.

  Shine – med touchdimmer /Lampegiganten

  Posh har hentet inspirasjon fra soppverdenen og gir et svært behagelig nedovervendt lys, posh kommer i flere farger slik at du kan finne en som passer din interiørstil.

  Posh – Elegant nattbordslampe /Jotex

  La Botte fra Cremasco er en håndlaget nattbordslampe i antikk og rustikk stil. Skapt med stolte håndverkstradisjoner fra Venezia får du her en vakker nattbordlampe med sjel, stil og utsøkt kvalitet.

  La Botte – Håndlaget lampe i antikk stil /Lampegiganten

  Cornelia fra Norske Scan Lamps gjør seg utmerket på nattbordet. Denne klassiske bordlampen har en base av mønstret og dekorativt glass, og kommer i en rekke forskjellige farger.
  Sammen med den tradisjonelt utformede lampeskjermen skapes det en yndig og dekorativ bordlampe som tar seg godt ut på soverommet.

  Se alle fargene på Homeroom.no

  Skap en herlig retro følelse med vakre Eclipse fra Nederlandske Dutchbone – denne 1960-talls inspirerte bordlampen av svart metall vil definitivt skape et elegant lys på nattbordet. Se gjerne også andre kule retro lamper.

  Eclipse fra Dutchbone – Retro inspirert nattbordlampe /Unoliving.no

  Miss K fra Flos vant den prestisjetunge Red Dot Award for sitt fantastiske design og er en av de mest populære lampene til Danske Flos. DEn stilrene Miss K lampen kommer i flere varianter og vil bli et eksklusivt tilslag til nattbordet.

  Miss K Nattbordlampe fra Flos /Andlight
  Miss K Nattbordlampe fra Flos /Andlight

  Les gjerne mer om belysning og lamper til soverom, fine leselamper og vegglamper til soverommet, oppdage nytt og flott interiør til hytta, få tips til vakre nattbord på soverommet, eller hvordan du kan skape god belysning i stuen.


  Bygg dine egne lamper og belysning
  Bygg dine egne lamper og belysning /Lampedeler.no