Hjem » Nattbordslampe til soverommet – Inspirasjon & Tips til sengelampe

Nattbordslampe til soverommet – Inspirasjon & Tips til sengelampe

Gjør det fint på soverommet med disse flotte og dekorative nattbordslampene i en rekke design, farger og former. Enten du er ute etter det klassiske, retro eller noe moderne kan du finne gode tips og inspirasjon til å velge din neste nattbordslampe og sengelampe.

En lampe på soverommet er mer enn bare lys, kombiner gjerne farger og elementer fra resten av interiørstilen og velg en lampe som passer til ditt nattbord, dersom du er ute etter en lampe som egner seg best for leselys kan du ta en titt på tips til leselamper på soverommet.

Santachiara T3 er en lekker bordlampe fra Italienske Prandina som passer kjempefint inn som nattbordslampe på soverommet. Bordlampen har en stor oval munnblåst glasskuppel av opal-hvitt glass som demper lyset og sprer det på en behagelig måte. Lampen har også en base av ask med et nydelig tremønster.

Santachiara fra Italienske Prandina /Lampemesteren.no
Santachiara bordlampe med munnblåst opal glass /Lampemesteren.no

VP4 Flowerpot er en delikat nytolkning av den klassiske flowerpot lampe-serien fra &Tradition som opprinnelig ble designet av Verner Panton og vil bli et vakkert smykke i belysningen i hjemmet. VP4 er lavere og har et rettet lys som egner seg like bra som dekorativ bakgrunnsbelysning såvel som leselys på soverommet. Takket være sitt tidløse design skaper lampen et mykt og behagelig indirekte lys.

Flowerpot VP4 i krom /Lampemesteren.no

Flowerpot VP4 består av en tiltet lampeskjerm med to sirkler som skaper et behagelig og vakkert indirekte lys. Kjempefin som dekorlampe, men også som sengelampe og nattbordslampe.

Flowerpot VP4 /Lampemesteren.no

VP4 kommer i fargene matt-sort, matt-hvit og en ekstravagant forkrommet versjon for deg som vil ha noe mer luksuriøst og framtredende i lysdekoren.

VP4 i matt-sort /Lampemesteren.no

Andor har et elegant og glamorøst utseende med blank og forkrommet lampefot som både reflekterer lys og omgivelsene rundt. Med en klassisk lampeskjerm av hvit tekstil som demper lyset vil denne vakre og flotte lampen passe både som praktisk lys og som et dekorativt blikkfang i soverom og oppholdsrom.

Denne senge og nattbordslampen kan i tillegg også dimmes direkte på lampen, noe som gjør den ekstra velegnet til soverom og for å skape en behagelig og stemningsfull belysning i hjemmet.

Andor – Dimbar nattbordlampe fra Lindby /Lampegiganten.no
Lampen kan enkelt dimmes i tre-trinn /Lampegiganten.no
Lampen kommer også med sort lampeskjerm /Lampegiganten.no

Skap en eksklusiv atmosfære på soverommet med denne mørke og moderne nattbordslampen fra Lucide. Lampen kombinerer elegant vakre materialer som en base av mørk/sort marmor og en dyp lampeskjerm av gull-farget metall som skaper et behagelig og blendingsfritt lys på soverommet. Kombinasjonen av gullfarget metall og sort marmor gjør at lyset som reflekteres via lampeskjermen får en ekstra varm og koselig glød.

Mirasol bordlampe fra Lucide /Lampegiganten.no

Slant fra danske HAY har et moderne og stilrent design som passer kjempeflott inn i et hjem med strenge linjer og et minimalistisk interiør. Slant kommer i en rekke moderne farger som gjør at du enkelt kan finne en bordlampe som passer inn til ditt soveroms interiør og farger.

Slant bordlampe fra HAY /Lampemesteren.no
Slant bordlampe fra HAY /Lampemesteren.no

Kaiser Idell med sin Bauhaus inspirerte designstil er nå tilgjengelig i en ny og lekker farge, easy grey. Denne subtile, matte fargen skaper en kjempeflott kontrast til den gylne lampearmen i bøyd messing og passer samtidig fint inn blant moderne veggfarger i matt stil.
Elegant både som skrivebord og soveromslampe, men den kan også brukes som flott dekorlampe på et sidebord ved siden av lenestolen eller i gang og entre.

Kaiser Idell – Easy Grey /Lampemesteren.no
Bell – Stilren Bordlampe i sort fra Tom Dixon /Nordicnest.no

Cyborg er designet av den amerikanske designeren Karim Rashid, som har vunnet flere designpriser for sin originale belysningsdesign og designet lampen på vegne av den italienske kvalitetsprodusenten Martinelli Luce. Cyborg er en unik og kul bordlampe med futuristisk design og produsert i Italia som kommer i flere lekre farger og vil gjøre seg utmerket både som en unik nattbordslampe eller pyntelampe i entré eller stue.

Cyborg – Martinelli Luce /Lampemesteren.no
Cyborg – Martinelli Luce /Lampemesteren.no

Dersom du har litt god plass ved siden av sengekanten – eller ønsker en dekorativ bokhylle lampe i stue eller gang kan du vurdere Alfred lampen. En skråstilt stigehylle med lampe på toppen som har hyller for å legge fra seg bøker og telefon.

Alfred fra Karmann /Lampegiganten
Alfred fra Karmann /Lampegiganten

Pynt opp på nattbordet med denne lekre vintage-look bordlampen fra Bloomingville, perfekt om du ønsker en rustikk eller antikk stil i soverommet. Se gjerne flere vakre vintage og retro lamper.

Bordlampe rustikk & vintage fra Bloomingville /Glass og interiør

Indirekte belysning på soverommet kan skape en kul og moderne atmosfære.
Det finnes flere måter å skape dette på, men å bygge led-striper inn langs en sengegavl er ganske lett å få til uten å måtte gjøre en stor oppussing. Bruk led-striper gjerne i kombinasjon med noen flotte bordlamper på nattbordet.
Les mer om indirekte belysning.

I bildet over kan man se en gulvlampe fra Le Klint, dette er et dansk merke som håndbretter sine lampeskjermer på tradisjonelt vis i Danmark og står bak en rekke lampemodeller med klassisk og stilren design.
Le Klint’s flotte håndbrettede lampeskjermer er også med på å skape et fint og stemningsfullt lys.

Bordlamper fra Le Klint /Lampemesteren
Vegglamper fra Le Klint /Lampemesteren

Flos Tatou har et moderne og elegant design, med lampeskjerm av diamant-formet polykarbonat som skaper et helt unikt og sensasjonelt lys på nattbordet.

Tatou Bordlampe – Flos /Andlight
Tatou Bordlampe – Flos /Andlight
Pyntelampe i keramikk fra Eurokeramic /Lampegiganten

Shelf er en artig vegghylle-lampe fra Ingo Maurer som kommer i fargene sort og hvit. Shelf er perfekt som bokhylle eller vegghylle ved siden av sengekanten og har et eget justerbart leselys som sitter på hyllen i form av en bok.

Shelf – Ingo Maurer bokhylle lampe /Lampegiganten
Shelf – Ingo Maurer bokhylle lampe /Lampegiganten

Elegante nattbordslamper fra Watt A Lamp som kombinerer treverk, messing og munnblåst, farget glass for å skape en vakker belysning.

Mush – Watt A Lamp /Andlight.no
Mush – Watt A Lamp /Andlight.no

Velvet fra svenske Globen Lighting er en koselig vegglampe med messingbase og en klassisk, farget tekstilskjerm. Velvet har et tidløst utseende og gjør seg fint som leselampe på soverommet eller vegglampe i lesekroken. Kommer i tre farger og kan vippes i alle retninger.

Velvet – Globen /Homeroom.no

Få et hyggelig lys med denne tidløse designklassikeren fra Louis Poulsen. Panthella ble designet i en herlig postmoderne stil av den berømte danske designeren Verner Panton i 1971. Panthella kommer i mange friske farger, perfekt for en leken, fargefull belysning på soverommet.

Panthella – Louis Poulsen /Lampemesteren
Panthella – Louis Poulsen /Lampemesteren

Thorina fra svenske Lindby har en klassisk utforming med svart tekstilskjerm og avrundet lampefot som gjør den til en trivelig lampe å plassere på nattbordet. Thorina har samtidig noe ekstra dekorativt ved seg, lampefoten har et rutete mønster og innsiden av lampeskjermen er gullfarget som gir en vakker, varm og dekorativ belysning.

Thorina nattbordlampe /Lampegiganten

Hebe fra Ferm Living er en vakker samling bordlamper med asymetrisk lampefot og lampeskjerm av farget stoff, kjempefin for å skape en koselig belysning i stue, i entré eller soverom.

Hebe bordlamper fra Ferm Living /Lampemesteren.no

Cestita fra Spanske Santa & Cole kombinerer treverk med munnblåst opal-hvitt glass som skaper en fantastisk flott nattbordslampe man får lyst til å ta med seg i resten av boligen.

Cestita – Santa & Cole /Lampemesteren

Diskrè, enkel og elegant – Flowerpot VP3 er en vakker bordlampe som henter inspirasjon fra 60- og 70-tallets hippiebevegelse, farger og myke former. Flowerpot er designet av verdenskjente Verner Panton for &Tradition og kommer i en serie, både som bordlamper og pendellamper.

Flowerpot VP3 på nattbordet /Lampemesteren
Flowerpot VP3 kommer i mange farger og gir et vakkert indirekte lys /Lampemesteren

Lys dit du trenger det med denne vakre, leddete nattbordslampen i svart metall og med dekorative messingdetaljer. Lampen betjenes enkelt via en bryter på lampeskjermen og egner seg like fint til sengekanten som på kontoret eller i lesekroken.

Madrid – Leddet nattbordlampe /Homeroom

Laguna 37 er en Italiensk designklassiker fra Artemide som med sin munnblåste glasskuppel på en forhøyet lampefot av messing sprer et varmt lys ut i rommet. Laguna er det perfekte valget for å skape en gjestfri, men likevel subtil atmosfære.

Laguna 37 fra Artemide /Lampegiganten

Atlas er en lekker og moderne nattbordlampe med rene linjer, enkle former og en vakker røykfarget glasskuppel som sanker inn refleksjoner fra resten av rommet.

Atlas fra Ellos Home /Homeroom

Skap et luksuriøst lys som kan hinte om fantastisk glamour fra svunne tider med den lekre bordlampe serien «Damn Fashionista» fra danske Design By Us. Lampene har et stilrent og tidløst preg med bruk av rene materialer og mønstret glass, velg mellom messing eller sort metall.

Damn Fashionista /Glass og interiør

Bicoca fra Italienske Marset er en flott bordlampe med rene, enkle former og en vippbar lampeskjerm. Bicoca kommer i et vell av fine farger og er oppladbar, slik at du kan ta den med deg og plassere den hvor du måtte ønske.

Bicoca – Marset /Andlight
Bicoca – Marset /Andlight

Dersom du er ute etter noe annerledes, rent og moderne vil kanskje Marike fra Lindby være en nattbordlampe etter din smak.
Her er det ingen fremtredende dekor eller unødig pynt, simpelthen en lysende kule av glass du kan plassere på nattbordet.
Til tross for sin enkle fremtoning vil det opal-hvite glasset skape et stemningsfullt og komfortabelt lys på soverommet.

Marike fra Lindby /Lampegiganten

Designklassikeren «Mushroom» fra Danske Hubsch har et enkelt, tidløst design som vil være en dekorasjon i seg selv, med sin brede lampeskjerm som retter lyset nedover vil den også være en ideell lampe å plassere på et nattbord ved sengekanten.

Mushroom – Hubsch /Lampemesteren.no

Champsy er en bredfotet og elegant nattbordslampe med klassisk hvit tekstilskjerm og en ravfarget fot av glass i et dekorativt fiskebensmønster.

Champsy – dekorativ nattbordslampe /Jotex

Nit fungerer både som vegglampe og veggbord, og vil være perfekt å plassere ved siden av sengen eller i gangen. Her kan du legge fra deg nøkler, bøker eller telefon før du slår av lyset og legger deg for kvelden.
Nit har et enkelt design, men eksperimenter gjerne og skap din egen vegghylle-lampe med noen flotte dekorpærer med tegn, farge eller i retro-stil.

Nit – Vegghylle lampe til gang og soverom /Lampegiganten

Pyra er en lekker nyhet fra Danske DybergLarsen og vil være en vakker lampe å plassere på nattbordet. Lampen betjenes via snor hvor lyset kastes både opp og ned fra lampen.

Pyra – DybergLarsen /Lampemesteren

Hanno kombinerer klassisk utseende med moderne linjer og funksjoner, den tykke lampefoten i nikkel-satinert metall skaper et fint samspill med den klassiske lampeskjermen av grå tekstil. Nattbordslampen kan du enkelt betjene via en touch-bryter på lampefoten.

Hanno – Nattbordlampe med touchbryter /Lampegiganten

Nirmana fra Homeroom er en høy nattbordlampe i blank, sølvfarget metall med en klassisk lampeskjerm av bomull. Det er bryter på ledningen og du kan velge mellom svart eller hvit for å passe med ditt soverom.

Quina er en lekker nattbordslampe som kombinerer svart og gull på et vakkert vis. Lampen har en stor og gyllen lampefot med et vakkert rutete mønster som skaper dybde og sammen med den svarte lampeskjermen som er gull-farget på innsiden skapes det et vakkert, behagelig lys – perfekt til sengekanten. Kommer også i Hvit/Sølv.

Quina i keramikk og tekstil /Lampegiganten

Foretrekker du en klassisk nattbordslampe vil kanskje Shine fra Tyske Fischer & Honsel passe inn på nattbordet ditt. Den enkle fremtoningen med en halvkule av opalt glass skaper assosiasjoner til klassiske banklamper og gir et behagelig lys ved sengekanten uten å spre lyset for mye ut i rommet. Via touchdimmer på lampefoten kan lyset enkelt justeres til riktig nivå.

Shine – med touchdimmer /Lampegiganten

Posh har hentet inspirasjon fra soppverdenen og gir et svært behagelig nedovervendt lys, posh kommer i flere farger slik at du kan finne en som passer din interiørstil.

Posh – Elegant nattbordslampe /Jotex

La Botte fra Cremasco er en håndlaget nattbordslampe i antikk og rustikk stil. Skapt med stolte håndverkstradisjoner fra Venezia får du her en vakker nattbordlampe med sjel, stil og utsøkt kvalitet.

La Botte – Håndlaget lampe i antikk stil /Lampegiganten

Cornelia fra Norske Scan Lamps gjør seg utmerket på nattbordet. Denne klassiske bordlampen har en base av mønstret og dekorativt glass, og kommer i en rekke forskjellige farger.
Sammen med den tradisjonelt utformede lampeskjermen skapes det en yndig og dekorativ bordlampe som tar seg godt ut på soverommet.

Se alle fargene på Homeroom.no

Skap en herlig retro følelse med vakre Eclipse fra Nederlandske Dutchbone – denne 1960-talls inspirerte bordlampen av svart metall vil definitivt skape et elegant lys på nattbordet. Se gjerne også andre kule retro lamper.

Eclipse fra Dutchbone – Retro inspirert nattbordlampe /Unoliving.no

Miss K fra Flos vant den prestisjetunge Red Dot Award for sitt fantastiske design og er en av de mest populære lampene til Danske Flos. DEn stilrene Miss K lampen kommer i flere varianter og vil bli et eksklusivt tilslag til nattbordet.

Miss K Nattbordlampe fra Flos /Andlight
Miss K Nattbordlampe fra Flos /Andlight

Les gjerne mer om belysning og lamper til soverom, fine leselamper og vegglamper til soverommet, oppdage nytt og flott interiør til hytta, få tips til vakre nattbord på soverommet, eller hvordan du kan skape god belysning i stuen.