Nattbordslampe til soverommet – Inspirasjon & Tips

Publisert av Lunelamper den

Gjør det fint på soverommet med disse flotte og dekorative nattbordslampene i en rekke design, farger og former. Enten du er ute etter det klassiske, retro eller noe moderne kan du finne gode tips og inspirasjon til å velge din neste nattbordslampe.

En lampe på soverommet er mer enn bare lys, kombiner gjerne farger og elementer fra resten av interiørstilen og velg en lampe som passer til ditt nattbord, dersom du er ute etter en lampe som egner seg best for leselys kan du ta en titt på tips til leselamper på soverommet.

Scraplight – Elegant bordlampe med hvit skjerm av papp /Andlight
Koselig og varmt lys med nattbordslampe i tre /Andlight.no

Dersom du har litt god plass ved siden av sengekanten – eller ønsker en dekorativ bokhylle lampe i stue eller gang kan du vurdere Alfred lampen. En skråstilt stigehylle med lampe på toppen som har hyller for å legge fra seg bøker og telefon.

Alfred fra Karmann /Lampegiganten
Alfred fra Karmann /Lampegiganten

Flos Tatou har et moderne og elegant design, med lampeskjerm av diamant-formet polykarbonat som skaper et helt unikt og sensasjonelt lys på nattbordet.

Tatou Bordlampe – Flos /Andlight
Tatou Bordlampe – Flos /Andlight
Pyntelampe i keramikk fra Eurokeramic /Lampegiganten

Shelf er en artig vegghylle-lampe fra Ingo Maurer som kommer i fargene sort og hvit. Shelf er perfekt som bokhylle eller vegghylle ved siden av sengekanten og har et eget justerbart leselys som sitter på hyllen i form av en bok.

Shelf – Ingo Maurer bokhylle lampe /Lampegiganten
Shelf – Ingo Maurer bokhylle lampe /Lampegiganten

Elegante nattbordslamper fra Watt A Lamp som kombinerer treverk, messing og munnblåst, farget glass for å skape en vakker belysning.

Mush – Watt A Lamp /Andlight.no
Mush – Watt A Lamp /Andlight.no

Velvet fra svenske Globen Lighting er en koselig vegglampe med messingbase og en klassisk, farget tekstilskjerm. Velvet har et tidløst utseende og gjør seg fint som leselampe på soverommet eller vegglampe i lesekroken. Kommer i tre farger og kan vippes i alle retninger.

Velvet – Globen /Homeroom.no

Få et hyggelig lys med denne tidløse designklassikeren fra Louis Poulsen. Panthella ble designet i en herlig postmoderne stil av den berømte danske designeren Verner Panton i 1971. Panthella kommer i mange friske farger, perfekt for en leken, fargefull belysning på soverommet.

Panthella – Louis Poulsen /Lampemesteren
Panthella – Louis Poulsen /Lampemesteren

Thorina fra svenske Lindby har en klassisk utforming med svart tekstilskjerm og avrundet lampefot som gjør den til en trivelig lampe å plassere på nattbordet. Thorina har samtidig noe ekstra dekorativt ved seg, lampefoten har et rutete mønster og innsiden av lampeskjermen er gullfarget som gir en vakker, varm og dekorativ belysning.

Thorina nattbordlampe /Lampegiganten

Se disse søte lampene fra Little Lights. Dreiet ut av massivt treverk og håndmalt i dekorative farger, perfekt som belysning til barnets soverom – eller som en sjarmerende dekorasjonslampe i hall, stue eller eget soverom.

Søt sovende mus lampe /Villakids.no

Alle disse vakre lampene fra Polske Little Lights er håndlaget, utskåret ut av solid treverk og malt med kjærlighet.

Solide lamper – håndlaget av solid tre /Villakids.no

Cestita fra Spanske Santa & Cole kombinerer treverk med munnblåst opal-hvitt glass som skaper en fantastisk flott nattbordslampe man får lyst til å ta med seg i resten av boligen.

Cestita – Santa & Cole /Lampemesteren

Lys dit du trenger det med denne vakre, leddete nattbordslampen i svart metall og med dekorative messingdetaljer. Lampen betjenes enkelt via en bryter på lampeskjermen og egner seg like fint til sengekanten som på kontoret eller i lesekroken.

Madrid – Leddet nattbordlampe /Homeroom

Laguna 37 er en Italiensk designklassiker fra Artemide som med sin munnblåste glasskuppel på en forhøyet lampefot av messing sprer et varmt lys ut i rommet. Laguna er det perfekte valget for å skape en gjestfri, men likevel subtil atmosfære.

Laguna 37 fra Artemide /Lampegiganten

Atlas er en lekker og moderne nattbordlampe med rene linjer, enkle former og en vakker røykfarget glasskuppel som sanker inn refleksjoner fra resten av rommet.

Atlas fra Ellos Home /Homeroom

Skap et luksuriøst lys som kan hinte om fantastisk glamour fra svunne tider med den lekre bordlampe serien «Damn Fashionista» fra danske Design By Us. Lampene har et stilrent og tidløst preg med bruk av rene materialer og mønstret glass, velg mellom messing eller sort metall.

Damn Fashionista /Glass og interiør

Bicoca fra Italienske Marset er en flott bordlampe med rene, enkle former og en vippbar lampeskjerm. Bicoca kommer i et vell av fine farger og er oppladbar, slik at du kan ta den med deg og plassere den hvor du måtte ønske.

Bicoca – Marset /Andlight
Bicoca – Marset /Andlight

Dersom du er ute etter noe annerledes, rent og moderne vil kanskje Marike fra Lindby være en nattbordlampe etter din smak.
Her er det ingen fremtredende dekor eller unødig pynt, simpelthen en lysende kule av glass du kan plassere på nattbordet.
Til tross for sin enkle fremtoning vil det opal-hvite glasset skape et stemningsfullt og komfortabelt lys på soverommet.

Marike fra Lindby /Lampegiganten

Designklassikeren «Mushroom» fra Danske Hubsch har et enkelt, tidløst design som vil være en dekorasjon i seg selv, med sin brede lampeskjerm som retter lyset nedover vil den også være en ideell lampe å plassere på et nattbord ved sengekanten.

Mushroom – Hubsch /Reforma.no

Champsy er en bredfotet og elegant nattbordslampe med klassisk hvit tekstilskjerm og en ravfarget fot av glass i et dekorativt fiskebensmønster.

Champsy – dekorativ nattbordslampe /Jotex

Nit fungerer både som vegglampe og veggbord, og vil være perfekt å plassere ved siden av sengen eller i gangen. Her kan du legge fra deg nøkler, bøker eller telefon før du slår av lyset og legger deg for kvelden.
Nit har et enkelt design, men eksperimenter gjerne og skap din egen vegghylle-lampe med noen flotte dekorpærer med tegn, farge eller i retro-stil.

Nit – Vegghylle lampe til gang og soverom /Lampegiganten

Pyra er en lekker nyhet fra Danske DybergLarsen og vil være en vakker lampe å plassere på nattbordet. Lampen betjenes via snor hvor lyset kastes både opp og ned fra lampen.

Pyra – DybergLarsen /Lampemesteren

Hanno kombinerer klassisk utseende med moderne linjer og funksjoner, den tykke lampefoten i nikkel-satinert metall skaper et fint samspill med den klassiske lampeskjermen av grå tekstil. Nattbordslampen kan du enkelt betjene via en touch-bryter på lampefoten.

Hanno – Nattbordlampe med touchbryter /Lampegiganten

Nirmana fra Homeroom er en høy nattbordlampe i blank, sølvfarget metall med en klassisk lampeskjerm av bomull. Det er bryter på ledningen og du kan velge mellom svart eller hvit for å passe med ditt soverom.

Quina er en lekker nattbordslampe som kombinerer svart og gull på et vakkert vis. Lampen har en stor og gyllen lampefot med et vakkert rutete mønster som skaper dybde og sammen med den svarte lampeskjermen som er gull-farget på innsiden skapes det et vakkert, behagelig lys – perfekt til sengekanten. Kommer også i Hvit/Sølv.

Quina i keramikk og tekstil /Lampegiganten

Foretrekker du en klassisk nattbordslampe vil kanskje Shine fra Tyske Fischer & Honsel passe inn på nattbordet ditt. Den enkle fremtoningen med en halvkule av opalt glass skaper assosiasjoner til klassiske banklamper og gir et behagelig lys ved sengekanten uten å spre lyset for mye ut i rommet. Via touchdimmer på lampefoten kan lyset enkelt justeres til riktig nivå.

Shine – med touchdimmer /Lampegiganten

Posh har hentet inspirasjon fra soppverdenen og gir et svært behagelig nedovervendt lys, posh kommer i flere farger slik at du kan finne en som passer din interiørstil.

Posh – Elegant nattbordslampe /Jotex

La Botte fra Cremasco er en håndlaget nattbordslampe i antikk og rustikk stil. Skapt med stolte håndverkstradisjoner fra Venezia får du her en vakker nattbordlampe med sjel, stil og utsøkt kvalitet.

La Botte – Håndlaget lampe i antikk stil /Lampegiganten

Cornelia fra Norske Scan Lamps gjør seg utmerket på nattbordet. Denne klassiske bordlampen har en base av mønstret og dekorativt glass, og kommer i en rekke forskjellige farger.
Sammen med den tradisjonelt utformede lampeskjermen skapes det en yndig og dekorativ bordlampe som tar seg godt ut på soverommet.

Se alle fargene på Homeroom.no

Skap en herlig retro følelse med vakre Eclipse fra Nederlandske Dutchbone – denne 1960-talls inspirerte bordlampen av svart metall vil definitivt skape et elegant lys på nattbordet. Se gjerne også andre kule retro lamper.

Eclipse – Retro inspirert nattbordlampe /Reforma.no

Diskrè, enkel og elegant – Flowerpot VP3 er en vakker bordlampe som henter inspirasjon fra 60- og 70-tallets hippiebevegelse, farger og myke former. Flowerpot er designet av verdenskjente Verner Panton for &Tradition og kommer i en serie, både som bordlamper og pendellamper.

Flowerpot VP3 på nattbordet /Lampemesteren
Flowerpot VP3 kommer i mange farger og gir et vakkert indirekte lys /Lampemesteren

Miss K fra Flos vant den prestisjetunge Red Dot Award for sitt fantastiske design og er en av de mest populære lampene til Danske Flos. DEn stilrene Miss K lampen kommer i flere varianter og vil bli et eksklusivt tilslag til nattbordet.

Miss K Nattbordlampe fra Flos /Andlight
Miss K Nattbordlampe fra Flos /Andlight

Les gjerne mer om belysning og lamper til soverom, fine leselamper og vegglamper til soverommet, oppdage nytt og flott interiør til hytta, få tips til vakre nattbord på soverommet, eller hvordan du kan skape god belysning i stuen.