Retro & Vintage Lamper i gammel stil – Med moderne vri

Publisert av Lunelamper den

Lekre lamper i gammel retro stil fra mange lampe-produsenter i Skandinavia og Europa.

Å definere hva som er retro & vintage er vanskelig, det kommer litt ann på øyet som ser. Definisjonen på retro er en imitasjon på en mote fra nær fortid, derfor ser jeg etter lamper som innehar noen av disse trekkene.

Fra 70-tallets jordfarger og runde former, til 80-tallets sterke farger og overdådighet, også lengre tilbake i tid.

Cordoba er en stilig nyhet fra WOFI med en vintage art-deco stil over seg. En futuristisk bordlampe i 20-talls stil hvor metallremser omhyller den sentrale lyskilden. Ved å bytte ut pæren med en dekorpære kan du skape mange forskjellige stiler.

Cordoba bordlampe – Wofi /Lampegiganten

Den fantastiske Atomic lampen fra danske Nordal skaper en strålende belysning med sine mange lyspærer som omkranser hverandre. Inspirert av 60-tallets futuristiske desigg, ideer og fascinasjon for verdensrommet, skaper Atomic et utenomjordlig lys hvorenn den henger.

Atomic – Nordal /Reforma.no
Atomic – Nordal /Reforma.no

Belle Epoque har en elegant, antikk utstråling takket være overflaten i matt, antikk messing og de silkematte skjermene. Det myke lyset er meget behagelig. Både gjester og beboere føler seg vel i det innbydende, varme lyset. En vakker lampe i klassisk stil.

Belle Epoque – Cremasco /Lampegiganten.no
Belle Epoque – Cremasco /Lampegiganten.no

De eksklusive lampene fra Cremasco lages for hånd i Italia. Materialene er nøye utvalgt med tanke på fremragende kvalitet.

Belle Epoque – Cremasco /Lampegiganten.no
Belle Epoque – Cremasco /Lampegiganten.no

Professor Wagenfelds bordlampe fra 1924 er et stykke tysk industridesign-historie i klassisk tysk Bauhaus-stil. Denne elegante bordampen har en karakteristisk halvkuleformet lampeskjerm av munnblåst opalt glass, en fin kant i forniklet metall til som går over i stangen og den runde fotplaten av glass.

Den vakre Multi-Lite serien fra Gubi har siden 1974 vært et symbol på funksjonell og vakker dansk design, og er en av de mest populære og ettertraktede lampene fra denne designeren.
Multi-lite består av halvsirklede sfærer som omkranser lyskilden og tillater individuell justering slik at man kan forandre både utseende og lysbildet denne vakre lampen skaper.

Multi Lite – Gubi /Lampemesteren

Multi-lite kommer i flere farger, samt som både bordlampe og gulvlampe.

Multi Lite – Gubi /Lampemesteren

Tynell Collection henter linjer og inspirasjon fra den overdådige art-deco og art-nouveau perioden på tidlig 1900-tallet. Denne utsøkte bordlampen med sitt natur-inspirert design skaper et nydelig og varmt lys. Se gjerne flere lamper i art-deco stil.

Tynell Collection 5321 fra GUBI /Andlight

Saloon Flower er den lekne og artige lampen for deg som liker en gammeldags og fargerik «bestemorstil» på lampene i huset. Saloon Flower består av en rekke fargefulle lampeskjermer med ett vakkert retro blomstermønster som henger i en klynge.

Flower Saloon /Lampegiganten

Kaiser Idell 6631 dukket for første gang opp i 1936 og var designet av den tyske lampeprodusenten Gebr. Kaiser & Co. Denne utsøkte bordlampen har i nesten 85 år vært selve symbolet på edel tysk design, fremragende materialvalg og presis håndverk. 

Kaiser Idell 6631 /Andlight

Clava Dine fra danske Umage er inspirert av 70-tallets trender og fargepalett med dekorative perforeringer som slipper ut lys i et dekorativt mønster.

Clava Dine – Umage /Lampemesteren

Det danske merket Nordal har klart å lage en bordlampe som bringer tankene til romantisk art deco-New York! Lampen fungerer like bra i vinduskarmen på soverommet som på skrivebordet.

Fringes – Nordal /Reforma

Coolicon har vært et britisk ikon siden 1933 og henger fremdeles stolt i Churchills krigsrom slik den også har gjort i verksteder, fabrikker og gårdsbygninger i snart 90 år. Les mer om coolicon lampene.

Coolicon pendellamper – Håndlaget og håndmalt /Lampemesteren
Coolicon lampene kommer nå i en rekke nye farger /Lampemesteren

A1965 ble designet av Paavo Tynell i 1948 og har en eksklusiv stil med rene, myke former og sitt karakteristiske lodd man ofte finner på lamper i vintage design.

A1965 – Gubi /Lampemesteren

Velour – Funky og lekker retro-lampe med velourtrekk fra Interstil, denne vil garantert trekke til seg oppmerksomhet fra venner og besøkende.

Lampen hyller de deilige 70-årene med sin myke form – og enda mykere overflate! Finn den fargen du ønsker hos Lampeguru.no

Velour lampe fra Interstil /Lampeguru
Vakker keramikk bordlampe med tulipanmotiv /Lampegiganten

Here Comes the Sun – Design klassiker fra 1970 tallet fra Franske Bertrand Balas som fant inspirasjonen fra favoritt elven Garonne til å lage denne vakre designlampen med sine myke former og indirekte belysning.

Here comes the sun – DCW (1970) /Lampemesteren
Here comes the sun – DCW (1970) /Lampemesteren

Here comes the sun sprer et mykt og behagelig lys og kommer i to farger, flere størrelser og med hvit eller kobber innside.

Here comes the sun – DCW (1970) /Lampemesteren

Alexis

Alexis er en serie med herlig retro belysning dekorert med frynser og myk fløyel i vakker symbiose – Behøver man å si så mye mer?

Alexis /Homeroom.no
Alexis bordlampe fra Homeroom

Petite Machine – Made by hand

Inspirert av 1930-tallets populære design er Petite Machine lampene er opplagt valg om du ønsker en stilfull, retro stil i hjemmet. Lampene kommer i flere myke farger og som vegg, gulv og bordlamper.

Petite Machine Gulvlampe «Brass» /Lampemesteren
Petite Machine Vegglampe /Lampemesteren
Petite Machine Bordlampe /Lampemesteren

Gammeldags Retro fabrikklampe

Fin gammeldags lampe med et nedslitt ytre og ujevne former som om den i åresvis har vært utsatt for slitasje.

Patina Turkis – Retro lampe /Reforma

Opal er en stilren og enkel bordlampe fra danske House Doctor i et gammeldags design med inspirasjon fra «konsthantverk» stilen.

Opal – Retro bordlampe /Lampemesteren

PH Lampene

Faktisk designet på 30-tallet (som forteller noe om hvor tidløs denne designen er) av Poul Henningsen, disse ph-lampene er produsert i spunnet aluminium og med lakkert innside som gir en myk lysspredning. Skjermene er plassert slik at man får en 100% blendefri belysning.

Ph Lampene i rød og blåtoner /Lampemesteren
PH 3 1/2 pendler /Lampemesteren
PH 5 & 3 1/2 pendler / Lampemesteren

PH Lampene kommer i en rekke retro farger og i varierende størrelser og design, se hele sortimentet på Lampemesteren.

Tiffany Lamper

Tiffany lamper /Lampegiganten.no
Tiffany lamper /Lampegiganten.no
Tiffany lamper /Lampegiganten.no
Tiffany lamper /Lampegiganten.no

Boble – Nordal

Boble /Reforma

Vintage / Retro vegglampe i boble-formet glass og messing fra Nordal.
Den gir en varm og stemningsfull belysning, pæren kan byttes ut med en tradisjonell edison-pære for en ekstra eleganse.

Frans fra Globen

Frynsene er tilbake, med hilsen fra Svenske Globen.
Frans er en ny lampe-serie med kobberbånd og frynser i sort og hvit tekstil som oser av eksklusivitet og eleganse.

Frans – Globen /Homeroom
Frans – Globen /Homeroom
Frans – Globen /Homeroom

Leeds

Retro lampe med et industrielt preg fra Svenske PR-Home.

Leeds Råsølv /Homeroom

Vintage Gammeldags Bordlampe

Gammeldags bordlampe /Reforma

Når man nevner antikke lamper med retro-sjarm kommer man ingen vei utenom de Franske Lampe Gras lampene. Opprinnelig ble lampene lansert på tidlig 1900-tallet for å forbedre arbeidsvilkårene til franske industriarbeidere, siden har disse ikoniske lampene blitt kjent og ettertraktet for sitt rustikke og tilpasningsdyktige design med sin lange historie.

Den originale Lampe Gras N206 /Andlight

Grace Fra Globen

Elegant lampe serie med opale glasskjermer, glansfull messing i nesten gull-farger og buede former. Grace fra Globen Lighting drar inspirasjon fra mid 70-tallets Hollywood villaer og luksuriøse hoteller.

Grace – Vakre & Elegante lamper fra Globen /Homeroom.no
Grace – Vakre & Elegante lamper fra Globen /Homeroom.no

Grace kommer i en hel serie av bordlamper, vegglamper og taklamper. Se hele lampeserien hos Homeroom (Kommer også i en forkrommet versjon)

Grace – Vakre & Elegante lamper fra Globen /Homeroom.no

Living Elegant – Gulvlampe

Gulvlampe i ett klassisk og tidløst design med en moderne vri, lampeskjermen kan nemlig plasseres helt inntil en bakvegg som gjør lampen lett å plassere i boligen.

Høy kvalitet fra Menzel, produsert i Europa med hånddekorerte detaljer, blant annet bladgull lagt for hånd for å gi ett vakkert lysspill.

Living gulvlampe /Lampegiganten

LAMELLA

Fra Le Klint kommer Lamella, en serie av lamper i et klassisk design – med en moderne vri. Den har flotte buede kurver og lameller som gir et behagelig lys med varierende lysstyrke.

Lamella – Le Klint /Lampemesteren
Lamella – Le Klint /Lampemesteren

Lamella passer flott inn ved spisebordet, kjøkken eller i inngangsparti. Se hele serien hos Lampemesteren.


Belid Covetto – Elegant retro, produsert i Sverige. / Lampeguru
Belid Covetto – Elegant retro, produsert i Sverige. / Lampeguru

Megatwo

Danske Le Klint har brettet lamper og lampeskjermer i Odense siden 1900-tallet, og har underveis skapt en rekke klassikere.

Papirmaterialet og den unike brettingen gir et nydelig lysspill og skygger i brettene. Dette skaper en livlig – og tidløs lampeklassiker, Lampemesteren har hele utvalget.

Megatwo fra Le Klint /Lampemesteren
Megatwo fra Le Klint /Lampemesteren

Messing og stålnett vegglampe

Antikk og dekorativ vegglampe fra Trademark. Lampen har et stålbur som omkranser lyskilden og flotte messingdetaljer. Passer fint til gammeldagse edison glødepærer.

Messing og stålnett vegglampe /Reforma

Doo-Wop

Designet på 1950-tallet for det danske sjøforsvaret, denne lampen prydet de fleste kantiner og fellesanlegg i mange tiår. Nå er Doo-Wop relansert, klar for å innta nye områder med sitt lekre retro-design.

Doo Wop – Louis Poulsen /Lampemesteren
Doo Wop Kobber /Designlite
Doo Wop – Louis Poulsen /Lampemesteren

Primus

Designet på midten av 80-tallet av svenske Belid, primus har senere blitt en klassiker rundt mange kjøkkenøyer, spisebord og ved siden av sofaer og kontorpulter. Via håndtaket kan du justere høyden på pendellampen.

Primus – Belid /Lampemesteren
Primus – Belid /Lampemesteren
Primus kommer i mange flotte farger, her oksidgrå, men også i sort og messing /Lampemesteren

Denver – Klassisk antikk taklampe (Kitchentime)

Valencia

Valencia fra Belid er en nydelig og retro-inspirert lampe med vakre buede former. Den har hentet sin inspirasjon fra hengende drue klaser – og de buede skjermene sørger for et blendefritt lys.

Valencia – Belid /Lampeguru

Bordlampe ‘Dome’ – Glass / gull – Nordal /Reforma

CIRQUE 

Med nydelige retro farger og striper kombinert med den lekne formen til karusell og ballonger har Louis Poulsen skapt Cirque.

En nydelig pendellampe serie i ned-tonede farger og myke former – en retro-inspirert ny klassiker til hjemmet. Se utvalget og alle fargene hos Lampemesteren.

Cirque fra Louis Poulsen /Lampemesteren
Cirque fra Louis Poulsen /Lampemesteren