Hopp til innholdet
Hjem » Retro & Vintage Lamper i gammel stil – Med moderne vri

Retro & Vintage Lamper i gammel stil – Med moderne vri

  Lekre lamper i gammel retro stil fra mange lampe-produsenter i Skandinavia og Europa.

  Å definere hva som er retro & vintage er vanskelig, det kommer litt ann på øyet som ser. Definisjonen på retro er en imitasjon på en mote fra nær fortid, derfor ser jeg etter lamper som innehar noen av disse trekkene.

  Fra 70-tallets jordfarger og runde former, til 80-tallets sterke farger og overdådighet, også lengre tilbake i tid.

  Soleil – Lekker starburst pendellampe med gullfargede rør fra Markslöjd /Lampegiganten.no
  Soleil – Lekker starburst pendellampe med gullfargede rør fra Markslöjd /Lampegiganten.no

  Alley fra Globen Lighting har hentet sin inspirasjon fra lamper ved århundreskiftet og har også ip44 beskyttelse slik at den kan henges opp på baderom eller vaskerom.

  Alley ip44 plafondlampe /Nordicnest.no

  Franske Jieldé har siden 1950-tallet skapt vakker belysning med industrielle preg. Lampene henter mye av sin inspirasjon fra tradisjonelle franske industri og kontorlamper med bevegelige ledd og store, brede lampeskjermer som gir et godt lys.

  jielde industri og tradisjonelle lamper /Lampegiganten.no
  jielde industri og tradisjonelle lamper /Lampegiganten.no
  jielde industri og tradisjonelle lamper /Lampegiganten.no
  jielde industri og tradisjonelle lamper /Lampegiganten.no
  jielde industri og tradisjonelle lamper /Lampegiganten.no

  Oluce Zanuso er en designklassiker fra 1965 som har høstet mange designpriser opp igjennom årene og har nå opplevd en nyvunnet popularitet blant dem som er glad i ekte retro design og tidløse klassikere. Italienske Oluce har laget Zanuso lampen med en stor halvkuleformet lampeskjerm som er festet med en lang, buet metallarm.

  Oluce Zanuso – Designklassiker fra 1965 /Lampegiganten.no
  Oluce Zanuso – Designklassiker fra 1965 /Lampegiganten.no

  Artichoke fra Louis Poulsen ble først designet i 1958 men er like fullt en ettertraktet designerlampe idag som for over 60 år siden. Med sitt ikoniske design av overlappende lag som sprer lyset uten å blende er dette en retro design lampe som henger fint i alle husets rom, enten alene eller hengende sammen.

  Artichoke fra Louis Poulsen /Lampemesteren.no
  Artichoke fra Louis Poulsen i kobber /Lampemesteren.no

  Cosmos fra Aneta er en delikat og vakker lysekrone med mange små utstikkende opale glasskuler som skinner opp rommet i en vakker glød. Lampen har et retro futuristisk design og ser kjempefin ut i kombinasjonen av messing og opal-hvitt.

  Cosmos fra Aneta /Homeroom.no

  Walker vegglampe fra danske Menu er en del av Tribeca-serien, designet av Søren Rose Studio. Lampeserien består av en miks av lamper, alle inspirert av 1930-tallets glamour i New York. Walker er en enkel og stilig vegglampe av messing, stål og opalt glass som kan roteres alle veier.

  Walker vegglampe fra Menu/Lampemesteren.no

  CIRQUE 

  Med nydelige retro farger og striper kombinert med den lekne formen til karusell og ballonger har Louis Poulsen skapt Cirque.

  En nydelig pendellampe serie i ned-tonede farger og myke former – en retro-inspirert ny klassiker til hjemmet. Se utvalget og alle fargene hos Lampemesteren.

  Cirque fra Louis Poulsen /Lampemesteren
  Cirque fra Louis Poulsen /Lampemesteren

  Frans fra Globen

  Frynsene er tilbake, med hilsen fra Svenske Globen.
  Frans er en ny lampe-serie med kobberbånd og frynser i sort, rosa og hvit tekstil som oser av eksklusivitet og eleganse. Frans skaper en koselig og behagelig belysning og skaper samtidig kule retro vibber med sin 70-talls inspirerte design.

  Frans – Retro lampe fra Globen /Homeroom
  Frans – Globen /Homeroom
  Frans – Globen /Homeroom

  Doo-Wop

  Designet på 1950-tallet for det danske sjøforsvaret, denne lampen prydet de fleste kantiner og fellesanlegg i mange tiår. Nå er Doo-Wop relansert, klar for å innta nye områder med sitt lekre retro-design.

  Doo Wop – Louis Poulsen /Lampemesteren
  Doo Wop Kobber /Designlite
  Doo Wop – Louis Poulsen /Lampemesteren

  Binta er en serie lamper i vintage gammeldags stil med en nostalgisk lampeskjerm av tekstil med skjellete kanter som kommer i flere elegante farger. Lampene er perfekt for deg som ønsker et romantisk og gammeldags stil over belysningen i hjem, hytte eller kafé. Binta lampene kommer som både nedhengte pendellamper, bord og gulvlamper og skaper et varmt og koselig lys.

  Binta – Klassiske lamper i retro, gammeldags stil /Lampegiganten.no
  Binta – Sjarmerende «Bestemor-lamper» /Lampegiganten.no

  Le Klint 306 Bordlampe / Vegglampe er en klassiker designet av Kaare Klint i 1945. Denne lampen kan både brukes som vegglampe eller bordlampe da fester for begge deler følger med. Skjermen og designet har et tidløst preg og har en tradisjonell og klassisk lampeskjerm som er håndbrettet ved Le Klints fabrikk i Danmark.

  Kjempeflott å bruke som vegg og bordlampe på soverom, plassert på en skjenk eller ved kontorpulten.

  Klassisk og retro lampe fra Le Klint /Lampemesteren.no

  Banklampe bordlampe fra Karlskrona Lampfabrik har utseendet til en tradisjonell og gammeldags biblioteklampe med metallstativ og avrundet, vinklet skjerm av grønt glass. Bordlampen er flott for å skape et vintage og retro preg i belysningen og passer kjempefint som leselampe ved et sidebord eller på kontorpulten.

  Bordlampen skaper et retroinspirert uttrykk i hjemmet og blir en iøynefallende detalj på skrivebordet eller skjenken. Takket være det rettet, men samtidig myke lyset, er bankerlampen både velegnet som en arbeidslampe og atmosfærisk spotbelysning. Kommer også i forniklet sølv farge.

  Banklampe fra Karlskrona Lampfabrik /Lampegiganten.no

  Ocean fra Dyberg Larsen kombinerer klassisk design med inspirasjon fra 60 og 70 tallets fargepalett i denne vakre og tidløse bordlampen, perfekt for deg som liker det retro – og kult.

  Ocean – retro og kul bordlampe /Lampemesteren.no
  Ocean – retro og kul gulvlampe /Lampemesteren.no

  Lattice fra Belgiske Lucide er en kul kombinasjon av det vintage industrielle med det moderne og stilrene som kommer som pendellampe, gulvlampe og vegglampe. Lampene med si

  Soleil fra Globen Lighting er en svært dekorativ bordlampe med designinspirasjon hentet av Art-deco stilen og klassiske solspeil som var store i popularitet på 1920-tallet. Soleil har en sentral opal glasskuppel med utskytende armer av gyllen messing og blir et vakkert og dekorativt blikkfang som er perfekt å bruke som dekorbelysning rundt om i hele boligen.

  Soleil – Globen Lighting /Homeroom.no

  Kaiser Idell med sin Bauhaus inspirerte designstil er nå tilgjengelig i en ny og lekker farge, easy grey. Denne subtile, matte fargen skaper en kjempeflott kontrast til den gylne lampearmen i bøyd messing og passer samtidig fint inn blant moderne veggfarger i matt stil.
  Elegant både som skrivebord og soveromslampe, men den kan også brukes som flott dekorlampe på et sidebord ved siden av lenestolen eller i gang og entre.

  Kaiser Idell – Easy Grey /Lampemesteren.no

  Den klassiske Moon fra Verpan er en dekorativ og ikonisk pendellampe fra 60’tallet som nå også kommer i ekstra stor diameter på hele 150 cm.

  Moon – Verpan /Glass og interiør
  Moon XXXL – Verpan /Glass og interiør

  Cordoba er en stilig nyhet fra WOFI med en vintage art-deco stil over seg. En futuristisk bordlampe i 20-talls stil hvor metallremser omhyller den sentrale lyskilden. Ved å bytte ut pæren med en dekorpære kan du skape mange forskjellige stiler.

  Cordoba bordlampe – Wofi /Lampegiganten

  Hawaii fra BePureHome er en fascinerende vakker taklampe med overlappende strå av jern i antikk-messing. Lampens unike form og dens overlappende design gir et vakkert lys som spres igjennom gliper og lyser opp skjermen med et varmt og koselig lys. Kjempefin som dekorativ belysning over et bord.

  Hawaii – Jernlampe i antikk messingfinish /Glass og interiør

  Atom fra BePureHome er en fantastisk taklampe i strålende design full av detaljer som skaper et vakkert lys. Lampen er laget i jern med antikk messingfinish og består av palmeblader som er satt inn i forskjellige dybder og med varierende størrelser og som skaper en glitrende varm og leken belysning.

  Atom fra nederlandske BePureHome /Glass og interiør
  Atom fra nederlandske BePureHome /Glass og interiør

  Lamella fra Danske Le Klint er en elegant serie av pendellamper og vegglamper som er laget av håndbrettede lampeskjermer av papir i et stilrent og tidløst design. Papirskjermene foldes og brettes på tradisjonelt vis i Danmark og vil spre lyset på en myk og vakker måte, kjempefine som belysning over spisebord eller i stuen.

  Lamella fra Le Klint /Lampemesteren
  Lamella – Kan brukes både som tak og vegglampe – Le Klint /Lampemesteren

  Den fantastiske Atomic lampen fra danske Nordal skaper en strålende belysning med sine mange lyspærer som omkranser hverandre. Inspirert av 60-tallets futuristiske desigg, ideer og fascinasjon for verdensrommet, skaper Atomic et utenomjordlig lys hvorenn den henger.

  Atomic – Nordal /Unoliving.no
  Atomic – Nordal /Unoliving.no
  Bordlampe rustikk & vintage fra Bloomingville /Glass og interiør

  Belle Epoque har en elegant, antikk utstråling takket være overflaten i matt, antikk messing og de silkematte skjermene. Det myke lyset er meget behagelig. Både gjester og beboere føler seg vel i det innbydende, varme lyset. En vakker lampe i klassisk stil.

  Belle Epoque – Cremasco /Lampegiganten.no
  Belle Epoque – Cremasco /Lampegiganten.no

  De eksklusive lampene fra Cremasco lages for hånd i Italia. Materialene er nøye utvalgt med tanke på fremragende kvalitet.

  Belle Epoque – Cremasco /Lampegiganten.no
  Belle Epoque – Cremasco /Lampegiganten.no

  Professor Wagenfelds bordlampe fra 1924 er et stykke tysk industridesign-historie i klassisk tysk Bauhaus-stil. Denne elegante bordampen har en karakteristisk halvkuleformet lampeskjerm av munnblåst opalt glass, en fin kant i forniklet metall til som går over i stangen og den runde fotplaten av glass.

  Den vakre Multi-Lite serien fra Gubi har siden 1974 vært et symbol på funksjonell og vakker dansk design, og er en av de mest populære og ettertraktede lampene fra denne designeren.
  Multi-lite består av halvsirklede sfærer som omkranser lyskilden og tillater individuell justering slik at man kan forandre både utseende og lysbildet denne vakre lampen skaper.

  Multi Lite – Gubi /Lampemesteren

  Multi-lite kommer i flere farger, samt som både bordlampe og gulvlampe.

  Multi Lite – Gubi /Lampemesteren

  Tynell Collection henter linjer og inspirasjon fra den overdådige art-deco og art-nouveau perioden på tidlig 1900-tallet. Denne utsøkte bordlampen med sitt natur-inspirert design skaper et nydelig og varmt lys. Se gjerne flere lamper i art-deco stil.

  Tynell Collection 5321 fra GUBI /Andlight

  Saloon Flower er den lekne og artige lampen for deg som liker en gammeldags og fargerik «bestemorstil» på lampene i huset. Saloon Flower består av en rekke fargefulle lampeskjermer med ett vakkert retro blomstermønster som henger i en klynge.

  Flower Saloon /Lampegiganten

  Kaiser Idell 6631 dukket for første gang opp i 1936 og var designet av den tyske lampeprodusenten Gebr. Kaiser & Co. Denne utsøkte bordlampen har i nesten 85 år vært selve symbolet på edel tysk design, fremragende materialvalg og presis håndverk. 

  Kaiser Idell 6631 /Andlight

  Clava Dine fra danske Umage er inspirert av 70-tallets trender og fargepalett med dekorative perforeringer som slipper ut lys i et dekorativt mønster.

  Clava Dine – Umage /Lampemesteren

  Det danske merket Nordal har klart å lage en bordlampe som bringer tankene til romantisk art deco-New York! Lampen fungerer like bra i vinduskarmen på soverommet som på skrivebordet.

  Fringes – Nordal /Unoliving.no

  Coolicon har vært et britisk ikon siden 1933 og henger fremdeles stolt i Churchills krigsrom slik den også har gjort i verksteder, fabrikker og gårdsbygninger i snart 90 år. Les mer om coolicon lampene.

  Coolicon pendellamper – Håndlaget og håndmalt /Lampemesteren
  Coolicon lampene kommer nå i en rekke nye farger /Lampemesteren

  A1965 ble designet av Paavo Tynell i 1948 og har en eksklusiv stil med rene, myke former og sitt karakteristiske lodd man ofte finner på lamper i vintage design.

  A1965 – Gubi /Lampemesteren

  Velour – Funky og lekker retro-lampe med velourtrekk fra Interstil, denne vil garantert trekke til seg oppmerksomhet fra venner og besøkende.

  Lampen hyller de deilige 70-årene med sin myke form – og enda mykere overflate! Finn den fargen du ønsker hos Lampeguru.no

  Velour lampe fra Interstil /Lampeguru
  Vakker keramikk bordlampe med tulipanmotiv /Lampegiganten

  Here Comes the Sun – Design klassiker fra 1970 tallet fra Franske Bertrand Balas som fant inspirasjonen fra favoritt elven Garonne til å lage denne vakre designlampen med sine myke former og indirekte belysning.

  Here comes the sun – DCW (1970) /Lampemesteren
  Here comes the sun – DCW (1970) /Lampemesteren

  Here comes the sun sprer et mykt og behagelig lys og kommer i to farger, flere størrelser og med hvit eller kobber innside.

  Here comes the sun – DCW (1970) /Lampemesteren

  House Doctor har en spennende ny serie av lamper i antikk design og stil, blant annet bordlampene Umbra og Desk. Dette er bordlamper med en røff, industrialisert look og en nydelig patinert overflate i jern.

  Desk Antikk – House Doctor /Glass og interiør
  Umbra dekorlampe – Antikk fra House Doctor /Glass og interiør

  Alexis

  Alexis er en serie med herlig retro belysning dekorert med frynser og myk fløyel i vakker symbiose – Behøver man å si så mye mer?

  Alexis /Homeroom.no
  Alexis bordlampe fra Homeroom

  Petite Machine – Made by hand

  Inspirert av 1930-tallets populære design er Petite Machine lampene er opplagt valg om du ønsker en stilfull, retro stil i hjemmet. Lampene kommer i flere myke farger og som vegg, gulv og bordlamper.

  Petite Machine Gulvlampe «Brass» /Lampemesteren
  Petite Machine Vegglampe /Lampemesteren
  Petite Machine Bordlampe /Lampemesteren

  Opal er en stilren og enkel bordlampe fra danske House Doctor i et gammeldags design med inspirasjon fra «konsthantverk» stilen.

  Opal – Retro bordlampe /Lampemesteren

  PH Lampene

  Faktisk designet på 30-tallet (som forteller noe om hvor tidløs denne designen er) av Poul Henningsen, disse ph-lampene er produsert i spunnet aluminium og med lakkert innside som gir en myk lysspredning. Skjermene er plassert slik at man får en 100% blendefri belysning.

  Ph Lampene i rød og blåtoner /Lampemesteren
  PH 3 1/2 pendler /Lampemesteren
  PH 5 & 3 1/2 pendler / Lampemesteren

  PH Lampene kommer i en rekke retro farger og i varierende størrelser og design, se hele sortimentet på Lampemesteren.

  Tiffany Lamper

  Tiffany lamper /Lampegiganten.no
  Tiffany lamper /Lampegiganten.no
  Tiffany lamper /Lampegiganten.no
  Tiffany lamper /Lampegiganten.no

  Leeds

  Retro lampe med et industrielt preg fra Svenske PR-Home.

  Leeds Råsølv /Homeroom

  Når man nevner antikke lamper med retro-sjarm kommer man ingen vei utenom de Franske Lampe Gras lampene. Opprinnelig ble lampene lansert på tidlig 1900-tallet for å forbedre arbeidsvilkårene til franske industriarbeidere, siden har disse ikoniske lampene blitt kjent og ettertraktet for sitt rustikke og tilpasningsdyktige design med sin lange historie.

  Den originale Lampe Gras N206 /Andlight

  Grace Fra Globen

  Elegant lampe serie med opale glasskjermer, glansfull messing i nesten gull-farger og buede former. Grace fra Globen Lighting drar inspirasjon fra mid 70-tallets Hollywood villaer og luksuriøse hoteller.

  Grace – Vakre & Elegante lamper fra Globen /Homeroom.no
  Grace – Vakre & Elegante lamper fra Globen /Homeroom.no

  Grace kommer i en hel serie av bordlamper, vegglamper og taklamper. Se hele lampeserien hos Homeroom (Kommer også i en forkrommet versjon)

  Grace – Vakre & Elegante lamper fra Globen /Homeroom.no

  Living Elegant – Gulvlampe

  Gulvlampe i ett klassisk og tidløst design med en moderne vri, lampeskjermen kan nemlig plasseres helt inntil en bakvegg som gjør lampen lett å plassere i boligen.

  Høy kvalitet fra Menzel, produsert i Europa med hånddekorerte detaljer, blant annet bladgull lagt for hånd for å gi ett vakkert lysspill.

  Living gulvlampe /Lampegiganten

  LAMELLA

  Fra Le Klint kommer Lamella, en serie av lamper i et klassisk design – med en moderne vri. Den har flotte buede kurver og lameller som gir et behagelig lys med varierende lysstyrke.

  Lamella – Le Klint /Lampemesteren
  Lamella – Le Klint /Lampemesteren

  Lamella passer flott inn ved spisebordet, kjøkken eller i inngangsparti. Se hele serien hos Lampemesteren.


  Belid Covetto – Elegant retro, produsert i Sverige. / Lampeguru
  Belid Covetto – Elegant retro, produsert i Sverige. / Lampeguru

  Megatwo

  Danske Le Klint har brettet lamper og lampeskjermer i Odense siden 1900-tallet, og har underveis skapt en rekke klassikere.

  Papirmaterialet og den unike brettingen gir et nydelig lysspill og skygger i brettene. Dette skaper en livlig – og tidløs lampeklassiker, Lampemesteren har hele utvalget.

  Megatwo fra Le Klint /Lampemesteren
  Megatwo fra Le Klint /Lampemesteren

  Primus

  Designet på midten av 80-tallet av svenske Belid, primus har senere blitt en klassiker rundt mange kjøkkenøyer, spisebord og ved siden av sofaer og kontorpulter. Via håndtaket kan du justere høyden på pendellampen.

  Primus – Belid /Lampemesteren
  Primus – Belid /Lampemesteren
  Primus kommer i mange flotte farger, her oksidgrå, men også i sort og messing /Lampemesteren

  Oppdag inspirasjon til mer vakker belysning, se blant annet Inspirerende & Vakre Moderne Lysekroner til Stue, Spisebord og Soverom, Lamper til Hytte – Lekre lamper i hyttestil eller Vegglamper Kjøkken – Vakre kjøkkenlamper for veggmontering.