Hjem » Retro & Vintage Lamper i gammel stil – Med moderne vri

Retro & Vintage Lamper i gammel stil – Med moderne vri

Lekre lamper i gammel retro stil fra mange lampe-produsenter i Skandinavia og Europa.

Å definere hva som er retro & vintage er vanskelig, det kommer litt ann på øyet som ser. Definisjonen på retro er en imitasjon på en mote fra nær fortid, derfor ser jeg etter lamper som innehar noen av disse trekkene.

Fra 70-tallets jordfarger og runde former, til 80-tallets sterke farger og overdådighet, også lengre tilbake i tid.

Oluce Zanuso er en designklassiker fra 1965 som har høstet mange designpriser opp igjennom årene og har nå opplevd en nyvunnet popularitet blant dem som er glad i ekte retro design og tidløse klassikere. Italienske Oluce har laget Zanuso lampen med en stor halvkuleformet lampeskjerm som er festet med en lang, buet metallarm.

Oluce Zanuso – Designklassiker fra 1965 /Lampegiganten.no
Oluce Zanuso – Designklassiker fra 1965 /Lampegiganten.no

Walker vegglampe fra danske Menu er en del av Tribeca-serien, designet av Søren Rose Studio. Lampeserien består av en miks av lamper, alle inspirert av 1930-tallets glamour i New York. Walker er en enkel og stilig vegglampe av messing, stål og opalt glass som kan roteres alle veier.

Walker vegglampe fra Menu /Nordicnest.no

Le Klint 306 Bordlampe / Vegglampe er en klassiker designet av Kaare Klint i 1945. Denne lampen kan både brukes som vegglampe eller bordlampe da fester for begge deler følger med. Skjermen og designet har et tidløst preg og har en tradisjonell og klassisk lampeskjerm som er håndbrettet ved Le Klints fabrikk i Danmark.

Kjempeflott å bruke som vegg og bordlampe på soverom, plassert på en skjenk eller ved kontorpulten.

Klassisk og retro lampe fra Le Klint /Lampemesteren.no

Banklampe bordlampe fra Karlskrona Lampfabrik har utseendet til en tradisjonell og gammeldags biblioteklampe med metallstativ og avrundet, vinklet skjerm av grønt glass. Bordlampen er flott for å skape et vintage og retro preg i belysningen og passer kjempefint som leselampe ved et sidebord eller på kontorpulten.

Bordlampen skaper et retroinspirert uttrykk i hjemmet og blir en iøynefallende detalj på skrivebordet eller skjenken. Takket være det rettet, men samtidig myke lyset, er bankerlampen både velegnet som en arbeidslampe og atmosfærisk spotbelysning. Kommer også i forniklet sølv farge.

Banklampe fra Karlskrona Lampfabrik /Nordicnest.no

Ocean fra Dyberg Larsen kombinerer klassisk design med inspirasjon fra 60 og 70 tallets fargepalett i denne vakre og tidløse bordlampen, perfekt for deg som liker det retro – og kult.

Ocean – retro og kul bordlampe /Lampemesteren.no
Ocean – retro og kul gulvlampe /Lampemesteren.no

Lattice fra Belgiske Lucide er en kul kombinasjon av det vintage industrielle med det moderne og stilrene som kommer som pendellampe, gulvlampe og vegglampe. Lampene med si

Soleil fra Globen Lighting er en svært dekorativ bordlampe med designinspirasjon hentet av Art-deco stilen og klassiske solspeil som var store i popularitet på 1920-tallet. Soleil har en sentral opal glasskuppel med utskytende armer av gyllen messing og blir et vakkert og dekorativt blikkfang som er perfekt å bruke som dekorbelysning rundt om i hele boligen.

Soleil – Globen Lighting /Nordicnest.no

Kaiser Idell med sin Bauhaus inspirerte designstil er nå tilgjengelig i en ny og lekker farge, easy grey. Denne subtile, matte fargen skaper en kjempeflott kontrast til den gylne lampearmen i bøyd messing og passer samtidig fint inn blant moderne veggfarger i matt stil.
Elegant både som skrivebord og soveromslampe, men den kan også brukes som flott dekorlampe på et sidebord ved siden av lenestolen eller i gang og entre.

Kaiser Idell – Easy Grey /Lampemesteren.no

Den klassiske Moon fra Verpan er en dekorativ og ikonisk pendellampe fra 60’tallet som nå også kommer i ekstra stor diameter på hele 150 cm.

Moon – Verpan /Glass og interiør
Moon XXXL – Verpan /Glass og interiør

Cordoba er en stilig nyhet fra WOFI med en vintage art-deco stil over seg. En futuristisk bordlampe i 20-talls stil hvor metallremser omhyller den sentrale lyskilden. Ved å bytte ut pæren med en dekorpære kan du skape mange forskjellige stiler.

Cordoba bordlampe – Wofi /Lampegiganten

Hawaii fra BePureHome er en fascinerende vakker taklampe med overlappende strå av jern i antikk-messing. Lampens unike form og dens overlappende design gir et vakkert lys som spres igjennom gliper og lyser opp skjermen med et varmt og koselig lys. Kjempefin som dekorativ belysning over et bord.

Hawaii – Jernlampe i antikk messingfinish /Glass og interiør

Atom fra BePureHome er en fantastisk taklampe i strålende design full av detaljer som skaper et vakkert lys. Lampen er laget i jern med antikk messingfinish og består av palmeblader som er satt inn i forskjellige dybder og med varierende størrelser og som skaper en glitrende varm og leken belysning.

Atom fra nederlandske BePureHome /Glass og interiør
Atom fra nederlandske BePureHome /Glass og interiør

Lamella fra Danske Le Klint er en elegant serie av pendellamper og vegglamper som er laget av håndbrettede lampeskjermer av papir i et stilrent og tidløst design. Papirskjermene foldes og brettes på tradisjonelt vis i Danmark og vil spre lyset på en myk og vakker måte, kjempefine som belysning over spisebord eller i stuen.

Lamella fra Le Klint /Lampemesteren
Lamella – Kan brukes både som tak og vegglampe – Le Klint /Lampemesteren

Den fantastiske Atomic lampen fra danske Nordal skaper en strålende belysning med sine mange lyspærer som omkranser hverandre. Inspirert av 60-tallets futuristiske desigg, ideer og fascinasjon for verdensrommet, skaper Atomic et utenomjordlig lys hvorenn den henger.

Atomic – Nordal /Unoliving.no
Atomic – Nordal /Unoliving.no
Bordlampe rustikk & vintage fra Bloomingville /Glass og interiør

Belle Epoque har en elegant, antikk utstråling takket være overflaten i matt, antikk messing og de silkematte skjermene. Det myke lyset er meget behagelig. Både gjester og beboere føler seg vel i det innbydende, varme lyset. En vakker lampe i klassisk stil.

Belle Epoque – Cremasco /Lampegiganten.no
Belle Epoque – Cremasco /Lampegiganten.no

De eksklusive lampene fra Cremasco lages for hånd i Italia. Materialene er nøye utvalgt med tanke på fremragende kvalitet.

Belle Epoque – Cremasco /Lampegiganten.no
Belle Epoque – Cremasco /Lampegiganten.no

Professor Wagenfelds bordlampe fra 1924 er et stykke tysk industridesign-historie i klassisk tysk Bauhaus-stil. Denne elegante bordampen har en karakteristisk halvkuleformet lampeskjerm av munnblåst opalt glass, en fin kant i forniklet metall til som går over i stangen og den runde fotplaten av glass.

Den vakre Multi-Lite serien fra Gubi har siden 1974 vært et symbol på funksjonell og vakker dansk design, og er en av de mest populære og ettertraktede lampene fra denne designeren.
Multi-lite består av halvsirklede sfærer som omkranser lyskilden og tillater individuell justering slik at man kan forandre både utseende og lysbildet denne vakre lampen skaper.

Multi Lite – Gubi /Lampemesteren

Multi-lite kommer i flere farger, samt som både bordlampe og gulvlampe.

Multi Lite – Gubi /Lampemesteren

Tynell Collection henter linjer og inspirasjon fra den overdådige art-deco og art-nouveau perioden på tidlig 1900-tallet. Denne utsøkte bordlampen med sitt natur-inspirert design skaper et nydelig og varmt lys. Se gjerne flere lamper i art-deco stil.

Tynell Collection 5321 fra GUBI /Andlight

Saloon Flower er den lekne og artige lampen for deg som liker en gammeldags og fargerik «bestemorstil» på lampene i huset. Saloon Flower består av en rekke fargefulle lampeskjermer med ett vakkert retro blomstermønster som henger i en klynge.

Flower Saloon /Lampegiganten

Kaiser Idell 6631 dukket for første gang opp i 1936 og var designet av den tyske lampeprodusenten Gebr. Kaiser & Co. Denne utsøkte bordlampen har i nesten 85 år vært selve symbolet på edel tysk design, fremragende materialvalg og presis håndverk. 

Kaiser Idell 6631 /Andlight

Clava Dine fra danske Umage er inspirert av 70-tallets trender og fargepalett med dekorative perforeringer som slipper ut lys i et dekorativt mønster.

Clava Dine – Umage /Lampemesteren

Det danske merket Nordal har klart å lage en bordlampe som bringer tankene til romantisk art deco-New York! Lampen fungerer like bra i vinduskarmen på soverommet som på skrivebordet.

Fringes – Nordal /Unoliving.no

Coolicon har vært et britisk ikon siden 1933 og henger fremdeles stolt i Churchills krigsrom slik den også har gjort i verksteder, fabrikker og gårdsbygninger i snart 90 år. Les mer om coolicon lampene.

Coolicon pendellamper – Håndlaget og håndmalt /Lampemesteren
Coolicon lampene kommer nå i en rekke nye farger /Lampemesteren

A1965 ble designet av Paavo Tynell i 1948 og har en eksklusiv stil med rene, myke former og sitt karakteristiske lodd man ofte finner på lamper i vintage design.

A1965 – Gubi /Lampemesteren

Velour – Funky og lekker retro-lampe med velourtrekk fra Interstil, denne vil garantert trekke til seg oppmerksomhet fra venner og besøkende.

Lampen hyller de deilige 70-årene med sin myke form – og enda mykere overflate! Finn den fargen du ønsker hos Lampeguru.no

Velour lampe fra Interstil /Lampeguru
Vakker keramikk bordlampe med tulipanmotiv /Lampegiganten

Here Comes the Sun – Design klassiker fra 1970 tallet fra Franske Bertrand Balas som fant inspirasjonen fra favoritt elven Garonne til å lage denne vakre designlampen med sine myke former og indirekte belysning.

Here comes the sun – DCW (1970) /Lampemesteren
Here comes the sun – DCW (1970) /Lampemesteren

Here comes the sun sprer et mykt og behagelig lys og kommer i to farger, flere størrelser og med hvit eller kobber innside.

Here comes the sun – DCW (1970) /Lampemesteren

House Doctor har en spennende ny serie av lamper i antikk design og stil, blant annet bordlampene Umbra og Desk. Dette er bordlamper med en røff, industrialisert look og en nydelig patinert overflate i jern.

Desk Antikk – House Doctor /Glass og interiør
Umbra dekorlampe – Antikk fra House Doctor /Glass og interiør

Alexis

Alexis er en serie med herlig retro belysning dekorert med frynser og myk fløyel i vakker symbiose – Behøver man å si så mye mer?

Alexis /Homeroom.no
Alexis bordlampe fra Homeroom

Petite Machine – Made by hand

Inspirert av 1930-tallets populære design er Petite Machine lampene er opplagt valg om du ønsker en stilfull, retro stil i hjemmet. Lampene kommer i flere myke farger og som vegg, gulv og bordlamper.

Petite Machine Gulvlampe «Brass» /Lampemesteren
Petite Machine Vegglampe /Lampemesteren
Petite Machine Bordlampe /Lampemesteren

Opal er en stilren og enkel bordlampe fra danske House Doctor i et gammeldags design med inspirasjon fra «konsthantverk» stilen.

Opal – Retro bordlampe /Lampemesteren

PH Lampene

Faktisk designet på 30-tallet (som forteller noe om hvor tidløs denne designen er) av Poul Henningsen, disse ph-lampene er produsert i spunnet aluminium og med lakkert innside som gir en myk lysspredning. Skjermene er plassert slik at man får en 100% blendefri belysning.

Ph Lampene i rød og blåtoner /Lampemesteren
PH 3 1/2 pendler /Lampemesteren
PH 5 & 3 1/2 pendler / Lampemesteren

PH Lampene kommer i en rekke retro farger og i varierende størrelser og design, se hele sortimentet på Lampemesteren.

Tiffany Lamper

Tiffany lamper /Lampegiganten.no
Tiffany lamper /Lampegiganten.no
Tiffany lamper /Lampegiganten.no
Tiffany lamper /Lampegiganten.no

Frans fra Globen

Frynsene er tilbake, med hilsen fra Svenske Globen.
Frans er en ny lampe-serie med kobberbånd og frynser i sort og hvit tekstil som oser av eksklusivitet og eleganse.

Frans – Globen /Homeroom
Frans – Globen /Homeroom
Frans – Globen /Homeroom

Leeds

Retro lampe med et industrielt preg fra Svenske PR-Home.

Leeds Råsølv /Homeroom

Når man nevner antikke lamper med retro-sjarm kommer man ingen vei utenom de Franske Lampe Gras lampene. Opprinnelig ble lampene lansert på tidlig 1900-tallet for å forbedre arbeidsvilkårene til franske industriarbeidere, siden har disse ikoniske lampene blitt kjent og ettertraktet for sitt rustikke og tilpasningsdyktige design med sin lange historie.

Den originale Lampe Gras N206 /Andlight

Grace Fra Globen

Elegant lampe serie med opale glasskjermer, glansfull messing i nesten gull-farger og buede former. Grace fra Globen Lighting drar inspirasjon fra mid 70-tallets Hollywood villaer og luksuriøse hoteller.

Grace – Vakre & Elegante lamper fra Globen /Homeroom.no
Grace – Vakre & Elegante lamper fra Globen /Homeroom.no

Grace kommer i en hel serie av bordlamper, vegglamper og taklamper. Se hele lampeserien hos Homeroom (Kommer også i en forkrommet versjon)

Grace – Vakre & Elegante lamper fra Globen /Homeroom.no

Living Elegant – Gulvlampe

Gulvlampe i ett klassisk og tidløst design med en moderne vri, lampeskjermen kan nemlig plasseres helt inntil en bakvegg som gjør lampen lett å plassere i boligen.

Høy kvalitet fra Menzel, produsert i Europa med hånddekorerte detaljer, blant annet bladgull lagt for hånd for å gi ett vakkert lysspill.

Living gulvlampe /Lampegiganten

LAMELLA

Fra Le Klint kommer Lamella, en serie av lamper i et klassisk design – med en moderne vri. Den har flotte buede kurver og lameller som gir et behagelig lys med varierende lysstyrke.

Lamella – Le Klint /Lampemesteren
Lamella – Le Klint /Lampemesteren

Lamella passer flott inn ved spisebordet, kjøkken eller i inngangsparti. Se hele serien hos Lampemesteren.


Belid Covetto – Elegant retro, produsert i Sverige. / Lampeguru
Belid Covetto – Elegant retro, produsert i Sverige. / Lampeguru

Megatwo

Danske Le Klint har brettet lamper og lampeskjermer i Odense siden 1900-tallet, og har underveis skapt en rekke klassikere.

Papirmaterialet og den unike brettingen gir et nydelig lysspill og skygger i brettene. Dette skaper en livlig – og tidløs lampeklassiker, Lampemesteren har hele utvalget.

Megatwo fra Le Klint /Lampemesteren
Megatwo fra Le Klint /Lampemesteren

Doo-Wop

Designet på 1950-tallet for det danske sjøforsvaret, denne lampen prydet de fleste kantiner og fellesanlegg i mange tiår. Nå er Doo-Wop relansert, klar for å innta nye områder med sitt lekre retro-design.

Doo Wop – Louis Poulsen /Lampemesteren
Doo Wop Kobber /Designlite
Doo Wop – Louis Poulsen /Lampemesteren

Primus

Designet på midten av 80-tallet av svenske Belid, primus har senere blitt en klassiker rundt mange kjøkkenøyer, spisebord og ved siden av sofaer og kontorpulter. Via håndtaket kan du justere høyden på pendellampen.

Primus – Belid /Lampemesteren
Primus – Belid /Lampemesteren
Primus kommer i mange flotte farger, her oksidgrå, men også i sort og messing /Lampemesteren

Denver – Klassisk antikk taklampe (Kitchentime)

Valencia

Valencia fra Belid er en nydelig og retro-inspirert lampe med vakre buede former. Den har hentet sin inspirasjon fra hengende drue klaser – og de buede skjermene sørger for et blendefritt lys.

Valencia – Belid /Lampeguru

Bordlampe ‘Dome’ – Glass / gull – Nordal /Unoliving.no

CIRQUE 

Med nydelige retro farger og striper kombinert med den lekne formen til karusell og ballonger har Louis Poulsen skapt Cirque.

En nydelig pendellampe serie i ned-tonede farger og myke former – en retro-inspirert ny klassiker til hjemmet. Se utvalget og alle fargene hos Lampemesteren.

Cirque fra Louis Poulsen /Lampemesteren
Cirque fra Louis Poulsen /Lampemesteren