Retro & Vintage Lamper – Med moderne vri

Retro & Vintage Lamper – Med moderne vri

Å definere hva som er retro & vintage er vanskelig, det kommer litt ann på øyet som ser. Definisjonen på retro er en imitasjon på en mote fra nær fortid, derfor ser jeg etter lamper som innehar noen av disse trekkene. Fra 70-tallets jordfarger og runde former, til 80-tallets sterke farger og overdådighet, også lengre tilbake i tid.

PH Lampene

Faktisk designet på 30-tallet (som forteller noe om hvor tidløs denne designen er) av Poul Henningsen, disse ph-lampene er produsert i spunnet aluminium og med lakkert innside som gir en myk lysspredning. Skjermene er plassert slik at man får en 100% blendefri belysning.

Ph Lampene i rød og blåtoner
PH 3 1/2 pendler
PH 5 & 3 1/2 pendler

PH Lampene kommer i en rekke retro farger og i varierende størrelser og design, se hele sortimentet på Christiania Belysning.

Alexis

Frynser og myk fløyel i vakker symbiose – Behøver man å si så mye mer?

Alexis bordlampe fra Christiania Belysning

LAMELLA

Fra Le Klint kommer Lamella, en serie av lamper i et klassisk design – med en moderne vri. Den har flotte buede kurver og lameller som gir et behagelig lys med varierende lysstyrke.

Lamella passer flott inn ved spisebordet, kjøkken eller i inngangsparti. Se hele serien hos Christiania Belysning.

Megatwo

Danske Le Klint har brettet lamper og lampeskjermer i Odense siden 1900-tallet, og har underveis skapt en rekke klassikere.

Papirmaterialet og den unike brettingen gir et nydelig lysspill og skygger i brettene. Dette skaper en livlig – og tidløs lampeklassiker, Christiania belysning har hele utvalget.

Doo-Wop

Designet på 1950-tallet for det danske sjøforsvaret, denne lampen prydet de fleste kantiner og fellesanlegg i mange tiår. Nå er Doo-Wop relansert, klar for å innta nye områder med sitt lekre retro-design.

Doo-Wop fra Louis Poulsen

Primus

Designet på midten av 80-tallet av svenske Belid, primus har senere blitt en klassiker rundt mange kjøkkenøyer, spisebord og ved siden av sofaer og kontorpulter. Via håndtaket kan du justere høyden på pendellampen.

Denver – Klassisk antikk taklampe (Kitchentime)

Valencia

Valencia fra Belid er en nydelig og retro-inspirert lampe med vakre buede kurver og lette farger. Den har hentet sin inspirasjon fra hengende drue klaser – og de buede skjermene sørger for et blendefritt lys. Se den hos Christiania Belysning.

Valencia – nydelig retro lampe fra svenske Belid

CIRQUE 

Med nydelige retro farger og striper kombinert med den lekne formen til karusell og ballonger har Louis Poulsen skapt Cirque.

En nydelig pendellampe serie i ned-tonede farger og myke former – en retro-inspirert ny klassiker til hjemmet. Se utvalget og alle fargene hos Christiania Belysning.

Cirque fra Louis Poulsen
Cirque fra Louis Poulsen

Mer enn bare lamper?

Se flere kule retro-produkter på Confident Living.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to top