Hjem » Lampe Gras Lamper – Ikoniske Franske Designlamper i snart 100 år

Lampe Gras Lamper – Ikoniske Franske Designlamper i snart 100 år

lampe gras lamper

Lamper fra Lampe Gras har siden 1920-tallet vært synonym med funksjonalitet og industriell stil og revolusjonerte hvordan belysning og lamper kunne vris, vendes og lyse der man ønsket.

Gras-lampene var opprinnelig designet og beregnet mot verdenen av kontorer, verksteder og laboratorier, men den ikoniske, enkle og industrielle stilen ble raskt populær blant arkitekter og senere den allmenne befolkningen.

Bordlampe fra Lampe Gras /Lampemesteren
N312 fra Lampe Gras /Andlight
Gulvlampe fra Lampe Gras med karakteristisk svingarm
Lampe Gras 304 til Baderom /Lampemesteren

Lampenes popularitet var mye hjulpet med inntoget av den såkalte bauhaus-stilen og spesielt Franskmannen Le Corbusier som var en av de største ikonene innen bauhaus og en annerkjent arkitekt.

N214 fra Lampe Gras er en av de mer populære vegglampene /Andlight.no
204 – Rå kobber vegglampe fra Lampe Gras /Lampemesteren

Le Corbusier hyllet Lampe gras lampene, og brukte lampene selv og i sine utforminger av bygg, noe som gav designet og lampe gras et stort kvalitetsstempel som moderne design.

Lampe Gras gir nye måter å tenke belysning på /Lampemesteren

I moderne tid kalles gjerne belysningen fra Lampe Gras «den originale arktitektlampen«, en lampe som startet en ny designretning innen belysning som ikke bare var dekorativ, men også praktisk.

Arven etter Lampe Gras lampene og dens design i snart over 100 år forvaltes idag av Franske DCW som siden 2008 har lagt til et stadig større sortiment, men som samtidig tviholder sterkt på den høye kvaliteten og utsøkte finishen. Dette er noe av grunnen til at en Lampe Gras lampe kan fremdeles holde høy verdi på bruktmarkedet, hvor den er blitt et populært samlerobjekt over hele verden.

Lampe Gras er tilpasningsdyktige og passer fint inn i alle husets rom /Andlight

Til alle rom

Lampe gras lampene passer perfekt inn i den rustikke, industrielle eller råe stilen, og kan plasseres i alle rom, i alle hjem. Andre versjoner har en mer romantisk og fargerik look, som gjør at uansett hvilken interiørstil du har i hjemmet så kan du finne en lampe gras lampe som hører hjemme.

214 Vegglampe på stang fra Lampe Gras /Lampemesteren
Til kontor & hjemmekontor /Andlight

Med Lampe gras kan du sette kreativiteten din på prøve – Bruk disse flotte lampene som kjøkkenbelysning, på soverommet eller kanskje som dekorativ kontorbelysning.

411 Lampe Gras Svart Gulvlampe /Lampemesteren
Lampe Gras & DCW har utvidet med flere farger og nye design

Lampe Gras 322 Takpendel /Lampemesteren

Innovativ design siden 1921

Bernard-Albin Gras – Mannen bak Lampe Gras

Bernard-Albin Gras var en av de mest innovative designerne på 1900-tallet. Han var en arkitekt, ingeniør og designer, og var berømt for etableringen av den stadig populære Gras-lampen.

Lampe gras har en lang historie som bordlamper /Lampemesteren

I Paris 13. oktober 1921 oppnådde Gras patentet som tillot ham å lage «en leddet lampe til industriell bruk». Han designet en serie lamper for bruk i kontorer og industrielle miljøer. Senere, like etter krigen, vokste interessen hans for arbeidet knyttet til dets estetikk og funksjonalitet, og Gras-lampen innkapslet den franske designalderens gullalder og definerte stilen for denne perioden.

215 Lampe Gras Gulvlampe /Lampemesteren
222 Lampe Gras Hvit vegglampe /Lampemesteren

Gras-lampen, som den senere ble kalt, var et bemerkelsesverdig enkelt og robust design, ergonomisk i sin funksjon og hadde verken skruer eller sveisede skjøter i grunnformen. Den funksjonelle estetikken til lampene hans og spesielt utformingen av detaljer som armene, leddene og beslagene var virkelig originalt og langt foran hans tid.

Les mer om dekorativ og vakker belysning til stue eller se flere flotte pendellamper til boligen og lamper med arm.