Hopp til innholdet
Hjem » Lampe Gras Lamper – Ikoniske Franske Designlamper i snart 100 år

Lampe Gras Lamper – Ikoniske Franske Designlamper i snart 100 år

  lampe gras lamper

  Lamper fra Lampe Gras har siden 1920-tallet vært synonym med funksjonalitet og industriell stil og revolusjonerte hvordan belysning og lamper kunne vris, vendes og lyse der man ønsket.

  Gras-lampene var opprinnelig designet og beregnet mot verdenen av kontorer, verksteder og laboratorier, men den ikoniske, enkle og industrielle stilen ble raskt populær blant arkitekter og senere den allmenne befolkningen.

  Bordlampe fra Lampe Gras /Lampemesteren.no

  Ved å bytte ut den eksisterende lampeskjermen til Lampe Gras av metall med en glasskuppel kan du skape ditt helt egne og unike utseendé på belysningen i hjem, kontor og hytte. Glasskuppelen passer alle Lampe Gras modeller, noe som tilfører en mer hjemmekoselig følelse. Lyset skinner gjennom den hvite glasskulen og lyser opp omgivelsene med et behagelig mykt lys.

  Glasskuppelskjermen kan monteres på alle Lampe Gras lamper/Lampemesteren.no
  Det hvite glasset skaper et mykt og koselig lys /Lampemesteren.no

  Les Acrobates de Gras-serien går i takt med DCW Editions Lampe Gras-serie, og henter sin estetiske inspirasjon fra den industrielle stilen. Gras’ design fokuserer på praktisk nytte, men fremstår likevel elegant og dekorativ i utseendet. De ikoniske Gras-lampene kan henges opp i taket med skråstilte og nedoverhengte kabler som utgjør en integrert del av designet, enten den brukes alene eller i en klynge med høy effekt

  Les Acrobates serien er perfekt inn over en kjøkkenøy eller et spisebord /Lampemesteren.no
  Les Acrobates fra Lampe Gras /Lampemesteren.no

  I moderne tid kalles gjerne belysningen fra Lampe Gras «den originale arktitektlampen«, en lampe som startet en ny designretning innen belysning som ikke bare var dekorativ, men også praktisk.

  Arven etter Lampe Gras lampene og dens design i snart over 100 år forvaltes idag av Franske DCW som siden 2008 har lagt til et stadig større sortiment, men som samtidig tviholder sterkt på den høye kvaliteten og utsøkte finishen. Dette er noe av grunnen til at en Lampe Gras lampe kan fremdeles holde høy verdi på bruktmarkedet, hvor den er blitt et populært samlerobjekt over hele verden.

  Lampe Gras er tilpasningsdyktige og passer fint inn i alle husets rom /Lampemesteren.no

  Til alle rom

  Lampe gras lampene passer perfekt inn i den rustikke, industrielle eller råe stilen, og kan plasseres i alle rom, i alle hjem. Andre versjoner har en mer romantisk og fargerik look, som gjør at uansett hvilken interiørstil du har i hjemmet så kan du finne en lampe gras lampe som hører hjemme.

  214 Vegglampe på stang fra Lampe Gras /Lampemesteren.no
  Til kontor & hjemmekontor /Lampemesteren.no

  Med Lampe gras kan du sette kreativiteten din på prøve – Bruk disse flotte lampene som kjøkkenbelysning, på soverommet eller kanskje som dekorativ kontorbelysning.

  411 Lampe Gras Svart Gulvlampe /Lampemesteren.no
  Lampe Gras & DCW har utvidet med flere farger og nye design
  Lampe Gras 322 Takpendel /Lampemesteren.no

  Innovativ design siden 1921

  Bernard-Albin Gras – Mannen bak Lampe Gras

  Bernard-Albin Gras var en av de mest innovative designerne på 1900-tallet. Han var en arkitekt, ingeniør og designer, og var berømt for etableringen av den stadig populære Gras-lampen.

  Lampe gras har en lang historie som bordlamper /Lampemesteren.no

  I Paris 13. oktober 1921 oppnådde Gras patentet som tillot ham å lage «en leddet lampe til industriell bruk». Han designet en serie lamper for bruk i kontorer og industrielle miljøer. Senere, like etter krigen, vokste interessen hans for arbeidet knyttet til dets estetikk og funksjonalitet, og Gras-lampen innkapslet den franske designalderens gullalder og definerte stilen for denne perioden.

  215 Lampe Gras Gulvlampe /Lampemesteren.no
  222 Lampe Gras Hvit vegglampe /Lampemesteren.no
  N312 fra Lampe Gras /Lampemesteren.no
  Gulvlampe fra Lampe Gras med karakteristisk svingarm /Lampemesteren.no
  Lampe Gras 304 til Baderom /Lampemesteren.no

  Lampenes popularitet var mye hjulpet med inntoget av den såkalte bauhaus-stilen og spesielt Franskmannen Le Corbusier som var en av de største ikonene innen bauhaus og en annerkjent arkitekt.

  N214 fra Lampe Gras er en av de mer populære vegglampene /Lampemesteren.no
  204 – Rå kobber vegglampe fra Lampe Gras /Lampemesteren.no

  Le Corbusier hyllet Lampe gras lampene, og brukte lampene selv og i sine utforminger av bygg, noe som gav designet og lampe gras et stort kvalitetsstempel som moderne design.

  Lampe Gras gir nye måter å tenke belysning på /Lampemesteren.no

  Gras-lampen, som den senere ble kalt, var et bemerkelsesverdig enkelt og robust design, ergonomisk i sin funksjon og hadde verken skruer eller sveisede skjøter i grunnformen. Den funksjonelle estetikken til lampene hans og spesielt utformingen av detaljer som armene, leddene og beslagene var virkelig originalt og langt foran hans tid.

  Les mer om dekorativ og vakker belysning til stue eller se flere flotte pendellamper til boligen og lamper med arm.