Hopp til innholdet
Hjem » Stoffledning til Lampe: Fargerike Tøyledninger og retro tekstil-ledning

Stoffledning til Lampe: Fargerike Tøyledninger og retro tekstil-ledning

  Stoffledning og lampeledning med tekstil er perfekt dersom man ønsker å lage sin helt egen og unike lampe, eller dersom man ønsker å forandre utseendet eller reparere en eksisterende lampe. I min jobb som elektriker har jeg flere ganger hjulpet kunder med å reparere en gammel og antikk lampe ved å sette på en helt ny stoffledning.

  Kjøp stoffledning i ønsket meter i nettbutikken.

  Bestselgere Stoffledning:

  Stoffledninger kommer i mange farger og stiler, både runde og lampeledninger i gammeldags stil med «tvinnet» design. En tvinnet stoffledning til lamper og lysekroner er perfekt for å skape retro stil på belysningen eller for å pusse opp gamle lamper man har arvet og kjøpt.

  I Mange farger og mønstre

  En tøyledning behøver nødvendigvis ikke å være ensfarget, men kan ha fargerike mønstre for å skape en litt mer livlig installasjon. Hva med f.eks flerfarget tøykabel i regnbue motiv eller sukkerstang? Perfekt dersom du ønsker en litt leken og fargerik installasjon.

  En av de nyeste tilskuddene til nettbutikken er disse lekre lampeledningene med metallkappe! Disse lampeledningene er laget med en skjerm av tynn kobbertråd som skaper en svært eksklusiv og glitrende look.
  Se utvalget av tøykabler til lamper.

  Kvalitet og sikkerhet

  God kvalitet er viktig til strømledninger, men etter min mening er dette spesielt viktig i ledninger hvor kvadraten ofte er liten (liten omkrets på kobberet). Stoffledninger har normalt en størrelse på 0.75 mm2, mens «vanlige» strømledninger har en omkrets på 2.5mm2.

  Jeg har sett dårlig kvalitet tidligere på importert stoffledning, hvor det dessverre ofte jukses med kobberkvaliteten på innsiden av ledningene.
  Derfor selger jeg kun EU produsert lampe og stoffledninger i høy kvalitet som overholder alle krav for installasjon innen EU.

  Stoffledningene jeg selger er sertifisert og overholder alle EN regulativer, ren elektro-grad kobber.
  Disse er naturligvis også CE godkjent.
  EN 50525 -2-11:2011
  CEI EN 50525-2-11:2012

  >> Gå til nettbutikken

  Keramiske Isolatorer til vegg for stoffledning /Nettbutikken

  En stoffledning er en ledning til lampe som har en farget strømpe av tekstil/stoff over seg. Slike stoffkabler kommer i mange farger, mønstre og varianter. Både runde stoffkabler og ledninger i gammeldags stil med «tvinnede» ledninger av stoff.

  Her kan du finne inspirasjon og tips til hvilke stoffledninger du kan få tak i fra forskjellige nettbutikker.

  Tips. Jeg selger også egen-importert stoffledning til gode priser. Du kan kjøpe dem pr.meter i nettbutikken her.

  Se utvalget av «mine» stoffledninger i nettbutikken
  Se utvalget av «mine» stoffledninger i nettbutikken
  Stoffledning kommer i mange farger og varianter, blant annet retro lampeledning som er fin å bruke der man ønsker en gammeldags stil /Lampeguru.no

  Mange farger

  Stoffledninger i sort og hvit er en sikker suksess, men hva med gullfarget ledning? En stoffledning med mønster og flere farger? Eller kanskje en tvunnet lampeledning i skikkelig retro/antikk-stil? Her kan du se det store utvalget av flotte tekstilledninger til din lampe.

  En Stoffledning er kabel og ledning til lamper og lysekroner som er stofftrukket. Disse kommer i mange fine farger og gir et nytt, og pent uttrykk på lampen.

  Stoffledninger i mange former og farger /Lampeguru.no
  Stoffledninger i mange former og farger /Lampeguru.no

  Jeg personlig er veldig glad i slike stoffledninger, og det er egentlig veldig enkelt å bytte ledningen på en lampe fra en standard klar – eller hvit gummikabel, til en farget tøyledning. Dette gir ofte «det lille ekstra» og en finere lampe.

  Dessverre er utvalget av stoff-trukkede ledninger ganske dårlig om man ikke er flink til å lete. Her er en samling av stoffkabel som du kan kjøpe til din lampe på nett.

  Med stoffledning kan du lage din egen lampe. Se min guide om å koble sokkellampe

  Retro gammeldags lampeledning

  Gammeldagse lampeledninger og stoffledninger har gjerne et «tvinnet» utseende og kommer uten jord. Slike stoffledninger i retro-stil er ideelle for vintage-lamper eller for å bytte ut ledningen i en gammel, antikk lampe.

  Retro lampeledninger med tvinnet form /Lampeguru.no

  Tvinnende tekstil ledninger er veldig kule og passer flott til eldre lamper. Bruk dem for å forandre utseendet på nyinnkjøpte lamper, eller til å reparere antikk belysning!

  Hos Lampeguru kan du kjøpe lampeledning pr.meter
  Min «egen» tvinnede lampeledning av stoff. Produsert i EU.

  Tvunnet lampeledning av stoff kommer i mange farger og passer spesielt godt for å ivareta en retro-stil på lampen. Mange gamle lamper kom originalt med slike tvunnet ledning.

  Rund stoffledning til lamper

  De fleste lamper kommer med vanlige runde stoffledninger, her får du også med jordingen ned til selve lampen som er nødvendig på f.eks bad eller i lamper som krever jording.

  En stoffledning er fin å bruke når man skal reparere gamle lamper eller forandre utseendet på en lampe, lysekrone eller bordlampe. Med noen meter stoffkabel er det også fullt mulig å lage sin helt egen lampe.

  Stoffkabler og stoffledninger kommer i alle mulige farger og mønstre slik at man lett kan finne en farge som passer lampen man har eller interiør og fargevalg i rommet. Ved å mikse forskjellige stoffledninger til forskjellige lamper kan man også skape en fargerik effekt i belysningen.

  Kjøp stoffledning pr meter /Lampemesteren.no
  Runde tekstilledninger til lamper og lysekroner / Fra Lampeguru.no

  De mest populære fargene av stoffledning er ensfargede sort og hvit, disse passer fint med enhver lampe. En sort ledning vil som oftest passe fint til fargede lamper, eller sorte. En hvit ledning går fint med lysekroner og fargede taklamper.

  Runde stoffkabler til lamper og lysekroner / Fra Lampeguru.no
  Rød Sikksakk mønstret ledning som jeg selger.
  Sort/Hvit sikksakk ledning fra Lampeguru

  Tøyledninger med sikksakk mønstre er også populære. Etter min mening passer disse flott til lamper som har en av fargene i lampeskjermen eller til glasslamper.

  Lampesokkel som passer til

  Kombiner gjerne stoffledningen sammen med en flott pæresokkel og en dekorasjonspære. Også her finnes det et stort utvalg, slik at du er sikker på å finne noe etter din smak. Uansett om du ønsker en landlig, industriell eller moderne vri.

  Utvalg til oppheng for lamper /Lampeguru.no

  Det finnes et stort utvalg av sokler man kan velge blant. Enten du er ute etter noe klassisk og antikk, eller noe moderne og fargerikt vil du kunne finne sokler og pærer som passer til ditt prosjekt.

  Porselen sokkel fra Nielsen /Lampeguru.no
  Porselen sokkel fra Nielsen /Lampeguru.no
  Jeg har laget meg to soveromspendler av IKEA hylleknekt, sokkel, dekorpære og stoffledning.
  Retro / Vintage /Lampeguru.no
  Fargerike sokler /Lampeguru.no

  Her kan du se min guide til hvordan du kobler en lampesokkel og tøyledning.

  God kvalitet på ledningen

  Kvalitet er viktig når det kommer til stoffledninger – og det er en rekke krav som skal oppfylles.

  De viktigste er at de oppfyller EN-kravene og er CE-merkede.
  Seriøse kabelprodusenter kan også henvise til kobber-renhet i ledningene sine.

  Siden stoffledninger ikke er like store som vanlige ledninger man har i veggen (0.75 mot 2.5 mm2) vil en høy kobber-renhet sikre lav motstand i selve ledning og forhindre varmgang ved høy belastning.

  Kobber-farget «Glitter» Stoffledning

  Røff og «landlig»

  Noen ledninger selges med strømpe av strie eller ekstra grovt stoff. Disse er fantastiske å bruke til røffe retrolamper – eller lamper med antikk preg.

  Strie stoffkabel
  Taulamper, hvor selve ledningen er et tykt tau /Lampeguru
  Sokkel til E27 av treverk / Lampeguru.no

  En fin pære

  Jeg synes det er skikkelig moro å se hvordan designere har tatt i bruk nye ideer for å skape dekorasjonspærer, en av dem jeg synes mest interessante er «Stone» lyspæren fra Nielsen Light. Denne har en bølgende form som skaper et nydelig lysspill, perfekt for en sokkellampe.

  «Stone» fra Nielsen Light / Lampeguru.no
  En skikkelig stor Globe-dekorasjonspære / LEDlyskilder

  Riktig pære til stoffledningen og sokkelen gjør underverker for helheten av lampen man lager, dersom du ønsker flere tips kan du lese mer om dekorpærer.

  8W LED Globe pære /LEDlyskilder
  Såpeboble pære fra NUD / Lampeguru.no
  Vakre globepærer med farget glass /Lampeguru.no

  Les gjerne mer om hvordan man kobler en lampe, eller hva ledning-fargene betyr. På lunelamper kan du også få gode tips til stuebelysning, eller se flott interiør til hytten.