Hopp til innholdet
Hjem » Stoffledning til Lampe: Fargerike Tøyledninger og retro tekstil-ledning

Stoffledning til Lampe: Fargerike Tøyledninger og retro tekstil-ledning

  Stoffledning og lampeledning med tekstil er perfekt dersom man ønsker å lage sin helt egen og unike lampe, eller dersom man ønsker å forandre utseendet eller reparere en eksisterende lampe. I min jobb som elektriker har jeg flere ganger hjulpet kunder med å reparere en gammel og antikk lampe ved å sette på en helt ny ledning. Idag har jeg over hundre varianter av stoffkabel og lampeledning på lager i nettbutikken Lampedeler.no

  Bestselgere:

  Ultramyk stoffledning med indre isolasjon av silikon – for ekstra flott stil /Lampedeler.no
  Kjøp stoffledning pr meter i over 90 ulike farger og mønstre /Lampedeler.no
  Deler til å lage lamper /Lampedeler.no

  Stoffledninger kommer i mange farger og stiler, både runde og lampeledninger i gammeldags stil med «tvinnet» design. En tvinnet stoffledning til lamper og lysekroner er perfekt for å skape retro stil på belysningen eller for å pusse opp gamle lamper man har arvet og kjøpt.

  Kvalitet og sikkerhet

  God kvalitet er viktig til strømledninger, men etter min mening er dette spesielt viktig i ledninger hvor kvadraten ofte er liten (liten omkrets på kobberet). Stoffledninger har normalt en størrelse på 0.75 mm2, mens «vanlige» strømledninger har en omkrets på 2.5mm2.

  Jeg har sett dårlig kvalitet tidligere på importert stoffledning, hvor det dessverre ofte jukses med kobberkvaliteten på innsiden av ledningene.
  Derfor selger jeg kun EU produsert lampe og stoffledninger i høy kvalitet som overholder alle krav for installasjon innen EU.

  Stoffledningene jeg selger er sertifisert og overholder alle EN regulativer, ren elektro-grad kobber.
  Disse er naturligvis også CE godkjent.
  EN 50525 -2-11:2011
  CEI EN 50525-2-11:2012

  >> Gå til nettbutikken på Lampedeler.no

  Keramiske Isolatorer til vegg for stoffledning /Lampedeler.no

  En stoffledning er en ledning til lampe som har en farget strømpe av tekstil/stoff over seg. Slike stoffkabler kommer i mange farger, mønstre og varianter. Både runde stoffkabler og ledninger i gammeldags stil med «tvinnede» ledninger av stoff.

  Her kan du finne inspirasjon og tips til hvilke stoffledninger du kan få tak i fra forskjellige nettbutikker.

  Tips. Jeg selger også egen-importert stoffledning til gode priser. Du kan kjøpe dem pr.meter i nettbutikken her.

  Se utvalget av stoffledninger /Lampedeler.no
  Se utvalget av stoffledninger /Lampedeler.no
  Stoffledning kommer i mange farger og varianter, blant annet retro lampeledning som er fin å bruke der man ønsker en gammeldags stil /Lampedeler.no

  Mange farger

  Stoffledninger i sort og hvit er en sikker suksess, men hva med gullfarget ledning? En stoffledning med mønster og flere farger? Eller kanskje en tvunnet lampeledning i skikkelig retro/antikk-stil? Her kan du se det store utvalget av flotte tekstilledninger til din lampe.

  En Stoffledning er kabel og ledning til lamper og lysekroner som er stofftrukket. Disse kommer i mange fine farger og gir et nytt, og pent uttrykk på lampen.

  Jeg personlig er veldig glad i slike stoffledninger, og det er egentlig veldig enkelt å bytte ledningen på en lampe fra en standard klar – eller hvit gummikabel, til en farget tøyledning. Dette gir ofte «det lille ekstra» og en finere lampe.

  Dessverre er utvalget av stoff-trukkede ledninger ganske dårlig om man ikke er flink til å lete. Her er en samling av stoffkabel som du kan kjøpe til din lampe på nett.

  Med stoffledning kan du lage din egen lampe. Se min guide om å koble sokkellampe

  Retro gammeldags lampeledning

  Gammeldagse lampeledninger og stoffledninger har gjerne et «tvinnet» utseende og kommer uten jord. Slike stoffledninger i retro-stil er ideelle for vintage-lamper eller for å bytte ut ledningen i en gammel, antikk lampe.

  Tvinnende tekstil ledninger er veldig kule og passer flott til eldre lamper. Bruk dem for å forandre utseendet på nyinnkjøpte lamper, eller til å reparere antikk belysning!

  Min «egen» tvinnede lampeledning av stoff. Produsert i EU.

  Tvunnet lampeledning av stoff kommer i mange farger og passer spesielt godt for å ivareta en retro-stil på lampen. Mange gamle lamper kom originalt med slike tvunnet ledning.

  Rund stoffledning til lamper

  De fleste lamper kommer med vanlige runde stoffledninger, her får du også med jordingen ned til selve lampen som er nødvendig på f.eks bad eller i lamper som krever jording.

  En stoffledning er fin å bruke når man skal reparere gamle lamper eller forandre utseendet på en lampe, lysekrone eller bordlampe. Med noen meter stoffkabel er det også fullt mulig å lage sin helt egen lampe.

  Stoffkabler og stoffledninger kommer i alle mulige farger og mønstre slik at man lett kan finne en farge som passer lampen man har eller interiør og fargevalg i rommet. Ved å mikse forskjellige stoffledninger til forskjellige lamper kan man også skape en fargerik effekt i belysningen.

  De mest populære fargene av stoffledning er ensfargede sort og hvit, disse passer fint med enhver lampe. En sort ledning vil som oftest passe fint til fargede lamper, eller sorte. En hvit ledning går fint med lysekroner og fargede taklamper.

  Tøyledninger med sikksakk mønstre er også populære. Etter min mening passer disse flott til lamper som har en av fargene i lampeskjermen eller til glasslamper.

  Lampesokkel som passer til

  Kombiner gjerne stoffledningen sammen med en flott pæresokkel og en dekorasjonspære. Også her finnes det et stort utvalg, slik at du er sikker på å finne noe etter din smak. Uansett om du ønsker en landlig, industriell eller moderne vri.

  Nyheten silikon lampesokler kommer i 12 ulike farger /Lampedeler.no

  Det finnes et stort utvalg av sokler man kan velge blant. Enten du er ute etter noe klassisk og antikk, eller noe moderne og fargerikt vil du kunne finne sokler og pærer som passer til ditt prosjekt.

  Her kan du se min guide til hvordan du kobler en lampesokkel og tøyledning.

  Ulike lampedeler koblet sammen til en vegglampe /Lampedeler.no

  Røff og «landlig»

  Noen ledninger selges med strømpe av strie eller ekstra grovt stoff. Disse er fantastiske å bruke til røffe retrolamper – eller lamper med antikk preg.

  En fin pære

  Jeg synes det er skikkelig moro å se hvordan designere har tatt i bruk nye ideer for å skape dekorasjonspærer, en av dem jeg synes mest interessante er «Stone» lyspæren fra Nielsen Light. Denne har en bølgende form som skaper et nydelig lysspill, perfekt for en sokkellampe.

  Riktig pære til stoffledningen og sokkelen gjør underverker for helheten av lampen man lager, dersom du ønsker flere tips kan du lese mer om dekorpærer.

  Les gjerne mer om hvordan man kobler en lampe, eller hva ledning-fargene betyr. På lunelamper kan du også få gode tips til stuebelysning, eller se flott interiør til hytten.