Rustikke lamper og belysning – Lamper med rustikk sjarm

Publisert av Lunelamper den

Lamper og belysning i rustikk stil blir ofte beskrevet som enkel og grov, men samtidig påfallende vakker. Naturlige materialer som rå tre, stein og metall dominerer lamper med et rustikt preg. Hovedfilosofien bak belysning i rustikk-design er enkel. Designet skal være funksjonell, men røff i kantene og upolert.

Bampton – Eglo Leuchten / Lampegiganten.no

Triplet er en ny og spennende gulvlampe med tre lampeskjermer i klar rustikk og industriell stil fra BePureHome. Lampen har en kjempeflott overflate og finish i antikk messing.

Triplet gulvlampe – antikkmessing /Homeroom

Jamina er en flott rustikk serie av lamper fra Lindby med et røft design og grove detaljer. Her smeltes jern og treverk sammen for å skape vakre lamper med en røff, rustikk look.

Jamina – Rustikke lamper fra Lindby /Lampegiganten.no

De vakre og rå lampene fra svenske Konsthantverk er perfekte dersom du ønsker en rustikk inspirert belysning i hjem, til kafe eller butikk. Konsthantverk står bak en rekke imponerende designs, noen av nyere årgang, mens andre har vært klassikere siden 1926.

Konsthantverk – Rustikke pendellamper /Andlight.no
Konsthantverk /Andlight.no
Konsthantverk /Andlight.no
Konsthantverk /Andlight.no
Konsthantverk /Andlight.no
Upptown / Homeroom.no
Upptown / Homeroom.no

Esther er en herlig gulvlampe av metall med en lampeskjerm av tekstil, men det er de store platene av akasietre som får fokuset. Hver og en plate av akasie-tre har sitt spesielle fibermønster og sin unike nyanse

Esther / Homeroom.no

Pisa – Lysekrone i topp kvalitet fra Fischer & Honsel. Den landlige stilen gir en rustikk touch og en koselig atmosfære i enhver stue.

Pisa – FH /Lampegiganten
Dundee – Eglo / Glass og interiør
Maximilia – Lindby /Lampegiganten

Skjermen på Ahrendale består av et jerngitter, som er formet beskyttende rundt de ravfargede strukturerte lampeglassene. Glasstrukturen gir dessuten et svært behagelig lys.

Ahrendale / Lampegiganten

Townsend med sine pendler som er viklet om en bjelke av eik har en rå og røff fremtoning, som med de riktige lyspærene vil skape en fortryllende stemning og et koselig lys.

Townshend – Med 6 lyskilder / Lampegiganten.no
Eglo Townshend rustikk Bordlampe /Lampeguru.no

Townshend kommer nå også i en kul metall-variant som minner om en rusten stålbjelke, noe som skaper et stilig industrielt uttrykk. Flere ledninger slynger seg tett omkring bjelken og munner ut i seks lyskilder

Townshend – Metall takpendel / Lampegiganten.no

Cleveland er en fantastisk flott taklampe som henter sin inspirasjon fra det industrielle. Av glanset metall med mange vakre detaljer.

Cleveland / Homeroom.no

Stor, rustikk og vintage industrilampe som har hentet inspirasjon fra klassiske, franske-industrilamper.

Vintage industrilampe /Reforma.no
Nielsen Light Garage Pendel / Lampeguru

Radio Vegglampen har et rustikk utseende med åpen og enkel design som omslutter lyspæren. Lampen er inspirert av de industrielle elektriske apparatene fra de forrige 20. århundre og med lyskilde plasseringen og metall rutenett, skapes det et fascinerende spill av lys og skygger.

Radio – Watt A Lamp / Lampemesteren.no

Job Vegglampen fra Frandsen i Matt Svart er inspirert av den klassiske arkitektlampen og er en ytterst funksjonell lampe. Med den fleksible armen kan lampen trekkes ut fra veggen, perfekt til soverom eller kjøkken.

Job – Frandsen /Lampemesteren.no
Rustikk Master – Eglo /Lampegiganten.no

Ferre er en lekker, rund taklampe med rustfarget lampefot og champagnefarget glass i alabast-utseende fra Lindby.

Ferre – Lindby /Lampegiganten.no

Lantada gulvlampen består av treverk og metall-detaljer i antikk, rustikk design. Den finmaskede tekstilskjermen demper lyset og skaper en varm og koselig belysning.

Lantada – Eglo / Glass og interiør
Kul støpejern vegglampe / Reforma.no

Eiffel lampen fra Frama imponerer med sin enkle og ukompliserte form. Laget av rå, vokset metall har eiffel en rustikk industrilook over seg. Kommer også som vegglampe.

Eiffel – Frama /Andlight.no
Eiffel – Frama /Andlight.no
Eiffel – Frama /Andlight.no

RestartMilano ble grunnlagt av Luca Liberali og Maurizio Navone i 2010, og har siden starten ønsket å gjøre historisk Italiensk design aktuell igjen. 

Vegglampe fra RestartMilano /Andlight.no

Vox fra nederlandske Dutchbone er en stilig gulvlampe med mange synlige detaljer.

Vox – Dutchbone /Reforma.no
Vox – Dutchbone /Reforma.no

Alaska er en herlig og rustikk lampeserie fra Scan Lamps. Vintage ledninger, metall og ubehandlet tre skaper flott og dekorativ belysning.

Alaska – Scan Lamps /Homeroom.no

Sybille er en lekker serie av lamper og belysning i rustikk herregårdstil hvor detaljer i smijern og frostet glass går igjen.

Sybille – Rustikk herregård / Lampegiganten.no
Sybille – Rustikk herregård / Lampegiganten.no

Denne fine bordlampen har en moderne metallfinish og en klassisk design med et industrielt preg. Denne avkjøling kommer fra det fantastiske danske designmerket Ib Laursen og er fantastisk både på skrivebordet og på sengen.

Bordlampe – IB Laursen /Reforma
Bordlampe – IB Laursen /Reforma

SC7 fra &Tradition er en stilfull belysning-serie med lamper i elegant retro og rustikk sjarm. Designet består av enkle elementer med skjerm av opalt glass eller farget og patinert metall og med synlige festepunkter.

SC7 – &Tradition /Lampemesteren.no

Liberty Bell er en røff og rustikk lampe i tre som innehar en rekke vakre detaljer.

Liberty Bell / Lampegiganten.no

Eglo Cardigan kombinerer enkel men elegant design, glass og detaljer av jern. Cardigan serien av rustikke lamper kommer som pendel eller bordlampe.

Cardigan – Eglo Leuchten / Glass og interiør
Cardigan – Eglo Leuchten / Glass og interiør
Karlstad – Aneta /Homeroom.no

Se også våre interiør og design tips, f.eks interiør til hytta eller hagemøbler i bambus.