Hopp til innholdet
Hjem » Rustikke lamper og belysning – Lamper med rustikk sjarm

Rustikke lamper og belysning – Lamper med rustikk sjarm

  Lamper og belysning i rustikk stil blir ofte beskrevet som enkel og grov, men samtidig påfallende vakker. Naturlige materialer som rå tre, stein og metall dominerer lamper med et rustikt preg. Hovedfilosofien bak belysning i rustikk-design er enkel. Designet skal være funksjonell, men røff i kantene og upolert.

  Big fellow – Antikk glass og jern bordlampe /Lampemesteren.no

  Arretona vegghylle-lampe er en praktisk og stilig gulvlampe i antikk utførelse. Denne gulvlampen er utformet som en praktisk vegghylle og opptar lite gulvplass, samtidig som den har praktiske hyller hvor man kan plassere bøker eller planter.

  Arretona Gulvlampe med praktiske hyller /Lampegiganten.no

  Arretona har et stilig antikk utseende og passer kjempefint inn i alle interiørstiler, men kanskje spesielt for deg som liker noe retro og sjelfullt.

  Boston fra House Doctor er en dekorativ pendellampe med et rustikk og industrielt utseende. Lampen er laget av oksidert jern, aluminium og glass med en elegant og unik patina som gir et gammelt utseende.Robuste materialer og tykke festedeler fremhever den industrielle stilen.

  Boston industriell pendellampe fra House Doctor /Lampemesteren.no
  Boston industriell pendellampe fra House Doctor /Lampemesteren.no

  Akola av House Doctor er en røff og rustikk taklampe av ubehandlet aluminium med en ru og industriell look. Lampen kommer i flere lengder og farger og er fin alene, eller hengende sammen i forskjellige høyder.

  Akola – House Doctor /Lampemesteren.no

  Svep fra Konsthantverk er en stor, rund taklampe med et interessant rustikk og industrielt uttrykk. Den utvendige rammen av rå jern eller messing har en nydelig patina og oksidasjon som gir et unikt og spennende utseende, perfekt for deg som er ute etter en taklampe eller plafond til et landlig hjem eller til deg som simpelthen er ute etter noe unikt og rustikt.

  Svep taklampe i rustikk stil fra Konsthantverk /Lampemesteren.no

  Konsthantverk er en liten lampeprodusent som holder til i Tyringe i Sverige. Her har de i 90 år produsert lamper ved sin egen fabrikk hvor ofte håndlagde detaljer og røffe materialer brukes.

  Wallpipe lysekronen er en røff og rå lysekrone med en base av oksidert kobber som med sin patina og rustholdige områder vil være en lysekrone og lampe som vekker oppsikt og setter stemningen. For deg som ønsker en atmosfære av industri og rustikk vil denne lysekronen bli et fantastisk blikkfang i interiøret.

  Wallpipe lysekrone med oksidert kobber /Lampemesteren.no
  Wallpipe rustikk vegglampe /Lampemesteren.no

  Walker vegglampe fra danske Menu er en del av Tribeca-serien, designet av Søren Rose Studio. Lampeserien består av en miks av lamper, alle inspirert av 1930-tallets glamour i New York. Walker er en enkel og stilig vegglampe av messing, stål og opalt glass som kan roteres alle veier.

  Walker vegglampe fra Menu/Lampemesteren.no

  Megafon fra Konsthantverk er en spektakulær taklampe og lysekrone av beste kvalitet fra Konsthantverk, designet av Jesper Ståhl. Megafon lysekronen er laget av ekte rå messing som er håndvalset og satt sammen for hånd på fabrikken i Tyringe, Sverige. Denne stilige lysekronen med sitt unike og rustikke sjarm, ser flott ut over et spisebord eller over stuebordet.

  Håndvalset av rå messing /Lampemesteren.no
  Røff og rustikk messing lampe som etterhvert vil utvikle en vakker patina /Lampemesteren.no

  Lyspunktene i lampen skaper en stemningsfull glød akkurat der du trenger det, over salongbordet eller kjøkkenbordet, arbeidsbordet eller soverommet, bare fantasien setter grenser.

  Hollow fra PR Home er en avlang hengelampe med en karakteristisk rustikk og industrialisert look bestående av en rekke lyskilder som er omkranset av messing farget netting.

  Hollow fra PR Home /Kitchentime
  Hollow fra PR Home /Kitchentime

  House Doctor har en spennende ny serie av lamper i antikk design og stil, blant annet bordlampene Umbra og Desk. Dette er bordlamper med en røff, industrialisert look og en nydelig patinert overflate i jern.

  Desk Antikk – House Doctor /Glass og interiør
  Umbra dekorlampe – Antikk fra House Doctor /Glass og interiør

  Fra Bloomingville kommer denne vakre og rustikke bordlampen i messing, jern og glass med en lekker antikk look. Kjempelekker å plassere på et sidebord, kommode eller nattbord for å skape et sjarmerende lys.

  Bordlampe rustikk & vintage fra Bloomingville /Glass og interiør

  Triplet er en ny og spennende gulvlampe med tre lampeskjermer i klar rustikk og industriell stil fra BePureHome. Lampen har en kjempeflott overflate og finish i antikk messing.

  Triplet gulvlampe – antikkmessing /Homeroom

  Hawaii fra BePureHome er en fascinerende vakker taklampe med overlappende strå av jern i antikk-messing. Lampens unike form og dens overlappende design gir et vakkert lys som spres igjennom gliper og lyser opp skjermen med et varmt og koselig lys. Kjempefin som dekorativ belysning over et bord.

  Hawaii – Jernlampe i antikk messingfinish /Glass og interiør

  Atom fra BePureHome er en fantastisk taklampe i strålende design full av detaljer som skaper et vakkert lys. Lampen er laget i jern med antikk messingfinish og består av palmeblader som er satt inn i forskjellige dybder og med varierende størrelser og som skaper en glitrende varm og leken belysning.

  Atom fra nederlandske BePureHome /Glass og interiør
  Atom fra nederlandske BePureHome /Glass og interiør

  Dek fra Nederlandske Zuiver er en rustikk og røff pendellampe med industrielle detaljer av metall og lær. Pendellampen kommer i tre farger og to størrelser og vil være flott å bruke både som et kontrastelement eller for å fremheve dekoren i hjemmet.

  Dek fra Zuiver /Unoliving.no
  Dek fra Zuiver /Unoliving.no

  Jamina er en flott rustikk serie av lamper fra Lindby med et røft design og grove detaljer. Her smeltes jern og treverk sammen for å skape vakre lamper med en røff, rustikk look.

  Jamina – Rustikke lamper fra Lindby /Lampegiganten.no

  De vakre og rå lampene fra svenske Konsthantverk er perfekte dersom du ønsker en rustikk inspirert belysning i hjem, til kafe eller butikk. Konsthantverk står bak en rekke imponerende designs, noen av nyere årgang, mens andre har vært klassikere siden 1926.

  Konsthantverk – Rustikke pendellamper /Andlight.no
  Konsthantverk /Andlight.no
  Konsthantverk /Andlight.no
  Konsthantverk /Andlight.no
  Konsthantverk /Andlight.no
  Upptown / Homeroom.no
  Upptown / Homeroom.no

  Esther er en herlig gulvlampe av metall med en lampeskjerm av tekstil, men det er de store platene av akasietre som får fokuset. Hver og en plate av akasie-tre har sitt spesielle fibermønster og sin unike nyanse

  Esther / Homeroom.no

  Pisa – Lysekrone i topp kvalitet fra Fischer & Honsel. Den landlige stilen gir en rustikk touch og en koselig atmosfære i enhver stue.

  Pisa – FH /Lampegiganten
  Dundee – Eglo / Glass og interiør
  Maximilia – Lindby /Lampegiganten

  Skjermen på Ahrendale består av et jerngitter, som er formet beskyttende rundt de ravfargede strukturerte lampeglassene. Glasstrukturen gir dessuten et svært behagelig lys.

  Ahrendale / Lampegiganten

  Townsend med sine pendler som er viklet om en bjelke av eik har en rå og røff fremtoning, som med de riktige lyspærene vil skape en fortryllende stemning og et koselig lys.

  Townshend – Med 6 lyskilder / Lampegiganten.no
  Eglo Townshend rustikk Bordlampe /Lampeguru.no

  Townshend kommer nå også i en kul metall-variant som minner om en rusten stålbjelke, noe som skaper et stilig industrielt uttrykk. Flere ledninger slynger seg tett omkring bjelken og munner ut i seks lyskilder

  Townshend – Metall takpendel / Lampegiganten.no

  Cleveland er en fantastisk flott taklampe som henter sin inspirasjon fra det industrielle. Av glanset metall med mange vakre detaljer.

  Cleveland / Homeroom.no

  Eglo Truro 2 Tak Kobber Antikk / Hvit /Glass og interiør
  Nielsen Light Garage Pendel / Lampeguru

  Radio Vegglampen har et rustikk utseende med åpen og enkel design som omslutter lyspæren. Lampen er inspirert av de industrielle elektriske apparatene fra de forrige 20. århundre og med lyskilde plasseringen og metall rutenett, skapes det et fascinerende spill av lys og skygger.

  Radio – Watt A Lamp / Lampemesteren.no

  Job Vegglampen fra Frandsen i Matt Svart er inspirert av den klassiske arkitektlampen og er en ytterst funksjonell lampe. Med den fleksible armen kan lampen trekkes ut fra veggen, perfekt til soverom eller kjøkken.

  Job – Frandsen /Lampemesteren.no
  Rustikk Master – Eglo /Lampegiganten.no

  Ferre er en lekker, rund taklampe med rustfarget lampefot og champagnefarget glass i alabast-utseende fra Lindby.

  Ferre – Lindby /Lampegiganten.no

  Lantada gulvlampen består av treverk og metall-detaljer i antikk, rustikk design. Den finmaskede tekstilskjermen demper lyset og skaper en varm og koselig belysning.

  Lantada – Eglo / Glass og interiør

  Eiffel lampen fra Frama imponerer med sin enkle og ukompliserte form. Laget av rå, vokset metall har eiffel en rustikk industrilook over seg. Kommer også som vegglampe.

  Eiffel – Frama /Andlight.no
  Eiffel – Frama /Andlight.no
  Eiffel – Frama /Andlight.no

  RestartMilano ble grunnlagt av Luca Liberali og Maurizio Navone i 2010, og har siden starten ønsket å gjøre historisk Italiensk design aktuell igjen. 

  Vegglampe fra RestartMilano /Andlight.no

  Vox fra nederlandske Dutchbone er en stilig gulvlampe med mange synlige detaljer.

  Vox – Dutchbone /Unoliving.no
  Vox – Dutchbone /Unoliving.no

  Alaska er en herlig og rustikk lampeserie fra Scan Lamps. Vintage ledninger, metall og ubehandlet tre skaper flott og dekorativ belysning.

  Alaska – Scan Lamps /Homeroom.no

  Sybille er en lekker serie av lamper og belysning i rustikk herregårdstil hvor detaljer i smijern og frostet glass går igjen.

  Sybille – Rustikk herregård / Lampegiganten.no
  Sybille – Rustikk herregård / Lampegiganten.no

  SC7 fra &Tradition er en stilfull belysning-serie med lamper i elegant retro og rustikk sjarm. Designet består av enkle elementer med skjerm av opalt glass eller farget og patinert metall og med synlige festepunkter.

  SC7 – &Tradition /Lampemesteren.no

  Liberty Bell er en røff og rustikk lampe i tre som innehar en rekke vakre detaljer.

  Liberty Bell / Lampegiganten.no

  Eglo Cardigan kombinerer enkel men elegant design, glass og detaljer av jern. Cardigan serien av rustikke lamper kommer som pendel eller bordlampe.

  Cardigan – Eglo Leuchten / Glass og interiør
  Cardigan – Eglo Leuchten / Glass og interiør
  Karlstad – Aneta /Homeroom.no

  Se også våre interiør og design tips, f.eks interiør til hytta eller hagemøbler i bambus.