Hopp til innholdet
Hjem » Plejd – Montering og kobling av Plejd trådløs bryter og dimmer

Plejd – Montering og kobling av Plejd trådløs bryter og dimmer

  Plejd er et smarthus system som er veldig enkelt å sette opp og komme i gang med i eget hjem, med plejd kan du styre belysning via trådløs bryter, app eller sette opp scenarioer eller astro ur, alt til en veldig rimelig pris og rask montering.

  Plejd kan brukes til all belysning, men er kanskje spesielt godt egnet for for rehabilitering, ettermontering av downlights eller lys på områder hvor det er vanskelig å montere en bryter. Dette kan for eksempel være lysstyring av led-strips over garasje, led strips utendørs langs terrasse eller lys langs trapp.

  Plejd utstyret jeg brukte – Batteribackup anbefales alltid, så slipper man å omprogrammere noe dersom kursen slås av. /Elektroimportøren.no
  Plejd smarthus system /Elektroimportøren.no

  Montering og kobling av Plejd

  Idag skal jeg montere plejd styring av to innfelte vegglamper som er ettermontert i trapp. Her var det en fordel å bruke plejd systemet da kunden kan få trådløs styring via bryter, samt via app og automatisk astro-ur.

  Plejd pillen med innebygget bryter /Elektroimportøren.no
  Plejd sin trådløse bryter og bryterramme fra elko /Elektroimportøren.no
  Trådløs plejd bryter /Elektroimportøren.no
  Vegglampe på12 volt

  Koblingen av dette systemet var rimelig enkelt.
  230 volt inn via røret som så går til plejd pillen, plejd bryteren styrer lyset og sender strømmen videre til en liten led-driver. Fra led-driver går det 12 volt videre til vegglampene.
  Alt sammen fikk plass i en liten AP9 koblingsboks.

  Plejd bryter med led-driver til vegglampene
  I installasjon av led-strips utendørs langs terrasse styrte plejd pillen en litt kraftigere driver

  Etter at alt er koblet opp kan man så gå inn i appen til Plejd for å gi installasjonen navn, samt forandre på det man måtte ønske. Appen er veldig oversiktlig og kommuniserer med plejd-bryteren via Bluetooth.

  Her har jeg satt opp det slik at astro-uret slår på lyset 2 timer før solnedgang og av 2 timer etter soloppgang.

  Plejd kommer også med en trådløs bryter som kan bryte opptil 15A, godt egnet til styring av panelovner eller utendørs varmekabler.

  Bluetooth-fjernstrømbryter 3500 W /Elektroimportøren.no
  Se hele utvalget av Plejd /Elektroimportøren.no

  Plejd pillene og bryterne kommuniserer med hverandre via Bluetooth og lager en «bro» imellom seg selv. Dette øker rekkevidden for hvor man kan kontrollere pillene ifra betydelig, noe som var veldig praktisk i en annen installasjon.

  Når jeg monterte utendørs led-strips i hagen stod det én trådløs bryter inne i gangen, én langs husveggen som erstattet den gamle skumringssensoren, samt én ny plejd pille som stod bak en levegg 10 meter bort fra husveggen. Med den gode rekkevidden til Plejd betydde det at huseier kunne styre systemet fra sofaen i andre etasje.

  led strips terrasse utendørs
  Fra installasjon av utendørs led strips i hage

  Her kan du lese litt mer om montering av led-strips i hagen, tips til hvordan du kan skape et fint lys til trapp, elegante vegglamper til badet eller hvordan du kan planlegge belysning av hytte og hjem.