Hopp til innholdet
Hjem » Pendellampe Inspirasjon & Tips – Vakre pendellamper til bolig

Pendellampe Inspirasjon & Tips – Vakre pendellamper til bolig

  Pendellampe til bolig og hjem i dekorative fasonger og spennende design. Se nyheter og hvordan du kan bruke vakre pendellamper for å skape en god belysning i stue, gang, soverom eller kjøkken.

  Pendellampene behøver ikke å nødvendigvis bare henge inn over et bord – En annen populær plassering er ved vinduene eller i hjørnet av stuen over en skjenk eller et settebord, men de kan også henge på soverommet hvor de erstatter tradisjonelle leselamper ved siden av sengen.

  Collar – Gubi /Lampemesteren

  Små pendellamper hengende ved siden av sengen gir et flott og stemningsfullt lys. Her kan det være en fordel med en trådløs dimmer ved siden av sengekanten og at man bruker pendellamper som demper lyset.

  Hengende pendler på soverommet – Pliverre fra Le Klint /Lampemesteren

  En pendellampe er det samme som nedhengt lampe som enten henger i stoffledning, kjetting eller wire, utvalget av pendellamper er derfor enormt og man kan derfor snevre utvalget ytterligere ned i kategorier. Populære pendel varianter kan f.eks være Lysekroner, trelamper, glasslamper, stofflamper, betonglamper og mye mer.

  Clam fra Fritz Hansen er en elegant nyhet som raskt har blitt hyllet og nominert for en rekke designpriser for sitt stilrene og funksjonelle design. Lampen henter sin inspirasjon fra naturen hvor lyskilden er perlen og man selv kan justere lysmengden ved å åpne opp eller lukke glasskjermene.

  Lampen består av to halvkule formede glasskjermer av munnblåst opal-hvitt glass som sprer lyset på en behagelig og elegant måte. Lampen er derfor perfekt som nedhengt lampe i stue, over en kjøkkenøy eller over et spisebord.

  Clam fra Fritz Hansen /Nordicnest.no

  Stilren og klassisk design med et jevnt og mykt lys som ikke blender. Perfekt til dekorativ og stemningsfull belysning rundt kjøkkenbord og i stue. Lampen kommer i to størrelser som gjerne kan kombineres med hverandre. Les gjerne mer om Clam fra Fritz Hansen eller se andre vakre glasslamper.

  Clam fra Fritz Hansen /Nordicnest.no

  Chouchi fra Italienske Foscarini er en utrolig vakker pendellampe som kommer i flere fasonger, farger og størrelser. Dette betyr at lampen er perfekt å kombinere om hverandre for å skape en designmessig dybde i belysningen. Lampenes hvite opalglass skaper en nydelig glød og et behagelig lys.

  Foscarini Chouchi – Kommer i hvit eller i farger /Lampegiganten.no
  Foscarini Chouchi – Kommer i hvit eller i farger /Lampegiganten.no
  Foscarini Chouchi – Kommer i hvit eller i farger /Lampegiganten.no
  Foscarini Chouchi – Kommer i hvit eller i farger /Lampegiganten.no

  De vakre secto lampene er flotte eksempler på hvordan naturlige råmaterialer kan benyttes til å skape dekorativ og engasjerende belysning. Disse lampene produseres i Finland av bærekraftig nordisk bjørk og kommer i en rekke flotte farger og fasonger, les mer om secto lampe.

  Les mer om secto lampe
  Octo pendel i sort og hvit /Lanna.no
  Owalo 7000 fra Secto i flere farger/Lanna.no
  Soleil – Lekker starburst pendellampe med gullfargede rør fra Markslöjd /Lampegiganten.no
  Soleil – Lekker starburst pendellampe med gullfargede rør fra Markslöjd /Lampegiganten.no

  Acorn fra Northern har hentet sin inspirasjon fra de nordiske skoger og skaper et innbydende vakkert lys som passer flott inn over en kjøkkenøy, spisebord eller som pendellampe i stuen. Acorn kommer i lekker matt sort eller hvit farge med et stilrent, skandinavisk design.

  Acorn – Northern, moderne og stilren pendellampe /Lampegiganten.no
  Gyllenheim Giant /Homeroom

  Plivello er en retro-inspirert pendellampe og lysekrone fra Le Klint som ble designet i 2022 for Le Klints 80-års jubileum i 2023. Lampen har hentet inspirasjon fra de klassiske og glamorøse etasje-lysekronene i art-deco stil og er håndbrettet av papir ved deres fabrikk i Odense, danmark.

  Plivello fra Le Klint – Håndbrettet av papir /Lampemesteren.no

  Plivello lampene kommer i en rekke størrelser og også i flerfargede etasjelamper med dekorative, tynne ringer av gyllen-farget aluminium. Lampene er imponerende og skaper et vakkert delikat lys, samtidig som de holder en lav vekt og kan derfor henges opp uten ekstra hensyn.

  Plivello er perfekt dersom du er ute etter å skape en luksuriøs stil i hjem, hytte eller til restaurant og hotell. Perfekt for rom med stor takhøyde.

  Plivello fra Le Klint – Inspirert av klassiske etasje-lysekroner /Lampemesteren.no
  Plivello fra Le Klint – Kommer i flere størrelser og farger /Lampemesteren.no

  Lacrima fra Italienske Vistosi er munnblåste av eksklusivt hvitt murano-glass med en lekker og lang dråpeform som sprer lyset på en vakker og jevn måte. Det diffuse lyset som skapes gjør lampene perfekt som dekorative elementer og blikkfang i den moderne innredningen. Kombinér dem gjerne sammen for å skape hengende skulpturer av lys omkring i boligen, over trapp eller langs store vinduer.

  Lacrima dråpependel fra Vistosi /Lampegiganten.no

  Vakre pendellamper – Inspirasjon

  Velvet – Taklampe i stoff /Homeroom.no

  Ellipse fra Watt & Veke er en vakker og elegant lampe i stoff som gir et vakkert lys i stue eller soverom. Les gjerne mer om lamper til soverom.

  Ellipse – Watt & Veke /Lampemesteren.no

  Skap en vakker og stemningsfull belysning med de flotte og stilrene gloria pendellampene fra svenske Belid i røkfarget eller klart glass.

  Disse pendlene produseres i Sverige og består av en sfærisk kule av røk eller klart glass og flotte detaljer av messing eller krom. Siden pendlene kommer i flere størrelser lar dem seg fint kombinere med hverandre.

  Gloria – Belid /Lampeguru

  Sinker er en dekorativ pendellampe nyhet fra HAY. Lampen har en tradisjonell stilren form men med en buet underside av opal-akryl som sprer lyset og gir en ekstra dekorativ belysning.

  Sinker kommer i flere flotte farger og i to størrelser – Heng dem gjerne sammen i forskjellige høyder for en ekstra effekt.

  Sinker – HAY /Lampemesteren
  Sinker – HAY /Lampemesteren
  Dekorativ lampeskjerm i brun rotting /Homeroom

  VP GLOBE er en ikonisk pendellampe fra den danske designeren Verner Panton som har prydet hjem og bolig siden 1969. Denne eksklusive pendellampen fra Verpan har siden kommet i noen få nye fargevarianter og dempet glass. Les mer om VP Globe lampene.

  VP Globe – Verpan /Lampemesteren

  Mogano fra Eglo Leuchten er en moderne pendellampe i populær sort-matt finish med avrundede former og myk design.

  Mogano – Eglo /Lampegiganten

  Flowerpot VP1 kommer nå i en matt-svart variant som raskt er blitt en av de mest populære variantene av denne pendellampen fra &Tradition.

  Flowerpot VP1 Matt Svart /Andlight

  Flowerpot Vp1 fra &Tradition er til tross for sin modne alder fremdeles et svært populært valg når man ønsker dekorativ belysning. Disse medium store pendlene passer perfekt over et lite rundt bord, eller hengende sammen på linje.

  Se alle fargene til flowerpot på Andlight.no

  Summera – Lekker svart pendel med blank overflate og gull-fargede detaljer som skaper en flott kontrast.

  Designet av tyske Shapes vil summera pendelens nedovervendte lys passe flott inn over et spisebord eller et sofabord. Har du et avlangt bord eller en kjøkkenøy, vil 2-3 av disse pendelene på rekke skape et dekorativt og flott lys.

  Summera – Shapes /Lampemesteren

  Ønsker du en ekstra dekorativ pendellampe vil kanskje Flora fra italienske Slamp være et godt alternativ. Italienske Slamp er kjent for sine spennende design hvor de bruker egenutviklede materialer for å skape belysning i nye former som gir et spesielt lys.

  Flora – Slamp /Lampegiganten

  Naturlige pendellamper

  Lamper i tre har fått et kraftig løft de senere årene, mye takket være nye produksjonsmetoder som gjør at man kan benytte treverk i tynne lag eller lameller for å skape en vakker glød fra lyskilden.

  Les mer om lamper i tre

  Store og dekorative pendler

  En større pendellampe kan gjerne henge alene over et sofabord eller et spisebord, her kan du se noen populære hengende lamper du kan bruke i hjemmet – Både nyheter og populære klassikere.

  Dekorativ dobbel-skjermet pendellampe /Lampegiganten

  Gross fra By Rydens består av flere titalls munnblåste glasskuler som på få år er blitt en populær lampe å henge inn over et bord. Gross lampene kommer nå i flere flotte farger blant annet denne flotte burgunder fargede varianten som vil skape et vakkert og dekorativt lys.

  Gross burgunder / Homeroom.no

  Dek fra Nederlandske Zuiver er en rustikk og røff pendellampe med industrielle detaljer av metall og lær. Pendellampen kommer i tre farger og to størrelser og vil være flott å bruke både som et kontrastelement eller for å fremheve dekoren i hjemmet.

  Dek fra Zuiver /Unoliving.no
  Dek fra Zuiver /Unoliving.no

  Beads fra britiske Innermost er en annen populær lampe med mye av de samme karakteristikkene til Gross. Her er den svært populære kobber-fargede varianten som skaper et nydelig og stemningsfullt, glødende lys.

  Beads – Innermost /Lampemesteren
  Beads – Innermost /Lampemesteren

  Collar fra Gubi er en dekorativ pendellampe hvor designeren har lagt vekt på tradisjonelle håndverkstradisjoner under utformingen av lampen, blant annet er glasset munnblåst på tradisjonelt vis. Pendellampen har en diameter på 42 cm, men kommer også i en mindre variant.

  Collar – Gubi /Lampemesteren

  Planet fra By Rydens vil være en dekorativ og stor pendellampe i stuen. Den består av flere sirkulære to-fargede utstikkere som omkranser lyskilden og skaper et flott lysspill og behagelig lys.

  Planet – By Rydens /Homeroom

  Den klassiske Moon fra Verpan er en dekorativ og ikonisk pendellampe som nå også kommer i ekstra stor diameter på hele 150 cm.

  Moon – Verpan /Glass og interiør
  Moon XXXL – Verpan /Glass og interiør

  For en ekstra uttrykksfull belysning kan du vurdere en pendellampe med mange armer og lyspærer. Lamper hvor selve lyspæren settes i fokus har vokst i popularitet de senere år med blant annet modeller som Hero fra By Rydens.

  Hero – By Rydens /Lampeguru

  Les mer om belysning til stue eller pendellamper i glass.