Hopp til innholdet
Hjem » Pendellampe Glass – Inspirasjon og populære lamper

Pendellampe Glass – Inspirasjon og populære lamper

  pendellamper i glass

  En pendellampe i glass kan komme i mange former, farger og størrelser. Alt ifra den helt enkle og sfæriske pendellampen i klart glass, til flerfargede eller ovale lamper. En pendellampe i glass vil uansett kunne passe inn i de fleste hjem og interiørstiler og vil gi et godt lys der den henger over et bord eller i taket.

  Hobo fra Örsjö Belysning er en vakker taklampe i rå messing med en dråpeformet skjerm av munnblåst opalglass, produsert på tradisjonelt vis i Sverige.Lampen er designet av Gustaf Nordenskiöld og inspirasjonen kommer fra den Småländska glassblåserkulturen. Taklampens ekspanderende form gjenspeiler lufttrykket når glasset kjøles ned og stivner og har gjennom dette fått sitt unike uttrykk.

  Hobo – Örsjö Belysning /Nordicnest.no
  Hobo – Örsjö Belysning /Nordicnest.no

  Auro er en nydelig lysekrone i moderne stil med lange hule staver av rosa-fargede glasstaver som virkelig skaper et inntrykk og gir et vakkert lys der den henger. Lysekronen fanger oppmerksomheten og skaper en koselig atmosfære.

  Auro lysekrone i glass /Jotex.no
  Auro kommer i rosa og klart glass /Jotex.no

  Electra består av en metallbase og glasskuler med en kompakt form som kaster et vakkert lysspill ned på bordet og ut i rommet. Kulene er en blanding av runde glasskuler og glasskuler med mønstrede riller som skaper en fin dynamikk i belysningen.

  Electra moderne lysekrone i glass /Jotex.no

  Nutty fra Design By Us er en vakker glasslampe av munnblåst farget glass med organiske, buede former. Lampens form gjør at lyset reflekteres i bølger fra lyskilden skaper et elegant uttrykk når kvelden senker seg.

  Nutty glasslampe fra Design By Us /Lampemesteren.no
  Nutty glasslampe fra Design By Us /Lampemesteren.no

  Fenomen er en elegant glasslampe fra svenske Konsthantverk med rustikke elementer av rå-messing som over tid vil utvikle en vidunderlig og unik patina. Den gylne rå-messingen kombineres med en munnblåst lampeskjerm av klart eller sotet glass og kommer i tre størrelser og former som kan henge fint alene, men over et spisebord eller sofabord blir det en perfekt kombinasjon om de henges på forskjellige høyder.

  Fenomen fra Konsthantverk over et spisebord /Andlight.no

  Konsthantverk er en liten lampeprodusent fra Tyringe i Sverige hvor de i over 90 år har håndlaget unike lamper. Deres lamper har gjerne et preg av rustikk og industri hvor glass kombineres med rå-metall.

  Fenomen kommer i klart eller sotet glass /Andlight.no

  Apiales fra Nuura er en dekorativ og myk lampeserie av farget, munnblåst glass og metall som passer kjempefint inn i både stue eller over et spisebord. Apiales er skapt av den prisvinnende danske designer Sofie Refer og kombinerer metall og glass i en fantastisk kombinasjon av eleganse og mykhet.

  Apiales kommer i en stor serie av størrelser og fargemuligheter og føyer seg inn i rekken av vakre og spennende glasslamper fra danske Nuura.

  Apiales lysekrone fra Nuura /Lampemesteren
  Apiales lysekrone fra Nuura /Lampemesteren

  Chouchi fra Italienske Foscarini er en utrolig vakker pendellampe som kommer i flere fasonger, farger og størrelser. Dette betyr at lampen er perfekt å kombinere om hverandre for å skape en designmessig dybde i belysningen. Lampenes hvite opalglass skaper en nydelig glød og et behagelig lys.

  Foscarini Chouchi – Kommer i hvit eller i farger /Lampegiganten.no
  Foscarini Chouchi – Kommer i hvit eller i farger /Lampegiganten.no
  Foscarini Chouchi – Kommer i hvit eller i farger /Lampegiganten.no
  Foscarini Chouchi – Kommer i hvit eller i farger /Lampegiganten.no

  Marika er en kjempefin taklampe med 5 ovale glasskupler i opal-hvitt glass som skaper en elegant kontrast til det svarte metallet og opphenget. Lampen har også en svak bøyd form som skaper et stilig uttrykk og blikkfang. En avlang, moderne glasslampe med mange skjermer som passer kjempefint til et spisebord eller kjøkkenøy.

  Marika avlang glasslampe i et moderne design /Lampegiganten.no

  Lacrima fra Italienske Vistosi er munnblåste av eksklusivt hvitt murano-glass med en lekker og lang dråpeform som sprer lyset på en vakker og jevn måte. Det diffuse lyset som skapes gjør lampene perfekt som dekorative elementer og blikkfang i den moderne innredningen. Kombinér dem gjerne sammen for å skape hengende skulpturer av lys omkring i boligen, over trapp eller langs store vinduer.

  Lacrima dråpependel fra Vistosi /Lampegiganten.no

  De vakre Nobb pendlene i glass fra danske Halo design består av mønstret glass og glasskupler i ulike fasonger og størrelser. Glasslampene i nobb serien kommer i både klart og røykfarget glass, og de forskjellige størrelsene gjør at de passer fint hengende sammen over et spisebord eller ved et vindu.

  Nobb fra Halo Design /Lampeguru
  Nobb Edgy fra Halo Design /Lampeguru

  Den lette og elegante Blossi serien fra Nuura består av bord, vegg, gulv og taklamper og passer kjempefint inn som belysning i stue, såvel som entré, kjøkken eller som delikat vindusbelysning. Blossi kommer i en vakker klart glass variant, men også i en versjon med frostet hvitt glass.

  Blossi pendellampe fra Nuura /Lampemesteren.no
  Blossi pendellampe i glass /Lampemesteren.no
  Blossi i stor versjon over matbord /Lampemesteren.no

  Manila fra spanske Parachilna er en fantastisk flott pendellampe og taklampe som elegant kombinerer rene materialer som glass og tekstil på en spennende ny måte. Den innvendige tekstilskjermen demper og sprer lyset, mens den ytre kuppelen av munnblåst glass gir glans og vakre refleksjoner.

  Manila glasslampe fra Parachilna med innerskjerm av tekstil /Andlight.no

  Manila lampene kommer i flere størrelser og i fargene klart glass, eller røket glass. De er derfor perfekte å kombinere hengende sammen eller gjør seg også fint hengende alene over et stuebord. Navnet kommer fra spansk «Mantón de Manila». Det er et tradisjonelt silkesjal som ofte brukes av flamencodansere.

  Manila glasslampe fra Parachilna med innerskjerm av tekstil /Andlight.no

  Bai er en annen spennende glasslampe og pendel fra spanske Parachilna som har hentet sin inspirasjon fra tradisjonelle kinesiske lykter, men i en litt mer forseggjort utgave. Her finner man en tradisjonelt utformet innerlykt inne i en munnblåst sfærisk glasskuppel av klart eller røkfarget glass.

  Bai glasslamper fra Parachilna /Andlight.no

  Lampene kommer som enten nedhengte takpendler eller som avlange lamper som passer kjempefint inn over et langbord. Laget av en gammel bronsemetallisk struktur og et omhyggelig håndblåst glass er Bai serien et skikkelig smykke i belysningen som skaper et koselig og vakkert lys.

  Bai glasslamper fra Parachilna /Andlight.no
  Bai glasslamper fra Parachilna /Andlight.no

  Caboche fra Foscarini er en kjempeflott lampe som er håndlaget i Italia av munnblåst glass med et vakkert mønster som både gir en dekorativ effekt og et utrolig vakkert lysspill av refleksjoner når lampen tennes om kvelden. Caboche har samtidig fått en oppgradering i 2021 og har nå ny teknologi innebygget i lampen og som tilbyr en rekke nye innovative måter å styre og forandre lyset på via en app.

  Caboche fra Foscarini av munnblåst glass med et vakkert mønster /Lampemesteren.no
  Caboche skaper et vakkert lys og en koselig stemning /Lampemesteren.no
  Caboche fra Foscarini kommer i flere glass farger /Lampemesteren.no

  Den elegante serien AMP fra Normann Copenhagen består av bordlamper og hengelamper med avrundede glasskjermer farget glass av opal-hvitt eller røkfarget. Dekorative pendellamper og bordlamper med avlange glødepærer som kan minne om gammeldagse radiorør, og som passer kjempefint inn som dekorativ og stilren belysning i en moderne eller skandinavisk interiørstil.

  AMP – Normann Copenhagen /Lampemesteren

  Splendor Bar – By Rydéns

  Lekker glasslampe av rav – eller røkfargede glasskuler på rekke og rad som skaper en vakker og stemningsfull belysning over spisebordet.

  Splendor Bar og vegglampe – By Rydéns / Homeroom.no

  Fluid – Muuto

  Fluid er en behagelig glasspendel som med sitt opale glass skaper et koselig lys i stuen eller over spiseborder. Skjermen er laget av munnblåst glass som så slipes og poleres.

  Fluid – Muuto /Lampemesteren

  Ali – Fischer & Honsel

  Elegant og enkel glasslampe i orientalsk stil med ett mønstret klart glass som skaper et vakkert lys-spill.

  Ali – Fischer & Honsel /Lampegiganten

  VP Globe 40 Alu Pendel – Verpan

  Populær takpendel fra Verpan, designet av Verner Panton i 1969. Verner Panton var en Dansk arkitekt og multikunstner som du kan lese mer om i dette innlegget jeg har skrevet.

  Hans VP Globe er en sfærisk lampe med fargede skiver av metall som reflekterer lyset på en vakker måte og kommer idag i flere materialer og størrelser.

  VP GlobeAlu /Lampemesteren

  Gloria – Belid

  Munnblåst glasskuppel produsert i Sverige for Belid – Gloria er en rund glasslampe hvor lyskilden settes i fokus. Gloria kommer i klart glass og et fint røk-farget glass, og har fine kobber-detaljer på toppen av glasskulen.

  Gloria – Belid /Lampeguru

  Heng gjerne glasspendler av varierende størrelser sammen i forskjellige høyder.

  Gloria – Belid /Lampeguru
  Gloria – Belid /Lampeguru

  Balloon – Normann Copenhagen

  Nyhet fra Normann Copenhagen. Balloon er en serie pendellamper i glass med vakre farger og lekne former noe som gjør dem velegnet i kombinasjon med hverandre.

  Balloon – Normann Copenhagen /Lunehjem.no
  Balloon – Normann Copenhagen /Lunehjem.no

  Joani – Luksuriøs glasspendel

  Joani er en nydelig glasspendel som kombinerer krystall-detaljer, krom og røykfarget glass. Denne lampen er like vakker av som på og vil bli et blikkfang over bordet.

  Gross

  Fra By Rydens kommer den fantastiske glasslampen Gross. Populariteten har gjort at gross lampene nå kommer i mange spennende varianter og farger. Gross består av en rekke individuelle munnblåste glasskuler som settes rundt lyskildene med ett fantastisk lysspill som resultat.

  By Rydens Gross / Homeroom.no
  By Rydens Gross / Homeroom.no

  Med 32+ glasskuler i rav-farget glass er “Gross” en nydelig lampe som passer inn i de fleste interiørstiler og rom.

  Gross Burgunder / Homeroom.no
  Gross Burgunder / Homeroom.no
  By Rydens Gross Bar / Homeroom.no
  By Rydéns Gross taklampe Color/ Homeroom.no

  Brixham – Eglo Leuchten

  Med Brixham settes lyskilden i fokus – Benytt gjerne en vintage Edison glødepære for å få frem de elegante glødetrådene.

  Brixham – Eglo Leuchten /Lampegiganten

  Ge’ – Kartell

  Denne lampen er riktignok ikke laget av glass, men er laget i en dekorativ og krystallignende plast som Italienske Kartell er blitt så kjent for. Disse design klassikerne fra Kartell vil glitre der dem henger, enten du velger den populære krystall-klare versjonen eller noen nye fargerike utfordrere.

  Ge’ – Kartell /Lampemesteren
  Ge’ – Kartell /Lampemesteren

  Eleasa – Lampenwelt

  Eleasa består av 5 opal-hvite glassskjermer hengende i en bjelke som enkelt kan høydejusteres via JoJo-justeringsvekten. Den har også en smart easydim funksjon som gjør at den kan dimmes med vanlig lysbryter.

  Eleasa – Lampegiganten

  Gothenburg

  Spennende glasspendel som ser ut som en klase forstørrede lyspærer hengende sammen.

  Gothenburg /Jotex

  Ballroom – Design By Us

  En av de mest populære lampene til Design By Us, Ballroom kommer i mange fantastiske farger med munnblåst glass og håndmalte detaljer

  Ballroom /Lampemesteren
  Ballroom /Lampemesteren

  Beatrice – Aneta

  Nydelig lekker rav-farget glasspendel med detaljer av antikk messing som oser av eleganse og gir et koselig varmt lys.

  Beatrice Vintage /Homeroom

  Ocean – Belid

  En fantastisk vakker glasspendel med en helt unik form! Ocean har tatt sin inspirasjon fra de sandvaskede småsteinene man kan finne langs stranden og forandrer utseendet utifra vinkelen du ser dem fra. Ocean lages i Sverige av Belid og kommer i tre forskjellige glass-farger.

  Ocean – Belid /Lampeguru
  Ocean Mørk – Belid /Lampeguru

  Diplomat – Aneta

  Diplomat fra Aneta / Scan Lamps er en elegant glasslampe som passer fint inn over en kjøkken øy eller et spisebord.

  Diplomat – Scan Lamps /Homeroom
  Diplomat – Scan Lamps /Homeroom

  Til diplomat lampene vil f.eks Edison lyspærer med synlige glødetråder være et ypperlig valg, se alle de flotte lampene hos Homeroom.no


  Besøk kategorien glasslamper og se flere flotte og spennende pendellamper i glass. Se nyheter og de mest populære klassikerne.


  Bygg dine egne lamper og belysning
  Bygg dine egne lamper og belysning /Lampedeler.no