Pendellampe Glass – Inspirasjon og populære lamper

Publisert av Lunelamper den

pendellamper i glass

En pendellampe i glass kan komme i mange former, farger og størrelser. Alt ifra den helt enkle og sfæriske pendellampen i klart glass, til flerfargede eller ovale lamper. En pendellampe i glass vil uansett kunne passe inn i de fleste hjem og interiørstiler og vil gi et godt lys der den henger over et bord eller i taket.

De vakre Nobb pendlene i glass fra danske Halo design består av mønstret glass og glasskupler i ulike fasonger og størrelser. Glasslampene i nobb serien kommer i både klart og røykfarget glass, og de forskjellige størrelsene gjør at de passer fint hengende sammen over et spisebord eller ved et vindu.

Nobb fra Halo Design /Lampeguru
Nobb Edgy fra Halo Design /Lampeguru

Splendor Bar – By Rydéns

Lekker glasslampe av rav – eller røkfargede glasskuler på rekke og rad som skaper en vakker og stemningsfull belysning over spisebordet.

Splendor Bar – By Rydéns /Homeroom

Fluid – Muuto

Fluid er en behagelig glasspendel som med sitt opale glass skaper et koselig lys i stuen eller over spiseborder. Skjermen er laget av munnblåst glass som så slipes og poleres.

Fluid – Muuto /Lampemesteren

Ali – Fischer & Honsel

Elegant og enkel glasslampe i orientalsk stil med ett mønstret klart glass som skaper et vakkert lys-spill.

Ali – Fischer & Honsel /Lampegiganten

VP Globe 40 Alu Pendel – Verpan

Populær takpendel fra Verpan, designet av Verner Panton i 1969. Verner Panton var en Dansk arkitekt og multikunstner som du kan lese mer om i dette innlegget jeg har skrevet.

Hans VP Globe er en sfærisk lampe med fargede skiver av metall som reflekterer lyset på en vakker måte og kommer idag i flere materialer og størrelser.

VP GlobeAlu /Lampemesteren

Gloria – Belid

Munnblåst glasskuppel produsert i Sverige for Belid – Gloria er en rund glasslampe hvor lyskilden settes i fokus. Gloria kommer i klart glass og et fint røk-farget glass, og har fine kobber-detaljer på toppen av glasskulen.

Gloria – Belid /Lampeguru

Heng gjerne glasspendler av varierende størrelser sammen i forskjellige høyder.

Gloria – Belid /Lampeguru
Gloria – Belid /Lampeguru

Balloon – Normann Copenhagen

Nyhet fra Normann Copenhagen. Balloon er en serie pendellamper i glass med vakre farger og lekne former noe som gjør dem velegnet i kombinasjon med hverandre.

Balloon – Normann Copenhagen /Lunehjem.no
Balloon – Normann Copenhagen /Lunehjem.no

Grönn – Bloomingville

Stilfull pendellampe i grønn-farget glass fra Bloomingville med et deilig retro glassmønster som sprer lyset fra lampen.

Grönn – Bloomingville /Reforma

Joani – Luksuriøs glasspendel

Joani er en nydelig glasspendel som kombinerer krystall-detaljer, krom og røykfarget glass. Denne lampen er like vakker av som på og vil bli et blikkfang over bordet.

Gross

Fra By Rydens kommer den fantastiske glasslampen Gross. Populariteten har gjort at gross lampene nå kommer i mange spennende varianter og farger. Gross består av en rekke individuelle munnblåste glasskuler som settes rundt lyskildene med ett fantastisk lysspill som resultat.

By Rydens Gross /Homeroom
By Rydens Gross /Homeroom

Med 32+ glasskuler i rav-farget glass er “Gross” en nydelig lampe som passer inn i de fleste interiørstiler og rom.

Gross Burgunder /Homeroom
Gross Burgunder /Homeroom
By Rydens Gross Bar /Homeroom
By Rydéns Gross taklampe Color / Homeroom

Brixham – Eglo Leuchten

Med Brixham settes lyskilden i fokus – Benytt gjerne en vintage Edison glødepære for å få frem de elegante glødetrådene.

Brixham – Eglo Leuchten /Lampegiganten

Ge’ – Kartell

Denne lampen er riktignok ikke laget av glass, men er laget i en dekorativ og krystallignende plast som Italienske Kartell er blitt så kjent for. Disse design klassikerne fra Kartell vil glitre der dem henger, enten du velger den populære krystall-klare versjonen eller noen nye fargerike utfordrere.

Ge’ – Kartell /Lampemesteren
Ge’ – Kartell /Lampemesteren

Rosa – Hubsch

Trendy, vakker & feminin lampe fra Hubsch med glasskjerm av diffus gammel-rosa, myke buede former og detaljer av messing.

Rosa – Hubsch /Reforma

Eleasa – Lampenwelt

Eleasa består av 5 opal-hvite glassskjermer hengende i en bjelke som enkelt kan høydejusteres via JoJo-justeringsvekten. Den har også en smart easydim funksjon som gjør at den kan dimmes med vanlig lysbryter.

Eleasa – Lampegiganten

Gothenburg

Spennende glasspendel som ser ut som en klase forstørrede lyspærer hengende sammen.

Gothenburg /Jotex

Ballroom – Design By Us

En av de mest populære lampene til Design By Us, Ballroom kommer i mange fantastiske farger med munnblåst glass og håndmalte detaljer

Ballroom /Lampemesteren
Ballroom /Lampemesteren

Beatrice – Aneta

Nydelig lekker rav-farget glasspendel med detaljer av antikk messing som oser av eleganse og gir et koselig varmt lys.

Beatrice Vintage /Homeroom

Ocean – Belid

En fantastisk vakker glasspendel med en helt unik form! Ocean har tatt sin inspirasjon fra de sandvaskede småsteinene man kan finne langs stranden og forandrer utseendet utifra vinkelen du ser dem fra. Ocean lages i Sverige av Belid og kommer i tre forskjellige glass-farger.

Ocean – Belid /Lampeguru
Ocean Mørk – Belid /Lampeguru

Diplomat – Aneta

Diplomat fra Aneta / Scan Lamps er en elegant glasslampe som passer fint inn over en kjøkken øy eller et spisebord.

Diplomat – Scan Lamps /Homeroom
Diplomat – Scan Lamps /Homeroom

Til diplomat lampene vil f.eks Edison lyspærer med synlige glødetråder være et ypperlig valg, se alle de flotte lampene hos Homeroom.no


Besøk kategorien glasslamper og se flere flotte og spennende pendellamper i glass. Se nyheter og de mest populære klassikerne.