Hopp til innholdet
Hjem » Verner Panton – Mannen bak ikoniske lamper og møbler

Verner Panton – Mannen bak ikoniske lamper og møbler

  Den Danske arkitekten og designeren Verner Panton (1926 – 1998) rangeres ofte blant de mest fremtredende og innovative designere i etterkrigstiden. Over hans lange karriere med eget design studio samarbeidet han med en flere Europeiske designhus og produsenter.

  VP Globe /Lampemesteren

  Hans store lidenskap var møbler, her lekte han med geometriske farger og sterke farger i en tid hvor plast var et helt nytt materiale. Han står blant annet bak de ikoniske stolene «Cone» og «Panton stolen». Innen belysning var han en modig designer, og hans lamper for Louis poulsen, Verpan og &Tradition holder seg fremdeles svært populære flere tiår etter dem ble designet.

  Verner Panton

  VP Globe ble designet av Verner Panton i 1969, men han var allerede en etablert produktdesigner før den tid som var kjent for å leke seg med former og farger på nye måter.

  Via sitt eget studio stod Verner Panton bak en rekke ikoniske designklassikere for både Verpan og Louis Poulsen, men også innen møbeldesign har han gjort seg utmerket. Han står bl.a bak den ikoniske Panton stolen, som i 1960 var den første stolen som ble laget ut av et enkelt-stykke plast.

  Panton Stol – Verner Panton /Catawiki
  Vitra Cone /2Rom.no
  Spiral – Elegant taklampe /Andlight

  Phantom stolen

  Phantom stolen var Verner Panton’s siste design før han døde i 1998. Med denne stolen fortsatte han å leke med geometriske former slik han har gjort i tidligere arbeider. Phantom ser annerledes ut fra enhver vinkel og blir et virkelig blikkfang i rommet.

  Phantom Stol /Catawiki.no

  Flowerpot

  Verner Panton stod også for designet til Flowerpot lampen, en lampe med myke former og indirekte lys som fremdeles idag er en av bestselgerene til &Tradition.

  Flowerpot – Verner Panton /Lampemesteren
  Flowerpot – Verner Panton /Lampemesteren

  Les mer om de vakre VP Globe lampene.

  Les mer om de vakre VP Globe lampene.

  Panthella 

  Harmoniske semi-sirkulære former er noe som kjennetegner Panthella bordlampene. Designet av Verner Panton i 1971 i herlig postmoderne stil.

  Panthella /Lampemesteren
  Panthella /Lampemesteren
  Verner Panton Fun /Andlight

  For flere vakre lamper designet av Verner Panton så har Lampemesteren.no laget en egen side hvor de har samlet alle hans belysning-design igjennom tidene. Du kan også besøke nettauksjonen Catawiki.no og søke etter Verner Panton.


  Bygg dine egne lamper og belysning
  Bygg dine egne lamper og belysning /Lampedeler.no