Vakre Lamper med mange pærer – Inspirasjon & Tips

Publisert av Lunelamper den

Lamper og lysekroner med mange pærer, armer og lyskilder som fanger oppmerksomheten i rommet dem henger. Disse lampene bruker lyspærer som en del av designet, noe som gjør at du selv kan forandre utseendet og følelsen av belysningen simpelthen ved å bytte pærer til en annen farge eller utforming.

Fargerik gulvlampe med mange glasskupler /Lampegiganten.no

Lamper med mange pærer

Waldorf er en lekker taklampe med mange pærer i svart med 12 røykfargede glasskupler som forgrener seg ut i alle retninger. En elegant lampe dersom du ønsker en eksklusiv, mørk belysning i stue eller soverom.

Waldorf taklampe i svart og røyk /Homeroom

Taraxacum 88 fra danske Flos er en unik og imponerende lampe som er sammensatt av flere små rektangler med glanset stål og en rekke klare kuleformede pærer. Sammen skapes det et fantastisk lys spill som blir et imponerende skue. Kommer i både en pendellampe og en tak/vegg lampe.

Tarraxacum 88 /Lampemesteren
Tarraxacum 88 vegg/tak lampe /Lampemesteren

Tage fra Bankeryd kommer både som taklampe og elegant pendellampe. Tage har 9 glasskupler og lyskilder, og skaper et vakkert, uttrykksfullt lys uansett hvor man henger den opp.

Tage – CO Bankeryd / Homeroom.no
Tage – CO Bankeryd / Homeroom.no
Harakiri lysekrone – sort/røyk /Andlight

Atomic fra danske Nordal har en herlig retro 60-talls look, hvor fascinasjonen for verdensrommet og det fremtidsrettede skapte mange lignende slike «sputnik» lamper på den tiden.

Atomic – Nordal /Reforma.no
Atomic – Nordal /Reforma.no

Mandrino fra svenske Globen er en stor og imponerende taklampe med mange pærer og lyskilder som er plassert på både under- og oversiden. Mandrino vil være et godt valg om du er på utkikk etter en stor og iøynefallende lampe som du ønsker å plassere i en større entré, stue eller over et stort spisebord.

Mandrino fra Globen /Homeroom
Mandrino fra Globen /Homeroom

Discus fra CO Bankeryd har et lekkert design hvor kuplene av opalt glass er forseglet i en ny kuppel av røykfarget glass. Denne kombinasjonen gir et stilig og varmt lys.

Discus Bordlampe – Bankeryd /Homeroom
Discus Gulvlampe – Bankeryd /Homeroom
Discus Takpendel – Bankeryd /Homeroom

Luksuriøs gulvlampe med fot av matt-svart metall og klare flotte glasskupler som sprer lys og varme ut i rommet. Gyllenheim gulvlampen er lettplassert og kan stå like fint alene som sammen med andre møbler.

Gyllenheim Gulvlampe /Homeroom

Raw Candle fra PR Home er en stilig bordlampe med fire oppstikkende pæreholdere i en antikk finish som gjerne bør kombineres med dekorative edison glødepærer som på bildet, men du kan også bruke hvite-opale lyspærer for å skape en fantastisk kontrast. Bordlampen kommer i to forskjellige høyder og gjør seg like fin sammen som alene på en skjenk eller et sidebord.

Raw Candle /Homeroom

Sunshine er en taklampe fra By Rydéns med mange pærer og et elegant retro og vintage uttrykk som er tydelig inspirert av 60-tallets futurisme og datidens populære sputnik design. Taklampen kommer i hvit og krommet versjon, samt en mer fremtredende messing variant.

Sunshine By Rydéns /Lampemesteren
Sunshine By Rydéns /Lampemesteren
Sunshine By Rydéns /Lampemesteren

Anoli 6 fra Nuura er en lekker og moderne pendellampe lysekrone som består av seks runde, myke og rav-fargede glasslamper som henger i flere nivåer og gir et dekorativt og mykt lys.

Anoli 6 – Nuura /Designlite

Molecular er en nedhengt lampe med flere pærer fra House Doctor. Lampen kommer i en 5-pæret versjon og en større variant med 7 pærer. Dette er en lampe med et moderne design som kombinerer fargene svart og messing på en elegant måte, benytt gjerne noen fine dekorasjonspærer sammen med lampen for å få den eksklusive følelsen og det gode lyset.

Molecular – House Doctor /Lampemesteren
Molecular Vegglampe – House Doctor /Lampemesteren
Molecular – House Doctor /Lampemesteren

Kombiner flere pæresokler sammen og lag din egen lampe med mange pærer. Bruk for eksempel de flotte og fargefulle pæreholderene til Muuto sammen med dine egne favorittpærer.

Muuto pæresokkel i titalls farger /Lampemesteren
Muuto dots & pæresokkel /Lampemesteren

Hero fra By Rydéns er en fantastisk asymmetrisk taklampe med utstikkende lyspærer som forgrener seg ut fra midtpunktet på spennende måter. Resultatet er en dekorativ taklampe med mange lyspærer som skaper lys og en koselig atmosfære i rommet.

Hero – By Rydéns /Homeroom
Hero kommer også som en fantastisk takpendel /Homeroom

Cool & Grand Metro er to moderne lamper fra danske Frandsen med flere pærer og har et lekkert, stilrent design. Den helsvarte varianten er populær, men den kommer også i en veldig fin messing variant.

Grand Metro – Frandsen /Lampemesteren
Cool – Frandsen /Lampemesteren

Ray fra Scan Lamps /Aneta er en stor og vidunderlig lampe som kombinerer sort metall med detaljer av gyllen kobber og mange pærer som tilsammen skaper en lampe med et eksklusivt uttrykk og vil garantert fange oppmerksomheten til gjester og besøkende.

Ray – Aneta /Homeroom
Ray – Aneta /Homeroom

Diplomat er også en flott taklampe hvor 4 lyspærer sitter i serie inne i en skråvinklet glassramme. Denne lampen er populær å ha over et spisebord og er enkel å høydejustere. Bruk gjerne noen flotte edison dekorpærer av høy kvalitet og synlige glødetråder.

Diplomat – Scan Lamps /Homeroom

Lotus – En storslått vegglampe som sprer sine opplyste armer langs veggen som fanger oppmerksomheten og skaper en vakker glødende veggdekor i bakgrunnen.

Lotus – /Jotex

Groove er en stilig og annerledes taklampe som bruker danderte ledninger langs taket og pæresokler i utformingen. Det følger med egne tak-kroker og du velger selv høyde, hvordan utformingen skal være og hvor tett pærene skal henge inntil hverandre.

Copernicus er en retro takpendel med utstikkende glasskupler i opal-hvitt glass fra svenske Globen. Copernicus har en flott retro finish av antikk messing og har tydelige astronomi inspirert design.

Copernicus /Homeroom

Florean XL er en avlang og molekyl inspirert takpendel i svart metall hvor lyspærene blir atomene. Denne lampen kommer uten lyspærer og du kan enkelt forandre utseendet ved å bytte til forskjellige lyspærer, her kan du se den med hvite lyspærer – men du kan også prøve sorte eller klassiske glødetråd pærer for å forandre utseendet.

Florean XL /Homeroom

Bruk forskjellige lyspærer og forandre utseendet på lampene.

Noe av det spennende med lamper som har utstikkende pærer er at man enkelt kan forandre utseendet på lampen ved å simpelthen bytte ut lyspærene. Idag finnes det et stort utvalg av forskjellige dekorative lyspærer man kan velge blant, ta gjerne en titt på forslag om dekorpærer til lamper.

Sotede lyspærer for et eksklusivt uttrykk – les mer