Hopp til innholdet
Hjem » Inspirerende & Vakre Moderne Lysekroner til Stue, Spisebord og Soverom

Inspirerende & Vakre Moderne Lysekroner til Stue, Spisebord og Soverom

  Moderne lysekroner passer fint over middagsbordet, i hall, stue eller over trappen. Moderne tolkninger av lysekronen kan ta mange veier, her har jeg forsøkt å fokusere på lamper med flere lyskilder som best kan fungere som et fokuspunkt i belysningen.

  Lysekronen er nemlig mer enn bare en kilde for lys, de definerer interiøret ditt og blir naturlige blikkfang for gjester og deg selv. Les også dette innlegget for mer generell belysning av soverom.

  Stor Flos 2097 Pendel Messing /Lampemesteren.no

  Auro er en nydelig lysekrone i moderne stil med lange hule staver av rosa-fargede glasstaver som virkelig skaper et inntrykk og gir et vakkert lys der den henger. Lysekronen fanger oppmerksomheten og skaper en koselig atmosfære.

  Auro lysekrone i glass /Jotex.no
  Auro kommer i rosa og klart glass /Jotex.no

  Electra består av en metallbase og glasskuler med en kompakt form som kaster et vakkert lysspill ned på bordet og ut i rommet. Kulene er en blanding av runde glasskuler og glasskuler med mønstrede riller som skaper en fin dynamikk i belysningen.

  Electra moderne lysekrone i glass /Jotex.no

  Nordmannen Daniel Rybakken er designeren bak den fantastiske lysekrone pendelen «Stochastic» fra Italienske Luceplan. Lampen består av en rekke kuler av opalhvit munnblåst glass som omgir en sentral lyskilde og gløder opp av dens lys. Selve lyskilden skjules av de mange glasskulene og skaper en dekorativ glødende effekt.

  Stochastic – Glødende sky fra Luceplan /Lampemesteren.no
  Stochastic – Munnblåst glass som omgir en skjult lyskilde /Lampemesteren.no
  Soleil – Lekker starburst pendellampe med gullfargede rør fra Markslöjd /Lampegiganten.no
  Soleil – Lekker starburst pendellampe med gullfargede rør fra Markslöjd /Lampegiganten.no

  Maman fra Italienske Seletti er en stor, moderne lysekrone som du selv tilpasser til rommet den skal henge i. Ledningene draperes fra taket i en høyde og lengde du selv mener passer best til stilen, takhøyden og rommet den skal henge i. Du kan også enkelt forandre utseendet til lysekronen ved å simpelthen eksperimentere ved å bytte ut lyspærene i forskjellige farger, størrelser eller fargetemperatur på lyset.

  Maman – Med draperte ledninger /Lampemesteren.no
  Maman – Moderne lysekrone fra Seletti /Lampemesteren.no

  Lag din egen moderne lysekrone

  Dersom du liker stilen med draperte ledninger og lampeholdere kan du lage din helt egen moderne lysekrone ved å kombinere forskjellige lampeholdere, fargede stoffledninger og pendelfester.
  Se utvalget av lampedeler i vår egen nettbutikk, Lampedeler.no.

  Coordinates fra danske Flos er en stilig og moderne lysekrone design med rene linjer og stramme detaljer. Lampene kommer i flere varianter slik at du selv kan kombinere dem liggende eller hengende i taket og skape ditt eget geometriske mønster.. Les gjerne mer om Coordinates fra Flos.

  Coordinates serien fra Flos /Lampemesteren.no
  Coordinates serien fra Flos /Lampemesteren.no

  Plivello er en retro-inspirert pendellampe og lysekrone fra Le Klint som ble designet i 2022 for Le Klints 80-års jubileum i 2023. Lampen har hentet inspirasjon fra de klassiske og glamorøse etasje-lysekronene i art-deco stil og er håndbrettet av papir ved deres fabrikk i Odense, danmark.

  Plivello fra Le Klint – Håndbrettet av papir /Lampemesteren.no

  Plivello lampene kommer i en rekke størrelser og også i flerfargede etasjelamper med dekorative, tynne ringer av gyllen-farget aluminium. Lampene er imponerende og skaper et vakkert delikat lys, samtidig som de holder en lav vekt og kan derfor henges opp uten ekstra hensyn.

  Plivello er perfekt dersom du er ute etter å skape en luksuriøs stil i hjem, hytte eller til restaurant og hotell. Perfekt for rom med stor takhøyde.

  Plivello fra Le Klint – Inspirert av klassiske etasje-lysekroner /Lampemesteren.no
  Plivello fra Le Klint – Kommer i flere størrelser og farger /Lampemesteren.no

  Gravity fra franske Forestier er en utsøkt pendellampe og lysekrone som egner seg spesielt godt til høye og luftige rom hvor lampen blir et eksklusivt blikkfang i belysningen. Lysekronen består av en rekke konvekse former med tynne spiler som sprer seg ut fra den skjulte LED lyskilden og skaper et utrolig vakkert lysspill.

  Gravity kommer i to modeller og farger, og lar seg gjerne kombinere om hverandre for å skape en vidunderlig belysning i hall, stue eller spiserom. Les gjerne mer om gravity fra forestier.

  Gravity fra Forestier /Lampemesteren.no
  Gravity fra Forestier /Lampemesteren.no

  Gransø er en lekker krystall lysekrone i et vakkert og stilrent moderne design med hengende krystaller som reflekterer og glinser i lyset fra lyspærene. Denne lampen er kjempefin å henge inn i stue eller over et spisebord for et elegant lys i hjemmet.

  Gransø fra Markslojd /Homeroom.no

  Ezana fra Lucande er en spennende og dekorativ moderne lysekrone med led som består av flere lysende ringer som omkranser og overlapper hverandre og gir et veldig stilig og tiltalende uttrykk. Hver lysende ring har en indre del av led lys og en bakside i flott pulverlakkert overflate i nikkel eller hvit aluminium. Denne LED lysekronen er stor og elegant og vil derfor passe fint inn over et spisebord eller i en foaje.

  Ezana – Moderne led lysekrone /Lampemesteren.no
  Ezana – Moderne led lysekrone hvit /Lampemesteren.no

  Sakina har et annerledes og kunstnerisk utseende hvor lysekronen bøyer og snor seg i et dekorativt mønster og lyser opp rommet på en helt spesiell og dekorativ måte. Sakina er en forholdsvis høy, men smal lampe som passer kjempefint inn som et dekorativt og elegant lampe over trapp eller i rom med høy takhøyde.

  Sakina – Moderne LED lysekrone /Lampegiganten.no

  Amp er en spennende og vakker lysekrone med røyk-farget glass og svart ramme fra Normann Copenhagen. Amp smelter sammen elementer fra det gamle, sammen med moderne form og design. Her har man hentet inspirasjon fra de gamle glassrørforsterkerne man kunne finne i tidlig elektronikk, derav navnet amp.
  Lysekronen har en vakker form som skaper et flott lys i rommet.

  Amp – Smoke & Black lysekrone /Andlight.no
  Amp – Smoke & Black lysekrone /Andlight.no
  Amp – Smoke & Black lysekrone stor /Andlight.no

  Apiales fra Nuura er skapt av den prisvinnende danske designer Sofie Refer og kombinerer metall og munnblåst glass i en fantastisk kombinasjon av eleganse og mykhet. Apiales kommer i en stor serie av størrelser og fargemuligheter og føyer seg inn i rekken av vakre og spennende glasslamper fra danske Nuura.

  Apiales lysekrone fra Nuura /Lampemesteren
  Apiales lysekrone fra Nuura /Lampemesteren

  Megafon fra Konsthantverk er en spektakulær taklampe og lysekrone av beste kvalitet fra Konsthantverk, designet av Jesper Ståhl. Megafon lysekronen er laget av ekte rå messing som er håndvalset og satt sammen for hånd på fabrikken i Tyringe, Sverige. Denne stilige lysekronen med sitt unike og rustikke sjarm, ser flott ut over et spisebord eller over stuebordet.

  Håndvalset av rå messing /Lampemesteren.no
  Røff og rustikk messing lampe som etterhvert vil utvikle en vakker patina /Lampemesteren.no

  Lyspunktene i lampen skaper en stemningsfull glød akkurat der du trenger det, over salongbordet eller kjøkkenbordet, arbeidsbordet eller soverommet, bare fantasien setter grenser.

  Aria / Avia – Slamp

  Fra Italienske Slamp kommer denne eksklusive og moderne pendel lysekronen. Slamp er ett forholdsvis ungt designhus som fokuserer mye på å utvikle sine helt egne og patenterte materialer som de inkorporer i belysningen de lager.

  Aria – Slamp /Lampegiganten
  Avia – Svart moderne lysekrone /Lampegiganten

  Brisbane – Jotex

  Moderne lysekrone i en minimalistisk stil – Her settes lyskildene i fokus og du kan enkelt bytte på utseendet ved å benytte hvite, edison eller sorte dekorpærer.

  Brisbane – Jotex /Homeroom

  Forandre utseendet med forskjellige dekorpærer

  Brisbane – Jotex /Homeroom
  Amp fra Normann Copenhagen /Nordicnest.no

  Soscik – Terzani

  Eksklusiv lysekrone fra Italienske Terzani laget av tynne kjettingtråder i nikkel. Med en prislapp som runder over 100.000 kroner er dette en lysekrone som derimot ikke passer inn i de aller flestes budsjett.

  Terzani lysekrone /Lampegiganten

  De lekre harakiri lysekronene fra Design by us er både moderne og tradisjonelle på en gang. Med sitt flotte design og eksklusive materialer i sort eller gull får du en lampe som vil skape en deilig atmosfære i et rom.

  Flashwood – Eksklusiv Lysekrone i tre fra Masiero

  Eksklusiv moderne lysekrone i tre fra den Italienske luksus-produsenten Masiero. Lysekronen er laget av eik med tupper av lysende metakrylat og led. Denne lysekronen har et påfallende design og er hele 140 cm i diameter.

  Flashwood – Lysekrone i tre – Masiero /Lampegiganten
  Flashwood – Lysekrone i tre – Masiero /Lampegiganten

  Drops – Globen

  Lekker glasspendel fra Svenske Globen, lampen består av mange individuelle glasskuler, hengende som i en dråpe eller en klase druer.

  Galaxy – Nielsen Light

  Galaxy er en fascinerende moderne pendellampe fra Danske Nielsen Light. Denne moderne lampe-tolkningen av universet vil garantert få sin del av gjesters oppmerksomhet. Lampen har en rekke flotte detaljer og integrert led.

  Galaxy – Nielsen Light /Lampeguru
  Galaxy – Nielsen Light /Lampeguru
  Galaxy – Nielsen Light /Lampeguru

  Messing & Retro – Madam Stoltz

  Lekker retro-inspirert lysekrone fra Madam Stoltz i den fascinerende sputnik-stilen som var svært populær på 60 og 70-tallet. Lysekronen kommer i blank og skinnende messing som gjør den til ett naturlig design midtpunkt i ett rom.

  Retro Lysekrone /Glass og interiør

  Gyllenheim Giant

  Eksklusiv mattsvart taklampe med 24 glasskupler i klart glass som fordeler seg ut i rommet og gir et godt lys og vakkert lysspill.

  Gyllenheim Giant /Homeroom

  Sputnik inspirert moderne taklampe i sort og klart glass

  Gyllenheim Giant /Homeroom

  Monaco – Jotex

  Moderne lampe som kommer i nikkel/sotet glass eller messing/hvite kupler, og lange lampearmer som strekker seg ut i rommet.

  Monaco – Jotex /Homeroom

  Moderne taklampe i Nikkel eller Messing

  Monaco – Jotex /Homeroom

  Hero – By Rydens

  Med sine utstikkende lampeholdere minner Hero lampen fra Danske By Rydens om trekvister som stikker ut i forskjellige retninger.
  Moderne og elegant lysekrone med elementer av messing og svart – 2 farger som passer godt sammen. Bruk lysekronen sammen med noen fine dekorpærer.

  Hero – By Rydens /Lampeguru

  Candela fra Trio Leuchten er en lekker og dekorativ moderne lysekrone med rund form som er innsatt med krystaller som vil glitre i lyset fra de sentralt plasserte lyskildene i lampen. Den kommer i flere farger, blant annet denne flotte messing varianten.

  Candela lysekrone /Lampegiganten

  Apiales 18 Brushed Brass/Opal White

  Blomsterinspirert moderne lysekrone fra Nuura hvor nydelige messing-armer strekker seg ut som blomsterstilker og ender i en opal-hvit, håndblåst lampekuppel.

  Apiales fra Nuura /Lampemesteren
  Apiales fra Nuura /Lampemesteren

  Stram med moderne linjer fra Danske Herstal Manola kommer i fire fargevarianter og to størrelser. Lysekrone som passer fint over et stue og spisebord eller i trappeoppganger og rom med stor takhøyde. Her kan du utnytte fine dekorasjonspærer til det fulle!

  Manola 30 – Stor moderne lysekrone fra Herstal /Nordicnest.no
  Manola 30 – Stor moderne lysekrone fra Herstal /Nordicnest.no
  Manola – Herstal /Homeroom

  Stram og moderne lysekrone fra Danske Herstal

  Manola – Herstal /Homeroom

  Flos 2097 er en stor og vakker lysekrone i et moderne design som passer både inn i den moderne interiørstilen, så vel som i den rustikke eller landlige stil. 2097 er perfekt dersom du har det høyt under taket og ønsker en vakker lampe som fenger oppmerksomheten.

  Flos 2097 – Vakker og moderne lysekrone /Andlight.no
  Flos 2097 – Vakker og moderne lysekrone /Andlight.no

  Zeppelin – Flos

  Zeppelin fra Danske Flos gjør om lysekronen til en vakker skulptur. Med den sentrale prismekronen på undersiden får du et vakkert lysspill.

  Zeppelin fra Danske Flos /Lampemesteren

  Louis Poulsen – Ring Crown

  Eksklusiv lysekrone fra Danske Louis Poulsen som kommer i 5 & 7 lampeskjerm versjon, samt også i vegglampe og pendellampe versjon.

  Basen i messing er en lekker kontrast til det opale glasset og gir lysekronen et elegant skandinavisk utseende. Messing er et elegant materiale som sammen med de hvite glasskuplene gjør lysekronen et godt supplement til den moderne innredningen.

  VL Ring Crown 7 Opal – Louis Poulsen /Lampemesteren
  VL Ring Crown 5 Opal – Louis Poulsen /Lampemesteren

  Sander Taklampe

  Sander taklampe i glass og messing /Homeroom

  Splendor

  Høyglanset & Luksuriøs Moderne Takpendel

  Splendor – Høyglanset taklampe med 15 glasskuler fra By Rydens / Homeroom.no
  Splendor – Avlang takpendel og vegglampe fra By Rydens / Homeroom.no

  Melt Trio Kopper – Tom Dixon

  Melt Trio Kopper – Tom Dixon /Lampemesteren

  Oppdag flere tips til belysning og lamper, les blant annet mer om Moderne Lysekrone med LED – Store LED lamper og lysekroner, Lysekroner med Stearinlys og Antikk stil eller Belysning til kjøkken – Fine lamper til kjøkkenet.

  Les mer om: