Hopp til innholdet
Hjem » Norsk design, Italiensk Håndverk – Stochastic Lysekrone fra Luceplan

Norsk design, Italiensk Håndverk – Stochastic Lysekrone fra Luceplan

  Perfekt for elegant og stemningsrik belysning – Stochastic fra Italienske Luceplan er en moderne og vakker lysekrone bestående av opptil 72 glasskuler som omkranser lyskilden og lyser opp rommet med deilig og varm indirekte belysning.

  I motsetning til en tradisjonell lysekrone hvor hver del følger et strengt symmetrisk regime omfavner Stochastic det tilsynelatende kaos med hengende munnblåste borosilikat glasskuler plassert med ren tilfeldighet.

  Stochastic fra Luceplan med opalhvite glasskuler /Lampemesteren.no

  Lyset som skapes via den sentralt plasserte led-lyskilden spres, reflekteres og spretter tilfeldig igjennom og ut av lampen. Dette skaper en utrolig vakker lyseffekt hvor den innerste delen gløder uten å blende.

  Denne asymmetriske og fantastiske glasslampen er perfekt for deg som ønsker å bryte opp en ellers stram interiørstil med unik design, vakre refleksjoner og nydelig belysning.

  Munnblåste borosilikat glasskuler /Lampemesteren.no

  Designet av Daniel Rybakken

  Daniel Rybakken er en norsk designer som i tillegg til Stochastic har samarbeidet med Luceplan ved flere anledninger, blant annet gulvlampen i counterbalance-serien og bordlampen Ascent.

  Daniel Rybakken har vunnet en rekke priser igjennom sin karriere, blant annet en av verdens mest prestisjetunge designpriser innen belysning «Compasso d’Oro» to ganger.

  Den første skissen – Foto med takk fra ©DanielRybakken /DanielRybakken.com
  1:7.5 Skalamodell – Foto med takk fra ©DanielRybakken /DanielRybakken.com

  I Krom & Opal

  Stochastic kommer også med fortryllende vakre, forkrommede glasskuler som ikke bare reflekterer lyset fra lampen, men som også vil ta imot og danne refleksjoner fra resten av rommet. Resultatet er en utrolig glamorøs og vakker belysning som stadig skifter inntrykk og utseende igjennom dagen og ifra hvilken vinkel man ser den.

  Stochastic med forkrommede glasskuler /Lampemesteren.no
  Opplev unike refleksjoner fra rommet – Stochastic i Krom fra Luceplan /Lampemesteren.no

  Hver glasskule kommer i forskjellige lengder og du står selv fritt i å plassere dem slik du ønsker, noe som gir deg en frihet til å sette din egen vri på det ferdige produktet.

  Perfekt for stemningsrik belysning /Lampemesteren.no

  Stochastic fra Luceplan er skapt for å nytes – bruk den til å skape et blikkfang i belysningen over bord, i trapp, foaje eller hvorenn du ønsker en dekorativ og elegant belysning. Lampen kommer også i en stor versjon med 72 glasskuler som omkranser lyset. Perfekt for rom med stor takhøyde.

  Stochastic stor versjon fra Luceplan /Lampemesteren.no
  Stochastic fra Luceplan /Lampemesteren.no

  Les gjerne mer om vakker belysning, se blant annet Ikoniske Italienske Designlamper 1929-1969, Inspirerende & Vakre Moderne Lysekroner eller Belysning til kjøkken – Fine lamper til kjøkkenet.


  Bygg dine egne lamper og belysning
  Bygg dine egne lamper og belysning /Lampedeler.no