Hopp til innholdet
Hjem » Belysning til kjøkken – Fine lamper til kjøkkenet

Belysning til kjøkken – Fine lamper til kjøkkenet

  Skap en god belysning på kjøkken vakre og spennende lamper som passer utmerket inn på kjøkken, ved kjøkken-øy og til spisekrok.
  Ved å velge en lampe som passer til ditt kjøkken og din interiørstil kan du skape en helhet igjennom resten av huset og samtidig få en god og praktisk belysning ned på kjøkkenbenk og overflater.

  Discoco Wood – Marset /Lampemesteren
  Doo Wop – Kobber /Lampemesteren
  NL12 fra DCW /Lampemesteren.no

  Clam fra Fritz Hansen er en elegant nyhet som raskt har blitt hyllet og nominert for en rekke designpriser for sitt stilrene og funksjonelle design. Lampen henter sin inspirasjon fra naturen hvor lyskilden er perlen og man selv kan justere lysmengden ved å åpne opp eller lukke glasskjermene.

  Lampen består av to halvkule formede glasskjermer av munnblåst opal-hvitt glass som sprer lyset på en behagelig og elegant måte. Lampen er derfor perfekt som nedhengt lampe i stue, over en kjøkkenøy eller over et spisebord.

  Clam fra Fritz Hansen /Nordicnest.no

  Stilren og klassisk design med et jevnt og mykt lys som ikke blender. Perfekt til dekorativ og stemningsfull belysning rundt kjøkkenbord og i stue. Lampen kommer i to størrelser som gjerne kan kombineres med hverandre. Les gjerne mer om Clam fra Fritz Hansen eller se andre vakre glasslamper.

  Clam fra Fritz Hansen /Nordicnest.no

  Spotskinner på kjøkken: Ett smart alternativ til kjøkkenbelysning kan være å bruke spotskinner montert i taket over kjøkken og kjøkken-øy. Med en spotskinne kan man få en fleksibel belysning hvor man enkelt kan utvide med flere spotter for å lyse opp skap eller benkeflater. Eller man kan også bruke pendeladaptere for å henge opp nedhengte lamper i kjøkkenet på en rett linje.

  Designline fra Antidark er en stilren serie av spotskinner, takspotter og pendler til skinnesystem. Deres spotter kommer i flere varianter med moderne farger og eksklusiv finish. Med en pendeladapter kan du henge opp din egen valgfrie lampe fra spotskinnen.

  Designline fra Antidark i sort og messing kombinasjon /Lampemesteren.no
  Designline fra Antidark i sort /Lampemesteren.no

  Namron Rock fra Elektroimportøren kommer i både sort og hvit finish og kan enkelt utvides med forskjellige vinkler på spotbelysningen i kjøkkenet.

  Namron Rock spotskinner /Elektroimportøren.no

  Patrone fra Thorup Copenhagen er et vakkert alternativ til tradisjonelle firkantede utenpåliggende downlights eller innfelte downlights. Disse takspottene kommer i flere varianter, både vinklbare teleskopspotter og runde takspotter. Med en dekorativ riflet overflate i lekre, moderne materialer og farger skaper disse taklampene et eksklusivt uttrykk i boligen.

  Perfekt til å fokusere lys mot vegger, malerier, kunst eller ned mot kjøkkenbenk og lignende.

  Patrone fra Thorup Copenhagen /Lampemesteren.no
  Moderne og eksklusive takspotter /Lampemesteren.no
  Patrone fra Thorup Copenhagen /Lampemesteren.no

  Franske Lampe Gras startet opp i begynnelsen av 1900-tallet som praktisk og ergonomisk belysning til den voksende klassen av kontor – og fabrikkarbeidere. Deres ikoniske stil med fokus på praktiske løsninger og industrilignende design har holdt deres lamper populære i over 100 år, og vintage lamper auksjoneres ofte bort til høye summer på samler markedet.

  Lampe Gras er perfekt som belysning over kjøkken-øy eller et langbord, og glir like fint inn i den moderne skandinaviske stilen, som en rustikk eller industriell interiørstil.

  Les Acrobates fra Lampe Gras /Lampemesteren.no
  Lampe Gras til kjøkken /Lampemesteren.no

  Ønsker du en annen stil på Lampe Gras lampene kan du enkelt bytte ut lampeskjermen med en rund glasskuppel i opal-hvitt glass som skaper et koselig og varmt lys som ikke blender.

  Forandre utseendet på lampene ved å bytte ut skjermen med en glasskuppel /Lampemesteren.no

  Lamella fra Danske Le Klint er en elegant serie av pendellamper og vegglamper som er laget av håndbrettede lampeskjermer av papir i et stilrent og tidløst design. Papirskjermene foldes og brettes på tradisjonelt vis i Danmark og vil spre lyset på en myk og vakker måte, kjempefine som belysning over spisebord eller i stuen.

  Lamella fra Le Klint /Lampemesteren
  Lamella – Kan brukes både som tak og vegglampe – Le Klint /Lampemesteren
  PH5 lamper over et fremtidig spisebord /Lampemesteren.no

  Ambit Rail fra Muuto er designet av svenske TAF Architects og er håndlaget i henhold til gamle håndverksmetoder. Denne avlange lampen er påfestet 3 lampeskjermer og gjør den perfekt som belysning over avlange bord eller over en utstikkende kjøkkenøy. Med sine svært tynne kabler og ledninger ser det ut som om lampen faktisk svever i luften.

  Ambit Rail fra Muuto – Tilgjengelig i flere moderne farger /Nordicnest.no

  Soleil er fransk for sol og det er tydelig å se hva som er inspirasjonen til både form og navn med denne vakre lampen fra Danske Le-klint. Her vil den vakre håndbrettede plisséskjermen fange opp og spre lysstrålene og skape en unik og vakker belysning. Perfekt til montering over et bord eller en kjøkken-øy.

  Soleil fra Le Klint er en moderne pendellampe som passer kjempeflott inn over både stue, spisebord eller som belysning til kjøkken. Med sin slanke form og vakre håndbrettede lampeskjerm får du en unik lampe som skaper et nydelig varmt og diffust lys.

  Soleil – Le Klint /Lampemesteren.no
  Soleil – Le Klint /Lampemesteren.no
  Semi fra GUBI – En stram og ren pendellampe /Lampemesteren.no

  Caboche fra Foscarini er en kjempeflott lampe som er håndlaget i Italia av munnblåst glass med et vakkert mønster som både gir en dekorativ effekt og et utrolig vakkert lysspill av refleksjoner når lampen tennes om kvelden. Med sitt moderne og stilrene utseende og ovale form er Caboche pendlene fra Foscarini et fint valg som belysning over spisebord eller som hengende over kjøkkenøy og kjøkkenbar.

  Caboche fra Foscarini av munnblåst glass med et vakkert mønster /Lampemesteren.no

  Caboche har samtidig fått en oppgradering i 2021 og har nå ny teknologi innebygget i lampen og som tilbyr en rekke nye innovative måter å styre og forandre lyset på via en app.

  Caboche skaper et vakkert lys og en koselig stemning /Lampemesteren.no
  Caboche fra Foscarini kommer i flere glass farger /Lampemesteren.no

  Clava Dine er en stilren serie nedhengte lamper som passer kjempefint inn over et spisebord eller over en kjøkkenøy som kommer i mange flotte og myke pastellfarger. En nyhet nå er at disse lampene nå også lages i tre og kommer i tre flotte modeller i forskjellige nyanser.

  Clava Dine i mørk eik fra Umage /Lampemesteren.no

  Blossi er en elegant og moderne glasspendel fra Nuura som passer innbydende inn over f.eks en utstikkende kjøkkenøy eller hengende flere på rad langs kjøkkenbenk uten overskap. Les mer om Blossi lampene.

  Blossi – Takpendler av glass /Lampemesteren
  Blossi pendellampe i glass /Lampemesteren.no
  Blossi i stor versjon over matbord /Lampemesteren.no

  Bebban fra Lindby er en flott og stilren avlang lampe til spisebord og stue med halvsynlige pærer som skaper et godt lys og et kult design. Materialet i svart metall gir en rustikk, men samtidig moderne følelse over lampen.

  Bebban fra Lindby /Lampegiganten

  Her skal vi se litt på hvordan du kan få et godt og vakkert lys på kjøkkenet ved å bruke forskjellige lamper og belysningsmetoder.
  Når man planlegger belysning til kjøkkenet er det flere veier å gå, her kan du gå din egen vei med tradisjonell underskapsbelysning, led-strips langs gulvet eller bruke taklamper og vegglamper på nye måter.

  Devin – Underskapsarmatur med sensor /Lampegiganten.no

  Bruk gjerne store vegglamper på kjøkkenet – Det finnes et stort utvalg av vegglamper til kjøkken som vil være et spennende alternativ til tradisjonell belysning, og som både er praktisk og dekorativ. Passer kjempefint dersom du har en kjøkkenøy som stikker ut mellom to vinduer eller lignende.

  Vegglamper fra Lampe Gras /Lampemesteren.no

  De avlange lampene fra Lucande skaper et elegant lys og passer kjempeflott inn over en kjøkkenøy eller et avlangt spisebord. Lampene er laget i forskjellige materialer slik som metall og treverk og mange smarte funksjoner som innebygd touchdimmer med minne, samt svært enkel og fleksibel høydejustering.

  Lian – Lucande /Lampegiganten.no
  Lio – Svart avlang pendellampe med gulldekor som gir et varmt lys /Lampegiganten.no
  Karinja – Avlang pendellampe i eik og matt nikkel /Lampegiganten.no
  Petyr – Lucande /Lampegiganten.no
  Ebu – Lucande /Lampegiganten.no
  Lian – Lucande /Lampegiganten.no
  Pia – Slank bjelkelampe i bøk /Lampegiganten.no
  Marija i gull – Lucande /Lampegiganten.no
  Marija i sølv – Lucande /Lampegiganten.no

  Dek fra Nederlandske Zuiver er en rustikk og røff pendellampe med industrielle detaljer av metall og lær. Pendellampen kommer i tre farger og to størrelser og vil være flott å bruke både som et kontrastelement eller for å fremheve dekoren i hjemmet.

  Dek fra Zuiver /Unoliving.no
  Dek fra Zuiver /Unoliving.no
  Vakre lamper i tre fra Dreizehngrad / Andlight.no

  En vegglampe kan passe kjempegodt inn på kjøkkenet og skape fin, dekorativ belysning på områder hvor man ikke har eller ikke ønsker overskap. Les gjerne mer om vegglamper til kjøkken.

  De populære lampene fra Lampe-Gras i industriell stil passer for eksempel veldig flott inn på kjøkken med både rustikk, landlig eller moderne stil.

  Lampe Gras er tilpasningsdyktige og passer fint inn i alle husets rom /Andlight
  Mantis – Schottlander /Lampemesteren.no

  Dekorér over spisebordet med denne lekne og fargefulle hengelampen i farget glass. Tamina er en kjempefin glasslampe som består av fem forskjellige glasskupler, hver i sin egen farge og form. En kreativ og delikat lampe som er med på å gi farge og lys over spisebord eller kjøkkenøy.

  Tamina hengelampe med fargede glasskupler på rad /Lampegiganten

  Cato slim er en lekker og moderne spotskinne i matt-svart med slanke og stilrene spotter som du kan vinkle i alle retninger. En slik spotskinne er flott å bruke på kjøkkenet for å skape en god grunnbelysning, spesielt dersom du ikke har downlights i taket fra før.

  Cato spotskinne til kjøkken /Lampemesteren.no
  Cato matt-svart spotskinne /Lampemesteren.no
  Cato matt-svart spotskinne /Lampemesteren.no

  De fleste kjøkken har overskap og disse kan man bruke for å skape et godt lys ned mot kjøkkenbenk og overflater. Her finnes det flere alternativer, både små møbelspotter, armaturer, led-strips eller led-lyslister kan brukes med flott effekt.

  Diskret LED-lyslist montert under hyller på kjøkken /Elektroimportøren
  Se utvalget av led-lyslister /Elektroimportøren

  LED Lyslister er et produkt som passer fint inn på kjøkkenet og vil være raskere og enklere å montere kontra tradisjonelle led-strips man legger selv. LED lyslister kommer i ferdige lengder som man kan kombinere for å best mulig tilpasse lengden på kjøkken og skap.

  LED lyslister man kan sette sammen /Lampegiganten.no
  LED Lyslist fra Namron /Elektroimportøren
  Møbelspotter som ettermonteres /LEDlyskilder.no

  Tradisjonelle møbelspotter er runde og kan monteres innfelt eller utenpåliggende. Dersom man skal montere møbelspotter langs underskapet slik at disse lyser ned mot kjøkkenbenken, vil man normalt montere disse utenpåliggende.

  Det finnes også andre alternativer i andre design, f.eks Amaryll fra Lindby som er rektangulære møbelspotter som gir et godt lys ned mot kjøkkenbenk.

  Benkarmatur Amaryll /Lampegiganten.no
  Helena underskapsbelysning /Lampegiganten
  Lian – Moderne trelampe, flott til spisebord eller kjøkkenøy /Lampegiganten

  Møbelspotter til kjøkken kan også monteres innvendig i overskapene dersom du har glassfronter på kjøkkenet. Disse bores opp i taket på overskapene og gir en flott bakgrunnsbelysning på kjøkkenet.

  Her har jeg montert møbelspotter i skapene – Les mer om kjøkkenspotter til overskap
  Nano fra SG er noen ekstra små møbelspotter – Perfekt for dekorativt lys /Elektroimportøren

  Enkel underskapsbelysning på kjøkken med armatur-stikk /Elektroimportøren

  Dersom du ikke har så mange overskap på kjøkkenet ditt, eller simpelthen ønsker en elegant belysning som vekker oppmerksomhet kan du gå for fotlist belysning. Her legger man LED-strips eller LED lyslist langs med nedre kant av underskapene på kjøkkenet.

  LED strips – Bruk gjerne diffuser-list for bedre lys og lengre levetid /LEDlyskilder.no

  Glow er et firkantet led-panel som passer fint som dekorativ veggbelysning bak kjøkkenbenken. Disse ultra-flate led panelene gir et avdempet og god belysning til kjøkkenet og egner seg bra for ettermontering.

  Glow – Paulmann /Lampegiganten.no

  Resultatet er en eksklusiv og flott grunnbelysning på kjøkkenet.
  Les mer om Indirekte belysning.

  Se utvalget led-strips og lyslist /Elektroimportøren

  I kjøkken uten overskap vil LED downlight ofte være en fin måte å skape god belysning. Det finnes et stort utvalg type downlights på markedet, her har de valgt doble hvite downlights, men de kunne kanskje med fordel brukt svarte downlights som sammen med det mørke kjøkkenet hadde skapt en kul designdetalj.

  Dobble LED Downlights – Få tips om LED Downlights
  Se vakre taklamper i glass

  Til belysning av taket og lamper til kjøkkenet finnes det mange valgmuligheter og kombinasjonsmuligheter. Mange ønsker et «clean» uttrykk med kun minimalistisk takbelysning, da kan f.eks en elegant og moderne takplafond eller utenpåliggende downlight gjøre nytten.

  Utenpåliggende downlight kommer i mange høyder, farger og former. Disse gir et godt lys ned mot overflater og kan være et spennende designtrekk.

  Se flere tips om utenpåliggende downlight
  Utenpåliggende downlight av overmalbar gips /Elektroimportøren

  Surface 300 – Sort lavtbyggende Takplafond /Lampemesteren
  Sort Phillips Hue Takplafond /Lampemesteren
  Square LED taklampe /Elektroimportøren

  Ellers kan en kombinasjon av nedhengte lamper med annen kjøkkenbelysning skape et fint helhetsinntrykk.

  Har du et betongtak kan synlige ledninger og rør bli til noe kult – PH5 Lamper /Lampemesteren
  Kobberlamper fra Lampe Gras /Lampemesteren

  Diablo fra svenske Belid er en kjent og ettertraktet serie av vakre lamper som kommer i en rekke moderne farger og materialer samtidig som dem har tydelige og lekre designlinjer. Diablo har i likhet med den ikoniske verpan globe hentet inspirasjon fra den futuristiske bølgen som inspirerte en rekke europeiske designere på 60 og 70 tallet.

  Diablo Hvit /Lampeguru
  Diablo Blå fra Belid /Lampeguru

  Ønsker du en røffere stil til ditt kjøkken kan du også vurdere noen fine betonglamper. Med sitt unike særpreg og varme lys passer en lampe av betong fint inn på et kjøkken av moderne eller industriell stil.

  Morton – Lampe i betong /Lampegiganten

  Vaasa er et kjempefint alternativ dersom du er ute etter en moderne og slank takpendel i svart med integrert led. Perfekt å ha over spiseplassen eller til å trekke litt høyere opp i kjøkkentaket.

  Vaasa – Moderne og slank pendellampe /Lampegiganten.no

  Aplomb er en moderne og minimalistisk tolkning av betonglampen i klassisk innovativ og lekker italiensk design fra Foscarini.

  Aplomb /Lampemesteren
  Aplomb /Lampemesteren

  Cebu lampene fra PR Home er håndflettet i Filipinene på tradisjonelt vis og laget av lampakanay. Et materiale som har en kjempeflott og røff overflate, kjempefin som dekorativ belysning på både et rustikt, landlig kjøkken – eller som et blikkfang og kontrast i et moderne skandinavisk kjøkken.

  Cebu fra PR Home over kjøkken øy /Homeroom.no
  Cebu – Kjempefin både ute og inne – Pr Home/Homeroom.no

  PH Septima er en utrolig vakker og eksklusiv takpendel i glass fra danske Louis Poulsen som er en relansering av et snart 100 år gammelt design, men som fremdeles er like elegant og flott den dag idag.
  Les mer om PH Septima og dens historie.

  PH Septima fra Louis Poulsen /Nordicnest.no

  Multi-lite er designet av Louis Weisdorf som ønsket seg en lampe som kunne skifte fasong og lysbilde via noen få enkle grep.

  Ved å selv justere/rotere lampen kan man oppnå forskjellige kombinasjoner hvor lyset kan peke i forskjellige retninger.
  Multi-lite har siden 1972 vært en av de mest populære designlampene fra Gubi, og kommer idag i syv forskjellige fargekombinasjoner med gjennomgående detaljer av messing og krom.

  Multi-Light fra Gubi /Andlight
  Multi-Light fra Gubi /Andlight

  Acorn fra Northern har hentet sin inspirasjon fra de nordiske skoger og skaper et innbydende vakkert lys som passer flott inn over en kjøkkenøy, spisebord eller som pendellampe i stuen. Acorn kommer i lekker matt sort eller hvit farge med et stilrent, skandinavisk design.

  Acorn – Northern, moderne og stilren pendellampe /Lampegiganten.no

  Pure er en elegant taklampe med rund, dyp form og en stilren design.

  Pure – Stilren taklampe /Lampegiganten.no

  Respiro er en utrolig vakker nyhet fra franske DCW som er produsert i tynne, avlange og fargede blader av aluminium som sprer og reflekterer lyset i et fantastisk vakkert lysspill uten å blende. Vakker avlang lampe som passer flott inn på kjøkkenet, kommer i flere farger.

  Skjult lyskilde med vakkert lysspill /Lampemesteren

  Flowerpot Vp1 fra &Tradition er til tross for sin modne alder fremdeles et svært populært valg når man ønsker dekorativ belysning. Disse medium store pendlene passer perfekt over et lite rundt bord, eller hengende sammen på linje, f.eks inntil kjøkkenveggen eller over et spisebord.

  Se alle fargene til flowerpot på Andlight.no
  Leken og kreativ kjøkkenbelysning – Aim by Flos lampene /Lampemesteren.no

  Les gjerne flere tips om lamper og innredning til kjøkken. Se denne flotte krittavle lampen som du kan notere på med kritt, flotte vegglamper til kjøkken eller lamper til spisebord.