Hjem » Belysning til kjøkken – Fine lamper til kjøkkenet

Belysning til kjøkken – Fine lamper til kjøkkenet

Skap en god belysning på kjøkken vakre og spennende lamper som passer utmerket inn på kjøkken, ved kjøkken-øy og til spisekrok.
Ved å velge en lampe som passer til ditt kjøkken og din interiørstil kan du skape en helhet igjennom resten av huset og samtidig få en god og praktisk belysning ned på kjøkkenbenk og overflater.

Discoco Wood – Marset /Lampemesteren
Doo Wop – Kobber /Lampemesteren

Her skal vi se litt på hvordan du kan få et godt og vakkert lys på kjøkkenet ved å bruke forskjellige lamper og belysningsmetoder.
Når man planlegger belysning til kjøkkenet er det flere veier å gå, her kan du gå din egen vei med tradisjonell underskapsbelysning, led-strips langs gulvet eller bruke taklamper og vegglamper på nye måter.

Devin – Underskapsarmatur med sensor /Lampegiganten.no
Vegglamper fra Lampe Gras /Lampemesteren.no

Petyr fra Lucande er en elegant og vakker avlang pendellampe som passer kjempeflott inn over en kjøkkenøy eller et avlangt spisebord. Lampen er laget i metall, men har en lekker og naturtro treimitasjon overflate og mange smarte funksjoner som innebygd touchdimmer med minne, samt svært enkel og fleksibel høydejustering.

Petyr – Lucande /Lampegiganten.no
Petyr – Lucande /Lampegiganten.no

Soleil er fransk for sol og det er tydelig å se hva som er inspirasjonen til både form og navn med denne vakre lampen fra Danske Le-klint.

Dette er en moderne pendellampe som passer kjempeflott inn over både stue, spisebord eller som belysning til kjøkken. Med sin slanke form og vakre håndbrettede lampeskjerm får du en unik lampe som skaper et nydelig varmt og diffust lys.

Soleil – Le Klint /Lampemesteren.no
Soleil – Le Klint /Lampemesteren.no
Vakre lamper i tre fra Dreizehngrad / Andlight.no

En vegglampe kan passe kjempegodt inn på kjøkkenet og skape fin, dekorativ belysning på områder hvor man ikke har eller ikke ønsker overskap. Les gjerne mer om vegglamper til kjøkken.

De populære lampene fra Lampe-Gras i industriell stil passer for eksempel veldig flott inn på kjøkken med både rustikk, landlig eller moderne stil.

Lampe Gras er tilpasningsdyktige og passer fint inn i alle husets rom /Andlight
Mantis – Schottlander /Lampemesteren.no

Dekorér over spisebordet med denne lekne og fargefulle hengelampen i farget glass. Tamina er en kjempefin glasslampe som består av fem forskjellige glasskupler, hver i sin egen farge og form. En kreativ og delikat lampe som er med på å gi farge og lys over spisebord eller kjøkkenøy.

Tamina hengelampe med fargede glasskupler på rad /Lampegiganten

Cato slim er en lekker og moderne spotskinne i matt-svart med slanke og stilrene spotter som du kan vinkle i alle retninger. En slik spotskinne er flott å bruke på kjøkkenet for å skape en god grunnbelysning, spesielt dersom du ikke har downlights i taket fra før.

Cato spotskinne til kjøkken /Nordicnest.no
Cato matt-svart spotskinne /Nordicnest.no
Cato matt-svart spotskinne /Nordicnest.no

De fleste kjøkken har overskap og disse kan man bruke for å skape et godt lys ned mot kjøkkenbenk og overflater. Her finnes det flere alternativer, både små møbelspotter, armaturer, led-strips eller led-lyslister kan brukes med flott effekt.

Diskret LED-lyslist montert under hyller på kjøkken /Elektroimportøren
Se utvalget av led-lyslister /Elektroimportøren

LED Lyslister er et produkt som passer fint inn på kjøkkenet og vil være raskere og enklere å montere kontra tradisjonelle led-strips man legger selv. LED lyslister kommer i ferdige lengder som man kan kombinere for å best mulig tilpasse lengden på kjøkken og skap.

LED lyslister man kan sette sammen /Lampegiganten.no
LED Lyslist fra Namron /Elektroimportøren
Møbelspotter som ettermonteres /LEDlyskilder.no

Tradisjonelle møbelspotter er runde og kan monteres innfelt eller utenpåliggende. Dersom man skal montere møbelspotter langs underskapet slik at disse lyser ned mot kjøkkenbenken, vil man normalt montere disse utenpåliggende.

Det finnes også andre alternativer i andre design, f.eks Amaryll fra Lindby som er rektangulære møbelspotter som gir et godt lys ned mot kjøkkenbenk.

Benkarmatur Amaryll /Lampegiganten.no
Helena underskapsbelysning /Lampegiganten
Lian – Moderne trelampe, flott til spisebord eller kjøkkenøy /Lampegiganten

Møbelspotter til kjøkken kan også monteres innvendig i overskapene dersom du har glassfronter på kjøkkenet. Disse bores opp i taket på overskapene og gir en flott bakgrunnsbelysning på kjøkkenet.

Her har jeg montert møbelspotter i skapene – Les mer om kjøkkenspotter til overskap
Nano fra SG er noen ekstra små møbelspotter – Perfekt for dekorativt lys /Elektroimportøren

Enkel underskapsbelysning på kjøkken med armatur-stikk /Elektroimportøren

Dersom du ikke har så mange overskap på kjøkkenet ditt, eller simpelthen ønsker en elegant belysning som vekker oppmerksomhet kan du gå for fotlist belysning. Her legger man LED-strips eller LED lyslist langs med nedre kant av underskapene på kjøkkenet.

LED strips – Bruk gjerne diffuser-list for bedre lys og lengre levetid /LEDlyskilder.no

Glow er et firkantet led-panel som passer fint som dekorativ veggbelysning bak kjøkkenbenken. Disse ultra-flate led panelene gir et avdempet og god belysning til kjøkkenet og egner seg bra for ettermontering.

Glow – Paulmann /Lampegiganten.no

Resultatet er en eksklusiv og flott grunnbelysning på kjøkkenet.
Les mer om Indirekte belysning.

Se utvalget led-strips og lyslist /Elektroimportøren

I kjøkken uten overskap vil LED downlight ofte være en fin måte å skape god belysning. Det finnes et stort utvalg type downlights på markedet, her har de valgt doble hvite downlights, men de kunne kanskje med fordel brukt svarte downlights som sammen med det mørke kjøkkenet hadde skapt en kul designdetalj.

Dobble LED Downlights – Få tips om LED Downlights
Se vakre taklamper i glass

Til belysning av taket og lamper til kjøkkenet finnes det mange valgmuligheter og kombinasjonsmuligheter. Mange ønsker et «clean» uttrykk med kun minimalistisk takbelysning, da kan f.eks en elegant og moderne takplafond eller utenpåliggende downlight gjøre nytten.

Utenpåliggende downlight kommer i mange høyder, farger og former. Disse gir et godt lys ned mot overflater og kan være et spennende designtrekk.

Se flere tips om utenpåliggende downlight
Utenpåliggende downlight av overmalbar gips /Elektroimportøren

Surface 300 – Sort lavtbyggende Takplafond /Lampemesteren
Sort Phillips Hue Takplafond /Lampemesteren
Square LED taklampe /Elektroimportøren

Ellers kan en kombinasjon av nedhengte lamper med annen kjøkkenbelysning skape et fint helhetsinntrykk.

Har du et betongtak kan synlige ledninger og rør bli til noe kult – PH5 Lamper /Lampemesteren
Kobberlamper fra Lampe Gras /Lampemesteren

Diablo fra svenske Belid er en kjent og ettertraktet serie av vakre lamper som kommer i en rekke moderne farger og materialer samtidig som dem har tydelige og lekre designlinjer. Diablo har i likhet med den ikoniske verpan globe hentet inspirasjon fra den futuristiske bølgen som inspirerte en rekke europeiske designere på 60 og 70 tallet.

Diablo Hvit /Lampeguru
Diablo Blå fra Belid /Lampeguru

Ønsker du en røffere stil til ditt kjøkken kan du også vurdere noen fine betonglamper. Med sitt unike særpreg og varme lys passer en lampe av betong fint inn på et kjøkken av moderne eller industriell stil.

Morton – Lampe i betong /Lampegiganten

Vaasa er et kjempefint alternativ dersom du er ute etter en moderne og slank takpendel i svart med integrert led. Perfekt å ha over spiseplassen eller til å trekke litt høyere opp i kjøkkentaket.

Vaasa – Moderne og slank pendellampe /Lampegiganten.no

Aplomb er en moderne og minimalistisk tolkning av betonglampen i klassisk innovativ og lekker italiensk design fra Foscarini.

PH Septima er en utrolig vakker og eksklusiv takpendel i glass fra danske Louis Poulsen som er en relansering av et snart 100 år gammelt design, men som fremdeles er like elegant og flott den dag idag.
Les mer om PH Septima og dens historie.

PH Septima fra Louis Poulsen /Nordicnest.no

Multi-lite er designet av Louis Weisdorf som ønsket seg en lampe som kunne skifte fasong og lysbilde via noen få enkle grep.

Ved å selv justere/rotere lampen kan man oppnå forskjellige kombinasjoner hvor lyset kan peke i forskjellige retninger.
Multi-lite har siden 1972 vært en av de mest populære designlampene fra Gubi, og kommer idag i syv forskjellige fargekombinasjoner med gjennomgående detaljer av messing og krom.

Multi-Light fra Gubi /Andlight
Multi-Light fra Gubi /Andlight

Pure er en elegant taklampe med rund, dyp form og en stilren design.

Pure – Stilren taklampe /Lampegiganten.no

Respiro er en utrolig vakker nyhet fra franske DCW som er produsert i tynne, avlange og fargede blader av aluminium som sprer og reflekterer lyset i et fantastisk vakkert lysspill uten å blende. Vakker avlang lampe som passer flott inn på kjøkkenet, kommer i flere farger.

Skjult lyskilde med vakkert lysspill /Lampemesteren

Flowerpot Vp1 fra &Tradition er til tross for sin modne alder fremdeles et svært populært valg når man ønsker dekorativ belysning. Disse medium store pendlene passer perfekt over et lite rundt bord, eller hengende sammen på linje, f.eks inntil kjøkkenveggen eller over et spisebord.

Se alle fargene til flowerpot på Andlight.no
Leken og kreativ kjøkkenbelysning – Aim by Flos lampene /Lampemesteren.no

Les gjerne flere tips om lamper og innredning til kjøkken. Se denne flotte krittavle lampen som du kan notere på med kritt, flotte vegglamper til kjøkken eller lamper til spisebord.