Hopp til innholdet
Hjem » Lys i kjøkkenskap – Montering av møbelspotter i skap

Lys i kjøkkenskap – Montering av møbelspotter i skap

  Møbelspotter er små, runde downlights som man kan montere i overskap, under benk eller inne i skap og kommoder. Disse er flotte å bruke som dekorativ belysning eller for å lyse opp gjenstander man er glad i, i f.eks et skap.

  Nano fra SG er ekstra små downlight – perfekt for skap eller langs nedforinger /Elektroimportøren
  Møbelspot svart – kan felles inn eller monteres utenpåliggende /LEDlyskilder.no
  Møbelspot hvit- kan felles inn eller monteres utenpåliggende /LEDlyskilder.no

  Møbelspotter består av selve spottene, samt en driver som gir strøm i riktig spenning. Når man kjøper møbelspotter kan man ofte kjøpe disse i sett og det er viktig å tenke på om man ønsker at disse skal kunne dimmes eller ei.

  Møbelspotter kan monteres både innfelt og påvegg. Ved påvegg montering tar man av det bakerste dekselet og bruker de korte skruene som følger med og fester lyset i platen. Lednngen kan man enten la stikke ut i bakkant av downlighten, eller man kan bore et lite hull og trekke ledningen frem til driveren.

  Dersom man skal felle inn møbelspottene kan man ta av frontdekselet og skru dem opp i taket eller bare benytte fjærene som sitter rundt spotten. Disse holder spotten på plass når man borer opp med riktig dimensjon.  Dersom du skal ha spotten i senter av skap måler du først midten av bredden, så midten av dybden i skapet. Bor så opp med hullbor i riktig dimensjon.

  Dersom du skal skru møbelspottene opp er det viktig å bruke kort skrue som ikke går igjennom platen

  Bor opp med et hullbor som er passe stort slik at fjærene på kanten av møbelspotten får tilstrekkelig friksjon.

  Driver til møbelspot plasseres der det passer best. På dette kjøkkenet skal det opp en avdekning slik at driver og ledning kan ligge på toppen av kjøkkenskapene, men man kan også plassere driveren i bakkant av ett av skapene.

  Det viktige er at driveren er tilgjengelig for prøving og testing, og at det skal være mulig å komme til stikkontakten som denne er tilkoblet. Man må også tenke på at driveren må ha tilstrekkelig lufting/kjøling.

  LEDlife Inno69 er et godt alternativ dersom du ønsker en rimelig møbelspot men som samtidig har svært høy fargegjengivelse og levetid. 3W led møbelspot gir ut like mye lys som 20W halogen og er flott i både kjøkkenskap eller i nedforinger ellers i boligen.

  LEDlife Inno69 /Ledlyskilder.no
  Sett med LED 3x4W matt hvit møbelspotter /Elektroimportøren

  Dersom du ikke har mulighet for å legge frem rør fra bryter slik at du kan få dimbare kjøkkenspotter kan du bruke en trådløs dimmer istedet.

  Zwave dimmeampull – plasseres i en boks over kjøkkenskap for å dimme driver/stikkontakt. Benyttes sammen med Zwave veggbryter. /Elektroimportøren.no
  Fra en annen jobb, men samme prinsipp.

  Les mer om ettermontering av downlight, vegglamper til kjøkken eller hvordan du kan få en praktisk og god kjøkkenbelysning. Se også disse sjarmerende norgesglass-lampene, perfekt for et dekorativt lys.