Hopp til innholdet
Hjem » Varmekabel under parkett: Legging av Lamiflex plater i stue og kjøkken

Varmekabel under parkett: Legging av Lamiflex plater i stue og kjøkken

  Å installere varmekabler i stue og kjøkken under parkett, tregulv og laminat gir et godt og komfortabelt inneklima. Et godt alternativ når man skal pusse opp boligen og installere gulvvarme er Lamiflex mattene fra Øglend. Disse mattene gir både et trygt underlag for varmekablene og god trinnlydsdemping.

  Lamiflex mattene kommer på praktiske ruller som man fester med dobbelsidig tape og taper så sammen i hverandre med aluminiumstapen. Det at de kommer på rull gjør at leggingen går raskt og effektivt.

  Lamiflex kommer i store og små forpakninger /Elektroimportøren

  Rull først ut mattene av lamiflex på tvers av hvordan du har tenkt å legge parkettgulvet. Sporene i Lamiflex matten skal altså ikke legges ned i samme retning parkettgulvet, da kan man fort ende opp med et bølgete og ujevnt gulv.

  La det være igjen et plass for å legge en kryssende stripe med spor på enden av hver side av rommet. Det er der varmekabelen skal ha plass til å snu.

  Spor på enden for at varmekabelen skal kunne snu

  Lamiflex er underlagsmatter som passer fint der man ønsker å legge varmekabler under tregulv. Mattene kommer i lange ruller som man kan tilpasse med en håndsag, og man kan kutte til nye svinger og spor i matten med tapetkniv eller et multiverktøy.

  Rikholding monteringsanvisning følger med i pakken /Øglend

  På akkurat denne installasjonen så la kunden ned varmekabelmattene selv sammen med en venn. Selv om de var helt nybegynnere og hadde noen kaffepauser underveis så klarte dem å legge ned omtrent 30m2 med lamiflex i stue og på kjøkken på ca 5 timer.

  Et lite tips vil være å kjøpe med noen ekstra kvadratmeter med lamiflex, så slipper man å bruke mye tid på å tape sammen små biter av kapp.

  Å legge varmekabel går veldig effektivt unna på disse mattene, her brukte vi omtrent én time på å legge ned 2 varmekabler (stue/kjøkken).

  Begynn med å rulle ut varmekabelen du har. Rull den ut forsiktig, det er fort gjort at denne surrer seg når det snakk om store lengder.

  Rull ut varmekabelen først, da går det raskere å legge

  Varmekabelen skal ligge i sporene som er kuttet ut på forhånd. Her kan du bruke tabellen nedenfor for å se hvilke varmekabler du kan bruke og hvilken effekt du får.

  Benytt 8W Øglend ØS30-21L (Elektroimportøren) varmekabelen til Lamiflex mattene. Denne varmekabelen gir god og jevn varme og er spesialtilpasset for tregulv.

  ØS 8W varmekabel for parkett og tregulv /Elektroimportøren
  Varmekabler på Lamiflex er raskt å legge. Festes med alu-tape /Elektroimportøren
  Varmekabel på Lamiflex rundt kjøkkenet /Elektroimportøren

  Nedenfor kan man se hvor varmekabelen går opp i veggen. Kun kald-enden av varmekabelen (altså etter skjøten) skal opp i røret, her har vi brukt to varmekabler og ett rør for følerrøret. Gulvføleren kan legges direkte på lamiflexen og tapes fast.

  Lamiflex er også enkel å tilpasse rundt hjørner og innhukk og gir et svært behagelig sluttresultat som både gir komfortabel varme og god demping mot lyd.

  Lamiflex lagt rundt hjørner /Elektroimportøren
  Lamiflex liten pakke /Elektroimportøren

  Les gjerne også guide til varmekabel, tips til warmdim downlights eller montering av lys i kjøkkenskap. Få tips til interiør og design, se flotte skjenk og kommoder til stue og gang, eller få inspirasjon for belysning i stue.