Hopp til innholdet
Hjem » Downlight: Warmdim eller ikke?

Downlight: Warmdim eller ikke?

  warmdimdownlight

  Warmdim eller «Dim to warm» downlight har vært på markedet en stund, men i min jobb velger mange fremdeles «vanlig» downlight. Hva er egentlig forskjellen og hvilken downlight bør man ha hjemme?

  Warmdim gir et behagelig varmt lys

  Warmdim downlight og lamper skaper et varmt og koselig lys som er perfekt i oppholdsrom og soverom.

  • Warmdim fungerer med vanlig dimmer.
  • Dimmer man ned får man et varmt lys
  • Dimmer man opp får man et klart, hvitt lys.
  • Skaper et gult og varmt lys, perfekt for en koselig atmosfære
  • Fjerner blått lys som kan påvirke søvnkvaliteten.

  Nyheten Plejd isolasjonssikre downlight kan brukes inne og ute, har valgfri warmdim funksjon og justerbar fargetemperatur. Du kan også sette opp dine egne soner eller bruke det innebygde astrouret for å automatisk slå på/av downlighten utendørs. Enkelt forklart får du her en stilren og moderne downlight med masse funksjoner til samme eller lavere pris enn andre downlights.

  Plejd downlight med valgfri warmdim, fargetemperatur, iso-sikker og styring via app eller veggdimmer til samme eller lavere pris enn konkurrende merker /Elektroimportøren.no
  Warmdim led-strip montert hos kunde på soverom /Elektroimportøren.no
  Warmdim kan også dimmes helt opp til vanlig hvitt lys /Elektroimportøren.no

  Hvordan warmdim fungerer

  Når man dimmer ned en warmdim downlight justerer man ned både lysstyrken og kelvin-fargetemperaturen. Lyset blir mer oransje og varmt, og vil ha samme utseende som for eksempel en neddimmet halogen – eller glødepære.

  Dette gir et svært behagelig «rav» farget lyst, perfekt for sene romantiske kvelder – eller som et diffust bakgrunnslys under en filmkveld.
  Se utvalget og priser på warmdim hos Elektroimportøren.no

  Komplett warmdim pakke fra Elektroimportøren

  Fordeler med Warmdim downlight

  • Er avslappende
   Et varmt lys, lik den man får av tradisjonelle glødepærer er mindre intens og skaper en avslappet stemning, ideell for stuer og spisebord.
  • Romantisk
   Belysning er en viktig del av å skape god romantisk stemning, det er en grunn til at restauranter går for tradisjonelle glødepærer.
  • Et deilig varmt lys, men gir også et klart og hvitt lys når man ønsker det.
  • Sender ut mindre blått lys enn vanlige downlights og hjelper deg dermed å opprettholde en mer normal døgnrytme på kvelden.
  • Fungerer på vanlige dimmere

  Ulemper med Warmdim Downlight

  Warmdim Downlight gjør seg også godt på badet. Her 8W fra Elektroimportøren
  Juno Soft Cob fra Unilamp har svært høy fargegjengivelse og egner seg for høyere tak.
  Fargetemperatur på lys måles i Kelvin

  Warmdim gir mindre blått lys

  Blått lys har sine fordeler – man blir mer årvåken ved at kroppen produserer melatonin. Downlight og LED lys med høy kelvin produserer mer blått lys.

  Generelt bør man gå for lys med mye rødt fargespekter, 2700K – eller lavere fargetemperatur.

  Fordelen med Warmdim downlight er at disse går lavt ned i fargetemperatur når dem dimmes, helt ned i 2000k. Dette stimulerer tretthetsfølelsen og er dermed gode å bruke i f.eks stue på kveldstid.

  Her kan du se mine vinkelstrålende downlight fra Unilamp
  Mitt sett av unicone downlight – inntrukket for allmenn og skråstilte for belysning av vegg

  Hvor Warmdim egner seg

  Det mest anvendelige området i huset for warmdim er i stuen, her ser jeg bare fordeler med å ikke bare kunne dimme ned lyset – men også dimme ned til et varmere lys.

  Riktig lys gir god stemning! Ikke bare til filmkvelder, men også spesielt til sosiale lag på sene kvelder vil det være en fordel med en mer behagelig bakgrunnsbelysning.

  Andre steder hvor det er naturlig å vurdere warmdim downlights på grunn av sitt behagelige og stemningsfulle lys er på soverommet, videre forklaring på hvorfor behøves vel ikke.

  Hos Elektroimportøren kan du se downlightene fra Unilamp som jeg bruker – og er veldig fornøyde med. Jeg har valgt en blanding av inntrukkede og skråstilte i samme serie, hvorav de skråstilte egner seg best for plassering langs vegg og bak sofa.

  Unilamp Gyro kan plasseres rett i isolasjon / Elektroimportøren
  Phillips Hue kan justeres fra 2200K til 6500K /Elektroimportøren
  Phillips Hue kan justeres fra 2200K til 6500K /Elektroimportøren

  Les mer om ettermontering av downlights, belysningtips av stue, interiørtips til hytta eller se disse flotte nye hagemøblene i bambus.