Downlight: Warmdim eller ikke?

Downlight: Warmdim eller ikke?

Warmdim eller “Dim to warm” downlight har vært på markedet en stund, men i min jobb velger mange fremdeles “vanlig” downlight. Hva er egentlig forskjellen og hvilken downlight bør man ha hjemme?

 

Hvordan warmdim fungerer

Når man dimmer ned en warmdim downlight justerer man ned både lysstyrken og kelvin-fargetemperaturen. Lyset blir mer oransje og varmt, og vil ha samme utseende som for eksempel en neddimmet halogen – eller glødepære.

Dette gir et svært behagelig “rav” farget lyst, perfekt for sene romantiske kvelder – eller som et diffust bakgrunnslys under en filmkveld.
Se utvalget og priser på warmdim hos Elektroimportøren.no

Komplett warmdim pakke fra Elektroimportøren

Fordeler med Warmdim downlight

  • Er avslappende
    Et varmt lys, lik den man får av tradisjonelle glødepærer er mindre intens og skaper en avslappet stemning, ideell for stuer og spisebord.
  • Romantisk
    Belysning er en viktig del av å skape god romantisk stemning, det er en grunn til at restauranter går for tradisjonelle glødepærer.
  • Gir et klart og hvitt lys når man ønsker det.
  • Sender ut mindre blått lys enn vanlige downlights og hjelper deg å opprettholde en mer normal døgnrytme.
  • Fungerer på vanlige dimmere

 

Fargetemperatur på lys måles i Kelvin

Warmdim gir mindre blått lys

Blått lys har sine fordeler – man blir mer årvåken ved at kroppen produserer melatonin. Downlight og LED lys med høy kelvin produserer mer blått lys.

Generelt bør man gå for lys med mye rødt fargespekter, 2700K – eller lavere fargetemperatur.

Fordelen med Warmdim downlight er at disse går lavt ned i fargetemperatur når dem dimmes, helt ned i 2000k. Dette stimulerer tretthetsfølelsen og er dermed gode å bruke i f.eks stue på kveldstid.

 

Her kan du se mine vinkelstrålende downlight fra Unilamp
Mitt sett av unicone downlight – inntrukket for allmenn og skråstilte for belysning av vegg

Hvor Warmdim egner seg

Det mest anvendelige området i huset for warmdim er i stuen, her ser jeg bare fordeler med å ikke bare kunne dimme ned lyset – men også dimme ned til et varmere lys.

Riktig lys gir god stemning! Ikke bare til filmkvelder, men også spesielt til sosiale lag på sene kvelder vil det være en fordel med en mer behagelig bakgrunnsbelysning.

Andre steder hvor det er naturlig å vurdere warmdim downlights på grunn av sitt behagelige og stemningsfulle lys er på soverommet, videre forklaring på hvorfor behøves vel ikke.

Hos Elektroimportøren kan du se downlightene fra Unilamp som jeg bruker – og er veldig fornøyde med. Jeg har valgt en blanding av inntrukkede og skråstilte i samme serie, hvorav de skråstilte egner seg best for plassering langs vegg og bak sofa.

 

Hvor mye strøm er dødelig for et menneske?
Hvor mye strøm er dødelig for et menneske?

Vi har gjennom oppveksten lært oss å ikke leke med strøm og ikke plukke i stikkontakter. Elektrosikkerhet er viktig, men hvor mye strøm skal til før det blir dødelig? Vi skal her ta for oss …

Montering av Elbillader – 5 stk på stolpe
Montering av Elbillader – 5 stk på stolpe

Arbeid utendørs på sommeren er som oftest bare gøy, uheldigvis for meg var dette en omfattende jobb som tok flere dager, som oftest i pøsende byger med gløtt av sol. Det skal monteres fem elb…

Populære Sakselamper og utsvingbare lamper til vegg og tak
Populære Sakselamper og utsvingbare lamper til vegg og tak

Såkalte sakselamper er blitt veldig populære de senere årene, dette er lamper som ofte er montert på veggen og som man kan dra ut og justere på. Andre varianter er svinglamper som er montert på…

CC Varmekabel Beregning og Styrke i forskjellige rom
CC Varmekabel Beregning og Styrke i forskjellige rom

For en feilfri varmekabel legging er det viktig å ha noen enkle formler og generell kunnskap om varmekabel i bakhånd. Slik sikrer du en varmekabel installasjon som er tiltenkt formålet og rom-type…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to top