Hjem » Takpendel til stue – Vakre pendler, perfekt til stuen

Takpendel til stue – Vakre pendler, perfekt til stuen

En takpendel er med på å skape et fint lys og vil være et dekorativt element som fremhever interiørstilen i resten av boligen. Til stuen kan man gjerne henge en takpendel langs vegg, ved vindu, i hjørnet av stuen, eller over et sidebord.

Her kan du finne inspirasjon og se et utvalg flotte og populære takpendler til stuen. Skap et dekorativt og stemningsfullt lys med disse fine nedhengte takpendlene i flotte farger, materialer og design.

Kombinér gjerne flere takpendler sammen. Nobb – Halo Design /Lampeguru

En takpendel kan passe inn i de fleste av boligens rom, men kanskje passer dem spesielt godt inn i belysningen av stuen. Med en takpendel kan du velge flere ulike måter å skape et dekorativt lys på, du kan f.eks:

  • Henge flere små takpendler sammen. Gjerne kombinér forskjellige størrelser av samme design og la dem henge i en klynge på forskjellige høyder.
  • Du kan benytte store takpendler som belysning over spisebord eller et rundt sofabord.
  • Og henge pendler ved siden av vinduer eller hjørner av stuen for å skape rom og dybde.

Skap for eksempel en unik og koselig belysning med disse nydelige lampene i papp fra graypants. Dette enkle materialet med sine naturlige perforeringer og gliper skaper et unikt og dekorativt lys.

Vakre lamper i papp fra Graypants /Andlight
Vakre lamper i papp fra Graypants /Andlight
Collar – Gubi /Lampemesteren
Den populære Flowerpot Vp1 lampen i stuen /Andlight

Som i all planlegging av lys er det lurt å tenke at belysningen skal ligge “lagvis”, dvs at du kombinerer takpendler med andre lyskilder, f.eks sammen med downlight, bordlamper, vegg og gulvlamper.

En medium stor og “åpen” takpendel slik som f.eks Molecular fra House Doctor kan være et fint valg over for eksempel et sofabord. Den åpne formen gjør at lampen ikke blokkerer sikten, men gir samtidig en god stemning når lyset dimmes ned.

Molecular takpendel – House Doctor /Glass og interiør
Hero – By Rydens /Lampeguru

Fenomen er en elegant glasslampe fra svenske Konsthantverk med rustikke elementer av rå-messing som over tid vil utvikle en vidunderlig og unik patina. Den gylne rå-messingen kombineres med en munnblåst lampeskjerm av klart eller sotet glass og kommer i tre størrelser og former som kan henge fint alene, men over et spisebord eller sofabord blir det en perfekt kombinasjon om de henges på forskjellige høyder.

Fenomen fra Konsthantverk over et spisebord /Andlight.no

Konsthantverk er en liten lampeprodusent fra Tyringe i Sverige hvor de i over 90 år har håndlaget unike lamper. Deres lamper har gjerne et preg av rustikk og industri hvor glass kombineres med rå-metall.

Fenomen kommer i klart eller sotet glass /Andlight.no

Acorn fra Northern har hentet sin inspirasjon fra de nordiske skoger og skaper et innbydende vakkert lys som passer flott inn over en kjøkkenøy, spisebord eller som pendellampe i stuen. Acorn kommer i lekker matt sort eller hvit farge med et stilrent, skandinavisk design.

Acorn – Northern, moderne og stilren pendellampe /Nordicnest.no

Den lette og elegante Blossi serien fra Nuura består av bord, vegg, gulv og taklamper og passer kjempefint inn som belysning i stue, såvel som entré, kjøkken eller som delikat vindusbelysning. Blossi kommer i en vakker klart glass variant, men også i en versjon med frostet hvitt glass.

Blossi pendellampe fra Nuura /Lampemesteren.no
Blossi pendellampe i glass /Lampemesteren.no
Blossi i stor versjon over matbord /Lampemesteren.no

Hobo fra Örsjö Belysning er en vakker taklampe i rå messing med en dråpeformet skjerm av munnblåst opalglass, produsert på tradisjonelt vis i Sverige.Lampen er designet av Gustaf Nordenskiöld og inspirasjonen kommer fra den Småländska glassblåserkulturen. Taklampens ekspanderende form gjenspeiler lufttrykket når glasset kjøles ned og stivner og har gjennom dette fått sitt unike uttrykk.

Hobo – Örsjö Belysning /Nordicnest.no
Hobo – Örsjö Belysning /Nordicnest.no

Ellipse fra Watt & Veke er en vakker og elegant stofflampe i bomullsjersey som har en vakker elliptisk form med store spiler som skaper fin dybde og vakre skygger. Ellipse skaper et nydelig lys og er kjempefin når man dimmer ned lyset, kommer i flere myke farger som passer flott inn i soverom eller stue og gang.

Ellipse – Watt & Veke /Nordicnest.no

Ekman er en enkel og nett lampe, perfekt som diskret og dekorativ vindubelysning. Denne lille og runde takpendelen har en kuppel av opalt glass som sprer lyset og detaljer av messing på toppen.

Ekman vindupendel /Homeroom

En annen artig variant av den klassiske vindupendelen har svenske globen laget. Planter kombinerer vindulampe med hengende potte til planter og blomster.

Planter – Globen /Homeroom

Damn Fashionista er en lekker liten glasspendel fra danske halo-design med en vakker og mønstret glasskjerm og fine detaljer. Pendelen kommer i variantene messing eller sort og gir en stilfull og flott belysning. Størrelsen gjør også at takpendelen fint kan henge ved siden av et vindu, eller kombineres med samme pendel i andre størrelser.

Serien kommer i flere farger og størrelser, samt lamper til vegg og bord i samme utforming.

Damn Fashionista i mønstret glass /Glass og interiør
Gross – Burgunder / Nordicnest.no

Gyllenheim Giant er en eksklusiv og moderne takpendel fra Jotex. Denne lampen har flere armer og mange lyspærer som skaper en utrolig varm og stemningsfull belysning.

Gyllenheim Giant /Homeroom
Gyllenheim Giant /Homeroom
Gloria – Belid /Lampeguru

Den vakre Atom pendellampen er et annet alternativ om du ønsker en moderne og åpen takpendel for belysning i stuen. Lampen kommer i varianten røyk-farget eller med hvite pærer og svart metallramme.

Atom – Halo design /Glass og interiør

For deg som ønsker det tidløse og eksklusive vil kanskje den ikoniske globe pendelen fra Verpan friste? En vakker lampe med lang historie som du kan lese mer om her.

Eksklusiv siden 1969 – VP Globe /Lampemesteren

Eller kanskje du ønsker noe naturlig men samtidig moderne i belysningen din? Lamper i tre har gjort store fremskritt de seneste årene, nye produksjonsmetoder og teknologi har åpnet for at moderne design nå lar seg kombinere med naturlige råvarer på helt nye måter.

De populære lampene fra Secto /Lampemesteren

Caboche fra Foscarini er en kjempeflott lampe som er håndlaget i Italia av munnblåst glass med et vakkert mønster som både gir en dekorativ effekt og et utrolig vakkert lysspill av refleksjoner når lampen tennes om kvelden. Caboche har samtidig fått en oppgradering i 2021 og har nå ny teknologi innebygget i lampen og som tilbyr en rekke nye innovative måter å styre og forandre lyset på via en app.

Caboche fra Foscarini av munnblåst glass med et vakkert mønster /Lampemesteren.no
Caboche skaper et vakkert lys og en koselig stemning /Lampemesteren.no
Caboche fra Foscarini kommer i flere glass farger /Lampemesteren.no

En svart og lekker nyhet er Pyra Pendel fra Dyberg Larsen i hel-svart. Lampen passer fint inn i moderne interiør, eller til dem som ønsker en moderne takpendel med en dempet fremtoning, les gjerne mer om lamper i svart.

Pyra Pendel 29 Matt Black /Lampemesteren

Les gjerne mer om belysning til stue, finn flere flotte takpendler og pendellamper i menyen eller få inspirasjon til lampe over spisebord.