Hjem » Lys og lamper over kjøkkenøy og spisestue

Lys og lamper over kjøkkenøy og spisestue

tips til lys og lamper over kjøkkenøy

Inspirasjon og tips til hvordan du kan bruke lamper og belysning over kjøkkenøy og i en spisestue. En dekorativ lampe over kjøkkenøy vil ikke bare være et viktig interiørelement, den vil også bli et naturlig blikkfang for familie, gjester og besøkende som vil gi god belysning under matlaging og selskaper.

Semi fra GUBI /Lampemesteren.no

Fenomen er en elegant glasslampe fra svenske Konsthantverk med rustikke elementer av rå-messing som over tid vil utvikle en vidunderlig og unik patina. Den gylne rå-messingen kombineres med en munnblåst lampeskjerm av klart eller sotet glass og kommer i tre størrelser og former som kan henge fint alene, men over et spisebord eller sofabord blir det en perfekt kombinasjon om de henges på forskjellige høyder.

Fenomen fra Konsthantverk over et spisebord /Andlight.no

Konsthantverk er en liten lampeprodusent fra Tyringe i Sverige hvor de i over 90 år har håndlaget unike lamper. Deres lamper har gjerne et preg av rustikk og industri hvor glass kombineres med rå-metall.

Fenomen kommer i klart eller sotet glass /Andlight.no

Enrique fra Lindby er en flott og lang lampe med fire rav-fargede glasskjermer som lyser ned mot bordet, men som samtidig gir en flott glød utover i rommet. Lampen har en moderne kombinasjon av treverk og svart metall som skaper et stilrent design og gir samtidig en varme til innredningen.

Enrique fra Lindby – Dekorativ og moderne avlang pendellampe med farget glass /Lampegiganten.no

Nyheten Multi-Lite Matt black er en hel-sort multi-lite lampe med detaljer av gyllen messing og matt-sort overflate. Denne lekre nye modellen passer utmerket inn blant den moderne eller skandinaviske interiørstilen og glir fint inn blant sorte interiørdetaljer, eller som et kontrastelement til hvite vegger.

Multilite i matt sort – Gubi /Lampemesteren

Multi Lite kan vris og vendes på skjermen for å få uttrykket på lampen du ønsker.

Velg en lampe som passer din interiørstil, se derfor gjerne andre belysning tips i menyen øverst. Blant annet “til bordet“, “lysekroner” eller “kjøkken“.

Maranga fra Marset – Dekorativ pendel over kjøkkenøy /Andlight

Miira 6 Circular er en nydelig og elegant rund lysekrone hvor 6 runde og opal-hvite glasskupler er plassert omkring en sirkulær ring av gyllen messing. Miira 6 lysekronen er en grasiøs modell som med sitt stilrene design passer kjempefint inn i et skandinavisk og moderne interiør. Miira lysekronen har vunnet priser for sitt elegante design og vil skape et fint og behagelig lys som spres fint og jevnt igjennom de opal-hvite kuplene.

Miira 6 Circular lysekrone i glass og messing /Lampemesteren.no

Caboche fra Foscarini er en kjempeflott lampe som er håndlaget i Italia av munnblåst glass med et vakkert mønster som både gir en dekorativ effekt og et utrolig vakkert lysspill av refleksjoner når lampen tennes om kvelden. Caboche har samtidig fått en oppgradering i 2021 og har nå ny teknologi innebygget i lampen og som tilbyr en rekke nye innovative måter å styre og forandre lyset på via en app.

Caboche fra Foscarini av munnblåst glass med et vakkert mønster /Lampemesteren.no
Caboche skaper et vakkert lys og en koselig stemning /Lampemesteren.no
Caboche fra Foscarini kommer i flere glass farger /Lampemesteren.no

Acorn fra Northern har hentet sin inspirasjon fra de nordiske skoger og skaper et innbydende vakkert lys som passer flott inn over en kjøkkenøy, spisebord eller som pendellampe i stuen. Acorn kommer i lekker matt sort eller hvit farge med et stilrent, skandinavisk design.

Acorn – Northern, moderne og stilren pendellampe /Nordicnest.no

Cebu lampene fra PR Home er håndflettet i Filipinene på tradisjonelt vis og laget av lampakanay. En type plante som har en flott og røff overflate. Cebu er derfor vakker som dekorativ lampe til alle typer interiørstiler, moderne såvel som rustikke og landlige. Cebu kommer i flere størrelser og kan gjerne kombineres om hverandre eller hengende alene, ute som inne(under tak).

Cebu fra PR Home over kjøkken øy /Nordicnest.no
Cebu – Kjempefin både ute og inne – Pr Home /Nordicnest.no

Ambit Rail fra Muuto er designet av svenske TAF Architects og er håndlaget i henhold til gamle håndverksmetoder. Denne avlange lampen er påfestet 3 lampeskjermer og gjør den perfekt som belysning over avlange bord eller over en utstikkende kjøkkenøy. Med sine svært tynne kabler og ledninger ser det ut som om lampen faktisk svever i luften.

Ambit Rail fra Muuto – Tilgjengelig i flere moderne farger /Nordicnest.no

Clava Dine er en stilren serie nedhengte lamper som passer kjempefint inn over et spisebord eller over en kjøkkenøy som kommer i mange flotte og myke pastellfarger. En nyhet nå er at disse lampene nå også lages i tre og kommer i tre flotte modeller i forskjellige nyanser.

Clava Dine i mørk eik fra Umage /Nordicnest.no

Hawaii fra BePureHome er en fascinerende vakker taklampe med overlappende strå av jern i antikk-messing, perfekt om du er på utkikk etter en retro og unik taklampe som kanskje matcher andre gylne detaljer på kjøkkenet. Lampens unike form og dens overlappende design gir et vakkert lys som spres igjennom gliper og lyser opp skjermen med et varmt og koselig lys. Kjempefin som dekorativ belysning over et bord.

Hawaii – Jernlampe i antikk messingfinish /Glass og interiør

Atom fra BePureHome er en fantastisk taklampe i strålende design full av detaljer som skaper et vakkert lys. Lampen er laget i jern med antikk messingfinish og består av palmeblader som er satt inn i forskjellige dybder og med varierende størrelser og som skaper en glitrende varm og leken belysning.

Atom fra nederlandske BePureHome /Glass og interiør
Atom fra nederlandske BePureHome /Glass og interiør

Siden 1974 har Multi lite fra Gubi vært et symbol på vakker dansk design som både er funksjonell og dekorativ. Lampene kommer i en rekke vakre farger og du kan selv vri på de to halv-sirklede sfærene som omkranser lyskilden for å forandre stil – og lysbildet.

Multi Lite – Gubi /Lampemesteren
Multi Lite – Gubi /Lampemesteren
Multi Lite – Gubi /Lampemesteren

Lian er en avlang trelampe i fargene mørk og lys eik, som passer perfekt inn over ett spisebord eller en kjøkkenøy. Lampen er enkel å høydejustere og har integrert dimbar LED.

Lian – Moderne trelampe /Lampegiganten
Lian – Moderne trelampe /Lampegiganten

Clava Dine fra svenske Umage er konstruert for å skape en vakker belysning over spiseplassen og vil kanskje særskilt passe inn over mindre, runde bord eller en kjøkken-øy. Clava Dine kommer i flere moderne farger med pastelltoner og har ørsmå perforeringer som slipper ut delikate stråler av lys.

Clava Dine – Umage /Lampemesteren

Respiro fra franske DCW er en annen og flott avlang pendellampe som gjør seg godt over en kjøkkenøy eller et avlangt bord. Denne vakre nyheten kan minne om en åpen bok og består av tynne blader av aluminium med skjult lyskilde. Tilgjengelig i flere farger og lengder.

Respiro – DCW /Lampemesteren
Respiro – DCW /Lampemesteren

De vakre pendellampene i Diablo serien fra svenske Belid produseres fremdeles for hånd ved deres fabrikk i Vaberg, Sverige. Disse dekorative pendlene har et vakkert design som er tydelig inspirert av den futuristiske bølgen innen belysning på 60 og 70 tallet og passer kjempeflott inn som lekre lamper over en kjøkkenøy, les mer om belid diablo lampene.

Belid Diablo Grå /Lampeguru
Belid Diablo Hvit/Lampeguru

Flos 2097 er en ekstravagant og elegant lysekrone med mange pærer i et moderne design, men som like godt passer inn i rustikke miljøer, i det moderne hjem eller på hytta. 2097 kommer i flere størrelser og vil være perfekt som taklampe under høye tak, ved siden av trapp, over stuebord eller over spisebordet. Velg mellom messing, krom eller matt-sort.

Flos 2097 – Vakker og moderne lysekrone /Andlight.no
Flos 2097 – Vakker og moderne lysekrone /Andlight.no

Tatou er en spennende ny lampeserie fra danske Flos som har et helt unikt og lekkert design bestående av en ytre skjerm i polykarbonat og bikubemønster som sprer et kjempefint og dekorativt lys over f.eks en kjøkken øy. Lampene har et vakkert, moteriktig og moderne preg som kommer i flere farger.

Flos Tatou /Andlight
Flos Tatou /Andlight
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Slot_5-683x1024.jpg
Ballroom Diamond Cut Pendel /Lampemesteren
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Ballroom-1000x1000-ABCD.jpg
Fargerike glasspendler – perfekt i symfoni /Lampemesteren

Gjenspeiling & Kontrast

Hva slags kjøkken og farger har du? Lampene bør gjerne enten gjenspeile kjøkkenelementer – eller stå som en kontrast til dem.
Har du f.eks et hel-hvitt kjøkken vil en nedhengt lampe som står i sterk kontrast være et ypperlig valg.

Leken og kreativ – Aim by Flos lampene /Lampemesteren
Sander – Avlang taklampe med 4 glasskupler og messingdetaljer /Homeroom

Diplomat – Aneta

Diplomat er en serie rustikke glasslamper hvor lyspærene får det fulle fokus. Disse lampene kommer i en rekke forskjellige versjoner, også som bordlampe.

Diplomat – Scan Lamps /Homeroom
Diplomat – Scan Lamps /Homeroom

Se alle de vakre Diplomat lampene hos Homeroom.no


Adrian Taklampe med 4 runde kuppellamper på rekke /Homeroom
Fl/Y Lampe /Lampemesteren

FL/Y lampene er laget i farget akryl og kommer i all verdens farger – perfekt for å skape kontraster på kjøkkenet, samtidig som du får et godt lys.

Liten glasspendel fra V-Tac, 2-stk passer fint inn på en rekke.

Gjenspeiling

Har du for eksempel en benkeplate i treverk vil kanskje en trelampe være ypperlig for deg. Secto lampene er produsert i Finland og lages av PEFC sertifisert bjørkefinér fra de lokale finske skogene.

Secto har siden 1995 vært en pioner innen det å bruke treverk i belysning og tilbyr en rekke forskjellige former, farger og varianter på sine lamper av tre.

Trelamper i mange former – Secto /Lampemesteren
For å henge lampene fra veggen kan du benytte den justerbare Varsi-armen/Lampemesteren
Lamper i tre over et spisebord /Lampemesteren

To fargede pendellamper

Har du et to-farget kjøkken, f.eks sorte skap og hvit benkeplate. Så vil kanskje en lampe i en av disse fargene være et bedre valg.
Har du en kran i for eksempel bronse, vil en lampe i bronse gi et fint helhetlig inntrykk.

Colors By Copenhagen Defacto Pendel /Glass og interiør

Colors By Copenhagen står bak flere to-fargede pendellamper som for eksempel Defacto pendelen og den elegante Bellevue pendelen som kombinerer myke former med nøytrale farger.

Colors By Copenhagen Bellevue Pendel/Glass og interiør
Denne V-Tac pendelen kombinerer kobber-farget metall og treverk i en elegant form / LEDlyskilder.no

Avlange pendler til kjøkken øy

Et annet alternativ om du heller ønsker et mer rent og minimalistisk uttrykk er å bruke rene, avlange pendler.

Danske Light Point har siden 1995 spesialisert seg på minimalistiske designlamper av lekker finish. Slim er en tynn og avlang led-pendel som kommer i både sort og hvitt, og vil være et perfekt valg for noen som ønsker et moderne og stramt uttrykk på kjøkkenet.

Slim – Light Point /Lampemesteren
Avlang lampe i vakker nøttefarget treverk /Lampegiganten
Taklampe Rafael for langbord eller kjøkkenbenk /Homeroom

Industriell look

Skap den industrielle og røffe stilen på kjøkkenet med noen av disse stilige lampene i industripreg. Lampene fra det ikoniske merket Lampe-Gras er en selvfølge å nevne i denne sammenhengen. Lampe-Gras har en lang og interessant historie, og var en av pionerene bak justerbare lamper som ble designet for å bedre arbeidsforholdene til Franske industriarbeidere på begynnelsen av århundret.

Idag er de industripregede lampene fra Lampe gras hyllet over hele verden og kommer i mange stilige varianter.

Lampe Gras industriell stil /Lampemesteren
Lampe Gras industriell stil /Lampemesteren
Ashby dobbel-taklampe i industri-stil /Homeroom.no
Taklampe Philadelphia /Homeroom
Vintage glasspendel av metall og farget glass / LEDlyskilder

Betonglamper

Betonglamper har et røft og industrielt preg, de fungerer etter min mening godt med alle slags moderne kjøkken. Med inntoget av LED er det stadig flere produsenter som lager nyvinninger og ekstra tynne betonglamper.

Les mer om vakre betonglamper til hjemmet.

Aplomb fra Foscarini /Lampemesteren
Aplomb fra Foscarini /Lampemesteren

Les mer om belysning i stue, eller lamper til soverom. Dersom du er ute etter god belysning kan du gjerne også se artikkelen om lamper over spisebord.