Hopp til innholdet
Hjem » Lys og lamper over kjøkkenøy og spisestue

Lys og lamper over kjøkkenøy og spisestue

  tips til lys og lamper over kjøkkenøy

  Inspirasjon og tips til hvordan du kan bruke lamper og belysning over kjøkkenøy og i en spisestue. En dekorativ lampe over kjøkkenøy vil ikke bare være et viktig interiørelement, den vil også bli et naturlig blikkfang for familie, gjester og besøkende som vil gi god belysning under matlaging og selskaper.

  Semi fra GUBI /Lampemesteren.no
  NL12 fra DCW /Lampemesteren.no

  Auro er en nydelig lysekrone i moderne stil med lange hule staver av rosa-fargede glasstaver som virkelig skaper et inntrykk og gir et vakkert lys der den henger. Lysekronen fanger oppmerksomheten og skaper en koselig atmosfære.

  Auro lysekrone i glass /Jotex.no
  Auro kommer i rosa og klart glass /Jotex.no

  Electra består av en metallbase og glasskuler med en kompakt form som kaster et vakkert lysspill ned på bordet og ut i rommet. Kulene er en blanding av runde glasskuler og glasskuler med mønstrede riller som skaper en fin dynamikk i belysningen.

  Electra moderne lysekrone i glass /Jotex.no

  Chouchi fra Italienske Foscarini er en utrolig vakker pendellampe som kommer i flere fasonger, farger og størrelser. Dette betyr at lampen er perfekt å kombinere om hverandre for å skape en designmessig dybde i belysningen. Lampenes hvite opalglass skaper en nydelig glød og et behagelig lys.

  Foscarini Chouchi – Kommer i hvit eller i farger /Lampegiganten.no
  Foscarini Chouchi – Kommer i hvit eller i farger /Lampegiganten.no
  Foscarini Chouchi – Kommer i hvit eller i farger /Lampegiganten.no
  Foscarini Chouchi – Kommer i hvit eller i farger /Lampegiganten.no

  Spotskinner på kjøkken: Ett smart alternativ til kjøkkenbelysning kan være å bruke spotskinner montert i taket over kjøkken og kjøkken-øy. Med en spotskinne kan man få en fleksibel belysning hvor man enkelt kan utvide med flere spotter for å lyse opp skap eller benkeflater. Eller man kan også bruke pendeladaptere for å henge opp nedhengte lamper i kjøkkenet på en rett linje.

  Designline fra Antidark er en stilren serie av spotskinner, takspotter og pendler til skinnesystem. Deres spotter kommer i flere varianter med moderne farger og eksklusiv finish. Med en pendeladapter kan du henge opp din egen valgfrie lampe fra spotskinnen.

  Designline fra Antidark i sort og messing kombinasjon /Lampemesteren.no
  Designline fra Antidark i sort /Lampemesteren.no

  Namron Rock fra Elektroimportøren kommer i både sort og hvit finish og kan enkelt utvides med forskjellige vinkler på spotbelysningen i kjøkkenet.

  Namron Rock spotskinner /Elektroimportøren.no

  Nutty fra Design By Us er en vakker glasslampe av munnblåst farget glass med organiske, buede former. Lampens form gjør at lyset reflekteres i bølger fra lyskilden skaper et elegant uttrykk når kvelden senker seg.

  Nutty glasslampe fra Design By Us /Lampemesteren.no
  Nutty glasslampe fra Design By Us /Lampemesteren.no

  Tojaka fra Lindby er en rustikkpreget og flott taklampe av brent stål, grantre og grovt tau som passer kjempefint inn som dekorativ og stemningsrik takbelysning. Med denne lampen kommer lyspæren godt til syne, noe som også betyr at du enkelt kan forandre utseendet simpelthen ved å bytte ut lyspæren. Velg en gammeldags edison glødepære for et koselig og rustikk stemning, eller en hvit globepære for litt mer eleganse.

  Tojaka rustikk taklampe av tre og stål /Lampegiganten.no

  Marika er en kjempefin taklampe med 5 ovale glasskupler i opal-hvitt glass som skaper en elegant kontrast til det svarte metallet og opphenget. Lampen har også en svak bøyd form som skaper et stilig uttrykk og blikkfang. En avlang, moderne glasslampe med mange skjermer som passer kjempefint til et spisebord eller kjøkkenøy.

  Marika avlang glasslampe i et moderne design /Lampegiganten.no

  Manila fra spanske Parachilna er en fantastisk flott pendellampe og taklampe som elegant kombinerer rene materialer som glass og tekstil på en spennende ny måte. Den innvendige tekstilskjermen demper og sprer lyset, mens den ytre kuppelen av munnblåst glass gir glans og vakre refleksjoner.

  Manila glasslampe fra Parachilna med innerskjerm av tekstil /Andlight.no

  Manila lampene kommer i flere størrelser og i fargene klart glass, eller røket glass. De er derfor perfekte å kombinere hengende sammen eller gjør seg også fint hengende alene over et stuebord. Navnet kommer fra spansk «Mantón de Manila». Det er et tradisjonelt silkesjal som ofte brukes av flamencodansere.

  Manila glasslampe fra Parachilna med innerskjerm av tekstil /Andlight.no

  Bai er en annen spennende glasslampe og pendel fra spanske Parachilna som har hentet sin inspirasjon fra tradisjonelle kinesiske lykter, men i en litt mer forseggjort utgave. Her finner man en tradisjonelt utformet innerlykt inne i en munnblåst sfærisk glasskuppel av klart eller røkfarget glass.

  Bai glasslamper fra Parachilna /Andlight.no

  Lampene kommer som enten nedhengte takpendler eller som avlange lamper som passer kjempefint inn over et langbord. Laget av en gammel bronsemetallisk struktur og et omhyggelig håndblåst glass er Bai serien et skikkelig smykke i belysningen som skaper et koselig og vakkert lys.

  Bai glasslamper fra Parachilna /Andlight.no
  Bai glasslamper fra Parachilna /Andlight.no

  Becky er en stilig og rustikkpreget avlang pendellampe av treverk og lampeholdere som passer kjempefint inn over et langbord eller en kjøkkenbenk. Med sine uskjermede lyskilder kan du enkelt forandre utseendet på lampen simpelthen ved å bytte ut lyspærene til hvite, sotede eller andre dekorpærer.

  Becky – Avlang pendellampe av tre og rustikke lampeholdere /Lampegiganten.no

  Franske Lampe Gras startet opp i begynnelsen av 1900-tallet som praktisk og ergonomisk belysning til den voksende klassen av kontor – og fabrikkarbeidere. Deres ikoniske stil med fokus på praktiske løsninger og industrilignende design har holdt deres lamper populære i over 100 år, og vintage lamper auksjoneres ofte bort til høye summer på samler markedet.

  Lampe Gras er perfekt som belysning over kjøkken-øy eller et langbord, og glir like fint inn i den moderne skandinaviske stilen, som en rustikk eller industriell interiørstil.

  Les Acrobates fra Lampe Gras /Lampemesteren.no
  Lampe Gras til kjøkken /Lampemesteren.no

  Ønsker du en annen stil på Lampe Gras lampene kan du enkelt bytte ut lampeskjermen med en rund glasskuppel i opal-hvitt glass som skaper et koselig og varmt lys som ikke blender.

  Forandre utseendet på lampene ved å bytte ut skjermen med en glasskuppel /Lampemesteren.no

  Clam fra Fritz Hansen er en elegant nyhet som raskt har blitt hyllet og nominert for en rekke designpriser for sitt stilrene og funksjonelle design. Lampen henter sin inspirasjon fra naturen hvor lyskilden er perlen og man selv kan justere lysmengden ved å åpne opp eller lukke glasskjermene.

  Lampen består av to halvkule formede glasskjermer av munnblåst opal-hvitt glass som sprer lyset på en behagelig og elegant måte. Lampen er derfor perfekt som nedhengt lampe i stue, over en kjøkkenøy eller over et spisebord.

  Clam fra Fritz Hansen /Nordicnest.no

  Stilren og klassisk design med et jevnt og mykt lys som ikke blender. Perfekt til dekorativ og stemningsfull belysning rundt kjøkkenbord og i stue. Lampen kommer i to størrelser som gjerne kan kombineres med hverandre. Les gjerne mer om Clam fra Fritz Hansen eller se andre vakre glasslamper.

  Clam fra Fritz Hansen /Nordicnest.no

  Fenomen er en elegant glasslampe fra svenske Konsthantverk med rustikke elementer av rå-messing som over tid vil utvikle en vidunderlig og unik patina. Den gylne rå-messingen kombineres med en munnblåst lampeskjerm av klart eller sotet glass og kommer i tre størrelser og former som kan henge fint alene, men over et spisebord eller sofabord blir det en perfekt kombinasjon om de henges på forskjellige høyder.

  Fenomen fra Konsthantverk over et spisebord /Andlight.no

  Konsthantverk er en liten lampeprodusent fra Tyringe i Sverige hvor de i over 90 år har håndlaget unike lamper. Deres lamper har gjerne et preg av rustikk og industri hvor glass kombineres med rå-metall.

  Fenomen kommer i klart eller sotet glass /Andlight.no

  Gjenspeiling

  Har du for eksempel en benkeplate i treverk vil kanskje en trelampe være ypperlig for deg. Secto lampene er produsert i Finland og lages av PEFC sertifisert bjørkefinér fra de lokale finske skogene.

  Secto har siden 1995 vært en pioner innen det å bruke treverk i belysning og tilbyr en rekke forskjellige former, farger og varianter på sine lamper av tre.

  Trelamper i mange former – Secto /Lanna.no

  De vakre secto lampene er flotte eksempler på hvordan naturlige råmaterialer kan benyttes til å skape dekorativ og engasjerende belysning. Disse lampene produseres i Finland av bærekraftig nordisk bjørk og kommer i en rekke flotte farger og fasonger, les mer om secto lampe.

  Les mer om secto lampe
  Octo pendel i sort og hvit /Lanna.no

  De avlange trelampene fra Secto design kalt Owalo 7000 er perfekt for montering over langbord eller en kjøkkenøy. Lampene har et moderne design og kommer i fire flotte fargetoner, og gir et godt og balansert lys ned mot bord og benk.

  Owalo 7000 fra Secto i flere farger /Lanna.no
  Atto kommer i flere farger /Lanna.no
  Secto 4200 Lampe i naturfarget treverk /Lanna.no
  For å henge lampene fra veggen kan du benytte den justerbare Varsi-armen /Lanna.no
  Lamper i tre over et spisebord /Lanna.no

  Enrique fra Lindby er en flott og lang lampe med fire rav-fargede glasskjermer som lyser ned mot bordet, men som samtidig gir en flott glød utover i rommet. Lampen har en moderne kombinasjon av treverk og svart metall som skaper et stilrent design og gir samtidig en varme til innredningen.

  Enrique fra Lindby – Dekorativ og moderne avlang pendellampe med farget glass /Lampegiganten.no

  Nyheten Multi-Lite Matt black er en hel-sort multi-lite lampe med detaljer av gyllen messing og matt-sort overflate. Denne lekre nye modellen passer utmerket inn blant den moderne eller skandinaviske interiørstilen og glir fint inn blant sorte interiørdetaljer, eller som et kontrastelement til hvite vegger.

  Multilite i matt sort – Gubi /Lampemesteren

  Multi Lite kan vris og vendes på skjermen for å få uttrykket på lampen du ønsker.

  Velg en lampe som passer din interiørstil, se derfor gjerne andre belysning tips i menyen øverst. Blant annet «til bordet«, «lysekroner» eller «kjøkken«.

  Maranga fra Marset – Dekorativ pendel over kjøkkenøy /Andlight

  Miira 6 Circular er en nydelig og elegant rund lysekrone hvor 6 runde og opal-hvite glasskupler er plassert omkring en sirkulær ring av gyllen messing. Miira 6 lysekronen er en grasiøs modell som med sitt stilrene design passer kjempefint inn i et skandinavisk og moderne interiør. Miira lysekronen har vunnet priser for sitt elegante design og vil skape et fint og behagelig lys som spres fint og jevnt igjennom de opal-hvite kuplene.

  Miira 6 Circular lysekrone i glass og messing /Lampemesteren.no

  Caboche fra Foscarini er en kjempeflott lampe som er håndlaget i Italia av munnblåst glass med et vakkert mønster som både gir en dekorativ effekt og et utrolig vakkert lysspill av refleksjoner når lampen tennes om kvelden. Caboche har samtidig fått en oppgradering i 2021 og har nå ny teknologi innebygget i lampen og som tilbyr en rekke nye innovative måter å styre og forandre lyset på via en app.

  Caboche fra Foscarini av munnblåst glass med et vakkert mønster /Lampemesteren.no
  Caboche skaper et vakkert lys og en koselig stemning /Lampemesteren.no
  Caboche fra Foscarini kommer i flere glass farger /Lampemesteren.no

  Acorn fra Northern har hentet sin inspirasjon fra de nordiske skoger og skaper et innbydende vakkert lys som passer flott inn over en kjøkkenøy, spisebord eller som pendellampe i stuen. Acorn kommer i lekker matt sort eller hvit farge med et stilrent, skandinavisk design.

  Acorn – Northern, moderne og stilren pendellampe /Lampegiganten.no

  Cebu lampene fra PR Home er håndflettet i Filipinene på tradisjonelt vis og laget av lampakanay. En type plante som har en flott og røff overflate. Cebu er derfor vakker som dekorativ lampe til alle typer interiørstiler, moderne såvel som rustikke og landlige. Cebu kommer i flere størrelser og kan gjerne kombineres om hverandre eller hengende alene, ute som inne(under tak).

  Cebu fra PR Home over kjøkken øy/Homeroom.no
  Cebu – Kjempefin både ute og inne – Pr Home /Homeroom.no

  Ambit Rail fra Muuto er designet av svenske TAF Architects og er håndlaget i henhold til gamle håndverksmetoder. Denne avlange lampen er påfestet 3 lampeskjermer og gjør den perfekt som belysning over avlange bord eller over en utstikkende kjøkkenøy. Med sine svært tynne kabler og ledninger ser det ut som om lampen faktisk svever i luften.

  Ambit Rail fra Muuto – Tilgjengelig i flere moderne farger /Nordicnest.no

  Clava Dine er en stilren serie nedhengte lamper som passer kjempefint inn over et spisebord eller over en kjøkkenøy som kommer i mange flotte og myke pastellfarger. En nyhet nå er at disse lampene nå også lages i tre og kommer i tre flotte modeller i forskjellige nyanser.

  Clava Dine i mørk eik fra Umage /Lampemesteren.no

  Hawaii fra BePureHome er en fascinerende vakker taklampe med overlappende strå av jern i antikk-messing, perfekt om du er på utkikk etter en retro og unik taklampe som kanskje matcher andre gylne detaljer på kjøkkenet. Lampens unike form og dens overlappende design gir et vakkert lys som spres igjennom gliper og lyser opp skjermen med et varmt og koselig lys. Kjempefin som dekorativ belysning over et bord.

  Hawaii – Jernlampe i antikk messingfinish /Glass og interiør

  Atom fra BePureHome er en fantastisk taklampe i strålende design full av detaljer som skaper et vakkert lys. Lampen er laget i jern med antikk messingfinish og består av palmeblader som er satt inn i forskjellige dybder og med varierende størrelser og som skaper en glitrende varm og leken belysning.

  Atom fra nederlandske BePureHome /Glass og interiør
  Atom fra nederlandske BePureHome /Glass og interiør

  Siden 1974 har Multi lite fra Gubi vært et symbol på vakker dansk design som både er funksjonell og dekorativ. Lampene kommer i en rekke vakre farger og du kan selv vri på de to halv-sirklede sfærene som omkranser lyskilden for å forandre stil – og lysbildet.

  Multi Lite – Gubi /Lampemesteren
  Multi Lite – Gubi /Lampemesteren
  Multi Lite – Gubi /Lampemesteren

  Lian er en avlang trelampe i fargene mørk og lys eik, som passer perfekt inn over ett spisebord eller en kjøkkenøy. Lampen er enkel å høydejustere og har integrert dimbar LED.

  Lian – Moderne trelampe /Lampegiganten
  Lian – Moderne trelampe /Lampegiganten

  Clava Dine fra svenske Umage er konstruert for å skape en vakker belysning over spiseplassen og vil kanskje særskilt passe inn over mindre, runde bord eller en kjøkken-øy. Clava Dine kommer i flere moderne farger med pastelltoner og har ørsmå perforeringer som slipper ut delikate stråler av lys.

  Clava Dine – Umage /Lampemesteren

  Respiro fra franske DCW er en annen og flott avlang pendellampe som gjør seg godt over en kjøkkenøy eller et avlangt bord. Denne vakre nyheten kan minne om en åpen bok og består av tynne blader av aluminium med skjult lyskilde. Tilgjengelig i flere farger og lengder.

  Respiro – DCW /Lampemesteren
  Respiro – DCW /Lampemesteren

  De vakre pendellampene i Diablo serien fra svenske Belid produseres fremdeles for hånd ved deres fabrikk i Vaberg, Sverige. Disse dekorative pendlene har et vakkert design som er tydelig inspirert av den futuristiske bølgen innen belysning på 60 og 70 tallet og passer kjempeflott inn som lekre lamper over en kjøkkenøy, les mer om belid diablo lampene.

  Belid Diablo Grå /Lampeguru
  Belid Diablo Hvit/Lampeguru

  Flos 2097 er en ekstravagant og elegant lysekrone med mange pærer i et moderne design, men som like godt passer inn i rustikke miljøer, i det moderne hjem eller på hytta. 2097 kommer i flere størrelser og vil være perfekt som taklampe under høye tak, ved siden av trapp, over stuebord eller over spisebordet. Velg mellom messing, krom eller matt-sort.

  Flos 2097 – Vakker og moderne lysekrone /Andlight.no
  Flos 2097 – Vakker og moderne lysekrone /Andlight.no

  Tatou er en spennende ny lampeserie fra danske Flos som har et helt unikt og lekkert design bestående av en ytre skjerm i polykarbonat og bikubemønster som sprer et kjempefint og dekorativt lys over f.eks en kjøkken øy. Lampene har et vakkert, moteriktig og moderne preg som kommer i flere farger.

  Flos Tatou /Andlight
  Flos Tatou /Andlight
  Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Slot_5-683x1024.jpg
  Ballroom Diamond Cut Pendel /Lampemesteren
  Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Ballroom-1000x1000-ABCD.jpg
  Fargerike glasspendler – perfekt i symfoni /Lampemesteren

  Gjenspeiling & Kontrast

  Hva slags kjøkken og farger har du? Lampene bør gjerne enten gjenspeile kjøkkenelementer – eller stå som en kontrast til dem.
  Har du f.eks et hel-hvitt kjøkken vil en nedhengt lampe som står i sterk kontrast være et ypperlig valg.

  Leken og kreativ – Aim by Flos lampene /Lampemesteren
  Sander – Avlang taklampe med 4 glasskupler og messingdetaljer /Homeroom

  Diplomat – Aneta

  Diplomat er en serie rustikke glasslamper hvor lyspærene får det fulle fokus. Disse lampene kommer i en rekke forskjellige versjoner, også som bordlampe.

  Diplomat – Scan Lamps /Homeroom
  Diplomat – Scan Lamps /Homeroom

  Se alle de vakre Diplomat lampene hos Homeroom.no


  Adrian Taklampe med 4 runde kuppellamper på rekke /Homeroom
  Fl/Y Lampe /Lampemesteren

  FL/Y lampene er laget i farget akryl og kommer i all verdens farger – perfekt for å skape kontraster på kjøkkenet, samtidig som du får et godt lys.

  Liten glasspendel fra V-Tac, 2-stk passer fint inn på en rekke.

  To fargede pendellamper

  Har du et to-farget kjøkken, f.eks sorte skap og hvit benkeplate. Så vil kanskje en lampe i en av disse fargene være et bedre valg.
  Har du en kran i for eksempel bronse, vil en lampe i bronse gi et fint helhetlig inntrykk.

  Colors By Copenhagen Defacto Pendel /Glass og interiør

  Colors By Copenhagen står bak flere to-fargede pendellamper som for eksempel Defacto pendelen og den elegante Bellevue pendelen som kombinerer myke former med nøytrale farger.

  Colors By Copenhagen Bellevue Pendel/Glass og interiør
  Denne V-Tac pendelen kombinerer kobber-farget metall og treverk i en elegant form / LEDlyskilder.no

  Avlange pendler til kjøkken øy

  Et annet alternativ om du heller ønsker et mer rent og minimalistisk uttrykk er å bruke rene, avlange pendler.

  Danske Light Point har siden 1995 spesialisert seg på minimalistiske designlamper av lekker finish. Slim er en tynn og avlang led-pendel som kommer i både sort og hvitt, og vil være et perfekt valg for noen som ønsker et moderne og stramt uttrykk på kjøkkenet.

  Slim – Light Point /Lampemesteren
  Avlang lampe i vakker nøttefarget treverk /Lampegiganten
  Taklampe Rafael for langbord eller kjøkkenbenk /Homeroom

  Industriell look

  Skap den industrielle og røffe stilen på kjøkkenet med noen av disse stilige lampene i industripreg. Lampene fra det ikoniske merket Lampe-Gras er en selvfølge å nevne i denne sammenhengen. Lampe-Gras har en lang og interessant historie, og var en av pionerene bak justerbare lamper som ble designet for å bedre arbeidsforholdene til Franske industriarbeidere på begynnelsen av århundret.

  Idag er de industripregede lampene fra Lampe gras hyllet over hele verden og kommer i mange stilige varianter.

  Lampe Gras industriell stil /Lampemesteren
  Lampe Gras industriell stil /Lampemesteren
  Ashby dobbel-taklampe i industri-stil /Homeroom.no
  Taklampe Philadelphia /Homeroom
  Vintage glasspendel av metall og farget glass / LEDlyskilder

  Betonglamper

  Betonglamper har et røft og industrielt preg, de fungerer etter min mening godt med alle slags moderne kjøkken. Med inntoget av LED er det stadig flere produsenter som lager nyvinninger og ekstra tynne betonglamper.

  Les mer om vakre betonglamper til hjemmet.

  Aplomb fra Foscarini /Lampemesteren
  Aplomb fra Foscarini /Lampemesteren

  Les mer om belysning i stue, eller lamper til soverom. Dersom du er ute etter god belysning kan du gjerne også se artikkelen om lamper over spisebord.