Lamper til Hytte – Lekre lamper i hyttestil

Lamper til Hytte – Lekre lamper i hyttestil

I forhold til innbyggertallet har nordmenn flere hytter og fritidsboliger enn Sverige og Danmark, kanskje ikke så rart med tanke på vår vakre natur og tradisjoner for turgåing.
Men når fjellturen eller skibakken er overstått vil man tilbake til hytta og slappe av. Da er det viktig med riktig belysning, her er noen lampetips til hytten.

 

Owalo

En kombinasjon av det tradisjonelle og moderne – Owalo fra Finske Secto Design, benytter treverk og moderne produksjonsmetoder for å skape unike lamper som passer fint inn i en hytte.

Treverket som benyttes kommer fra de finske skoger og er PEFC-sertifisert finsk bjørkefinér.
Finsk bjørk eksporteres og benyttes av en rekke produsenter av lamper – dette er fordi den korte vekstsesongen skaper en ekstra hard trestamme.

Owalo Takpendel – i flere farger
Owalo kommer også som gulv, vegg og bordlampe

Owalo kommer som gulv, pendel, bord og vegglampe, og i fargene sort, valnøtt og hvitt. Se hele utvalget hos Lampemesteren.no

 

Manola

Manola er en lekker lysekrone fra Danske Herstal med et moderne preg. Lampen skaper en deilig varm atmosfære i rommet den benyttes ved sine mange lyskilder.

Manola kommer i flere farger og størrelser – Bestselgeren for øyeblikket er den sorte versjonen, se den her på Christiania Belysning.

 

Miss K

For en touch av eleganse har Danske Flos designet en nydelig bordlampe serie kalt Miss K, dette innynder seg som et dekorelement enten det er på soverom eller i hytte loungen.

Miss K fra Flos
Miss K Soft

 

Oslo Wood

Designet av Norske Northern – Oslo wood er inspirert av byens gatelys som filtreres mellom trestammer. Selve lampeskjermen kan du styre i hvilken retning du selv ønsker – enten du ønsker en dekorativ uplight, eller et godt leselys til hyttelesning. Se alle variantene på Lampemesteren.

 

Dovre

Dovre har blitt en moderne klassiker, og som lampe på hytten kommer den virkelig til sin rett!

Med 3 – eller 4 lyskilder innhyllet i glass og solid metall får du den koselige og varme hyttestemningen om du bruker riktige lyspærer.

Til denne anbefaler vi for eksempel Edison glødepærer som gir det gode og varme gammeldagse lyset hvor du ser glødetrådene. Se Dovre lampen på Christiania Belysning.

 

Alamonte – Til uteområdet

Ønsker du utendørs lamper som passer perfekt til en hytte? Da bør Alamonte fra Eglo Leuchten være verdt en titt. Disse flotte og rimelige utelampene inkorporer mye glass og sølv eller sortlakkert metall.

Kommer som nedhengt utendørs pendel, pullert, vegglampe og taklampe

 

Lois

Taklampe i klart glass og lekre sølvdetaljer fra Høvik Lys.

 

Bend

Hytten er et sted for hygge og detaljer som får deg til å koble av. Bend bordlampen fra Frandsen har et nyskapende design som vil gi et personlig preg over hytten – så lekker at du vil ta den med deg i skiboksen. Se den hos Christiania Belysning.

Bend bordlampe fra Frandsen

 

Ellipse

Fra Svenske Watt och Veke kommer det en pen og myk lampe med bomullskjerm. Ellipse gir et mykt og diffust lys, perfekt til gang og soverom, se den på WoRoom.no

 

Skargaarden

Til ute eller inne – Svenske Skargaarden er et firma som spesialiserer seg på eksklusive møbler til uteområdet på hytter og bolig, de har slått seg sammen med Atelje Lyktan for å lage Tipi.
Tipi er en lampe i teak som gjør uteområdet triveligere – leveres med gummikabel slik at den kan brukes ute.

Se Tipi hos Glass og Interiør.

Skargaarden Tipi
Skargaarden Tipi
Populære Sakselamper og utsvingbare lamper til vegg og tak
Populære Sakselamper og utsvingbare lamper til vegg og tak

Såkalte sakselamper er blitt veldig populære de senere årene, dette er lamper som ofte er montert på veggen og som man kan dra ut og justere på. Andre varianter er svinglamper som er montert på…

Lysekrone Tips & Inspirasjon. Moderne & klassiske lysekroner
Lysekrone Tips & Inspirasjon. Moderne & klassiske lysekroner

Det finnes et stort utvalg av lysekroner i mange forskjellige størrelser og design. De senere år har lampeprodusenter tatt ideen om lysekrone bort fra den klassiske fler-armede lampen med hengende …

Pendellamper til Kjøkken – Inspirasjon & Tips
Pendellamper til Kjøkken – Inspirasjon & Tips

De fleste boliger og leiligheter benytter idag en åpen kjøkkenløsning som et samlingspunkt for familien. Jeg ser desverre ofte i min jobb hvordan eiendomsutviklere og selgere hos det utførende el…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to top