Hjem » Lamper til Hytte – Lekre lamper i hyttestil

Lamper til Hytte – Lekre lamper i hyttestil

lampe til hytte

I forhold til innbyggertallet har nordmenn flere hytter og fritidsboliger enn Sverige og Danmark, kanskje ikke så rart med tanke på vår vakre natur og tradisjoner for turgåing.

Men når fjellturen eller skibakken er overstått vil man tilbake til hytta og slappe av. Da er det viktig med riktig belysning, her er noen lampetips til hytten.

Norgesglass lampe som bordlampe eller pendel /Hyttefeber.no

Her kan du finne lamper og belysning som passer inn i hyttestilen og bidrar til en koselig og behagelig atmosfære. Hvis du har 12V på hytta kan du bla helt ned i bunnen og finne forslag til 12 volt hyttebelysning.
Se gjerne også lamper til hytter uten strøm eller vakre interiørtips til hytta.

Terra serien fra Envolight er en serie bjelkelamper i furu med en røff og naturlig finish. En trebjelke-lampe er et populært valg på hytter hvor man har lyst på den rustikke følelsen med naturlige elementer i dekoren. Hver og en lampe i Terra serien er unike og har et kjempeflott tremønster som ser bra ut i seg selv, men som i fremtiden også kan beises i forskjellige farger dersom du ønsker litt forandring.

Terra – Envolight /Lampegiganten.no

Disse avlange trebjelkelampene er kjempefine å plassere over et avlangt bord i spiseplassen. Benytt gjerne noen varme og dekorative lyspærer for å skape en koselig og varm belysning som fremmer avslapping og hygge.

Terra – Envolight /Lampegiganten.no

Skap en unik og tradisjonell hyttefølelse med disse flotte og naturtro gevirlampene av harpiks og metall. Lampene er formet og modellert etter gevir i ekte størrelse og skaper en stemningsfull belysning, perfekt over spiseplass eller sofa og leseområde på hytta.

Gevir Lamper til hytte /Lampegiganten.no
Gevir Lamper til hytte /Lampegiganten.no

Huntsman – En spesiell lysekrone med gevir fra tyske Kare Design. Hunstman tar jakt og jeger inspirert belysning og tilfører en overdådig dose glamour og særegenhet.

Huntsman – Kare Design /Lampegiganten
Huntsman – Kare Design /Lampegiganten

Lampeskjermene på lysekronen er trukket med kunstpels, noe som komplementerer ekstravagansen.

Fenomen er en elegant glasslampe fra svenske Konsthantverk med rustikke elementer av rå-messing som over tid vil utvikle en vidunderlig og unik patina. Den gylne rå-messingen kombineres med en munnblåst lampeskjerm av klart eller sotet glass og kommer i tre størrelser og former som kan henge fint alene, men over et spisebord eller sofabord blir det en perfekt kombinasjon om de henges på forskjellige høyder.

Fenomen fra Konsthantverk over et spisebord /Andlight.no

Konsthantverk er en liten lampeprodusent fra Tyringe i Sverige hvor de i over 90 år har håndlaget unike lamper. Deres lamper har gjerne et preg av rustikk og industri hvor glass kombineres med rå-metall.

Fenomen kommer i klart eller sotet glass /Andlight.no

HerzBlut er en tysk lampeprodusent fra den tradisjonelle og landlige regionen Sauerland i Westphalia. Regionens store, tettvokste skoger har inspirert HerzBlut’s design som gjerne inkorporerer lokalt FSC sertifisert treverk i sin produksjon og lamper. Disse vakre lampene har en moderne finish, men er samtidig rustikke og tradisjonelle på mange måter. Lampene er derfor enkle å plassere i en hytte med både moderne eller en mer tradisjonell stil.

HerzBlut buet gulvlampe – Håndlaget /Lampegiganten.no

HerzBlut har en rekke elegante design som passer kjempefint inn i både bolig og hytte. Deres lamper har gjerne en rustikk stil og sjarm og i høy håndlaget kvalitet.

Gulvlampe hvor en gammel gjerdestolpe gjenbrukes /Lampegiganten.no
Moderne LED pendellampe fra HerzBlut /Lampegiganten.no

Megafon fra Konsthantverk er en spektakulær taklampe og lysekrone av beste kvalitet fra Konsthantverk, designet av Jesper Ståhl. Megafon lysekronen er laget av ekte rå messing som er håndvalset og satt sammen for hånd på fabrikken i Tyringe, Sverige. Denne stilige lysekronen med sitt unike og rustikke sjarm, ser flott ut over et spisebord eller over stuebordet.

Håndvalset av rå messing /Lampemesteren.no
Røff og rustikk messing lampe som etterhvert vil utvikle en vakker patina /Lampemesteren.no

Lyspunktene i lampen skaper en stemningsfull glød akkurat der du trenger det, over salongbordet eller kjøkkenbordet, arbeidsbordet eller soverommet, bare fantasien setter grenser.

Konsthantverk er en liten lokal lampeprodusent fra Tyringe i Småland, Sverige. Igjennom 100 år har denne lille lampeprodusenten laget unike lamper med sjarm og personlighet. Deres spesialitet er rustikke lamper med vakre små håndverksdetaljer som passer inn i hjem, leilighet og på hytta.

Rustikke lamper fra Konsthantverk /Lampemesteren.no
Rustikke lamper fra Konsthantverk /Lampemesteren.no

Til spisebordet

Sjarmerende Konglelampe i tre – Fra Svenske Olsson & Jensen kommer denne flotte konglelampen i naturlig treverk. Lampen består av tynne plater av bjørkefinér, lagt lagvis over hverandre etter formen av en kongle. Denne lampen er kjempefin om du ønsker å bruke naturlige materialer i interiør og belysning.

Denne trelampen skaper et koselig og sjarmerende lys som fokuseres hovedsaklig nedover, men det slipper også ut små lysstråler igjennom de tynne finérplatene i lampen.

Konglelampe i Tre fra Olsson & Jensen /Nordicnest.no

Konglelampen i tre fra Olsson og Jensen kommer i fargene brunt, lyst og hel-sort.

Ball – House Doctor. For den rene hyttestilen /Lampemesteren.no

Miira 6 Circular er en nydelig og elegant rund lysekrone med glasskupler av klart eller opal-hvit glass som med sitt grasiøse design passer kjempeflott inn i hytter hvor man ønsker en moderne eller skandinavisk stil. Miira 6 har vunnet designpriser for sitt flotte design og skaper samtidig et fint og behagelig lys som passer fint inn over et spisebord, over loungeområdet eller nedhengt over en trapp.

Miira 6 Circular lysekrone i glass og messing /Lampemesteren.no

Til hytter uten strøm, som reservelys i tilfelle strømbrudd eller simpelthen for atmosfæren og kosens skyld vil en olje og parafinlampe være et kjempefint alternativ. Her kan du se de vakre og elegante olje- og parafinlampene fra Karlskrona Lampfabrik, som siden 1894 har produsert fantastisk vakre oljelamper i utsøkt design og håndverk. Her kan du både finne tradisjonelle materialer og design, samt nydelige moderne varianter i fantastisk farget glass.

Elegant håndverk – Olje og parafinlamper fra Karlskrona Lampfabrik /Nordicnest.no
Håndverk og kvalitet siden 1894
Elegant håndverk – Olje og parafinlamper fra Karlskrona Lampfabrik /Nordicnest.no

Til den moderne og minimalistiske hytten vil kanskje de elegante og stramme lampene i Coordinates serien fra det danske designhuset Flos være ett godt valg. Lampene har et moderne og stilig design som skaper ett nett av lys og passer kjempefint inn som kontrast til det rustikke eller som kompliment til den moderne stilen. Les gjerne mer om Coordinates fra Flos.

Coordinates serien fra Flos /Lampemesteren.no
Coordinates serien fra Flos /Lampemesteren.no

Splendor By Rydéns

Skap den koselige hyttestemningen med vakre splendor fra By Rydéns. Dette er en nydelig, avlang glasslampe som består av en rekke munnblåste glasskupler og kommer i fargene «Rav» og den mørkere «Røk».

Splendor Bar – By Rydéns / Nordicnest.no

Secto Lampene i treverk

Bring naturen inn i hytta med disse vakre trelampene fra Finske Secto Design. Råvarene finner Secto nærmest rett utenfor fabrikken, hvor de benytter PEFC sertifisert finsk bjørk i produksjonen.

Flere farger og størrelser /Lampemesteren
De populære vaseformede octo lampene /Lampemesteren

Som hyttebelysning vil en av secto lampene være ideelle. Her kombineres naturlige råvarer med moderne design og vakre linjer sammen med et mykt og behagelig lys.

Secto Bordlampe /Lampemesteren

Trelamper skaper en hyggelig stemning over et spisebord /Lampemesteren

En kombinasjon av det tradisjonelle og moderne – Owalo fra Finske Secto Design, benytter treverk og moderne produksjonsmetoder for å skape unike lamper som passer fint inn i en hytte.

Owalo Takpendel – i flere farger /Lampemesteren.no

Treverket som benyttes kommer fra de finske skoger og er PEFC-sertifisert finsk bjørkefinér.
Finsk bjørk eksporteres og benyttes av en rekke produsenter av lamper over hele verden, dette er fordi den korte vekstsesongen skaper en ekstra hard trestamme.

Owalo kommer også som gulv, vegg og bordlampe /Lampemesteren.no

Owalo kommer som gulv, pendel, bord og vegglampe, og i fargene sort, valnøtt og hvitt. Se hele utvalget hos Lampemesteren.no

Flos 2097 er en utrolig vakker og flott lysekrone i et moderne design som kaster et romantisk og behagelig lys ut i rommet. Kjempefin dersom du er på utkikk etter en stor lampe å henge ned fra taket i hytta, f.eks over trapp, stue eller over spisebordet. 2097 fra danske Flos kommer i flere størrelser og farger, blant annet den populære messing eller matt-sort.

Flos 2097 – Vakker og moderne lysekrone /Andlight.no

Clava Up fra Umage er en vakker og elegant vegg og tak plafond med et nydelig mønster av treverk og tynne spiler som sprer lyset i et vakkert mønster. En stilren og dekorativ lampe som egner seg like flott på hytta som i hjemmet. Clava up lampene kommer også i to størrelser, noe som for eksempel gjør det mulig å kombinere stor og liten hengende sammen på veggen i forskjellige høyder for ekstra dekorativ effekt.

Clava Wood Up i lyst tre /Lampemesteren.no
Clava Wood Up i mørkt tre /Lampemesteren.no

Stearinlys ganger 20 – Denne nydelige pendellampen fra tyske Kare-Design oversvømmer hytten med et romantisk levende lys. 

Den slående rammen er laget av svartlakkert jern og svært realistiske imitasjonslys som skaper en fortryllende og stemningsfull atmosfære, hvor det varme lyset skaper en avslappende hytte-stemning.

Light Candle – Kare Design /Lampegiganten.no
Light Candle – Kare Design /Lampegiganten.no

Til uteplassen eller innendørs på hytten kan man gjerne bruke et par lekre rottinglamper dersom du har lyst på en rustikk, naturinspirert belysning. Ta f.eks disse flotte Cebu lampene fra PR Home, disse er håndflettet på Filipinene på tradisjonelt vis og laget av lampakanay. Et materiale som har en kjempeflott og røff overflate, perfekt som dekorativ belysning innendørs på hytten eller utendørs under tak.

Cebu fra PR Home av Lampakanay /Nordicnest.no

Norgesglasset vekker kjære minner for mange nordmenn og passer kanskje spesielt godt inn som belysning på hytta. Mang en kreativ sjel har vel laget sin egen personlige vri ved å lage en vakker lampe ut av norgesglasset, og det finnes mange måter.
Hva med å finne en flott grein eller kanskje drivved og feste norgesglass lampene opp i denne? Les mer om norgesglass lamper og ideer her.

Norgesglass lamper omkring en tre-grein /Hyttefeber.no
Bruk dem som bordlampe eller heng dem opp i klynge /Hyttefeber.no

Jinda er en serie lamper i tradisjonell stil som vil passe kjempefint inn i et klassisk miljø på hytta eller i hjemmet, med sine skråstilte lampeskjermer i vakker fløyel gir lampene et dempet og koselig lys, samtidig som de vil være elegante å se på.

Jinda – Lamper i tradisjonell, skandinavisk stil /Lampegiganten.no
Jinda – Lamper i tradisjonell, skandinavisk stil /Lampegiganten.no

De avlange lampene fra Lucande skaper et elegant lys og passer kjempeflott inn over en kjøkkenøy eller et avlangt spisebord på en hytte med en moderne stil. Lampene er laget i forskjellige materialer slik som metall og treverk og mange smarte funksjoner som innebygd touchdimmer med minne, samt svært enkel og fleksibel høydejustering.

Lian – Lucande /Lampegiganten.no
Lio – Svart avlang pendellampe med gulldekor som gir et varmt lys /Lampegiganten.no
Petyr – Lucande /Lampegiganten.no
Lian – Lucande /Lampegiganten.no
Marija i gull – Lucande /Lampegiganten.no

Candlelight fra Le Klint
Danske Le Klint har skapt to nye vakre bærbare lamper på batteri som passer kjempefint inn i både hus og hytte, såvél som sjøbu, til terassebordet eller i båten. Disse vakre oppladbare lanternerne kommer i naturlig eik med et nydelig tremønster eller i en moderne lekker sort variant. Med sin munnblåste glasskuppel, fine mønster og en «levende flamme» effekt kan du skape en koselig og stemningsfull belysning på bord og vinduskarm.

Candlelight fra Le Klint /Lampemesteren
Candlelight fra Le Klint /Lampemesteren

Særegen tømmerstokk lampe til hytta

Legno er en helt særegen lampe som passer utmerket på rustikke hytter, den består av innfelte spotter i en tømmerstokk av furu. Lampen har også sorte kjettinger som holder den på plass.

For deg som ønsker en touch av luksus på hytta vil kanskje de flotte Caboche lampene fra Foscarini være et fint alternativ. Lampene er designet og håndlaget i Italia av munnblåst glass som har et vakkert mønster som både gir en dekorativ effekt og et utrolig vakkert lysspill av refleksjoner når lampen tennes om kvelden.

Caboche fra Foscarini av munnblåst glass med et vakkert mønster /Lampemesteren.no

Caboche har samtidig fått en oppgradering i 2021 og har nå ny teknologi innebygget i lampen og som tilbyr en rekke nye innovative måter å styre og forandre lyset på via en app.

Caboche skaper et vakkert lys og en koselig stemning /Lampemesteren.no
Caboche fra Foscarini kommer i flere glass farger /Lampemesteren.no

En moderne og dekorativ nyhet fra franske DCW er den lekre Respiro lampen. Lampen består av tynne aluminium blader med en behagelig indirekte belysning.

Respiro gull – DCW /Lampemesteren

Lampen gjør seg godt over langbordet på hytta med sitt dekorative utseende og fine blendingsfrie lys.

Respiro sort – DCW /Lampemesteren

Sackit Light – De nye lampene fra danske Sackit skaper liv og atmosfære – og takket være sin svært portable design og innebygde batteri kan du plassere disse lampene hvor enn du måtte ønske.
Denne kjempefine serien med runde batterilamper kommer i tre størrelser som gjerne kan kombineres sammen for å skape en kjempefin belysning på balkong, i hage eller innendørs.

Vakre kuppellamper med kraftig batteri /Sackit.no
Light – Elegante batterilamper fra Sackit /Sackit.no

Dekorativ og fleksibel belysning, perfekt til både hjem og hytte.

Disse runde kuppellampene i sort sokkel og opal-hvitt glass har et stort batteri som kan lyse i 24 timer med vanlig lysstyrke eller 14 timer på det høyeste nivået. Batterilampene kan dimmes i flere nivåer slik at du skaper den stemningen du selv ønsker.

Lampene kommer i tre størrelser /Sackit.no
Med et gulvstativ kan du også lage din egen gulvlampe utav batterilampene /Sackit.no

Disse vakre konglelampene i tre fra AG Home har utseendet av kongler og er laget i lind. Lampene som kommer i både naturell og hvit variant har et vakkert utseende og skaper et fortryllende flott lys på hytten

En lysekrone hører for mange naturlig inn over et spisebord på hytten, et lekkert nytt alternativ til klassiske krystallysekroner er konseptet Plivierre fra det danske tradisjonsmerket Le Klint.

Plivierre er designet av den talentfulle industridesigneren Christian Troels som kombinerer det myke opale lyset fra glass skjermene med en industriell følelse fra den svarte rammen og detaljene av messing.

Heng to lysekroner tett for effektfull belysning på hytten /Lampemesteren
Gulvlampe med flotte detaljer /Lampemesteren
Nedhengte pendler ved siden av sengen /Lampemesteren

De nydelige Mush-bordlampene fra Watt A Lamp er ideelle for å skape en vakker, koselig belysning på hytten når kvelden senker seg. Plassér dem gjerne på et sidebord eller en skjenk. Lampene kommer i tre vakre farger, bestående av munnblåst glass og en fot av treverk og messing.

Mush – Watt A Lamp /Andlight.no
Mush – Watt A Lamp /Andlight.no
Mush – Watt A Lamp /Andlight.no

Michaela er en rustikk og sjarmerende enkel taklampe som passer flott inn på hytten med sin røffe og landlige stil. Lampen har form av en mørk-beiset trebjelke hvor lyskildene skaper et hyggelig og koselig lys ned mot bord eller stue.

Michaela taklampe – rustikk /Lampegiganten

Lara – Rund og moderne pendel i nøttetre

En enkel men svært så stilfull moderne pendel av naturbehandlet mørkt nøttetre fra Domus. Det fine og naturlige tremønsteret med det dimbare LED-lyset gjør Lara til en vakker lampe å ha over kjøkkenbordet eller sofabordet på hytta.

Lara – Domus /Lampegiganten
Lara kommer også i taklampe versjon /Lampegiganten

Romantisk bondestil

Nonna lampene er laget av keramikk og har en flott gammeldags sjarm med tradisjonell dekor og flotte detaljer av messing.

Nonna – Vegglampe i bondestil & keramikk /Lampegiganten

Valentina – Studio Italia Design

Spennende lampeserie fra Studio Italia hvor designerene benytter seg av nye og moderne materialer med prismer som skaper et fantastisk lys i rommet. Valentina kommer i en serie av lamper med klar skjerm samt også en smart batteridrevet bordlampe man kan ta med seg ut og inn på hytta.

Valentina – Studio Italia /Lampemesteren
Valentina – Studio Italia /Lampemesteren
Smart batteridrevet bordlampe /Lampemesteren
Le Klint Candle Oak – Oppladbar lanterne /Lampemesteren

Gulvlampe i Eik

Elegant gulvlampe fra Lucande som består av en hvit tekstilskjerm (tilgjengelig også i svart og grå) og en tripod støtte av eik. Gulvlampen har et stilrent utseende og gir en fin dempet belysning.

Thea – Lucande /Lampegiganten

Lys opp med en rustikk lysekrone

Lys opp hytta med en dekorativ og rustikk-preget lysekrone i rustbrun metall og glasskjermer som sprer lyset uten å blende. Denne lysekronen i typisk landhaus-stil vil passe fint inn over bordet i tradisjonelle hytter.

Rustikk lysekrone /Lampegiganten

Den fantastiske Atomic lampen fra danske Nordal skaper en strålende belysning med sine mange lyspærer som omkranser hverandre. Inspirert av 60-tallets futuristiske desigg, ideer og fascinasjon for verdensrommet, skaper Atomic et utenomjordlig lys hvorenn den henger.

Atomic – Nordal /Unoliving.no
Atomic – Nordal /Unoliving.no

Cellar – Lindby /Lampegiganten

Kuntuk fra Kare Design er en kjempeflott lampe av håndflettet rotting med luftig og naturlig design som skaper mye dekorativt lys i hytte og hjem. Lampen har flere variasjoner i mønsteret og skaper et vakkert lysspill når mørket senker seg.

Kuntuk – Lampe i håndflettet rotting /Lampegiganten

Eleasa med Easydim-pærer og vaiermekanisme

Eleasa passer perfekt over et langbord på hytten med sin mørke, rustikke sjarm. Lampen er dessuten utstyrt med Easydim-pærer. Dette gjør at Eleasa kan dimmes enkelt og greit med en helt vanlig veggbryter.

Eleasa /Lampegiganten
KARE Rectangular Wood – bordlampe med trefot /Lampegiganten.no

Saxon er en serie lamper av hamret jern – utført i middelaldersk stil. Perfekt dersom du vil ha en rå og rustikk belysning på hytta.

Saxon Vegglampe / Lampegiganten

Oppladbar pendellampe

Har du noen gang savnet en pendellampe du kan bruke utendørs?
Thierry Le Swinger er en slik lampe, ikke bare kan den brukes utendørs – den er også oppladbar slik at du slipper ledning!

Perfekt for sene sommerkvelder – alt du trenger nå er noe å henge den i.

Thierry Le Swinger / Lampemesteren.no

Til en hytte ved sjøen vil lamper med et marint preg gi et ekstra koselig og stemningsfullt interiør. Det finnes et stort utvalg av lamper, oljelamper og parafinlamper med et marint preg i messing eller sølv, les mer om oljelamper til hytte eller båt.

Oljelampe til vegg /Marineonline

Se f.eks denne flotte marine lampen av messing du like gjerne kan henge i båten, som på hytta.

Skipslampe i messing /Marineonline

Du finner flere flotte lamper i marint preg på Marineonline.no

Koj – Rustikk hyttelampe

Rustikk hyttlampe i treverk og glassm med en fin sølvfarget kjetting og taudetalj.

Koj – Aneta /Homeroom

Marine Taklampe

Marine er en taklampe som passer spesielt godt som takbelysning i hytter ved sjøen. Lampen har et klassisk preg med garnmønster som omkranser den sfæriske glasskuppelen. Marine kommer i flere farger, og også som bordlampe i samme marine stil.

Marine /Homeroom.no

Manola

Manola er en lekker lysekrone fra Danske Herstal med et moderne preg. Lampen skaper en deilig varm atmosfære i rommet den benyttes ved sine mange lyskilder.

Manola kommer i flere farger og størrelser – Bestselgeren for øyeblikket er den sorte versjonen, se den her hos lampemesteren.

Manola / Lampemesteren

Miss K

For en touch av eleganse har Danske Flos designet en nydelig bordlampe serie kalt Miss K, dette innynder seg som et dekorelement enten det er på soverom eller i hytte loungen.

Miss K fra Flos /Lampemesteren
Miss K Soft /Lampemesteren

Oslo Wood

Designet av Norske Northern – Oslo wood er inspirert av byens gatelys som filtreres mellom trestammer. Selve lampeskjermen kan du styre i hvilken retning du selv ønsker – enten du ønsker en dekorativ uplight, eller et godt leselys til hyttelesning. Se alle variantene på Lampemesteren.

Oslo Wood – Northern /Lampemesteren
Regal serien fra Svenske Belid kommer i mange varianter, både som opp og ned versjoner. Med den riktige dekorpæren får du en stemningsfull veggbelysning på hytta.

Diplomat – Aneta

Diplomat lampen fra Aneta / Scan Lamps er en vakker lampe i klart glass hvor selve lyskildene settes i fokus. Som lampe på hytten kommer den virkelig til sin rett!

Diplomat – Scan Lamps /Homeroom

Diplomat lampen kommer i flere versjoner, både som avlang hengelampe, pendellampe og bordlampe.

Diplomat – Scan Lamps /Homeroom

Til denne anbefaler vi for eksempel Edison glødepærer som gir det gode og varme gammeldagse lyset hvor du ser glødetrådene. Se Diplomat lampene hos Homeroom.no

Karlstad – Aneta /Homeroom.no

Oris – Avlang lampe i tre

En stor og avlang lampe i tre med 4 lyskilder på rekke i en ramme av treverk. Designet av Lucide.

Oris – Stor avlang lampe i tre /Lampegiganten.no

Skargaarden

Til ute eller inne – Svenske Skargaarden er et firma som spesialiserer seg på eksklusive møbler til uteområdet på hytter og bolig, de har slått seg sammen med Atelje Lyktan for å lage Tipi.
Tipi er en lampe i teak som gjør uteområdet triveligere – leveres med gummikabel slik at den kan brukes ute.

Skargaarden Tipi / Glass og Interiør
Skargaarden Tipi / Glass og Interiør
Adonia – lanterneformet hengelampe til hytter ved sjøen /Lampegiganten

Jazz – Umage

Nyhet fra Umage – Jazz er en lampeskjerm av mørkt eller lyst treverk som du kan bruke på hytta og kombinere med forskjellige oppheng. Bruk lampeskjermene i alt fra pendellamper, gulv og bordlamper.

Jazz fra Umage /Lampemesteren
Jazz fra Umage /Lampemesteren
Jazz fra Umage /Lampemesteren

Bondestil til hytten

Skap den romantiske og koselige bondestilen på hytta med disse flotte lampene i håndlaget keramikk fra Italienske Ceramiche. Lampene kommer i mange flotte varianter med håndmalte detaljer. Se hele utvalget av de romantiske Ceramiche lampene hos Lampegiganten.

Ceramiche lamper /Lampegiganten
Ceramiche lamper /Lampegiganten

Moderne & Avlang fra Lucande

Lian er en stilfull pendellampe i eik som kommer i to forskjellige lengder og i fargene natur og mørk eik. Denne trelampen kombinerer naturlige materialer i ett moderne design med integrert dimbar LED.

Lian – Moderne trelampe /Lampegiganten
Lian – Moderne trelampe /Lampegiganten

Dersom du ønsker en stilren og moderne stil på hytta vil kanskje en flerarmet taklampe være et godt alternativ. Plaza er en enkel og stilren takpendel med flere armer hvor du selv kan forandre utseendet ved å bruke de dekorpærer du selv ønsker.

Plaza taklampe i matt-svart /Homeroom.no

Skap en avslappende og behagelig atmosfære på hytta med disse premium stearinlysene fra danske Uyuni. Disse kan du enkelt slå av og på via fjernkontroll, og du kan dimme dem ned for å få akkurat det lyset du har lyst på når kvelden senker seg. Du kan lese mer om stearinlys på fjernkontroll her.

Uyuni har lagt ned mye innsats for å få sine lys til å se så levende og naturtro ut som mulig og er blant annet laget med ekte voks slik at de har det naturlige utseendet. Takket være den patenterte og svært livaktige 3D flammen får du et lys som ser levende ut og som gir en koselig atmosfære.

Premium stearinlys på batteri fra danske Uyuni /Lampeguru.no

Vakker glasslampe – Gross

Gross er en fantastisk flott glasslampe fra By Rydens som på grunn av sin popularitet kommer i flotte farger som champagne, røk, multi eller klar-farget versjon. Her er den nyeste versjonen som består av flere titalls munnblåste glasskuler av burgunder farget glass.

Gross Burgunder /Nordicnest.no
Gross Burgunder /Nordicnest.no
Elegant bordlampe i treverk fra Tom Rossau /Andlight.no
Sabina – Pendellampe med tekstilskjerm /Lampegiganten

12V Downlight og Lamper

Hvis du har 12V på hytten idag kan du oppgradere lyset med 12V downlight eller lyspærer som fungerer på 12 volt. Med en 12 volt lyspære kan du bruke en hvilken som helst annen lampe. Lampegiganten.no har et stort utvalg av 12 volt downlight og spotter til taket.

12V Lavvolt Downlight /Lampegiganten

Bruke 230V lamper på 12V?

Har du 12V system på hytten din idag? Som du ser er de fleste hytte-lampene i listen beregnet for 230 volt, men det er heldigvis ikke noe problem i å bruke disse 230-volt lampene selv om du bare har 12 Volt system på hytten din idag.

Man kan også bruke spesialbygde LED lamper som fungerer på 12 volt. Nettbutikken Scandihills har et større utvalg til hytte, camping og båt.

12V LED lamper til hytte, båt og bobil /Scandihills
Cabin Ocean 12V/24V /Marineonline
  • Simpelthen bytt ut lyspæren til en 12V type.
    Det finnes forskjellige 12V E27/E14 lyspærer.
  • Lamper med integrert LED kan du derimot ikke benytte om du bruker 12V på hytten din idag.
12 volt E27 Lyspære /Lampegiganten
12V E27 pære /Marineonline.no

Om lampen ikke lyser med en gang du slår på strømmen så prøv å bytte om på ledningene slik at +/- byttes om.

Lyslykter i Norgesglass – Porsgrund Porselen /Hyttefeber.no

Få flere tips til en dekorativ hytte med interiør-tips til hytta eller se mer i «til hytta» kategorien. Se blant annet disse flotte hagemøblene i bambus, søte dekorfigurer til pynt eller vakre nattbord i tre.