Hopp til innholdet
Hjem » Oljelampe Interiør til hytte, hus og båt – Moderne & Klassiske oljelamper

Oljelampe Interiør til hytte, hus og båt – Moderne & Klassiske oljelamper

  En tradisjonell oljelampe skaper en koselig atmosfære med sitt varme, levende lys og kan brukes som både en kilde til belysning i hytter uten strøm eller i båten, eller simpelthen som en kilde til kos og stemningsfull atmosfære. Som pynt til interiøret, kommoden eller hyllen.
  Plasser gjerne en oljelampe utendørs på spisebordet eller nede ved gulv for å forlenge sene sommerkvelder eller til å skape en ekstra koselig stemning.

  For vakre oljelamper og parafinlamper i utsøkt design og håndverk kan man reise over grensen til Karlskrona Lampfabrik som siden 1894 har produsert nydelige oljelamper i et fantastisk design. Med et stort sortiment av både klassiske oljelamper i messing, samt moderne varianter av fantastisk farget glass kan du helt sikkert finne din nye oljelampe til hytte og hus fra søta bror.

  Elegant håndverk – Olje og parafinlamper fra Karlskrona Lampfabrik /Nordicnest.no
  Elegant håndverk – Olje og parafinlamper fra Karlskrona Lampfabrik /Nordicnest.no
  Elegant håndverk – Olje og parafinlamper fra Karlskrona Lampfabrik /Nordicnest.no

  Maria Berntsen har designet denne mobile oljelampen «Design With Light» fra Holmegård som kan brukes både inne og ute. Lanternen er i glass og stål og har en vakker hank i kjernelær.

  Design With Light – Holmegaard Oljelykt /Nordicnest.no
  Design With Light – Holmegaard Oljelykt /Nordicnest.no

  Med hanken i lær kan man heng den opp ute i treet, ta den med seg på sene sommerkvelder ved terrassen, eller sette den fra seg på trappen og gi gjestene dine en varm og lysende velkomst.

  Design with Light Oljelykt Hurricane /Glass og interiør

  Perfekt også som et levende lys i stuen eller i hagen, til sommerfesten kan man pynte bordet med denne flotte oljelampen og la den lyse opp de sene nattetimer.

  Flaggermuslampe: Lys opp terassen, ombord i båten eller innomhus med denne tradisjonelle og populære oljelampen fra Dietz. En klassisk oljelampe som kommer i flere farger, fin til både hytte eller båt.

  E. S. Sørensen Old Danish Lamp er en flott og klassisk oljelampe man kan plassere på bordet når kvelden kommer. Lyset fra oljelampen spres fint igjennom det opal-hvite glasset som både forhindrer blending og flakking.

  E. S. Sørensen Old Danish Lamp /Marineonline

  Bollard er en stilfull og moderne oljelampe fra Skagerak som kombinerer treverk av teak med rustfritt stål og et flott mønstret glass som bidrar til å skape et fint lysspill. Kjempefin oljelampe, flott til hagebordet eller for å dekorere utendørs med.

  Skagerak Bollard – Oljelampe i teak & glass /Glass og interiør
  Skagerak Bollard – Oljelampe i teak & glass /Glass og interiør

  Delite Petrolux er en moderne og praktisk oljelampe som du enkelt kan ta med deg rundt om på hytten, i hagen eller i båten. Lampen med sitt moderne preg er laget i rustfritt stål, som fint tåler marine omgivelser. Varmereflektoren på toppen av oljelampen sørger for at bærehanken ikke blir varm.

  Delite Petrolux – Moderne oljelampe /Marineonline

  Den vakre Candela kombinerer tradisjonell oljelampe med ny teknologi. Mens den brenner en fin og sotfri flamme, vil den samtidig lade opp det innebygde batteriet. Lys den opp med strøm – eller olje.

  Candela benytter BioEthanol – en fornybar ressurs /Lampemesteren

  Det finnes oljelamper man kan henge i taket. Siden disse sprer lyset ovenfra og ned, er disse fine å bruke over bord, på kjøkken eller stue.

  Taklampe i parafin /Marineonline

  Captain’s Lamp Junior /Marineonline

  Heng oljelampe på veggen for et koselig og stemningsfullt lys på hytta eller i båten. Her ser du forskjellige oljelamper du kan montere fast på veggen, i både klassisk og mer moderne design.

  Modell 301 Parafinlampe – Erik Magnussen /Marineonline

  E. S. Sørensen Captain`s Cabin Lamp er en fantastisk flott oljelampe, dekorert med inngraveringer og mønstret glass som oser av klasse og stil. Hver lampe har sitt unike serienummer og lages for det meste for hånd, lampen kan også leveres med 230V.

  E. S. Sørensen Captain`s Cabin Lamp – Håndlaget /Marineonline
  E. S. Sørensen Captain`s Cabin Lamp – Håndlaget /Marineonline

  Opprinnelig ble Captains cabin designet sent på 1800-tallet for bruk på skipslugarer for offiserer og i salonger.

  E. S. Sørensen Captain`s Cabin Lamp – Håndlaget /Marineonline

  E. S. Sørensen Ship’s lamp II er en vegghengt oljelampe i tradisjonell stil, med langt glassrør som sprer flammen og lyset. Flott, håndlaget oljelampe til vegg som passer like fint inn på hytta som i båten.

  E. S. Sørensen Ship’s lamp II /Marineonline

  Brannfare med oljelampe

  Selv om all bruk av flamme innebærer en risiko har oljelamper vært benyttet i hundrevis av år for å skape lys før elektrisiteten kom. Gode forhåndsregler for å minimere brannfaren med en oljelampe vil være å slukke lyset ved å skru ned veken og behandle oljelampen forsiktig ved f.eks flytting. Før man fyller på ny olje skal lampen være slukket og avkjølt.

  Man kan også bruke et varmeskjold til vegghengte oljelamper.

  Varmeskjold til oljelampe /Marineonline

  Soter oljelamper mye?

  Tidligere sotet oljelamper mer enn nå, idag har man f.eks flere varianter av olje til olje- og parafinlamper som ikke etterlater sot på vegger eller tak. Kjøper man en god olje unngår man både lukt og sot.

  Lukt og sotefri petroleum /Marineonline

  Moderne vegg og bordlampe i oljelampe-stil? Dersom du liker den gammeldagse stilen, men ønsker en moderne lampe vil kanskje Ester lampen være noe for deg. Disse lampene er inspirert av tradisjonelle oljelamper med mange flotte detaljer. Les mer om bord og vegglampe på strøm i oljelampe-stil.

  Se flere flotte lamper til hytta, eller oppdag andre lamper til hytter uten strøm. Du kan også få interiør-tips til hytten, eller les mer om belysning i stuen.