Hopp til innholdet
Hjem » Dekorfigur – Dekorative interiør figurer og skulpturer

Dekorfigur – Dekorative interiør figurer og skulpturer

  Pynt gjerne opp hus og rom med noen flotte dekorfigurer og minifigurer i treverk, glass og keramikk. Slike dekorative minifigurer har en lang tradisjon med å pynte opp interiøret i hjem eller hytte, hvor flere design har blitt ikoniske og ettertraktede samlerobjekter.

  Her kan du få inspirasjon til å finne din neste dekorative dekorfigur. Kanskje dette også er starten på en ny samling? Se blant annet de annerkjente dekorfigurene til Kaj Bojesen eller de snåle og morsomme figurene fra Spring Copenhagen som fungerer både som pepper – og saltbøsser, såvel som et vakkert dekorativt element.

  Spring Copenhagen Expression Royal /Glass og interiør

  Unik trefigur fra det danske merket Bloomingville av form av et ansikt som er utskåret av resirkulert tre. Siden hver figur håndlages kan det endelige produktet variere fra gang til gang.

  Ansikt skulptur i tre – Bloomingville /Nordicnest.no
  Ansikt skulptur i tre – Bloomingville /Nordicnest.no

  Uglen er en dansk designet trefigur med inspirasjon fra naturens fugleliv. Ugle-familien består av 3 medlemmer med en høyde på henholdsvis 11 cm, 9 cm og 7,5 cm i massiv eg. Uglen har et eftertenksomt, oppmerksomt utseende og øyne med dybde. Hodet kan dreies i alle retninger, hvilket gjør at uglens uttrykk er avhengig av hvordan hodet plasseres

  Andersen Owl / Glass og interiør

  Divers Dekorfigur av polyresin med metallfølelse. Hengende akrobat som du kan henge fritt eller mot en vegg. Den gjør seg flott i en gruppe, flere hengende i forskjellige høyder.

  Divers /Homeroom.no

  Apen, designet av Kay Bojesen i 1951, er en klassisk dansk apekatt i tre som samtidig er et vakkert kunstverk. En perfekt gave til den designbevisste eller som dåpsgave til det lille barnet!

  Kay Bojesen står bak en rekke flotte dekorfigurer som egner seg kjempefint som pynt på en kommode eller skjenk, i tillegg til apen er også elefant og teddybjørn ordentlige små kunstverk som passer til både store og små.

  Danske Kay Bojesen var opprinnelig sølvsmed, men gikk etter hvert over til tre. Han ble verdensberømt med de lekne tredyrene som apen, flodhesten og lundefuglen.

  Dekorative minifigurer fra Kay Bojesen /Nordicnest.no
  Lovebirds dekorfugler /Nordicnest.no
  Lovebirds dekorfugler /Nordicnest.no

  Mummifigurene fra Arabia er populære gaver og verdifulle samleobjekter for alle Mummifantaster. Mummifigurene ble formgitt av Tuulikki Pietilä på 1990-tallet men er nå satt i produksjon igjen.
  Porselensfigurene er laget i keramikk og malt for hånd, med omtanke for hver eneste detalj. En veldig søt dekorasjon som passer både store og små!

  Mummi figurer i keramikk /NordicNest.no

  Med Bordfolk-serien har Lucie Kaas gitt nytt liv til en bordfavoritt fra 1960-tallet og 70-tallet. Samlingen er en blanding av originalt design og moderne tillegg med både nye mønstre og farger.

  Disse små figurene med deres enkle design og klare farger er perfekte som samleobjekter eller som dekorasjon på frokostbordet.

  De dekorative Climbers kommer i svart og gull og blir et morsomt blikkfang på veggen.

  Climbers /Homeroom.no

  Tinder Dog er en kjempesøt sparegris i form av en hund. Skapt ut av bøk, lønn, valnøtt og kuskinn er Tinder Dog en kjempeflott vaktbikkje som passer på dine sparepenger.

  Spring Copenhagen Tinder Dog /Glass og interiør

  Pynt opp middagsbordet med disse lekne salt – og pepperkvernene fra Spring Copenhagen. Her kombineres funksjonalitet med morsom design og vakkert håndverk til det fulle. Pepperuglen og saltuglen har hentet sin inspirasjon fra skogs og snøuglen og passer kjempefint sammen både på middagsbordet eller som dekorasjon.

  Dekorativ pepperbøsse – Spring Copenhagen /Glass og interiør
  Saltuglen dekorfigur – Spring Copenhagen /Glass og interiør

  Pepperfuglen er et designikon fra etterkrigstiden og gjør middagsbordet et morsomt og dekorativt sted. Pepperfuglen ble relansert i 2015 og er igjen å finne på middagsbord omkring i skandinavia som en leken designklassiker.

  Pepperfuglen og Saltpingvinen passer godt sammen og de to designikonene har vært nesten uatskillelige siden slutten av 1950-tallet. Det er en åpenbar bryllupsgave eller bursdagsgave til det lekende paret med en smak for designikoner og dansk design.

  Pepperfuglen – Spring Copenhagen /Glass og interiør

  Dekorfigur av polyresin, en fint formet elefant med stilistiske trekk i mørk tre-finish.

  Dekorativ elefant med tre-look /Homeroom
  Rødrev & Fjellrev dekorfigurer i farget glass /NordicNest.no

  Spring Copenhagen har mange vakre minifigurer og dekorfigurer blant sitt store sortiment, deriblant denne svært populære dekorasjons-hunden. «Happy» kan du bevege bein og hode på, du kan dermed forandre sittestilling eller få den til å stå på to ben.

  Spring Copenhagen Happy – Søt minifigur av hund / Glass og interiør
  Spring Copenhagen Storken / Glass og interiør

  Push bok støttene forestiller to sterke menn som holder boksamlingen din på plass. Produsert i polyresin med en antikk finish og mange detaljer.

  Push – Bokstøtte figurer /Homeroom.no

  Sketch.inc er en rocka og kul samling av dekorative menneske-minifigurer som inneholder noen av de største stjernene og ikonene innen mote, kunst, musikk og kultur. Samlingen vokser hver sesong, noe som er perfekt for deg som er glad i å samle på dekorative pyntefigurer.

  Sketch Ink – Lucie Kaas /Glass og interiør
  Lucie Kaas Trefigurer /Glass og interiør

  Designet i 1958 er disse søte musene senere blitt et ettertraktet dekorelement. Disse fine minifigurene av mus består av lyst og mørkt treverk med fine detaljer.

  Lucie Kaas – Søte mus minifigurer /Glass og interiør

  Ballerina dekorfigur til vinduskarm, skjenk og kommode.

  Ballerina /Homeroom.no
  Spring Copenhagen Royal Guard – Nøtteknekker /Glass og interiør

  Benedict og Amal skulpturene kommer fra småländska Cooee Design. Skulpturene, som forestiller et kvinnehode og et mannshode, er designet av Kristiina Haataja. Navnet Benedict betyr velsignelse, og Amal betyr håp og arbeid. De har en rå overflate og blir fantastiske innredningsdetaljer i et stilbevisst hjem.

  Benedict og Amal skulptur /NordicNest.no

  Fin borddekor i form av en skilpadde. Produsert i aluminium med antikk-gull finish.

  Skilpadde dekor /Homeroom

  Historien bak de søte Duck and Ducklings begynte i Frederiksberg, Danmark i 1959 hvor en politimann stoppet trafikken for å slippe en liten andefamilie trygt over veien. Bildet ble senere trykket i alle danske aviser, noe som inspirerte arkitekt og designer Hans Bølling med å skape denne vakre andefamilien i tre.

  Duck And Ducklings /NordicNest.no

  De kule figurlampene fra Italienske Seletti gir ikke bare en dekorativ touch, men de gir også et fint lys. Perfekt for plassering på toppen av en kommode, skjenk eller i vinduskarmen. Se gjerne flere kule og rare lamper.

  Dyrelamper fra Seletti /Lampemesteren
  Dyrelamper fra Seletti /Lampemesteren
  Dyrelamper fra Seletti /Lampemesteren

  Få tips til mer interiør og design, se blant annet fint interiør til hytta, runde sofabord eller skjenk og kommode til gang.