Hopp til innholdet
Hjem » Art Deco møbler, belysning og interiør: Få Art-Deco stilen i hjemmet

Art Deco møbler, belysning og interiør: Få Art-Deco stilen i hjemmet

  Art Deco var en moderne design-retning innen arkitektur og design som varte fra begynnelsen av 1920 tallet til omkring 1940. Art Deco benytter ofte moderne former med strømlinjer og geometri, symmetri og repetisjon av elementer.

  Sol speil fra Jotex.no

  Soleil fra Globen Lighting er en svært dekorativ bordlampe med designinspirasjon hentet av Art-deco stilen og klassiske solspeil som var store i popularitet på 1920-tallet. Soleil har en sentral opal glasskuppel med utskytende armer av gyllen messing og blir et vakkert og dekorativt blikkfang som er perfekt å bruke som dekorbelysning rundt om i hele boligen.

  Soleil – Globen Lighting /Homeroom.no

  Daydreamer fra Bold Monkey er et fantastisk møbel som løfter interiøret i et hjem og vil være perfekt for deg som ønsker en art-deco inspirert design i hjemmet. Daydreamer kommer i flere vakre art-deco inspirerte mønstre.

  Hawaii fra BePureHome er en fascinerende vakker taklampe med overlappende strå av jern i antikk-messing. Lampens unike form og dens overlappende design gir et vakkert lys som spres igjennom gliper og lyser opp skjermen med et varmt og koselig lys. Kjempefin som dekorativ belysning over et bord.

  Hawaii – Jernlampe i antikk messingfinish /Glass og interiør

  Atom fra BePureHome er en fantastisk taklampe i strålende design full av detaljer som skaper et vakkert lys. Lampen er laget i jern med antikk messingfinish og består av palmeblader som er satt inn i forskjellige dybder og med varierende størrelser og som skaper en glitrende varm og leken belysning.

  Atom fra nederlandske BePureHome /Glass og interiør
  Atom fra nederlandske BePureHome /Glass og interiør

  Art deco tok mye inspirasjon fra bauhaus, art nouveau og kubismen, det er derfor mange likheter imellom disse forskjellige stilartene, men art deco skiller seg mer ut ved bruk av feminine figurer, dyr, løvverk og solstråler.

  Infinitely Deco /Artfinder

  Flair loungestolen er laget i et klassisk og meget elegant design. Hollandske Dutchbone har designet og produsert loungestolen. Benene på stolen er fremstilt av massiv eiketre med en mørk valnøtte finish.

  Dutchbone – Flair Loungestol /Unoliving.no
  Dutchbone – Flair Loungestol /Unoliving.no

  Tynell Collection 5321 fra GUBI henter inspirasjon fra Art Deco perioden i sin nye konsept bordlampe, Tynell 5321. Den dekorative, men samtidig funksjonelle lampeskjermen i form av et sjø-skjell, kaster et varmt lys ned, og ut i rommet.

  Tynell Collection 5321 fra GUBI /Andlight

  Cordoba er en stilig nyhet fra WOFI med en vintage art-deco stil over seg. En futuristisk bordlampe i 20-talls stil hvor metallremser omhyller den sentrale lyskilden. Ved å bytte ut pæren med en dekorpære kan du skape mange forskjellige stiler.

  Cordoba bordlampe – Wofi /Lampegiganten

  Den dekorative og store skjermen i Quento gulvlampen er besatt med firkantede perlemorsskiver og har buede rottingstaver som stikker ut fra det runde elementet i midten av lampeskjermen og skaper et dynamisk preg.

  Quento – Dekorativ gulvlampe med mange detaljer /Lampegiganten

  Gjentakende geometriske former med stor bruk av symmetri er en stor del av art deco stilen.

  Det ikoniske spiret på Chrysler bygningen designet av William Van Alen i New York dras ofte frem som selve definisjonen på art deco inspirert arktitektur.

  Chrysler Akryl Maleri /Artfinder
  Winnipeg retro stol fra Jotex.no

  Spirit fra Nordal er et stort speil i en vakker kombinasjon av art deco og industriell design. Speilet er skapt av danske Nordal og har en ramme av jern eller treverk, med svart eller messing overflate.

  De firkantede detaljene gjør Spirit-speilet moderne, og skaper en ekstra dimensjon. Den er derfor like dekorativ som den er nyttig. Speilet er flott å bruke i gangen eller på soverommet som et dekorativt tillegg og til bruk i hverdagen.

  Spirit speil i svart jern fra Nordal /Confidentliving.no
  WOOOD Bo Loungestol – Art Deco Velur /Unoliving.no

  Art deco-inspirert bokhylle i vakker design fra det talentfulle danske merket Nordal. Denne bokhyllen har en fin oval form. Rammen er laget av jern med en fin gylden finish, mens de fem nivåhyllene er laget av svart glass. Sammen skaper de to materialene et eksklusivt møbel som passer inn i mange interiører.

  Art Deco Reol fra Nordal /Unoliving.no

  Lekker lampefot til bordlampe fra PR-Home som kommer i både rå sølv eller rå messing. Kombiner gjerne lampefoten med en dekorativ og geometrisk lampeskjerm.

  Circle lampefot /Homeroom
  Flamina bordlampe /Lampegiganten

  Statuer av kvinner var et vanlig element i datidens lamper og dekor i art-deco stil. Her kombinert med glassmalerier i den typiske moderne geometriske stilen.

  Zeus Unleashed Olje Maleri /Artfinder
  Stol ‘Lounge’ fra Nordal /Kitchentime.no

  Rikke Malling er designeren bak Raining Circle teppe i hvit og gull fra Woud. Den danske designer har fått inspirasjon fra 1970’erne i form avformer og farger. Raining Circle er et vevet teppe laget med den fineste ull fra New Zealand og Indien. Teppet gir rommet et dynamisk uttrykk med de flotte detaljer og det flotte design.

  WOUD Raining Circle Ullteppe /Unoliving.no

  Orbit – Art Deco Vegg & Bordlampe

  Lamper med indirekte belysning var en hit på begynnelsen av 1900-tallet, her gjenforener Svenske Globen Lighting oss med Art-Deco stilen i den herlige lampen designet av Tess Palm.

  Orbit Vegglampe /Homeroom
  Orbit Bordlampe /Homeroom
  Richmond Swivel chair /Glass og interiør

  Pair of Noble

  Dekorative terrakotta figurer, håndlaget og brent i to omganger i elektrisk og spon-ovn, dekorert med 22 kt gull blad

  Pair of Noble /Artfinder
  La Grazia – Akvarell Maleri /Artfinder
  Oval coffee table /Glass og interiør

  Palm – HK Living

  Skulpturell lampe av gyllen messing i form av et palmetre

  Gwynn gyllen krystallpendellampe

  Dekorativ taklampe hvor typiske art-deco former går igjen i designet. Dandert med store glitrende krystaller.

  Savoy High – Triumferende bordlampe

  Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er b-28-680x1024.jpg
  Savoy High Moderne Art Deco /Homeroom

  Globen – Art Deco

  Les gjerne mer om interiør og stil, f-eks flotte møbler i vintage og retro stil, tips til interiør på hytta eller nattbord i tre.