Hopp til innholdet
Hjem » Vintage & Retro møbler – Bring tilbake litt stil

Vintage & Retro møbler – Bring tilbake litt stil

  Oppdag vakre vintage og retro møbler i gammeldags sjarmerende stil, perfekt for å skape en uimotståelig og lekker interiørstil som vil være både unik og sjarmerende. Med møbler i vintage og retro design kan man skape et unikt og vakkert hjem, full av små detaljer som ofte overses av moderne designere.

  Berlin – Vakkert skap i resirkulert tre fra Dutchbone /Unoliving.no

  Eclisse Bordlampen ble designet i 1965 av Vico Magistretti, eclisse etterligner månens vei over nattehimmelen og har i snart 70 år vært et ettertraktet designobjekt. Ved å vri på skjermen kan du stille inn din egen måneform.

  Eclisse – Artemide /Lampemesteren

  Eclisse kom i 2021 ut i ny drakt med fire nye spennende farger og materialer, kobber, gull, krom og sort. Disse dekorative nye fargene gir en spennende ny og moderne look til denne klassikeren fra 1965.

  Eclisse i nye farger 2021 /Lampemesteren.no
  Eclisse i nye farger 2021 /Lampemesteren.no
  Soleil – Lekker starburst pendellampe med gullfargede rør fra Markslöjd /Lampegiganten.no
  Soleil – Lekker starburst pendellampe med gullfargede rør fra Markslöjd /Lampegiganten.no

  Agatar er et stilig møbel i vintage-antikk stil med en rekke detaljer som fremhever den unike og sjarmerende retro-stilen. Perfekt om du ønsker et karismatisk skap og kommode i gang, stue eller soverom. Skapet er håndlaget i gjenvunnet treverk med naturlig patina og småskader som fullfører vintage stilen. Fremsiden består av hamret metall med små detaljer som håndtak av metall og nagler.

  Agatar – Antikk og håndlaget skap i retrostil /Homeroom.no

  Agatar er et dekorativt og sjarmerende håndlaget skap med to hyller og to vertikale skapdører. Et unikt og spesielt skap i vintage retro stil.

  Agatar – Antikk og håndlaget skap i retrostil /Homeroom.no

  Binta er en serie lamper i vintage gammeldags stil med en nostalgisk lampeskjerm av tekstil med skjellete kanter som kommer i flere elegante farger. Lampene er perfekt for deg som ønsker et romantisk og gammeldags stil over belysningen i hjem, hytte eller kafé. Binta lampene kommer som både nedhengte pendellamper, bord og gulvlamper og skaper et varmt og koselig lys.

  Binta – Klassiske lamper i retro, gammeldags stil /Lampegiganten.no
  Binta – Sjarmerende «Bestemor-lamper» /Lampegiganten.no

  Spirit fra Nordal er et stort speil i en vakker kombinasjon av art deco og industriell design. Speilet er skapt av danske Nordal og har en ramme av jern eller treverk, med svart eller messing overflate.

  De firkantede detaljene gjør Spirit-speilet moderne, og skaper en ekstra dimensjon. Den er derfor like dekorativ som den er nyttig. Speilet er flott å bruke i gangen eller på soverommet som et dekorativt tillegg og til bruk i hverdagen.

  Spirit speil i svart jern fra Nordal /Confidentliving.no

  Hawaii fra BePureHome er en fascinerende vakker taklampe med overlappende strå av jern i antikk-messing. Lampens unike form og dens overlappende design gir et vakkert lys som spres igjennom gliper og lyser opp skjermen med et varmt og koselig lys. Kjempefin som dekorativ belysning over et bord.

  Hawaii – Jernlampe i antikk messingfinish /Glass og interiør

  Atom fra BePureHome er en fantastisk taklampe i strålende design full av detaljer som skaper et vakkert lys. Lampen er laget i jern med antikk messingfinish og består av palmeblader som er satt inn i forskjellige dybder og med varierende størrelser og som skaper en glitrende varm og leken belysning.

  Atom fra nederlandske BePureHome /Glass og interiør
  Atom fra nederlandske BePureHome /Glass og interiør

  Treasures er en ny serie skjenk og kommode fra det danske designhuset Umage og som er laget av finert eik og tilgjengelig i mange variasjoner, blant annet kan skapene tilpasses med venetiansk stokk, tekstil eller skinn. Treasures har vakkert buede sider på skapet og utsvingbare vingedører for oppbevaring av drikkevarer.

  Treasures fra Umage /Glass og interiør
  Treasures fra Umage /Glass og interiør

  Nuts fra det nederlandske merket BePureHome er laget av sheesham tre og har vakker finish med utskårede dekorelementer i treverket. De to dørene er valnøttfarget og har fått et spesielt mønster som gir Nuts en autentisk karakter.

  Nuts – BePureHome /Glass og interiør

  Forrest er en elegant skjenk fra det nederlandske merket WOOOD. Forrest er laget av mangotre og har en naturlig mørk finish som oser av eksklusivitet og varme.

  Forrest – Woood /Glass og interiør

  Kaiser Idell med sin Bauhaus inspirerte designstil er nå tilgjengelig i en ny og lekker farge, easy grey. Denne subtile, matte fargen skaper en kjempeflott kontrast til den gylne lampearmen i bøyd messing og passer samtidig fint inn blant moderne veggfarger i matt stil.
  Elegant både som skrivebord og soveromslampe, men den kan også brukes som flott dekorlampe på et sidebord ved siden av lenestolen eller i gang og entre.

  Kaiser Idell – Easy Grey /Lampemesteren.no

  Rikke Malling er designeren bak Raining Circle teppe i hvit og gull fra Woud. Den danske designer har fått inspirasjon fra 1970’erne i form avformer og farger. Raining Circle er et vevet teppe laget med den fineste ull fra New Zealand og Indien. Teppet gir rommet et dynamisk uttrykk med de flotte detaljer og det flotte design.

  WOUD Raining Circle Ullteppe /Unoliving.no

  Daydreamer fra Bold Monkey er et fantastisk møbel som løfter interiøret i et hjem og vil være perfekt for deg som ønsker en art-deco inspirert design i hjemmet. Daydreamer kommer i flere vakre art-deco inspirerte mønstre.

  Man trenger ikke nødvendigvis store ting for å gjøre et inntrykk, med disse flotte tallerkenene, kopper og skåler i retro, gammeldags stil kan man skape en kul dekor på bord og i åpne kjøkkenhyller. Serien fra Superliving kommer i flere farger med hvert sitt retro-mønster, men kan gjerne kombineres sammen.
  Se gjerne flere tips om servise, kopper og tallerkener i retro stil.

  Retro servise fra Superliving /Nordicnest.no
  Retro servise fra Superliving /Nordicnest.no

  Art deco-inspirert bokhylle i vakker design fra det talentfulle danske merket Nordal. Denne bokhyllen har en fin oval form. Rammen er laget av jern med en fin gylden finish, mens de fem nivåhyllene er laget av svart glass. Sammen skaper de to materialene et eksklusivt møbel som passer inn i mange interiører.
  Les mer om Art-Deco møbler og interiør.

  Art Deco Reol fra Nordal /Unoliving.no

  Umage Audacious er et lekkert møbel med herlige retro inspirerte linjer, materialer og farger. Møblet kommer i flere størrelser, velg mellom skjenk, kommode eller sidebord eller kombinér dem til flere av huset’s rom. De spesielle tamurdørene glir rundt kanten av skapet, slik at du kan velge hvor mye av interiøret du vil ha på utstillingen.

  Umage Audacious /Glass og interiør
  Umage Audacious /Glass og interiør
  Umage Audacious /Glass og interiør
  Umage Audacious /Glass og interiør

  Allison fra Bloomingville er et unikt og røft sofabord med nydelig grønn patina som passer kjempeflott inn for deg som ønsker en rustikk eller industrialisert stil. Allison er laget i aluminium, jern og mdf med en grønn patinert bordflate og støtteben i zink antikk.

  Allison – Antikk patina sofabord fra Bloomingville /Glass og interiør

  Meena er et fantastisk nytt og dekorativt skap/kommode fra Nederlandske Dutchbone i vintage/retro påfugl-dekor i kombinasjon med sider av mørkt treverk og en bunn av svart metall som skaper flotte kontraster og fremhever den fargefulle dekorasjonen.

  Påfugl-motivet var mye brukt tidligere for å skape fargefulle mønstre i alt fra møbler til servise og tepper, noe dutchbone har hentet frem igjen med dette fantastiske retro-møbelet.

  Meena – Dutchbone /Unoliving.no

  Nature fra Nordal er et lekkert skap av teak og rotting med et flott retro-preg og høy kvalitet. Skapet er både praktisk med sine to hyller og to dører, og pent med den flettede fasade.

  Nature – Nordal /Unoliving.no
  Pet Plastic Retro-teppe /Nordicnest.no

  Bequest fra BePureHome er laget i furu med antikk sort finish og vakkert ornamerte dører i orientalsk mønster og stil. Med sin vintage og antikke stil er skapet full av karakter og kjempeflott å bruke både i hverdagen, men også som et dekormøbel gjerne i samspill med noen vakre antikke lamper.

  Bequest fra Bepurehome /Glass og interiør

  Zuiver har kommet med en ny og flott skjenk i treverk hvor tynne lameller og skråstilte ben skaper en herlig gammeldags retro stil.

  Barbier – Zuiver /Unoliving.no
  Barbier – Zuiver /Unoliving.no

  Med «Art-Deco» stolen fra Jotex kan du skape din egen loungeseksjon med retromøbler og dekor, stolen står også kjempefint alene dersom du ønsker et blikkfang i entré eller stue.

  Winnipeg Retro Art Deco stol fra Jotex.no

  Saloon Flower er en artig og fargerik retro-inspirert lampe, perfekt for deg som liker den gammeldagse «bestemorstilen», eller ønsker en koselig belysning med fargerike tekstillampeskjermer og blomstrete mønstre.

  Saloon Flower /Lampegiganten

  BePureHome Nouveau sofa – Lekker sofa i retro stil som kommer i fargene onyx, dyp blå og mustard.

  BePureHome Nouveau sofa /Glass og interiør

  Art Deco Drikkevogn er en Stilig drikkevogn fra Nordal i fin geometrisk art-deco stil. Vognen har en lekker kombinasjon av gull-ramme og svart glass, perfekt som sidebord og dekorelement.

  Drikkevogn Art Deco /Unoliving.no

  Manhattan Elegant stol i rød-fløyel og skinnende blanke gullben.

  Manhattan /Homeroom

  Danske HK living er en av de store merkevarene innen retro-inspirerte produkter. Se blant annet på disse to flotte møblene med retroinspirerte buede geometriske former, tynne stolben og synlige messing detaljer.

  Webbing fra HK Living /Kitchentime.no
  Webbing fra HK Living /Kitchentime.no
  Webbing fra HK Living /Kitchentime.no

  House Doctor har en spennende ny serie av lamper i antikk design og stil, blant annet bordlampene Umbra og Desk. Dette er bordlamper med en røff, industrialisert look og en nydelig patinert overflate i jern.

  Desk Antikk – House Doctor /Glass og interiør
  Umbra dekorlampe – Antikk fra House Doctor /Glass og interiør

  Malibu 5DR 50 & 60-talls retro kommode fra Tenzo. Denne kule retro kommoden kommer i en rekke spreke farger.

  Malibu 5DR /Homeroom

  Design House Stockholm Air Skjenk Solid Eik kombinerer elegant elementer av hel-tre sammen med skap og sider av flettet rotting for å skape møbler med et dekorativt retro-preg. Air serien fra Design House kommer både som skap, skjenk og benker i flere farger, blant annet moderne sort.

  Design House Stockholm Air / NordicNest.no
  Design House Stockholm Air / NordicNest.no

  Coupé fra 1967 er en ikonisk designklassiker som er del av den faste utstillingen bla ved MoMA museet i New York.

  Coupé fra Oluce /Lampemesteren
  Palm bordlampe – HKliving /Kitchentime.no

  Kul retro sofa fra HK Living /Kitcentime.no

  Art Deco inspirert sofabord: Et nydelig sofabord fra Madam Stoltz med karakteristiske buede «art deco» former av antikk-messing og svart glass.

  OX DENMARQ – O table sofabord /Kitchentime

  Lyon Sittepuff Herlig og fargerik puff med en kjempefin timeglass form av ceriserosa fløyel med messingmidje.

  Lyon Sittepuff /Homeroom
  Lyon Sittepuff /Homeroom
  Flower – Art deco bord fra Nordal /Unoliving.no

  Camden fra Woodman er en vakker og elegant skjenk i lys trefinér med fiskebensmønster som passer kjempeflott inn i både stue og entré.

  Camden – Lav skjenk i fiskebenmønster fra Woodman /Unoliving.no

  Soleil fra Globen Lighting er en svært dekorativ bordlampe med designinspirasjon hentet av Art-deco stilen og klassiske solspeil som var store i popularitet på 1920-tallet. Soleil har en sentral opal glasskuppel med utskytende armer av gyllen messing og blir et vakkert og dekorativt blikkfang som er perfekt å bruke som dekorbelysning rundt om i hele boligen.

  Soleil – Globen Lighting /Homeroom.no

  Dersom du liker retro-inspirerte og rustikke møbler vil kanskje skjenken Gin fra Dutchbone være noe for deg? Dette vakre møbelet i jern og treverk er full av detaljer og passer kjempeflott inn i interiør med en industrialisert eller rustikk preg.

  Gin – Dutchbone /Unoliving.no
  Gin – Dutchbone /Unoliving.no

  Here Comes the Sun – Spre litt lysglede med denne designklassikeren fra 1970 tallet, designet av franske Bertrand Balas.

  Here comes the sun – DCW (1970) /Lampemesteren
  Here comes the sun – DCW (1970) /Lampemesteren

  Here comes the sun leker med indirekte lys og kommer i to farger, flere størrelser og med hvit eller kobber innside.

  Here comes the sun – DCW (1970) /Lampemesteren

  Dersom du er glad i retro interiør vil du sikkert elske disse flotte servisene i retro designlinjer og farger like mye som oss!

  Du kan også ta en titt på mer interiør og design, f.eks kan du finne tips til interiør til hytten eller se disse flotte rottingmøblene til inne og ute.