Hjem » Vintage & Retro møbler – Bring tilbake litt stil

Vintage & Retro møbler – Bring tilbake litt stil

Oppdag vakre vintage og retro møbler i gammeldags sjarmerende stil, perfekt for å skape en uimotståelig og lekker interiørstil som vil være både unik og sjarmerende. Med møbler i vintage og retro design kan man skape et unikt og vakkert hjem, full av små detaljer som ofte overses av moderne designere.

Nydelig retro skinnsofa i super-stilig mintgrønn farge. Til tross for at sofaen er ny har designerene bak den fått frem en nydelig patina i stoffet.

retro skinnsofa /reforma.no
Vakkert skap i resirkulert tre /Reforma.no

Spirit fra Nordal er et stort speil i en vakker kombinasjon av art deco og industriell design. Speilet er skapt av danske Nordal og har en ramme av jern eller treverk, med svart eller messing overflate.

De firkantede detaljene gjør Spirit-speilet moderne, og skaper en ekstra dimensjon. Den er derfor like dekorativ som den er nyttig. Speilet er flott å bruke i gangen eller på soverommet som et dekorativt tillegg og til bruk i hverdagen.

Spirit speil i svart jern fra Nordal /Unoliving.no

Kaiser Idell med sin Bauhaus inspirerte designstil er nå tilgjengelig i en ny og lekker farge, easy grey. Denne subtile, matte fargen skaper en kjempeflott kontrast til den gylne lampearmen i bøyd messing og passer samtidig fint inn blant moderne veggfarger i matt stil.
Elegant både som skrivebord og soveromslampe, men den kan også brukes som flott dekorlampe på et sidebord ved siden av lenestolen eller i gang og entre.

Kaiser Idell – Easy Grey /Lampemesteren.no

Rikke Malling er designeren bak Raining Circle teppe i hvit og gull fra Woud. Den danske designer har fått inspirasjon fra 1970’erne i form avformer og farger. Raining Circle er et vevet teppe laget med den fineste ull fra New Zealand og Indien. Teppet gir rommet et dynamisk uttrykk med de flotte detaljer og det flotte design.

WOUD Raining Circle Ullteppe /Unoliving.no
Daydreamer Sjeselong fra Bold Monkey /Reforma.no

Daydreamer fra Bold Monkey er et fantastisk møbel som løfter interiøret i et hjem og vil være perfekt for deg som ønsker en art-deco inspirert design i hjemmet. Daydreamer kommer i flere vakre art-deco inspirerte mønstre.

Pynt gjerne opp sjeselongen eller en sofa med disse nydelige putene i art-deco retro stil, også fra Bold Monkey.

I Feel so soft – Bold Monkey /Reforma.no

Man trenger ikke nødvendigvis store ting for å gjøre et inntrykk, med disse flotte tallerkenene, kopper og skåler i retro, gammeldags stil kan man skape en kul dekor på bord og i åpne kjøkkenhyller. Serien fra Superliving kommer i flere farger med hvert sitt retro-mønster, men kan gjerne kombineres sammen.
Se gjerne flere tips om servise, kopper og tallerkener i retro stil.

Retro servise fra Superliving /Nordicnest.no
Retro servise fra Superliving /Nordicnest.no

Art deco-inspirert bokhylle i vakker design fra det talentfulle danske merket Nordal. Denne bokhyllen har en fin oval form. Rammen er laget av jern med en fin gylden finish, mens de fem nivåhyllene er laget av svart glass. Sammen skaper de to materialene et eksklusivt møbel som passer inn i mange interiører.
Les mer om Art-Deco møbler og interiør.

Art Deco Reol fra Nordal /Unoliving.no

Umage Audacious er et lekkert møbel med herlige retro inspirerte linjer, materialer og farger. Møblet kommer i flere størrelser, velg mellom skjenk, kommode eller sidebord eller kombinér dem til flere av huset’s rom. De spesielle tamurdørene glir rundt kanten av skapet, slik at du kan velge hvor mye av interiøret du vil ha på utstillingen.

Umage Audacious /Glass og interiør
Umage Audacious /Glass og interiør
Umage Audacious /Glass og interiør
Umage Audacious /Glass og interiør

Meena er et fantastisk nytt og dekorativt skap/kommode fra Nederlandske Dutchbone i vintage/retro påfugl-dekor i kombinasjon med sider av mørkt treverk og en bunn av svart metall som skaper flotte kontraster og fremhever den fargefulle dekorasjonen.

Meena – Dutchbone /Reforma.no
Meena – Dutchbone /Reforma.no

Påfugl-motivet var mye brukt tidligere for å skape fargefulle mønstre i alt fra møbler til servise og tepper, noe dutchbone har hentet frem igjen med dette fantastiske retro-møbelet.

Nature fra Nordal er et lekkert skap av teak og rotting med et flott retro-preg og høy kvalitet. Skapet er både praktisk med sine to hyller og to dører, og pent med den flettede fasade.

Nature – Nordal /Lunehjem
Pet Plastic Retro-teppe /Nordicnest.no

Nydelig og komfortabel retro-lenestol fra HK Living i myk og mønstret akryl/polyester materiale. Ypperlig som en dekorativ loungestol eller lenestol i lesehjørnet.

Flott og stilfull lenestol med retro-mønster og linjer /Reforma.no
Flott og stilfull lenestol med retro-mønster og linjer /Reforma.no

Zuiver har kommet med en ny og flott skjenk i treverk hvor tynne lameller og skråstilte ben skaper en herlig gammeldags retro stil.

Barbier – Zuiver /Reforma
Barbier – Zuiver /Reforma

Med «Art-Deco» stolen fra Jotex kan du skape din egen loungeseksjon med retromøbler og dekor, stolen står også kjempefint alene dersom du ønsker et blikkfang i entré eller stue.

Winnipeg Retro Art Deco stol fra Jotex.no

Saloon Flower er en artig og fargerik retro-inspirert lampe, perfekt for deg som liker den gammeldagse «bestemorstilen», eller ønsker en koselig belysning med fargerike tekstillampeskjermer og blomstrete mønstre.

Saloon Flower /Lampegiganten

BePureHome Nouveau sofa – Lekker sofa i retro stil som kommer i fargene onyx, dyp blå og mustard.

BePureHome Nouveau sofa /Glass og interiør

Eclisse Bordlampen ble designet i 1965 av Vico Magistretti, eclisse etterligner månens vei over nattehimmelen og har i snart 70 år vært et ettertraktet designobjekt. Ved å vri på skjermen kan du stille inn din egen måneform.

Eclisse – Artemide /Lampemesteren

Art Deco Drikkevogn er en Stilig drikkevogn fra Nordal i fin geometrisk art-deco stil. Vognen har en lekker kombinasjon av gull-ramme og svart glass, perfekt som sidebord og dekorelement.

Drikkevogn Art Deco /Reforma

Manhattan Elegant stol i rød-fløyel og skinnende blanke gullben.

Manhattan /Homeroom

Danske HK living er en av de store merkevarene innen retro-inspirerte produkter. Se blant annet på disse to flotte møblene med retroinspirerte buede geometriske former, tynne stolben og synlige messing detaljer.

Webbing fra HK Living /Reforma
Webbing fra HK Living /Reforma
Webbing fra HK Living /Reforma

Tassel er en serie retro taklamper av fløyel, papir og herlige frynser. Lampene fra Madam Stoltz er kjent for sine karakteristiske design, se alle lampene hos Glass og interiør.

Madam Stoltz Lamper /Glass og interiør

Spisebord – årgang / Industri /Reforma.no

Malibu 5DR 50 & 60-talls retro kommode fra Tenzo. Denne kule retro kommoden kommer i en rekke spreke farger.

Malibu 5DR /Homeroom

Skap med 9 skuffer i gammel utførelse med en lekker patina.

Skap Vintage / Patina /Reforma.no

Design House Stockholm Air Skjenk Solid Eik kombinerer elegant elementer av hel-tre sammen med skap og sider av flettet rotting for å skape møbler med et dekorativt retro-preg. Air serien fra Design House kommer både som skap, skjenk og benker i flere farger, blant annet moderne sort.

Design House Stockholm Air / NordicNest.no
Design House Stockholm Air / NordicNest.no

Coupé fra 1967 er en ikonisk designklassiker som er del av den faste utstillingen bla ved MoMA museet i New York.

Coupé fra Oluce /Lampemesteren
Palm bordlampe /Reforma

Denne sofaen med retro-horisontale linjer fra HK Living er noe for deg som ønsker en annerledes stil i hjemmet. La disse fargerike linjene bryte opp interiøret og skape kontrast til resten av dekoren.

Kul retro sofa fra HK Living /Reforma
Kul retro sofa fra HK Living /Reforma

Art Deco inspirert sofabord: Et nydelig sofabord fra Madam Stoltz med karakteristiske buede «art deco» former av antikk-messing og svart glass.

Sofabord – Sort glass / messing /Reforma

Lyon Sittepuff Herlig og fargerik puff med en kjempefin timeglass form av ceriserosa fløyel med messingmidje.

Lyon Sittepuff /Homeroom
Lyon Sittepuff /Homeroom
Flower – Art deco bord fra Nordal /Reforma

Camden fra Woodman er en vakker og elegant skjenk i lys trefinér med fiskebensmønster som passer kjempeflott inn i både stue og entré.

Camden – Lav skjenk i fiskebenmønster fra Woodman /Unoliving.no

Dersom du liker retro-inspirerte og rustikke møbler vil kanskje skjenken Gin fra Dutchbone være noe for deg? Dette vakre møbelet i jern og treverk er full av detaljer og passer kjempeflott inn i interiør med en industrialisert eller rustikk preg.

Gin – Dutchbone /Unoliving.no
Gin – Dutchbone /Unoliving.no

Here Comes the Sun – Spre litt lysglede med denne designklassikeren fra 1970 tallet, designet av franske Bertrand Balas.

Here comes the sun – DCW (1970) /Lampemesteren
Here comes the sun – DCW (1970) /Lampemesteren

Here comes the sun leker med indirekte lys og kommer i to farger, flere størrelser og med hvit eller kobber innside.

Here comes the sun – DCW (1970) /Lampemesteren

Dersom du er glad i retro interiør vil du sikkert elske disse flotte servisene i retro designlinjer og farger like mye som oss!

Du kan også ta en titt på mer interiør og design, f.eks kan du finne tips til interiør til hytten eller se disse flotte rottingmøblene til inne og ute.