Hjem » Antikke lamper – Lamper med sjel & antikt design

Antikke lamper – Lamper med sjel & antikt design

antikk lamper til bolig

Et utvalg av antikke lamper som tar sin inspirasjon fra 20 & 30-tallet, og lamper med moderne tolkninger. Messing, opalt glass og myke former er gjennomgående elementer i disse antikk-inspirerte lampene.

Om du er glad i den gammeldagse stilen som oser av eleganse vil lamper med et antikt design passe fint inn.

Oluce Zanuso er en designklassiker fra 1965 som har høstet mange designpriser opp igjennom årene og har nå opplevd en nyvunnet popularitet blant dem som er glad i ekte retro design og tidløse klassikere. Italienske Oluce har laget Zanuso lampen med en stor halvkuleformet lampeskjerm som er festet med en lang, buet metallarm.

Oluce Zanuso – Designklassiker fra 1965 /Lampegiganten.no
Oluce Zanuso – Designklassiker fra 1965 /Lampegiganten.no

Megafon fra Konsthantverk er en spektakulær taklampe og lysekrone av beste kvalitet fra Konsthantverk, designet av Jesper Ståhl. Megafon lysekronen er laget av ekte rå messing som er håndvalset og satt sammen for hånd på fabrikken i Tyringe, Sverige. Denne stilige lysekronen med sitt unike og rustikke sjarm, ser flott ut over et spisebord eller over stuebordet.

Håndvalset av rå messing /Lampemesteren.no
Røff og rustikk messing lampe som etterhvert vil utvikle en vakker patina /Lampemesteren.no

Lyspunktene i lampen skaper en stemningsfull glød akkurat der du trenger det, over salongbordet eller kjøkkenbordet, arbeidsbordet eller soverommet, bare fantasien setter grenser.

Tynell Collection 5321 fra Gubi er en utsøkt bordlampe av gyllen messing i en lekker gammeldags, antikk art deco stil. Lampen med sin skjellformede, buede lampeskjerm kaster et varmt, gyllent lys ut i rommet.

Tynell Collection 5321 fra GUBI /Andlight

Walker vegglampe fra danske Menu er en del av Tribeca-serien, designet av Søren Rose Studio. Lampeserien består av en miks av lamper, alle inspirert av 1930-tallets glamour i New York. Walker er en enkel og stilig vegglampe av messing, stål og opalt glass som kan roteres alle veier.

Walker vegglampe fra Menu /Nordicnest.no

Soleil fra Globen Lighting er en svært dekorativ bordlampe med designinspirasjon hentet av Art-deco stilen og klassiske solspeil som var store i popularitet på 1920-tallet. Soleil har en sentral opal glasskuppel med utskytende armer av gyllen messing og blir et vakkert og dekorativt blikkfang som er perfekt å bruke som dekorbelysning rundt om i hele boligen.

Soleil – Globen Lighting /Nordicnest.no

Fenomen er en elegant glasslampe fra svenske Konsthantverk med rustikke elementer av rå-messing som over tid vil utvikle en vidunderlig og unik patina. Den gylne rå-messingen kombineres med en munnblåst lampeskjerm av klart eller sotet glass og kommer i tre størrelser og former som kan henge fint alene, men over et spisebord eller sofabord blir det en perfekt kombinasjon om de henges på forskjellige høyder.

Fenomen fra Konsthantverk over et spisebord /Andlight.no

Konsthantverk er en liten lampeprodusent fra Tyringe i Sverige hvor de i over 90 år har håndlaget unike lamper. Deres lamper har gjerne et preg av rustikk og industri hvor glass kombineres med rå-metall.

Fenomen kommer i klart eller sotet glass /Andlight.no

A1965 ble designet av Paavo Tynell i 1948 og har en eksklusiv stil med rene, myke former og sitt karakteristiske lodd man ofte finner på lamper i vintage design. A1965 kommer i tre farger samt som en ren hengelampe uten lodd.

A1965 Gubi /Lampemesteren
Også uten lodd – A1965 Gubi /Lampemesteren

Fra Bloomingville kommer denne vakre og rustikke bordlampen i messing, jern og glass med en lekker antikk look. Kjempelekker å plassere på et sidebord, kommode eller nattbord for å skape et sjarmerende lys.

Bordlampe rustikk & vintage fra Bloomingville /Glass og interiør

Nesso – Designet i 1964 for Artemide var Nesso ett produkt av 60-tallets futurisme og utforsking av nye materialer. Opprinnelig produsert i fiberglass ble den senere byttet ut til «uknuselig» hammerglass.

Nesso – Artemide /Lampemesteren

Kaiser Idell med sin Bauhaus inspirerte designstil er nå tilgjengelig i en ny og lekker farge, easy grey. Denne subtile, matte fargen skaper en kjempeflott kontrast til den gylne lampearmen i bøyd messing og passer samtidig fint inn blant moderne veggfarger i matt stil.
Elegant både som skrivebord og soveromslampe, men den kan også brukes som flott dekorlampe på et sidebord ved siden av lenestolen eller i gang og entre.

Kaiser Idell – Easy Grey /Lampemesteren.no

House Doctor har en spennende ny serie av lamper i antikk design og stil, blant annet bordlampene Umbra og Desk. Dette er bordlamper med en røff, industrialisert look og en nydelig patinert overflate i jern.

Desk Antikk – House Doctor /Glass og interiør
Umbra dekorlampe – Antikk fra House Doctor /Glass og interiør

Edel – Flott vegglampe i klassisk design med mange håndlagde og hånddekorerte detaljer, feks er stammen av jern dekorert for hånd med bladgull for å gi en ekstra elegant finish.

Edel Vegglampe /Lampegiganten

Den elegante bordlampen Janni har et eksklusivt gammeldags preg over seg med kombinasjonen av gyllen lampefot og vintage stoffskjerm.

Janni bordlampe /Lampegiganten

Doge – Nydelig taklampe i håndblåst glass fra Italienske Siru. Lampen er munnblåst i muranoglass og vil lages unikt til deg med utsøkte detaljer og mønstre i glasset.

Doge – Håndlaget Italiensk Glasslampe /Lampegiganten

Coolicon har vært et britisk ikon siden 1933 og henger fremdeles stolt i Churchills krigsrom slik den også har gjort i verksteder, fabrikker og gårdsbygninger i snart 90 år. Les gjerne mer om coolicon lampene.

Coolicon pendellamper – Håndlaget og håndmalt /Lampemesteren
Coolicon pendellamper – Håndlaget og håndmalt /Lampemesteren
Object – Stor lysekrone i antikk stil /Lampegiganten

Herlig Retro – Madam Stoltz

Spraglende lysekrone i blankpolert messing fra Madam Stoltz – Lysekronen tar sin inspirasjon fra den futuristiske stilen og «sputnik» lampene som var svært populære mot slutten av 60 og begynnelsen av 70-tallet.

Retro Lysekrone /Glass og interiør

Lincolndale gulvlampen fra Feiss oser eksklusiv gammeldags eleganse og gjør seg godt sammen med mørke mahognimøbler

Gulvlampen har et detaljrikt utseende i en mørk bronsetone med en lampeskjerm av lin som lar lyset skinne lett igjennom.

Lincolndale fra Feiss /Lampegiganten
Belle Epoque – Flott Gammeldags gulvlampe /Lampegiganten

Montender – Pendellampe i antikk kobber og glass /Lampegiganten.no
Klassisk skomakerlampe med messingdetaljer og grønt glass /Homeroom

Hubsch – Retro inspirert bordlampe

Bordlampe i antikk-messing / Glass og interiør

Baya fra Eglo Leuchten er en praktisk og dekorativ stålampe i klassisk design med opplys og et praktisk justerbart leseslys. Baya kommer i flere farger, blant annet antikkmessing og matt nikkel.

Baya fra Eglo Leuchten /Glass og interiør

Twist fra Halo Design er en vakker og elegant stålampe med en nydelig glasskuppel i hvitt mønstret glass med fine linjer som gir et behagelig og koselig lys.

Twist – I elegant antikk utførelse /Glass og interiør

Coco Takpendel

Kjempefin antikk takpendel fra Dutchbone – i to materialer. Kommer i kobber, glossy og elfenben varianter.

Abbey Gulvlampe / Homeroom.no

Eclisse – Artemide

Inspirert av månen og dens bane over nattehimmelen tegnet Vico Magistretti «Eclisse» i 1965. Dens popularitet og flotte retro-utseende at lampen fremdeles er en av bestselgerene til Artemide.

Eclisse – Artemide /Lampemesteren

Retro vegglampe

Vegglampe ‘Precise fra House Doctor’ – Messing /Kitcentime.no

Fringes bord & vegglampe fra Nordal

Elegant vintage lampe-serie fra Nordal, i messing og grønne, lekre frynser fra lampeskjermen. Kommer som bord – og vegglampe.

Fringes – Nordal /Unoliving.no

Taklampe Charlet i glass, rund, antikk messing /Lampegiganten.no

Matin Bordlampe /HAY

Matin bordlampe fra HAY /Lunehjem.no

Matin bordlampen fra HAY kombinerer gamle design elementer med moderne teknikk og kommer i mange spenstige farger.

Lyngby Klint /Glass og interiør

Danske Le Klint & Lyngby Porselen har slått seg sammen om denne flotte, rene og funksjonelle lampen. Den har lampefot i hvit porselen og en håndbrettet tekstilskjerm fra LeKlint. Denne lampen ble først designet i 1950, men er nå relansert.


Glass – FontanaArte

Designet av Fontana Arte og den franske glassmesteren Max Ingrand i 1954. Lampen var revolusjonerende fordi den benyttet hvitt glass i nesten hele lampen, inkludert skjermen.

Fontana Glasslampe /Lampegiganten.no

New York – Tiffanystil

Frieda Gulvlampe i detaljrik tiffany stil /Lampegiganten

Elegant taklampe i den klassiske Tiffany-stilen fra Searchlight.

Esmee – Håndlaget bordlampe i Tiffany stil /Lampegiganten.no

Kavaljer-serien fra KonstHantverk

Kavaljer bordlampe / Lampemesteren.no
Kavaljer pendellampe / Lampemesteren
Kavaljer vegglampe /Lampemesteren


Triplet
er en lekker og industriell gulvlampe med tre skjermer fra nederlandske BePureHome. Gulvlampen har en flott rustikk og antikk sjarm, med en overflate i antikkmessing finish.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er rustikk-gulvlampe-triplet-664x1000.jpg
Triplet gulvlampe – antikkmessing /Homeroom

Taccia – Flos

Til tross for at designerene Achille og Pier Giacomo Castiglioni designet Taccia for å symbolisere «enkelthet», var ironisk nok produksjonsprosessen langt fra å være enkel. I og med at materialene som var tilgjengelige i 1958 ikke tålte varmen fra lyspæren godt nok, smeltet ofte innsiden av lampen.

Flos løste dette ved å bruke aluminium og glass helt frem til 2010 da nye plastmaterialer og LED gjorde det mulig å gjennomføre den opprinnelige designideen.

Taccia – Flos /Lampemesteren


Ole – Hengelampe av tre, metall og glass. Håndlaget /Lampegiganten.no
Allemagne Pendellampe /Lampegiganten.no
Mansion Bordlampe /Kitchentime
Art Deco – House Doctor /Kitchentime

Bronse farget antikk lysekrone

Justine lysekrone /Lampegiganten.no

6-skjermet antikk inspirert lysekrone med flotte detaljer

Elegant dobbel-armet vegglampe i antikk-messing med runde lampeglass i rutete mønster fra Norske Nordal /kitchentime.

Bankier Bordlampe

Den klassiske bank – og apoteker bordlampen med grønn glasskjerm og messingfot, se den på Lampeguru.no

Madam Stoltz

Elegant bordlampe fra Madam Stoltz – velg mellom antikk-messing eller sort versjon. Glass og interiør.

Imperial

Detaljert vegglampe i antikk stil fra Eglo Leuchten, vegglampen har trådet lysbryter og fås i både enkel – og dobbelskjerm versjon.

Antikk tekstilskjermet lysekrone fra Lindby /Lampegiganten

House Doctor Opal

Opal – House Doctor / Lampemesteren

Elegant taklampe som etterligner de tidløse antikke klassikerne vi elsker. Lampen har en fin elliptisk form i opalt glass som gir en varm og blendefri belysning.

Retro vegglampe

Dawn – Herstal / Lampeguru

I den nye retro serien fra Herstal kommer «dawn» – En vegglampe som henter inspirasjon fra vegglamper av klassisk design.

Tiffany Fruit

Tiffany Fruit / Lampeguru.no
Den kommer også som en langbord modell

Verpan Pantop

Verpan Pantop Gulvlampe / Glass og interiør
Pantop pendellampe / Glass og interiør

Globen Spring

Spring Taklampe / Plafond. /Lampeguru
Spring Bordlampe Klart Glass / Kitchentime
Spring Takpendel / KitchenTime

Spring er en fantastisk flott lampe-serie fra Danske Globen Lighting.
Denne antikk-inspirerte lampeserien har pendler, gulvlamper og bordlamper med klart, boblende glass som skaper et livlig lysspill og godt lys.

SuperÆg fra Piet Hein

Superæg fra Piet Hein er den klassiske egg-formede taklampen som var svært populær på 20 & 30-tallet.

Den klassiske Moon fra Verpan er en dekorativ og ikonisk pendellampe fra 60’tallet som nå også kommer i ekstra stor diameter på hele 150 cm.

Moon – Verpan /Glass og interiør
Moon XXXL – Verpan /Glass og interiør

Coupé

Designeren Joe Colombo har vunnet en rekke priser for denne lampen fra 1968 og den er en del av den permanente utstillingen hos MoMA i New York og “Neue Sammlung” Museum i Munchen.

Coupé fra Oluce /Lampemesteren

Hawaii fra BePureHome er en fascinerende vakker taklampe med overlappende strå av jern i antikk-messing. Lampens unike form og dens overlappende design gir et vakkert lys som spres igjennom gliper og lyser opp skjermen med et varmt og koselig lys. Kjempefin som dekorativ belysning over et bord.

Hawaii – Jernlampe i antikk messingfinish /Glass og interiør

Atom fra BePureHome er en fantastisk taklampe i strålende design full av detaljer som skaper et vakkert lys. Lampen er laget i jern med antikk messingfinish og består av palmeblader som er satt inn i forskjellige dybder og med varierende størrelser og som skaper en glitrende varm og leken belysning.

Atom fra nederlandske BePureHome /Glass og interiør
Atom fra nederlandske BePureHome /Glass og interiør

Frans fra Globen

Se Frans lampene hos Kitchentime.no
Antikk lysekrone /Lampegiganten.no

Edel og luksuriøs Antikk lysekrone i oksidert messing og kvartskrystall fra Feiss.

Gulvlampe i Florentinerstil

Utrolig forseggjort gulvlampe fra Menzel med vakre detaljer i nydelig florentinerstil. Gulvlampen består av buede smijern dekorert for hånd med bladgull og røykfarget scavoglass for en eksklusiv finish.

Florence Gulvlampe /Lampegiganten

Night Vegglampe

Antikk vegglampe i messing med hvit tekstilskjerm / Kitchentime

Ceramiche lamper i romantisk bondestil

Vakre lamper med antikke detaljer og håndlagde lampeskjermer av keramikk gir den gode og gammeldagse bondestilen nytt liv.
Produsert i Italia hvor lampene håndlages og dekoreres, se alle de flotte Ceramiche lampene hos Lampegiganten.no

Ceramiche – Håndlagde keramikklamper /Lampegiganten
Ceramiche – Håndlagde keramikklamper /Lampegiganten

Ceramiche er dekorative keramikklamper for deg som ønsker den gammeldagse og romantiske bondestilen i hjemmet ditt. Lampene har flotte detaljer, utskåringer og mønstre.

Nonna dobbel vegglampe i keramikk /Lampegiganten
Pizzo – Dobbel takpendel i keramikk og antikk messing /Lampegiganten
Ceramiche – Håndlagde keramikklamper /Lampegiganten
Ceramiche – Håndlagde keramikklamper /Lampegiganten

Antikke spotter? Riperlamp er en stor produsent av lamper og belysning med antikk finish, nå også med en serie dekorative downlights i antikk stil. Denne stilen passer for deg som ønsker noe annerledes eller har en landlig/herskapelig stil i boligen.

Dekor downlights fra Riperlamp /Lampegiganten.no

Se gjerne flere vakre lamper i retro stil, eller rustikke lamper og belysning. Les også mer hvordan du kan skape en god belysning i stue eller se disse flotte møblene, kommode og skjenk i retro stil.