Hopp til innholdet

Fine Leselamper til soverommet

Fine lamper med leselys som passer til soverommet, slapp av i sengen med en god bok – og nyt lyset fra noen av disse flotte leselampene.

Her har jeg forsøkt å finne veggmonterte lamper i flere forskjellige stilarter, men som alle kan være godt egnet som leselampe på soverommet. Se gjerne også innlegget om lamper og belysning til soverom.

Tila er en lett og minimalistisk vegglampe med tynn hylle hvor man kan plassere bilder og gode minner. Lampen kan lett justeres for å få et godt leselys og det er en lettplassert bryter i fronten.

Tila leselampe til soverom og stue /Lampegiganten.no

Ett spennende alternativ til tradisjonelle lamper på soverommet kan være å utnytte tak eller vegglister og montere en langsgående eller stående led-strip på soverommet. Les gjerne mer om led strips inspirasjon til tak og vegg.

På soverommet vil jeg anbefale at man velger en warmdim-led strip og ikke en tradisjonell varm-hvit variant. Ved å bruke en warmdim fjerner man det meste av det blå fargespekteret som forstyrrer melatonin produksjonen og forårsaker søvnvansker hos mange. Samtidig får man også en veldig varm og lun belysning, perfekt til et soverom.

Warmdim led-strip montert hos kunde /Elektroimportøren.no
Warmdim kan også dimmes helt opp til vanlig hvitt lys /Elektroimportøren.no

Jinda er en serie lamper i tradisjonell stil som vil passe kjempefint inn i et klassisk miljø. Med sine skråstilte lampeskjermer i vakker fløyel gir lampene et dempet og koselig lys, samtidig som de vil være elegante å se på. Jinda er perfekt som leselampe både i stue og soverom hvor lyset vil dempes igjennom lampeskjermen, mens man får et pent leselys skrått utover.

Jinda – Lamper i tradisjonell, skandinavisk stil /Lampegiganten.no
Jinda – Lamper i tradisjonell, skandinavisk stil /Lampegiganten.no

Rebekka, i sort stoff – Lampenwelt

Rebekka er en kjempefin vegglampe med opp/ned lys. Den har en firkantet lampeskjerm i sort stoff, samt en egen bevegelig leselampe.

304 serien fra Lampe Gras

Om du er ute etter en røff og industripreget stil vil vegglampene fra Lampe Gras være verdt en titt. Lampe Gras pionerte bevegelelige lamper på begynnelsen av 1900-tallet og er kjent for sin gode kvalitet.

304 Vegglampe /Lampemesteren
304 Vegglampe /Lampemesteren
304 Vegglampe /Lampemesteren

Kirsten Antikk Messing/Hvit Organza – Markslöjd

Kirsten – Markslöjd /Homeroom

Kirsten fra Svenske Markslöjd er en elegant og antikkinspirert vegglampe med en ekstra lang, og justerbar arm.


Nordlux Break, Justerbar Vegglampe med plisseskjerm /Lampeguru

Casta – Fischer & Honsel

Fin og moderne leselampe med rektangelformet hvit tekstilskjerm og en justerbar leselampe i bunnen.

Casta – Fischer & Honsel /Lampegiganten
Casta – Fischer & Honsel /Lampegiganten

Walter – Globen Lighting

Walther Soveromlampe – Globen /Homeroom

En lekker soveromslampe fra Danske Globen Lighting. Walther passer perfekt for deg som ønsker den gammeldagse og elegante stilen på soverommet.
Lampen kommer med flotte messing og krom detaljer, og i tre flotte fargevarianter med en retro tvunnet lampeledning som ekstra detalj.


Florens – Messing & Hvit vegglampe m/LED-leselampe /Lampegiganten.no

DL20 Vegglampe med USB

Klassisk & smart vegglampe til soverommet fra Dyberg Larsen. Denne lampen har et USB uttak fra hvor du kan lade mobilen, samt en hylle hvor du kan legge den ifra deg for natta.

DL20 Vegglampe med USB /Lampeguru

Buddy – Northern

Buddy er en fin og enkel leselampe fra Norske Northern, den har vridbar lampeskjerm og kommer i 4 moderne fargetoner, se den hos Lampemesteren.

Savoy Messing/Hvit Stoff – Markslöjd

Nydelig vegglampe i hvit tekstilstoff og firkantet lampeskjerm. Denne lampen har også en ekstra bevegelig leselampe slik at du kan lese på sengen uten å forstyrre naboen.

Savoy Messing/Hvit Stoff – Markslöjd /Homeroom

Madrid – Jotex

Moderne vegglampe i sort & gull /Homeroom

Sunday – Northern

Bruk den som nattbord, hylle, som et sted i gangen hvor du legger nøkler eller som et kaffebord/mobilhylle ved siden av sengen.

Sunday – Northern /Lampemesteren

Karla – Vegglampe med leselys

Populær vegglampe med avrundet oval lampeskjerm i sort stoff som gir en fin dempet belysning. En lekker lampe til soverommet med egen individuell leselampe.

Club Double – House Doctor

Club Double er en populær vegglampe fra House Doctor. Plasser den midt over sengen, eller ha en hver. Denne kommer også i en enkel-lampe versjon.

Ball – Designklassikeren

Ball fra Danske Frandsen er en ikonisk lampe fra 70-tallet, nå er den her i en ny drakt – denne gang med en ekstra hylle. Et praktisk sted å legge fra seg en bok, eller telefonen.

Kommer også i fargene hvit og lys-grå.

Ball – Frandsen /Lampemesteren

Sakselampe – Alpe Design /Lampeguru

Sakselampe med plisseskjerm fra Alpe Design. Denne lampen er utrekkbar og kan vinkles inn over sengen.

Les mer om fine leselamper til vegg og gulv – Her finner du gulvlamper og vegglamper med leselys til soverom, stue og bolig.


Mer enn bare lamper

Lekre interiørdetaljer til soverommet

SPIRIT Iron Wall /Confident Living
Motley Hare /Artfinder
Sengeteppe Mega Dot Mustard /Lunehjem
Kurv Bim /Homeroom
ANNA BÜLOW «ABSTRACT 2» 70X100 /Miinto
Bildelist hvit m/eik /Lunehjem
Mønstret sengesett linon /Atelier Gyldne Snittet