Hopp til innholdet
Hjem » Vakre leselamper til bolig | Vegg & Gulv lamper med leselys

Vakre leselamper til bolig | Vegg & Gulv lamper med leselys

  Leselamper til gang, stue og soverom, oppdag fine og praktiske leselamper du kan henge på veggen eller ha ved siden av sofa eller lenestol. Med en god leselampe kan du justere lyset dit du trenger den, samtidig som lampen blir et dekorativt element i boligen.

  Her finner du et utvalg tips av vakre og spennende leselamper til husets rom, enten du ønsker dem vegghengte ved siden av sengen, eller som en gulvlampe ved siden av sofa eller lenestol.

  Pliverre lamper fra danske le klint /Lampemesteren
  Blush vegglampe fra Northern /Lampegiganten.no

  Tips – Man behøver nødvendigvis ikke å kun bruke dedikerte leselamper for belysning ved siden av sengekanten, man kan f.eks gjøre noe annerledes å bruke flotte nedhengte pendler ved siden av sengen.

  Karla vegglampe med leselys /Lampegiganten

  Shelf er en artig vegghylle-lampe fra Ingo Maurer som kommer i fargene sort og hvit. Shelf er perfekt som bokhylle eller vegghylle ved siden av sengekanten og har et eget justerbart leselys som sitter på hyllen i form av en bok.

  Shelf – Ingo Maurer bokhylle lampe /Lampegiganten
  Shelf – Ingo Maurer bokhylle lampe /Lampegiganten

  Med sine håndbrettede skjermer har danske Le Klint i en menneskealder levert lekre designlamper av svært høy og unik kvalitet. Den vakre 349 gulvlampen er intet unntak, og har i tillegg til sin håndbrettede lampeskjerm flotte detaljer av messing og sort metall.

  Gulvlampen har en nedovervendt skjerm som gir et vakkert og koselig leselys hvis den plasseres inntil en sofa eller en lenestol.

  Le Klint 349 Gulvlampe /Lampemesteren

  Nantwin er en kjempeflott gulvlampe med leselampe i klassisk stil og fine detaljer. Lampeskjermen av grått og hvit tekstilstoff buer ut mot bunnen og har en tidløs stil som passer inn i de fleste hjem. Med denne gulvlampen kan du sette deg godt til rette i lenestolen eller sofaen og få et behagelig lys enten du leser avis, strikker eller leser en bok.

  Nantwin – Gulv leselampe /Lampegiganten.no

  Gjør det fint i lesekroken eller på soverommet med denne vidunderlig vakre leselampen fra svenske Globen. Velvet har et flott, tidløst utseende og kan vippes i alle retninger for et stemningsfullt leselys.

  Velvet – Globen /Homeroom.no
  Velvet – Globen /Homeroom.no

  Denne koselige gulvlampen fra Graypants har en vinklet lampeskjerm av papp, noe som gir et fint leselys dersom man plasserer den ved siden av sofa eller godstolen. De små perforeringene og glipene i lagene av papp skaper også en utrolig vakker belysning og varmt lys.

  Gulvlampe i papp fra Graypants /Andlight

  Montér leselampen direkte inn i en veggboks eller en bryterramme med Elko’s LED Leselampe. Perfekt for montasje direkte i sengegavl eller i en standard veggboks ved siden av sengen.

  Elko Leselampe for montering i veggboks /Elektroimportøren
  Elko leselampe for montering i bryterpanel /Elektroimportøren

  Hattan har en unik utforming som ser dekorativ ut også når lyset er av. Den kan beveges opp og ned på en veggmontert stang festet i veggen og er samtidig leddet for god og fleksibel belysning i lesehjørnet eller ved siden av sengekanten.

  Hattan – Fleksibel vegglampe /Jotex

  En rimelig og enkel leselampe er denne vegglampen fra Halo Design. Den har en fleksibel arm med en lettplassert lysbryter samt et USB uttak med stor ladekapasitet.

  Leselampe LED /Lampeguru

  Nit fungerer både som vegglampe og veggbord, og vil være perfekt å plassere ved siden av sengen eller i gangen. Her kan du legge fra deg nøkler, bøker eller telefon før du slår av lyset og legger deg for kvelden.
  Nit har et enkelt design, men eksperimenter gjerne og skap din egen vegghylle-lampe med noen flotte dekorpærer med tegn, farge eller i retro-stil.

  Nit – Vegghylle lampe til gang og soverom /Lampegiganten

  Dunja er en klassisk gulvlampe med uplight og en egen leselampe i rustikk, landlig stil av rustbrun metall med hvitt alabastglass.

  Dunja – Rustikk gulvlampe med leselys /Lampegiganten

  Rebecca er en flott og praktisk vegglampe i et moderne design, men som samtidig gir et koselig lys. Vegglampen har dobbel lyskilde slik at du kan velge mellom det behagelige lyset som dempes av stoffskjermen, eller et mer direkte og justerbart lys fra leselampen.

  Rebecca vegglampe med leselys /Lampegiganten

  Til hjem med antikk og landlig stil vil den flotte Charleston gulvlampen passe fint inn. Lampen har et dekorativt klassisk utseende, regulerbar høyde og en nedoverrettet skjerm av hvit tekstil som gir et fint leselys hvis den plasseres ved siden av en sofa eller en lenestol.

  Charleston antkk gulvlampe /Lampegiganten

  Rustikke KH#1 fra KonstHantverk kommer som vegg, bord og gulvlampe i svart og hvit med justerbare armer og fine detaljer av blant annet antikk-messing.

  KH#1 – KonstHantverk /Lampemesteren
  KH#1 – KonstHantverk /Lampemesteren
  KH#1 – KonstHantverk /Lampemesteren

  Twiss er en lekker og moderne leselampe med flat lampeskjerm som er festet til en veggmontert stang. Twiss kommer også i en flott to-skjermet gulvlampe variant som i likhet med vegglampen tilbyr en dekorativ og fleksibel belysning.

  Twiss – Moderne og praktisk lampe /Jotex
  Twiss Messing /Jotex
  Twiss – to armet gulvlampe /Jotex
  Arigato fra Grupa er en fleksibel bord-leselampe til sengekanten /Lampemesteren

  Med en fleksibel leselampe og sin varme messingfarge vil Florens fra Lindby bli et delikat innslag i hjemmet. Perfekt for montering ved siden av sengen for et ekstra godt leselys.

  Florens – Lindby /Lampegiganten

  Selv om Svean lampen ikke er en dedikert leselampe, fortjener den allikevel en plass på listen på grunn av sitt flotte og elegante design. Til tross for at det ikke er en vegglampe kun beregnet for funksjonelt lys ved lesing vil allikevel det opal-hvite glasset gi et behagelig leselys på sengekanten.

  Svean vegglampe med snor til soverommet /Lampegiganten

  Lincon er en fleksibel vegglampe på stang som blant annet kommer i denne flotte olivengrønne fargen.

  Lincon vegglampe /Jotex

  Gwendolin er for deg som ønsker et behagelig leselys på soverommet. Lampen har en flott fasong med en egen vippebryter plassert på undersiden for enkel tilgang, den kan også vippes om du skulle ønske et sterkere leselys.

  Gwendolin – leselampe i hvit tekstil /Lampegiganten

  Bestlite «BL» lampene fra Danske Gubi er en eksklusiv serie av dekorative lamper til vegg, gulv, tak og bordet hvor blant annet bordlampen ble foretrukket av Winston Churchill.

  Selv om lampene opprinnelig ble designet på 1930-tallet har populariteten ikke blitt mindre med årene og dens design hylles stadig som en moderne klassiker i designkåringer verden over.

  Klassiske vegglamper «BL» /Lampemesteren

  Trafik fra danske Nielsen lar deg sette sammen din egen gulvlampe. Velg din egen lampefot blant mange materialer og kombiner lampeskjermer i forskjellige farger. Trafik har en fleksibel holder som gjør det enkelt å justere leselyset der du selv ønsker det.

  Trafik – Nielsen /Lampeguru

  Les mer om kommoder og entremøbler til gang, vegglamper med hylle eller vakre lamper til hytte.