Hopp til innholdet
Hjem » Vegglampe til stue – Flotte vegglamper til dekor og bruk

Vegglampe til stue – Flotte vegglamper til dekor og bruk

  Vegglamper i en stue er perfekte for å skape dekorative lyspunkter for å løfte frem interiør og møbler, men også til praktiske formål som leselys. Her kan du finne gode tips til flotte vegglamper som passer inn i stue og hverdagsrom.

  Til stuen velger man oftest en vegglampe til dekorative formål, men man kan også behøve en vegglampe med funksjon. Spesielt dersom man har et skrivebord eller en lesekrok i stuen hvor man ønsker en dekorativ men også praktisk veggbelysning.

  Vegglamper er en flott del av belysningen i et hjem og stuen, vi har tidligere skrevet om hvordan lyset helst skal bestå av flere «lag» med lys og vegglamper er en viktig del av det. En vegglampe kan du plassere der du måtte ønske i stuen, dekorative lamper kan gjerne stå langs alle vegger, men gjerne ved terrassedører, trappeoppganger eller ved siden av vinduer og sofa.

  Arigato fra Grupa – Langarmet og elegante vegg og taklamper /Lampemesteren.no

  Drop Bulp fra 101 Copenhagen er en slank og moderne vegglampe til gang, stue eller bad med lange tynne metallrør og opale glasskuler som både kaster lyset mot vegg og sprer det ut i rommet.

  Drop Bulp fra 101 Copenhagen /Lampemesteren.no
  Drop Bulp fra 101 Copenhagen /Lampemesteren.no

  Hanjo fra Lindby gir både ett fint lys som du kan enkelt forandre på ved å simpelthen bytte ut lyspæren. Samtidig har den flere praktiske hyller som passer fint til å plassere krukker med blomster og planter, eller andre dekorative pyntesaker.

  Hanjo vegghylle og lampe i ett /Lampegiganten.no

  Ginger er en moderne lampe fra Marset som består av en serie runde former hvor den ytterste forhøyningen har skjult led-belysning som skinner et fint, indirekte lys tilbake mot den bakerste platen. Vegglampene (ikke treverk versjonen) kan også monteres utendørs.

  Ginger vegglampe fra Marset i treverk og metall /Lampemesteren.no
  Ginger vegglampe fra Marset i treverk og metall /Lampemesteren.no

  Tavola er en avlang vegglampe av eik med flat fasong og innfelt belysning som skaper et stilig og moderne indirekte lys. Dette gjør Tavola til en dekorativ trelampe som kan monteres i rom hvor man ønsker en moderne belysning, men samtidig med en naturlig fremtoning. Lampen er med sitt blendingsfrie lys perfekt for montering i stue, trapp, soverom eller gang og passer kjempefint som nattlys.

  Tavola – Avlang vegglampe i eik med led /Lampegiganten.no

  Oyster lampen fra danske Ferm Living er en spennende og innovativ vegglampe som er perfekt for dekorativ belysning hengende alene på en vegg i gang, stue eller bad. Les mer om oyster lampen fra Ferm Living.

  Oyster er en stor og avlang vegglampe, perfekt som veggdekorasjon /Lampemesteren.no

  Homemania er en stilig vegglampe som skaper et fantastisk lysmønster og sprer det utover veggen på en dekorativ måte. Bruk vegglampen sammen med en toppspeilet lyspære slik at lyset spres ut over vegg uten å blende. Dekorativ vegglampe som passer fint inn i trapp, på soverom eller i gang og stue.

  Homemania – Dekorativ vegglampe /Homeroom.no
  Homemania – Dekorativ vegglampe /Homeroom.no

  Plate fra Normann Copenhagen er en nydelig gullfarget vegg og bordlampe i enkel design som passer kjempefint som en dekorativ pyntelampe i gang, stue og soverom. Bordlampen kan gjerne plasseres oppå en kommode eller skjenk for å skape et vidunderlig lag av lys og et fokuspunkt i innredningen. I denne lampen vil lyspæren være det fremtredende elementet og man kan gjerne benytte en tradisjonell edison lampe med synlige glødetråder, se gjerne tips om dekorative pærer.

  Plate gullfarget bordlampe – Normann Copenhagen /Lampemesteren.no
  Plate gullfarget vegglampe – Normann Copenhagen /Lampemesteren.no

  Dersom du er på utkikk etter en tynn vegglampe til stuen som lyser opp veggen vil Peetu fra Lindby være ett godt tips. Denne vegglampen er laget ut av en tynn plate naturlig skiferstein som er besatt med en lengde led-strips som vil lyse utover langs veggen i alle retninger.

  Peetu vegglampe av skifer /Lampegiganten.no

  Grazyna fra Lindby er en bevegelig og formbar vegglampe som er satt sammen av en serie runde former i svart og gull. Med en bakre lyskilde blir denne lampen som en opplyst veggdekorasjon og vegglampen er med sin indirekte belysning passende for dekorativ belysning i stue, trapp og gang.

  Grazyna fra Lindby /Lampegiganten.no

  Cosmos fra Scan Lamps er en vakker serie av grasiøse lamper i sort og matt, gyllen messing med utstikk av dekorative pærer som skaper både et dekorativ utseende og ett fint lysspill. Cosmos serien med lamper kommer som både vegglamper, taklamper og store nedhengte lysekroner i samme stil.

  Cosmos vegglampe fra Scan Lamps /Glass og interiør

  Clava Up fra Umage er en vegg og taklampe i plafond-fasong som er laget tre med vakre spiler som lyset trenger igjennom og en fin overflate med synlige trefiber og mønstre. Clava Up er ypperlig å bruke som en dekorativ vegg og taklampe i husets rom og kommer i flere fargevarianter. Clava up lampene kommer også i to størrelser, noe som for eksempel gjør det mulig å kombinere stor og liten hengende sammen på veggen i forskjellige høyder for ekstra dekorativ effekt.

  Clava Wood Up i lyst tre /Lampemesteren.no
  Clava Wood Up i mørkt tre /Lampemesteren.no

  Lamella fra Danske Le Klint har en håndbrettet lampeskjerm av papir som sprer lyset på en behagelig og myk måte og vil være et kjempefint valg dersom du er ute etter en fin vegglampe til stue og trapp.

  Lamella – Kan brukes både som tak og vegglampe – Le Klint /Lampemesteren
  Lamella – Kan brukes både som tak og vegglampe – Le Klint /Lampemesteren

  Cycnus fra AYTM er en vakker og elegant vegglampe som med sin dekorative form skaper et unikt og lekkert lysbilde i rommet. Kjempefin å bruke som en dekorativ vegglampe i stue, trapp eller gang og entré.
  Den karakteristiske skjermen er inspirert av fuglens vinger, og gir hele serien et lett og elegant uttrykk. Navnet ‘Cycnus’ betyr ‘svane’ og er en hyllest til den majestetiske skapningen.

  Cycnus – AYTM /Lampemesteren
  Libe – Vegglampe i tre /Lampegiganten.no

  Nitra vegglampen fra By Rydéns er en rund og stor vegglampe som fanger oppmerksomheten og passer utmerket inn i et moderne og stilrent hjem. Nitra er designet i matt-svart metall med en gyllen detalj som fanger og sprer lyset på en lekker indirekte måte og gjør denne vegglampen perfekt som stemningslampe i stue eller dekorlampe i trapp og entré.

  Nitra dekor vegglampe fra By Rydéns /Nordicnest.no
  Nitra dekor vegglampe fra By Rydéns /Nordicnest.no

  Blossi er en lekker og moderne vegglampe i klart og frostet glass fra Nuura som lyser med et lekker indirekte lys. Vegglampen passer lekkert inn som dekobelysning i korridor, entré, bad eller stue og skaper et nydelig, varmt og hyggelig lys.

  Blossi – Vegglampe i glass fra Nuura /Lampemesteren

  Desk fra House Doctor er en serie lamper til vegg og bord med røff antikk og industri-look. Vegglampene har en lang arm slik at den kan plasseres langs vegg på kjøkken eller over kjøkkenøy og stue. Desk kommer i en rå antikk-messing finish med nydelig patina og passer flott inn i enhver interiørstil.
  Les gjerne mer om lamper i antikk stil og vegglamper til kjøkken.

  Desk vegglampe fra House Doctor – Patina antikk messing /Glass og interiør
  Desk vegglampe fra House Doctor – Patina antikk messing /Glass og interiør

  Dersom du har et skrivebord langs en stuevegg kan du gjerne plassere en vegglampe der, samt langs veggene på kjøkken eller et kjøkkenutstikk. Se også mer om lamper og belysning til kjøkken

  Noen vegglamper kan snus til å lyse opp eller ned – Secto lampe /Lanna.no
  Splendor dekor vegglampe og avlang glasslampe fra By Rydens / Homeroom.no

  Den elegante og søte Blush vegglampen fra norske Northern har et yndig og lekent utseende med fine subtile former og vakre farger som passer kjempefint inn som en dekorativ og moderne vegglampe for stuen.

  Blush vegglampe fra Northern /Lampegiganten.no

  Ginger er en spennende nyhet fra Marset som inneholder runde dekorlamper laget av glass, metall og treverk satt sammen på en visuelt fascinerende måte. Disse kan fint stå alene, men gir mest inntrykk dersom man bruker ett tilhørende veggbeslag for å «stable» 3 forskjellige vegglamper ovenfor hverandre.

  Ginger fra Marset /Lampemesteren
  Ginger fra Marset /Lampemesteren

  Boho Mirror er en kjempeflott speillampe med et mykt bakgrunnslys som gjør at denne passer kjempefint inn bak sofa, på vegg eller i gang og entré. Boho mirror er laget av tynne striper av papir som kan ligne på fjær ved første øyekast.

  Boho Mirror Brun – Globen /Nordicnest.no
  IC C/W1 fra Flos /Lampemesteren.no
  IC C/W1 fra Flos /Lampemesteren.no
  Twice vegglampe fra Halo Design /Glass og interiør

  Aruba er en lekker og dekorativ veggplafond hvor flettet rotting filtrerer lyset på en behagelig, mild måte. Aruba er en kjempeflott lampe å bruke som dekorbelysning, og vil være like fin med lyset av som på.

  Aruba fra Globen Lighting /Homeroom.no
  Lysende veggkart til stue /Lampegiganten.no

  Astoria fra svenske Globen Design kombinerer vegglampe og hylle på en spennende og dekorativ måte, perfekt til stueveggen hvor man samtidig kan vise frem pyntegjenstander eller potteplanter. Les mer om vegglamper med hylle.

  Astoria – Globen Lighting /Nordicnest.no
  Eglo Beleser – Sort vegglampe /Glass og interiør

  265 fra Flos er en kjent og lekker vegglampe som også fungerer utmerket som et alternativ til taklampe i stuen. 265 balanserer elegant på en utstående veggbrakett og kan vinkles og tiltes over f.eks et stuebord eller sofabord.

  265 fra Flos /Andlight.no

  Matteo fra Lindby er en slank og moderne vegglampe til stue med opp og ned lys som er laget av gips, det betyr at denne kan du male over i en farge som matcher stueveggen eller tapetsere med samme mønster som veggen den står på. Les mer om overmalbare lamper av gips.

  Matteo – Overmalbar gipslampe /Lampegiganten.no
  Wanted – Design By Us /Lampemesteren

  Game fra House Doctor er en flott og moderne vegglampe i matt-sort som har en svært fleksibel og justerbar veggarm som du kan svinge i alle retninger. Denne vegglampen passer dermed kjempefint inn både som dekorlampe eller som en praktisk leselampe ved siden av skrivebordet eller kjøkkenbaren.

  Game vegglampe – House Doctor /Nordicnest.no

  Kavaljer fra Konsthantverk er en fin vegglampe som gjerne passer fint inn langs kjøkkenveggen eller til en rustikk eller landlig interiørstil i stuen. Lampene har et tradisjonelt utseende i lekker matt-sort og rå messing.

  Kavaljer vegglampe fra Konsthantverk /Andlight.no

  Light Air fra Kartell har et fortryllende vakkert utseende og skaper kanskje et enda vakrere og glitrende lys når den tennes. Light air kommer i flere vakre farger som gjør seg fint sammen med både hvit eller mørk interiørstil og vil bli et nydelig kontrastelement til stuen.

  Light Air fra Kartell /Lampemesteren
  Light Air fra Kartell /Lampemesteren

  Chrona er en lekker rund vegglampe som består av skiver fremstilt av messing eller børstet stål. Lyset kommer fra en ring rundt skiven hvor en LED-stripe gjemmes bort av en akryl diffusor som sprer lyset jevnt.
  Se flere store vegglamper.

  Chrona – Graypants /Andlight.no
  Bambus vegglampe fra Bloomingville /Glass og interiør

  Swing er en råstilig og rustikk-inspirert vegglampe hvor lyskilden settes i fokus, denne enkle og ukompliserte vegglampen gjør seg veldig godt som belysning i stuen og du kan enkelt forandre utseendet på lampen simpelthen ved å bruke forskjellige dekorpærer.

  Swing – House Doctor /Nordicnest.no

  Haldir er en vakker og elegant vegglampe i klassisk stil med fin lampeskjerm av tekstil, en vakker og dekorativ vegglampe til stue og entré.

  Haldir – klassisk vegglampe fra Lindby /Lampegiganten

  Secto 4231 er en del av de populære secto lampene i tre som kommer i en rekke variasjoner, farger og former. Lampene håndlages i Finland og passer kjempefint inn som vegglamper i stuen dersom du er på utkikk etter noe naturlig, men samtidig moderne. Disse vegglampene kan du bruke slik som på bildet, eller snu 180 grader og bruke som opplys langs vegger.

  Secto 4231 – Secto Design /Lanna.no
  Secto 4231 – Secto Design /Lanna.no

  DC vegglampe justerbar med arm /Glass og interiør
  Butterfly vegglampe fra Northern/Lampemesteren.no

  New Wave fra Design By Us er en superlekker vegglampe som er perfekt å bruke til dekorativ veggbelysning i stue, gang og kjøkken. Lampen har et strålende utseende avslått og gir et fantastisk lekkert lys med bølger og mønstre når den tennes.

  New Wave – Dekorativ vegglampe /Lampemesteren
  Fullmoon – Dekor vegglampe /Nordicnest.no

  Flos Ktribe er et vakkert valg om du har lyst på en vegglampe i stuen av klassisk stil, men som samtidig har en moderne touch og materialer. Ktribe kommer i flere flotte farger

  Flos Ktribe /Andlight.no

  Rafailia har et stilrent utseende med en myk bue i treverk som fungerer kjempefint sammen med en skandinavisk og ren interiørstil. Lampen skaper et fint lys og har en superfin overflate av tremønster, se også gjerne andre lamper i tre.

  Rafailia vegglampe i tre /Lampegiganten.no
  Orbit – Sort vegglampe med gyllent lys /Nordicnest.no

  Få flere gode tips til vakker belysning, les mer om bordlampe i sort, antikke lamper med sjel, fine pyntelamper til hylle og kommode eller skjenk og kommode til stue.