Hopp til innholdet
Hjem » En svensk klassisk lenestol siden 1956 – Lamino fra Swedese

En svensk klassisk lenestol siden 1956 – Lamino fra Swedese

  Lamino fra Swedese er en svensk designsuksess og klassiker som siden 1956 har prydet mange hjem rundt omkring i verden og også vant århundrets design av leserne til det svenske magasinet «Sköna hem».
  Lamino er en tidløs designklassiker som er kjempefin å plassere ved vindu og i lesehjørner i hjem og på hytten.

  Lenestolen lamino ble designet med en form som skulle være tilpasset mennesket og følge de naturlige konturene til kroppen. Derfor er denne lenestolen både enkel og formren, samtidig som den er svært behagelig og komfortabel å sitte i. Dette er derfor både en dekorativ møbel å plassere i hjemmet, samtidig som den oppfyller sin viktigste funksjon – å skape et komfortabelt sted å sitte og slappe av.

  Ta den med deg hjem eller nyt roen på hytten /Nordicnest.no
  Lamino i oljet eik og myk saueskinn /Nordicnest.no

  Det var Yngve Ekström som i 1956 designet denne lenestolen og la med det grunnlaget for en suksessfull svensk designbedrift. Stolen er bygget opp med skikt av formpresset finér i bøk, eik eller valnøtt og med komfortable trekk i fåreskinn, tekstil eller lær.

  Produsert i Småland, Sverige
  Lamino lenestol og fotskammel i Charcoal farge /Nordicnest.no
  Lamino fra Swedese /Nordicnest.no

  Vakker, enkel, komfortabel – og elsket. Da et svensk interiørmagasin ba leserne om å stemme på «et møbel fra 1900-tallet», valgte de lenestolen Lamino designet av Yngve Ekström, grunnleggeren av det svenske selskapet Swedese. «Å ha designet en god stol er kanskje ikke et dårlig liv,» hadde han sagt mange år før.

  Den klassiske Lamino lenestolen fra Swedese /Nordicnest.no

  Lamino er et typisk eksempel på tidløs design, der naturens egne materialer og nitid håndverk har resultert i et møbel som er like attraktivt i dag som det er for fremtidige generasjoner.

  Les gjerne mer om vakker interiør i hjemmet, blant annet Wulff – Stilfull og eksklusiv loungestol inspirert av 1930’tallet fra &Tradition, Loungestol med stil – A Conversation Piece fra Umage eller Retro Interiør – Skap vakkert interiør og stil med en retro følelse.