Hopp til innholdet
Hjem » Flowerpot lampe og pendel – Se de vakre flowerpot lampene fra &Tradition

Flowerpot lampe og pendel – Se de vakre flowerpot lampene fra &Tradition

  Flowerpot lampen fra Verpan er et ikonisk designelement som først ble introdusert i 1969 av den danske designeren Verner Panton. Denne unike lampen er inspirert av blomster og 1960-tallets Flower Power-bevegelse, og har siden den gang vært et populært valg blant designentusiaster over hele verden.

  Panton var en pioner innen moderne design og eksperimenterte med organiske former og farger for å skape innflytelsesrike og innovative belysningsløsninger. Flowerpot lampen har blitt et symbol på Panton’s uttrykksfulle og lekne designfilosofi, og har stått imot tidens tann som en tidløs klassiker.

  Flowerpot Portable på batteri /Lampemesteren

  Designet av Flowerpot lampen kjennetegnes av to halvkuleformede skjermer som vender mot hverandre, og skaper en unik lyskaster som gir et behagelig og diffust lys. Lampen kommer i flere ulike utførelser, inkludert bordlamper, gulvlamper og pendellamper, noe som gjør den til et svært allsidig designelement som kan brukes i forskjellige innredningssammenhenger.

  Flowerpot lampen passer både i private hjem og i offentlige rom som hoteller, restauranter og kontorer. Den kommer også i en rekke farger og materialer, slik at du kan finne en som passer perfekt til din personlige stil og ditt interiør. Med sitt tidløse design og sin allsidighet er Flowerpot lampen et utmerket valg for de som ønsker å tilføre et snev av designhistorie og skandinavisk estetikk til sine omgivelser.

  Flowerpot Kobber /Lampemesteren.no

  Flowerpot lampene passer kjempefint hengende sammen på rekke over store eller avlange bord, eller hengende alene over et mindre sofabord eller spisebord. Her kan du se noen flotte flowerpot kobber pendler som henger i en hotellobby.

  Flowerpot Kobber /Lampemesteren.no

  Flowerpot Portable er en nyere og bærbar versjon av den klassiske Flowerpot lampen fra Verpan, og er utformet for å møte de moderne behovene for mobilitet og fleksibilitet. Denne batteridrevne lampen har en batteritid på opptil 11 timer, noe som gjør den ideell for bruk både innendørs og utendørs, og gir frihet til å plassere den hvor som helst uten å være begrenset av ledninger eller strømkilder.

  Flowerpot Portable på batteri /Lampemesteren

  Fordelene med en batterilampe inkluderer enkel transport og omarrangering etter behov, samt muligheten til å skape stemningsfull belysning i områder hvor tilgang til strøm er begrenset. Designet av Flowerpot Portable er tro mot det ikoniske utseendet til den originale Flowerpot lampen, med de karakteristiske halvkuleformede skjermene og det myke, diffuse lyset. Denne bærbare versjonen av lampen kommer i en rekke farger og har et kompakt og robust design, noe som gjør den til et allsidig og praktisk tilskudd til ethvert interiør eller uterom.

  Flowerpot Portable på batteri /Lampemesteren

  VP4 Flowerpot er en delikat nytolkning av den klassiske flowerpot lampe-serien fra &Tradition som opprinnelig ble designet av Verner Panton og vil bli et vakkert smykke i belysningen i hjemmet. VP4 er lavere og har et rettet lys som egner seg like bra som dekorativ bakgrunnsbelysning såvel som leselys på soverommet. Takket være sitt tidløse design skaper lampen et mykt og behagelig indirekte lys.

  Flowerpot VP4 i krom /Lampemesteren.no

  Flowerpot VP4 består av en tiltet lampeskjerm med to sirkler som skaper et behagelig og vakkert indirekte lys. Kjempefin som dekorlampe, men også som sengelampe og nattbordslampe.

  Flowerpot VP4 /Lampemesteren.no

  VP4 kommer i fargene matt-sort, matt-hvit og en ekstravagant forkrommet versjon for deg som vil ha noe mer luksuriøst og framtredende i lysdekoren.

  VP4 i matt-sort /Lampemesteren.no

  En flowerpot lampe kan fint benyttes i alle huset’s rom, men passer kanskje spesielt godt over ett bord. Gjerne hengende sammen for å skape en dekorativ og myk belysning over bordet. De gode egenskapene til flowerpot lampen kommer til sin rett over et spisebord eller ved siden av sofakroken. De to halv-sirklene er formet for å skape en myk belysning, uten at lyset blender.

  Flowerpot lamper /Lampemesteren.no
  VP2 er den store varianten av flowerpot pendlene /Lampemesteren
  Hvite Flowerpot lamper /Lampemesteren.no

  Flowerpot ble designet av Verner Panton, en designer som er viden kjent for sine mange vakre møbler, og ikke minst lamper og belysning. Verner Panton brukte ofte nye og innovative materialer for å skape sine produkter, ofte i et fargefullt og lekent utseende.

  Flowerpot kommer i flere størrelser, VP1 er den minste av takpendlene, VP2 er den store versjonen, mens VP7 er den mellomstore varianten. Flowerpot kommer også som bordlampe i to andre variasjoner.

  • VP1: Ø23 cm
  • VP7: Ø37 cm
  • VP2: Ø50 cm

  Mange foretrekker å benytte de store variantene som belysning over bord eller kjøkkenøy, mens de små flowerpot lampene er fine som dekorativ hengende belysning i hjørnet av stue eller ved siden av et vindu. De forskjellige størrelsene gjør det samtidig mulig å kombinere forskjellige størrelser og farger i ett anheng.

  Flowerpot egner seg fint også alene som lesebelysning /Lampemesteren.no
  Flowerpot VP1 /Andlight.no
  Myk belysning med flowerpot /Andlight.no

  Flowerpot lampene har et delikat og mykt lys som ikke blender. Mange har derfor erfart at disse like gjerne kan brukes som dekorativ, hengende belysning ved siden av sengen.

  Kan gjerne brukes på soverommet /Andlight.no

  Flowerpot kommer i en rekke moderne og klassiske vintage farger. Lampene har de senere år også kommet i flere nye materialer, blant annet kobber og gyllen messing som skaper et ekstra elegant utseende.

  Kombinér gjerne Flowerpot VP1 pendelen med de elegante bordlampene i samme serie. Flowerpot VP3 er bordlampe varianten som i likhet med pendellampen også kaster et vakkert og mykt lys nedover mot gulvet. Flowerpot VP3 egner seg godt som en dekorativ belysning i alle husets rom, men kanskje spesielt godt på soverom eller i stue.

  Flowerpot bordlamper /Lampemesteren.no

  Se flere vakre lamper i retro stil, pendellamper i stue, vakre speil med farget glass eller belysning i stue.