Hopp til innholdet
Hjem » Flowerpot lampe og pendel – Se de vakre flowerpot lampene fra &Tradition

Flowerpot lampe og pendel – Se de vakre flowerpot lampene fra &Tradition

  I 1968 gjorde studenter opprør i Paris og Roma, flower-power generasjonen manet om fred, kjærlighet og harmoni i USA og snart skulle den første mannen sette sin fot på månen. Imens alt dette ble den første Flowerpot lampen hengt opp i en restaurant i Danmark. Snart skulle denne vakre lampen med sine to halvsirkelformede kuler henges opp i alles hjem og bevise sin langvarige designkvalitet.

  Flowerpot Kobber /Lampemesteren.no

  Flowerpot lampene passer kjempefint hengende sammen på rekke over store eller avlange bord, eller hengende alene over et mindre sofabord eller spisebord. Her kan du se noen flotte flowerpot kobber pendler som henger i en hotellobby.

  Flowerpot Kobber /Lampemesteren.no

  VP4 Flowerpot er en delikat nytolkning av den klassiske flowerpot lampe-serien fra &Tradition som opprinnelig ble designet av Verner Panton og vil bli et vakkert smykke i belysningen i hjemmet. VP4 er lavere og har et rettet lys som egner seg like bra som dekorativ bakgrunnsbelysning såvel som leselys på soverommet. Takket være sitt tidløse design skaper lampen et mykt og behagelig indirekte lys.

  Flowerpot VP4 i krom /Lampemesteren.no

  Flowerpot VP4 består av en tiltet lampeskjerm med to sirkler som skaper et behagelig og vakkert indirekte lys. Kjempefin som dekorlampe, men også som sengelampe og nattbordslampe.

  Flowerpot VP4 /Lampemesteren.no

  VP4 kommer i fargene matt-sort, matt-hvit og en ekstravagant forkrommet versjon for deg som vil ha noe mer luksuriøst og framtredende i lysdekoren.

  VP4 i matt-sort /Lampemesteren.no

  En flowerpot lampe kan fint benyttes i alle huset’s rom, men passer kanskje spesielt godt over ett bord. Gjerne hengende sammen for å skape en dekorativ og myk belysning over bordet. De gode egenskapene til flowerpot lampen kommer til sin rett over et spisebord eller ved siden av sofakroken. De to halv-sirklene er formet for å skape en myk belysning, uten at lyset blender.

  Flowerpot lamper /Lampemesteren.no
  VP2 er den store varianten av flowerpot pendlene /Lampemesteren
  Hvite Flowerpot lamper /Lampemesteren.no

  Flowerpot ble designet av Verner Panton, en designer som er viden kjent for sine mange vakre møbler, og ikke minst lamper og belysning. Verner Panton brukte ofte nye og innovative materialer for å skape sine produkter, ofte i et fargefullt og lekent utseende.

  Flowerpot kommer i flere størrelser, VP1 er den minste av takpendlene, VP2 er den store versjonen, mens VP7 er den mellomstore varianten. Flowerpot kommer også som bordlampe i to andre variasjoner.

  • VP1: Ø23 cm
  • VP7: Ø37 cm
  • VP2: Ø50 cm

  Mange foretrekker å benytte de store variantene som belysning over bord eller kjøkkenøy, mens de små flowerpot lampene er fine som dekorativ hengende belysning i hjørnet av stue eller ved siden av et vindu. De forskjellige størrelsene gjør det samtidig mulig å kombinere forskjellige størrelser og farger i ett anheng.

  Flowerpot egner seg fint også alene som lesebelysning /Lampemesteren.no
  Flowerpot VP1 /Andlight.no
  Myk belysning med flowerpot /Andlight.no

  Flowerpot lampene har et delikat og mykt lys som ikke blender. Mange har derfor erfart at disse like gjerne kan brukes som dekorativ, hengende belysning ved siden av sengen.

  Kan gjerne brukes på soverommet /Andlight.no

  Flowerpot kommer i en rekke moderne og klassiske vintage farger. Lampene har de senere år også kommet i flere nye materialer, blant annet kobber og gyllen messing som skaper et ekstra elegant utseende.

  Kombinér gjerne Flowerpot VP1 pendelen med de elegante bordlampene i samme serie. Flowerpot VP3 er bordlampe varianten som i likhet med pendellampen også kaster et vakkert og mykt lys nedover mot gulvet. Flowerpot VP3 egner seg godt som en dekorativ belysning i alle husets rom, men kanskje spesielt godt på soverom eller i stue.

  Flowerpot bordlamper /Lampemesteren.no

  Se flere vakre lamper i retro stil, pendellamper i stue, vakre speil med farget glass eller belysning i stue.