Pendellamper i stue

Pendellamper i stue

Jeg er en stor tilhenger av pendellamper – ikke bare gir de et godt lys, men de blir også et naturlig blikkfang i boligen.

De skaper dybde, personlighet og bidrar til den gode “lagvise” belysningen man bør prøve å oppnå når man planlegger belysning i en bolig.

Gross Glasslampene er delikate og håndblåste – Se dem hos Christiania Belysning
Klinker Taklampe i matt/messing

Pendellampe til stue

Det “naturlige” hjemmet til en pendellampe er i stuen eller over kjøkkenutstikk/bar. Her kommer nedhengte lamper til sin rett, og med tusenvis av forskjellige design, farger og størrelser kan du finne en lampe som passer til stilen du ønsker å ha.

De nydelige Carronade pendlene fra Le Klint kommer i en hel serie som gjør seg flott i stuen, over et kjøkkenbord. Men også som nedhengte pendler ved siden av sengen. (Christiania Belysning)
Flowerpot VP1 fra &Tradition er noen svært populære og mindre takpendler i fargerike variasjoner. Kombiner dem flere i samme farge, eller varier fargen (Lampemesteren).

Pendellamper kommer i en rekke farger og former. Enten du allerede har en fargerik stue som du vil spille videre på, eller ønsker å bryte opp et ensfarget interiør med farger og kontraster. Så er noen fargerike pendellamper i stuen en enkel og effektiv måte å gjøre det på.

Dokka pendler fra Norske Northern i fargerike variasjoner – Lekre former og matt overflate (Lunehjem).
Dokka fra Northern kommer også i en rekke lekre blå-toner, disse finner du hos Lampemesteren

Tenk litt utenfor boksen. Hva med en pendellampe i et hjørne for seg selv? Det er ingen regel som sier at en lampe bare skal henge over et bord.

Milk Glasslampe fra Markslojd i et hjørne ved vinduet (KitchenTime)
Above – En lekker ensfarget matt takpendel fra Louis Poulsen (Lampemesteren)

Heng lampene sammen

Mange lamper kommer idag i samme design – men i forskjellige størrelser. Ved å henge dem sammen – gjerne i litt forskjellige høyder, kan du lage fine blikkfang samtidig som du får et godt lys.

Strap fra Nordlux (Christiania Belysning)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to top