Jeg er en stor tilhenger av pendellamper – ikke bare gir de et godt lys, men de blir også et naturlig blikkfang i boligen.

De skaper dybde, personlighet og bidrar til den gode «lagvise» belysningen man bør prøve å oppnå når man planlegger belysning i stue.

Gross Glasslamper fra By Rydens /Lampemesteren

Pendellampe til stue

Det «naturlige» hjemmet til en pendellampe er i stuen eller over kjøkkenutstikk/bar. Her kommer nedhengte lamper til sin rett, og med tusenvis av forskjellige design, farger og størrelser kan du finne en lampe som passer til stilen du ønsker å ha.

De nydelige Carronade pendlene fra Le Klint kommer i en hel serie som gjør seg flott i stuen, over et kjøkkenbord. Men også som nedhengte pendler ved siden av sengen. /Lampemesteren
Flowerpot VP1 fra &Tradition er noen svært populære og mindre takpendler i fargerike variasjoner. Kombiner dem flere i samme farge, eller varier fargen (Lampemesteren).
Aarhus fra Halo Design /Glass og Interiør

Pendellamper kommer i en rekke farger og former. Enten du allerede har en fargerik stue som du vil spille videre på, eller ønsker å bryte opp et ensfarget interiør med farger og kontraster. Så er noen fargerike pendellamper i stuen en enkel og effektiv måte å gjøre det på.

Dokka pendler fra Norske Northern i fargerike variasjoner – Lekre former og matt overflate (Lunehjem).
Dokka fra Northern kommer også i en rekke lekre blå-toner, disse finner du hos Lampemesteren

Tenk litt utenfor boksen. Hva med en pendellampe i et hjørne for seg selv? Det er ingen regel som sier at en lampe bare skal henge over et bord.

Milk Glasslampe fra Markslojd i et hjørne ved vinduet (KitchenTime)
Ballroom Diamond Cut Pendel /Lampemesteren
Fargerike glasspendler – perfekt i symfoni /Lampemesteren
Above – En lekker ensfarget matt takpendel fra Louis Poulsen (Lampemesteren)

Heng lampene sammen

Mange lamper kommer idag i samme design – men i forskjellige størrelser. Ved å henge dem sammen – gjerne i litt forskjellige høyder, kan du lage fine blikkfang samtidig som du får et godt lys.

Strap fra Nordlux /Lampeguru

Å henge flere lamper sammen i et anheng på forskjellige høyder blir veldig pent, her vil lyset fra lampene reflekteres i overflatene og skape et livlig lys-spill.

Les mer om belysning i stue, eller lamper til soverom.


Fine interiør produkter til stuen

Nordic Light /Glass og interiør
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er as98d.jpg
Motley Hare /Artfinder
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er b-3-4-680x1024.jpg
Pidestall av keramikk med relieffmønster /Homeroom
Lysestake Flemming /Reforma
Puff DAMIAN 60×60 quiltet stoff/rustbrun /Homeroom