Hjem » Pendellamper i stue

Pendellamper i stue

En pendellampe i stuen vil ikke bare gi et fint lys, men som et naturlig blikkfang i rommet vil en hengende pendellampe tiltrekke seg oppmerksomheten fra både gjester og deg selv.

En pendellampe i stuen skaper dybde, personlighet og bidrar til den gode «lagvise» belysningen man bør prøve å oppnå når man planlegger belysning av stuen.

Gross Glasslamper fra By Rydens /Nordicnest.no

Pendellampe til stue

Det «naturlige» hjemmet til en pendellampe er i stuen eller over kjøkkenutstikk/bar. Her kommer nedhengte lamper til sin rett, og med tusenvis av forskjellige design, farger og størrelser kan du finne en lampe som passer til stilen du ønsker å ha.

Apiales fra Nuura er en vakker og myk pendellampe i munnblåst glass som er skapt av den prisvinnende danske designer Sofie Refer og kombinerer metall og munnblåst glass i en fantastisk kombinasjon av eleganse og mykhet. Apiales kommer i en stor serie av størrelser og fargemuligheter og føyer seg inn i rekken av vakre og spennende glasslamper fra danske Nuura.

Apiales lysekrone fra Nuura /Lampemesteren
Apiales lysekrone fra Nuura /Lampemesteren
Hvite papplamper fra Graypants /Andlight.no
Bell fra Darø – Pendellamper du kan justere /Lampemesteren.no

Nobb fra danske Halo Design er en vakker designserie av flotte glasspendler med et dekorativt rutete mønster i lyse og mørke fargetoner. Heng dem gjerne sammen over et bord, eller ved et vindu.

Nobb – Halo Design /Lampeguru
Nobb – Halo Design /Lampeguru

De nydelige Carronade pendlene fra Le Klint kommer i en hel serie som gjør seg flott i stuen, over et kjøkkenbord eller over kjøkken-øya. Carronade kommer i flere varianter, blant annet en «industriell» taklampe og en pendel man kan vinkle, noe som gjør denne perfekt som en takpendel ved siden av sofaen eller vinduskarmen i stuen.

Carronade – Le Klint /Lampemesteren.no
Carronade – Le Klint /Lampemesteren.no
Carronade – Le Klint /Lampemesteren.no

Flowerpot VP1 fra &Tradition passer utmerket som dekorasjonsbelysning i stue eller over et bord. Plassér gjerne disse fargefulle pendellampene i hjørnet ved siden av en sittegruppe, langs et vindu eller over et sidebord.

Flowerpot VP1 /Lampemesteren
Flowerpot VP1 /Lampemesteren

Flowerpot lyser med et herlig indirekte og behagelig lys, noe som har gjort den til en designklassiker siden 60-tallet.

Flowerpot VP1 /Lampemesteren

Århus fra danske Halo Design er en kjempeflott serie lamper til både tak, vegg, gulv og bord. Her kan man altså dekorere leiligheten eller stuen med flere lamper fra samme serie, slik kan man skape en dekorativ rød tråd igjennom belysningen.

Aarhus fra Halo Design /Lampeguru.no

Århus pendellampen har en stor, buet lampeskjerm som sprer lyset pent nedover mot overflaten av et bord. Skjermen slipper samtidig ut et flott lys oppover via hullet i toppen av skjermen.

Aarhus fra Halo Design /Lampeguru.no

Pendellamper kommer i en rekke farger og former. Enten du allerede har en fargerik stue som du vil spille videre på, eller ønsker å bryte opp et ensfarget interiør med farger og kontraster. Så er noen fargerike pendellamper i stuen en enkel og effektiv måte å gjøre det på.

Dokka pendler fra Norske Northern i fargerike variasjoner – Lekre former og matt overflate /Lampemesteren.no
Dokka fra Northern kommer også i en rekke lekre blå-toner, disse finner du hos /Lampemesteren.no

Tenk litt utenfor boksen. Hva med en pendellampe i et hjørne for seg selv? Det er ingen regel som sier at en lampe bare skal henge over et bord.

Milk Glasslampe fra Markslojd /Homeroom.no

Disse vakre pendellampene fra svenske Konsthantverk har en spesielt flott rustikk fremtoning, perfekt for en industriell eller landlig stil.
Lampene kommer i flere fasonger og størrelser, heng dem derfor gjerne sammen i en klase eller i en rekke over et stuebord.

Rustikke pendler fra Konsthantverk /Andlight
Rustikke pendler fra Konsthantverk /Andlight

Acorn fra Northern har hentet sin inspirasjon fra de nordiske skoger og skaper et innbydende vakkert lys som passer flott inn over en kjøkkenøy, spisebord eller som pendellampe i stuen. Acorn kommer i lekker matt sort eller hvit farge med et stilrent, skandinavisk design.

Acorn – Northern, moderne og stilren pendellampe /Nordicnest.no

Ballroom pendlene fra &Tradition har en utrolig vakker fremtoning, både med og uten lys i. Kombinér gjerne disse fargerike glasspendlene av munnblåst glass sammen. Heng dem f.eks gjerne over et sidebord eller i hjørnet av stuen.

Ballroom – &Tradition /Lampemesteren
Fargerike glasspendler – perfekt i symfoni /Lampemesteren

Heng lampene sammen

Mange lamper kommer idag i samme design – men i forskjellige størrelser. Ved å henge dem sammen – gjerne i litt forskjellige høyder, kan du lage fine blikkfang samtidig som du får et godt lys.

Strap fra Nordlux /Lampeguru

Å henge flere lamper sammen i et anheng på forskjellige høyder blir veldig pent, her vil lyset fra lampene reflekteres i overflatene og skape et livlig lys-spill.

Les mer om belysning i stue, eller lamper til soverom.