Hopp til innholdet
Hjem » Spisestol av tre – Varme og innbydende stoler av naturlig treverk

Spisestol av tre – Varme og innbydende stoler av naturlig treverk

  Fine spisestoler av tre er en klassisk og tidløs tilleggsutstyr til spiseområdet, og kan gi en følelse av varme, komfort og stil til hjemmet ditt. Tre er et naturlig og slitesterkt materiale som kan tilpasses en rekke interiørstiler, fra det tradisjonelle til det moderne. Høykvalitets treverk, som eik, valnøtt og teak, gir ikke bare styrke og holdbarhet, men også en rik tekstur og farge som forbedrer utseendet på spisestolene. Det finnes et bredt utvalg av design, inkludert minimalistiske rette linjer, intrikate utskjæringer og buede former, som lar deg finne den perfekte balansen mellom estetikk og funksjon for dine spisemøbler.

  Drawn stol designet i 1956 fra &Tradition /Nordicnest.no

  Når det gjelder komfort, er det viktig å velge spisestoler av tre som har en ergonomisk utforming og støtte. Polstrede seter, høy rygg og armlener kan legge til ekstra komfort og gjøre det mer behagelig å sitte i lang tid. Kombinasjonen av tre og mykt tekstil, som skinn eller stoff, kan også gi en følelse av luksus og raffinement. For å skape et mer personlig preg, kan du velge spisestoler som passer til din individuelle stil og smak, enten det er gjennom fargevalg, treslag, eller til og med bruk av ulike materialkombinasjoner. Ved å investere i fine spisestoler av tre, kan du skape et innbydende og elegant spiseområde som vil være samlingspunktet for minneverdige måltider og samvær med familie og venner.

  Stolen In Between SK1 fra &Tradition er laget av massivt tre som skaper en stabil og sterk spisestol, men som med et smart design fremstår lett på grunn av de generøse hulrommene og de fine treårene. In Between SK1 er en elegant spisestol av tre og den har en komfortabel armlene av dreiet treverk som gir ytterligere komfort og støtte.

  Designeren Sami Kallio bruker to klassiske teknikker for å skape formen og funksjonen til denne spisestolen. Setet er formpresset for å få den riktige formen, og gjøre setet tynnere, lettere og samtidig mer slitesterkt. Samtidig benyttes dreiing for å fremheve treets egenskaper og struktur bedre.

  SK1 In Between fra &Tradition med komfortabel armlene /Nordicnest.no
  SK1 In Between fra &Tradition av eik /Nordicnest.no
  SK1 In Between fra &Tradition /Nordicnest.no
  Selia spisestol av gummitre og valnøttfinér /Homeroom.no

  &Tradition’s Drawn spisestol er et vakkert stykke dansk design fra midten av århundret. Stolen er laget av heltre med et sjarmerende håndvevd papirsnorsete, og kjennetegnes av sin halvmåneformede ryggstøtte og diagonalt plasserte seler.

  Drawn kommer både med og uten armlener /Nordicnest.no

  Drawn stolen fra 1956 av Hvidt & Mølgaard skiller seg ut som et definitivt stykke dansk design. Bygget på tradisjonelle håndverksteknikker og laget av organiske materialer, bringer den en følelse av sunn ærlighet til ethvert rom. Benytt den som spisebordstol eller som frittstående stol i boligen.

  Drawn stol fra 1956 i valnøtt og mørk eik /Nordicnest.no
  Tradisjonell spisestol i tidløs design – Drawn fra &Tradition /Nordicnest.no

  Hven fra Skagerak er en flott nyhet med et lett design som samtidig er formstabil og stødig, og med fine detaljer som lett buede armlener og runde hjørner.

  Hven Spisestol fra Skagerak /Lunehjem.no
  Hven Spisestol fra Skagerak /Lunehjem.no

  Cover spisestolen fra Muuto er designet av Thomas Bentzen og er produsert ved bruk av tradisjonelle håndverksteknikker som for eksempel å fukte/dampe treverket av eik, varme det opp og så bøye frem formene man ønsker. Dette er en tidkrevende multi-steg teknikk, men det gjør det også mulig å skape formfulle møbler av tre uten bruk av synlige skruer, kun lim.

  Cover side spisestol /Nordicnest.no

  Cover spisestolen har en dyp og komfortabel sittekomfort, moderne design og vakre former. Stolene kan også stables for enkel oppbevaring.

  damppresset treverk som omkranser støttene og festes med lim /Nordicnest.no
  Lav stolrygg med bred ryggstøtte /Nordicnest.no

  Ready fra Menu er en lekker og stilren spisestol av eik og eikefinèr med luftig design. Stolen er formpresset og har et fribærende sete og rygg med en komfortabel vinklet seterygg som innbyr til hyggelige stunder omkring middagsbordet.

  Ready spisestol fra Menu av FSC eik /Nordicnest.no
  Ready spisestol fra Menu av FSC eik /Nordicnest.no
  Ready spisestol fra Menu av FSC eik /Nordicnest.no

  NY11 Spisestolen fra Norr11 har hentet designinspirasjon fra tradisjonelle danske barneskolestoler og er bygget for å være slitesterk og tidløs. Treets struktur er godt synlig og det vakre håndverket skinner godt igjennom samtidig som den er komfortael med en bakoverlent seteposisjon og god ryggstøtte.

  NY11 Spisebordstol fra Norr11 /Nordicnest.no
  NY11 Spisebordstol fra Norr11 /Nordicnest.no
  NY11 Spisebordstol fra Norr11 /Nordicnest.no
  C-Chair spisestol av eik fra 1947 /Lunehjem.no

  Roxy er en rimelig og retroinspirert stol som minner om gamledager. Buet ryggstø og sete med god støtte gir fantastisk sittekomfort. Ulike materialer og treplater med ulik tykkelse kombineres, og skaper en visuell kontrast.

  Roxy retroinspirert og rimelig spisestol /Homeroom.no

  Les gjerne mer om Skjenk og Kommode i Tre, Bord i Heltre | Flotte, Solide sofabord & spisebord i heltre og Hagemøbler i Bambus – Naturlig & Sjarmerende.