Hopp til innholdet
Hjem » Indirekte belysning i stue – Lyssett vegg og tak i stua

Indirekte belysning i stue – Lyssett vegg og tak i stua

  indirekte belysning i stua

  Å bruke indirekte belysning i stue er en moderne og populær måte å lyse opp vegger og tak på. Indirekte belysning kan monteres flere steder i stuen enten i tak og vegglister eller innhukk i vegg og tak.

  Indirekte belysning i stuen gir et stemningsfullt lys og en kul atmosfære i rommet. Denne belysningsmetoden gir en god allmenn belysning ved full styrke, eller en behagelig bakgrunnsbelysning i stuen når den dimmes ned.

  En kul måte å skape et indirekte lys på er ved å bruke en innsparklingsprofil eller en kantprofil. Disse kan felles inn i spor i en gipsplate eller monteres på kanten av en gipsplate og sparkles og males over slik at man får et skjult, indirekte lys.

  LED lys mot tak og vegg

  Fra EVN kommer denne kantprofilen til led-strips. Denne kommer i to varianter, én for lys mot vegg og én for lys mot tak. For installasjon så lar du det være en glipe mellom gipstaket og veggen, profilen skyves så på langs kanten av gipsplaten, så monterer man inn led-stripsen og sparkler/maler over kanten. Resultatet blir et stilig indirekte lys mot tak eller vegg!

  Husk å legge opp rør i en av endene for tilkoblingsledning til led-profilen. Dette røret skal legges frem til led-driveren, denne kan plasseres i naborommet, bak et møbel eller lignende.

  EVN profil for lys mot tak /Lampegiganten.no
  EVN profil for lys mot vegg /Lampegiganten.no
  VTac COB LED Strip 10watt pr meter /LEDlyskilder.no
  LED profil med COB strip /LEDlyskilder.no

  Denne lysmetoden er perfekt for mange områder i boligen, både for belysning av vegger og tak, og for trapp, nisjer og hyller. For deg som ønsker en stram, diskret og moderne belysning av trappen er dette en kjempefin måte å skape et dekorativt og praktisk lys på.

  Husk at du behøver plass for montering av en led-driver senere som skal stå fritt i luft for avkjøling, trekk f.eks et tomt rør for plassering skjult inne i et garderobeskap, over overskapet på kjøkkenet eller i naborommet.

  R10-R Innsparklingsprofil for led-strips langs en trapp /Lampegiganten.no

  Med ADP profilen kan du montere indirekte belysning langs gulv, tak eller i nisjer i vegg og tak. Denne sparkles inn langs kanten av en gipsplate og ledstripsen kan senere legges inn i bunnen av profilen for å gi et lekkert indirekte lys.

  ADP profil for indirekte belysning /Lampegiganten.no

  Flex er en fleksibel profil for indirekte belysning og kan monteres langs runde kanter i tak og vegg og vil gi en stilig lyseffekt.

  Flex alu profil tll led-strips /Lampegiganten.no

  Bruk indirekte belysning og led-strips til å lyse opp vegg og flater

  C371 list rundt en dørkarm med lys /Byggmax

  Ved å plassere led-strips i en tak og vegglist kan du lyse opp eller ned på veggen. Tak og vegglistene til Belgiske Orac Decor er spesialkonstruerte for nettopp denne oppgaven og selges her i Norge av bl.a Byggmax.

  C373 Tak & Vegglist /Byggmax.no
  C901 Taklist for indirekte belysning /Byggmax
  C901 Taklist for indirekte belysning med god plass for driver og led-strips /Byggmax

  Indirekte belysning i stuen gir ett stilig lys og er lett å skjule i noen tilpassede tak og vegglister. Benytt dimbare LED-strips og led-drivere. Plasser led-stripsen i listen og rull den utover.

  LED-driveren kan hvis den er liten nok skjules i taklisten, hvis led driveren er for stor kan man plassere den ett stykke unna i f.eks ett skap i nærheten og bruke en tykk nok ledning som ikke gir spenningsfall.

  C901 Taklist for indirekte belysning /Byggmax

  C371 list rundt ett badekar /Byggmax
  C371 Taklist med indirekte belysning /Byggmax

  Disse tak og vegglistene fra Orac Decor er produsert i et svært lett materiale som man ofte bare behøver å lime fast til underlaget. Listene kommer ferdig grunnet, men man må sparkle eventuelle overganger.

  Benytt en vegglist med indirekte belysning og led-strips lengre ned på stueveggen for å bryte opp veggen og skape høyde i et rom.
  LEDlyskilder.no har et stort utvalg av led-strips, også med farger.


  asymetriske downlight kan også bruke for å vinkle lyset mot vegg /Elektroimportøren

  Bruk downlight og spotter til å lyse opp en vegg

  Om du ønsker en mer «helhetlig» belysning av en vegg i stuen uten store lys forskjeller vil belysning via spotter eller downlight man kan vinkle være en god løsning.

  For å lyssette veggen bør downlightene eller spottene plasseres med like stor avstand seg imellom som avstand fra lyset frem til veggen.

  Lese mer? Få inspirasjon og produkttips for belysning i stue.