Papplamper – Vakkert lys med lamper av papp

Publisert av Lunelamper den

Papplamper skaper en utrolig vakker og stemningsfull belysning ut av enkle, og dagligdagse materialer og passer like godt inn i en bolig, som en restaurant eller et kontorlokale. Papp er noe man ofte tenker på som avfall, det er noe designduoen i Nederlandske Think Paper ville gjøre noe med.

De vakre papp-lampene ble skapt av et ønske om å gjøre noe vakkert ut av et materiale man vanligvis ikke ofrer en tanke og heller kaster rett i papir søppelet, og hvem kunne vel egentlig sett for seg at papp ville skapt slik vakker belysning?

Håndlagde & Moderne papplamper

Papplampe i en rekke former og størrelser /Designlite

Den Nederlandske designduoen i Think Paper består av Nino Peters og Ben Stevens, de ønsket å kombinere lekkert og moderne design med gjenbruk av råvarer.

Papplampe fra Think Paper /Designlite

Til lampene av papp bruker de sertifiserte råvarer fra skogbruk eller resirkulert kartong. De vakre lampene fra f.eks think paper er bygget opp for hånd uten noe form for metallramme til å holde den.

En papplampe består av flere lag av papp og kartong av forskjellig størrelse og perforering, denne lagvise oppbygningen gjør at lampene får et spennende mønster og skaper ett vakkert lysspill.

Globe Ø290 Gulvlampe av papp /Designlite
Classy Ø290 Pendel av papp /Designlite
Hvite papplamper fra Graypants /Andlight.no
Vakker domeformet papplampe fra Graypants /Andlight.no

En papp lampe gir takket være sine mange små perforeringer et fantastisk flott lys med mønstre, skygger og forskjellige toner av lys.

Avlange og smale papplamper med dekorativt lys /Designlite

Stort mangfold

Papplamper kommer i ett hav av størrelser og fasonger, dette gjør at papplampene er perfekte som uttrykksfull belysning i foaje, entre eller over en kjøkkenøy eller et spisebord.

Gjerne kombiner de forskjellige lampene og heng de sammen i forskjellige høyder i en stor klase.

Papplamper i mange former og størrelser /Designlite

En papplampe fra Think Paper er håndlaget og den perforerte lampeskjermen av papp slipper ut små lysstråler samtidig som den indre skjermen opplyses av det gule lyset fra lyspæren. Resultatet er en utrolig vakker, trendy og stemningsfull belysning.

Papplampe i stue /Designlite

Papplampene fra Graypants er et annet alternativ for deg som liker uttrykket og lyset en lampe av papp tilbyr. Papplampene fra Graypants er tilgjengelig igjennom nettbutikken til lampegiganten.no og inkluderer en hel rekke andre modeller, ofte til en litt lavere pris.

Papplamper fra Graypants /Lampegiganten
Papplamper fra Graypants /Lampegiganten

Se alle de flotte lampene i papp hos designlite.no, les gjerne også mer om asiatiske rispapirlamper, belysning i stue, fine leselamper eller andre pendellampe tips.