Hopp til innholdet

Papplamper – Vakkert lys med lamper av papp

Papplamper skaper en utrolig vakker og stemningsfull belysning ut av enkle, og dagligdagse materialer og passer like godt inn i en bolig, som en restaurant eller et kontorlokale. Papp er noe man ofte tenker på som avfall, det er noe designduoen i Nederlandske Think Paper ville gjøre noe med.

Papp er som oftest et materiale man vanligvis ikke ofrer en tanke og heller kaster rett i papir søppelet, for hvem kunne vel egentlig sett for seg at et slikt enkelt materiale kunne skapt slik vakker belysning?

Vakre & stilige moderne lamper i hvit papp fra Graypants /Andlight
Vakre & stilige moderne lamper i papp fra Graypants /Andlight
Pendler i mange fasonger – Graypants /Andlight

Håndlagde & Moderne papplamper

Dekorative papplamper /Lampegiganten
Papplampe i en rekke former og størrelser /Lampegiganten

Til lamper av papp bruker man sertifiserte råvarer fra skogbruk eller resirkulert kartong. De vakre lampene fra f.eks graypants er bygget opp for hånd uten noe form for metallramme til å holde den.

En papplampe består av flere lag av papp og kartong av forskjellig størrelse og perforering, denne lagvise oppbygningen gjør at lampene får et spennende mønster og skaper ett vakkert lysspill.

Hvite lamper av papp – Graypants /Andlight
Drum – stor pendellampe i papp /Lampegiganten
Hvite papplamper fra Graypants /Andlight.no
Vakker domeformet papplampe fra Graypants /Andlight.no

En papp lampe gir takket være sine mange små perforeringer et fantastisk flott lys med mønstre, skygger og forskjellige toner av lys.

Avlange og smale papplamper med dekorativt lys /Andlight

Stort mangfold

Papplamper kommer i ett hav av størrelser og fasonger, dette gjør at papplampene er perfekte som uttrykksfull belysning i foaje, entre eller over en kjøkkenøy eller et spisebord.

Gjerne kombiner de forskjellige lampene og heng de sammen i forskjellige høyder i en stor klase.

Hvit gulvlampe med skjerm av papp /Andlight
Papplamper i mange former og størrelser /Andlight

En papplampe fra Think Paper er håndlaget og den perforerte lampeskjermen av papp slipper ut små lysstråler samtidig som den indre skjermen opplyses av det gule lyset fra lyspæren. Resultatet er en utrolig vakker, trendy og stemningsfull belysning.

Papplampe i stue /Andlight

Papplampene fra Graypants er et annet alternativ for deg som liker uttrykket og lyset en lampe av papp tilbyr. Papplampene fra Graypants er tilgjengelig igjennom nettbutikken til lampegiganten.no og inkluderer en hel rekke andre modeller, ofte til en litt lavere pris.

Papplamper fra Graypants /Lampegiganten
Papplamper fra Graypants /Lampegiganten

Les gjerne også mer om asiatiske rispapirlamper, belysning i stue, fine leselamper eller andre pendellampe tips.